Licurici de ianuarie-februarie 2009 (6)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Crisspy

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Pup la toata lumea!

S-o luam pe rand:

Cred k s-a scris de curand pe tema asta, insa poate au scapat necitite de catre unele mamici aceste info, le iau cu copy-paste de la sectiunea alaptare helpline

PUSEELE DE CRESTERE:

Cei mai multi bebelusi trec prin cateva pusee de crestere in timpul primele 12 luni de viata.

Ce este puseul de crestere?
In timpul unui asemenea puseu, bebelusii alaptati la san se hranesc mai des ca deobicei (cateodata la o ora) si sunt ceva mai agitati. Marirea portiilor de lapte din timpul puseelor este temporara. In cazul bebelusilor alimentati exclusiv la san, cantitatea de lapte creste in primele saptamani de viata, apoi stagneaza intre prima si a sasea luna. Pe masura ce sunt introduse solidele, la varsta de 6 luni, cantitatea de lapte bauta de bebelus va scadea treptat. Cresterea fizica nu este singurul motiv pentru care bebelusii au nevoie sa fie hraniti mai mult. Bebelusii exhiba adesea acelasi tip de comportament (alaptat des, insotit sau nu de agitatie) atunci cand inregistreaza progrese in dezvoltare, cum ar fi rostogolirea, tararea, mersul sau vorbitul. Prin urmare, laptele matern este benefic atat cresterii fizice, cat si dezvoltarii creierului.

Cand au loc puseele de crestere la bebelusi?
Aceste pusee au loc in timpul primelor zile de viata, in jurul varstei de 7-10 zile, 2-3 saptamani, 4-6 saptamani, iar apoi mai mult sau mai putin la varstele de 3, 4, 6 si 9 luni. Bebelusii nu stiu sa citeasca in calendare, de aceea bebelusul tau se poate comporta diferit (adica de graficul de mai sus).

Puseele de crestere nu se opresc dupa primul an - cele mai multe mame pot observa puseele acestea la fiecare cateva luni in timpul copilariei si periodic dupa aceea, inclusiv in timpul adolescentei.

Cat dureaza puseele de crestere?
De obicei dureaza intre 2 si 3 zile, dar cateodata chiar o saptamana si mai mult.

Cum este cel mai bine sa procedam in timpul unui puseu de crestere?

Lasa-ti copilul sa te dirijeze! Bebelusii vor avea parte automat de mai mult lapte prin faptul ca se vor hrani mai des, iar cantitatea de lapte matern se va mari datorita frecventei alaptarilor. Nu este necesar (si nici recomandabil) sa suplementati bebelusul cu formula sau lapte muls in timpul puseului. Suplimentarea (si/sau introducerea alaptarii dupa program) interfereaza cu procesul natural de cerere si oferta pe care se bazeaza productia de milk si va opri corpul tau sa primeasca mesajul ca trebuie sa produca mai mult lapte in timpul puseului.

Unele mame care alapteaza se vor simti mai insetate si mai infometate cand bebelusul trece printr-un puseu de crestere. Asculta-ti organismul - s-ar putea sa ai nevoie sa te hranesti mai mult si sa consumi mai multe lichide in perioada in care bebelusul este alaptat mai des.

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Doi: Dark, Mara, fetelor, am trimis pe mailul comun un email cu numele "MONTIGNAC", spor la studiat! mai spun inca o data: nu as fi vorbit de Montignac adca la mine nu ar fi avut efect. De ce am luat in greutate in timpul sarcinii(mai mult decat normal)? simplu! am mancat ce nu trebuia! da gata acuma nu mai poftesc merdenele & saratzele si sper sa nu mai poftesc in veci! sau daca poftesc sa gasesc pe net sau sa ma duca mintea sa le fac fara faina de grau

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Trei: am ajuns azi in sfarshit la Kidex! am luat pt bebelina carusel (k de cand tot voiam!), suntem super-incantatzi de el, Eliza se uita la ratzustele caruselului cu ochii mari-mari si gangureste uimita.

Cine a mai fost la Kidex si ce si-a luat de acolo?

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Patru: sharing folder cu Eliza pe Gmail! (Picasa)

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Cinci: tot ref la alaptare: veveve punct kellymom punct com (nu stiu cum s ascriu k sa nu se considere reclama si sa stearga adminu')

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

noi am fost in vizita toata ziua si fata este la aceasta ora foarte agitata ... vrea san si apoi dupa ce suge se joaca cu el ... apoi daca nu il mai dau plange ... am impresia ca nu prea mai am lapte ... nu stim ce sa fac ... si nici nu vrea sa adoarma iar noi suntem rupti de somn ...

Camelia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cami_antonia

noi am fost in vizita toata ziua si fata este la aceasta ora foarte agitata ... vrea san si apoi dupa ce suge se joaca cu el ... apoi daca nu il mai dau plange ... am impresia ca nu prea mai am lapte ... nu stim ce sa fac ... si nici nu vrea sa adoarma iar noi suntem rupti de somn ...

Camelia

Cami, am mai patzit si eu de-astea cu Eliza pana m-am prins k ar trebui sa schimb sanul. Poate k nu se satura cu ce e intr-un san si atunci tre sa suga (si) din celalat. Alta varianta: o lasi sa adoarma la san dupa ce a supt?

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Cami are dreptate Ira, trebuie sa il muti si la celalalt san. Daca iti amintesti asa am patit si eu zilele trecute si de cand ii dau la ambii sani doarme bustean, SINGUR si neleganat

Ira multumim de informatii.

Mergi la inceput

Ira e superba printesa ta. sa inteleg ca rochita este pentru botez, este super. Mi se pare asa finuta printesa....

Mergi la inceput