Aditivii alimentari de zi cu zi!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
intrebarea mea, la inceputul topicului, era daca cercetati etichetele alimentelor, cunoasteti semnificatia aditivilor alimentari si ce reprezinta ei, daca v-ati gandit ca va pune in pericol sanatatea, daca ati luat masuri in sensul acesta.



Maddutz, sanatatea ne este pusa in pericol prea putin de aditivii din alimente.
Da, sunt si aditivii astia o chestiora din oceanul de chestioare care ne pot imbolnavi, dar parerea mea este ca li se da o importanta exagerata.

Ce vreau sa spun?
Vreau sa spun ca, daca ne imbolnavim din cauza mancarii, ne imbolnavim din cauza dietei nesanatoase, nu din cauza aditivilor!!

Ne imblonavim din cauza ca mancam prea multa sunca si prea putine legume, nu din cauza ca sunca are nu-sh ce aditivi...
Ne imbolnavim fiindca mancam prea multa branza topita si prea putine fructe, nu fiindca branza topita are aditivi.
Ne imbolnavim fiindca mancam fel de fel de cereale expandate, facute din fainuri rafinate, fara nici o valoare, in loc sa mancam cereale integrale.
Ne imbolnavim fiindca mancam prea multe dulciuri rafinate, nu fiindca dulciurile sunt colorate cu aditivi periculosi.

Si, ne imbolnavim din cauza poluarii, din cauza vietii nesanatoase si agitate pe care o ducem, din cauza proastelor obiceiuri alimentare si nu numai, din cauza ca tot mai greu reusim sa fim linistiti si impacati si, nu din cauza ca am mancat o viata jeleurile preferate, colorate cu galben de tartrazina :).




Perfect adevarat.Asta chiar merita facut subiect separat.
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

La raioanele bio sunt o groaza de chestii pe care eu personal nu stiu cum sa le intrebuintez.Nu stiu exact cum pot fi gatite. .Pentru a ne debarasa de obiceiurile proaste trebuie sa avem ce pune in loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Apropo de subiect separat (e la Femina intim, despre slabit ), pe mine cel mai mult in schimbarea alimentatiei m-a ajutat regimul Weight Watchers pe care l-am facut in 2005 si de unde ma inspir si acum cu retete; sunt pe baza de legume si carne slaba sau peste, sunt variate si extraordinar de sanatoase


Participam si noi la concursul www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=17" target="_blank">Clipe de viata 2008 - mis1 si mis2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Eu nici nu mai ma chinui sa citesc etichetele de pe ce cumpar. AM incercat o data, da scrie in thailandeza, asa ca pot sa ma uit eu pana mi se incruciseaza ochii ca tot nu pricep nik.

edit ca pusesem o mostra de thai, dar apar niste (alte) semne aiuristice.


Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Aici un link interesant despre aditivi de evitat, cu poze cu tot
http://health.msn.com/nutrition/slideshow.aspx?cp-documentid=100204508&imageindex=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

Intreba cineva de ce acidul citric este cancerigen...Pentru ca nu este folosit cel natural, ci este "recreeat" in laborator...Dar acesta mi este atat de nociv, afecteaza doar dintii. Eu in cunosc pe profesorul Mencinicopschi si daca ati asculta...Nici el nu este nebun sa spuna sa nu mananci deloc mezeluri si altele. daca iti este pofta, este k, poti gusta. dar sa nu facem din asta un obicei.

cred ca cel mai bine este sa evitam produsele industrializate. si sa nu spuna nimeni ca nu mai are ce sa manance. vad ca majoritatea sunteti ironice. treaba voastra! eu una cred ca mancarea este unul dintre cei mai importanti factori de care depinde sanatatea noastra. pentru ca noi cu ea functionam. daca ii dam organismului un combustibil de proasta calitate sau plin de chimicale, nu va mai merge la parametrii normali sau chiar se va strica.

apoi trebuie sa fiti atente si la medicamente. majoritatea contin ca excipienti coloranti azoici, chimici de sinteaza...care produc ADHD!! Acest lucru este dovedit stiintific. sunt organisme ale uniunii europene care vor sa ii interzica insa producatorii (de aditivi, de medicamente, de alimente)fac peresiuni sa se renunte la idee, pentru ca utilizarea de extracte de plante drept coloranti ar fi foarte costisitoare.

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Buna,
Nu am mai deschis topic separat, stiam ca exista unul despre aditivi alim, desi nu e vb. de toxicitatea unor E-uri acum, ci de accizele pe aditivi...

astia de la finanite, sau de la min.sanatatii(?)parca au cam innebunit!...

cum adica sa accizeze aditivii alimentari din alimente?
pai nu exista nimic (paine, carnuri, lactate, faina, zahar, sare de bucatarie chiar! etc.) care sa nu aiba aditivi de un fel sau altul.

si pe de alta parte, atingerea fast-foodurilor (care chiar ma afecteaza direct...) cu noi biruri! daca un fastfood vinde salata de cruditati cu ulei si sare, de ce se numeste ca imbolnaveste oamenii? cu ce, cu cruditati si ulei vegetal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

maddutz, iti multumesc mult pentru informatii. Am "norocul" sa am un copil alergic la... aditivi alimentari!! - printre altele. Si cu ceva probleme hormonale, pe deasupra. . Ca urmare, verific intotdeauna compozitia alimentului pe care il cumpar, desi nu pot totusi sa elimin total aditivii. Copilul mananca si la gradi - slava Domnului, nu dau aia la masa cremvursti sau altele asemenea, dar acasa facem paine, prajituri, nu folosesc niciodata delikat, nu cumparam preparate din cane din comert decat chestiile alea "traditionale" care chiar daca au in compozitie doar "carne si sare nitrata" e doar aia, fara alti glutamati sau potentiatori de gust. Si ar fi inca multe de spus...

Nu e un efort! In timp ce ma uit seara la un film framant o paine - mi s-a stricat masina - , facem impreuna biscuiti, fursecuri, bomboane sau alte dulciuri, si chiar daca folosim zahar si praf de copt, macar nu punem coloranti si sare de lamaie. Si de ce sa-i dau copilului o tartina cu sunca de pui cand pot sa-i pun pe paine unt si gem facut de mine? Sau vinete pe paine? sau paste cu suc de rosii si busuioc? Sau o tocana de legume facuta in toamna? Stiu ca legumele din care am preparat-o nu-s bio, nu-s perfecte, dar macar stiu ca-s numai alea.

Ideea e urmatoarea: alternative exista, totul e sa vrei sa le gasesti. Poate ca daca nu era copilul meu in aceasta situatie mai manca si azi dulciuri din comert, consuma fanta sau prigat, sunca de pui, pate sau branza topita.

Pana nu sunteti fortati sa schimbati ceva, probabil ca n-o veti face. Va doresc din suflet sa n-aveti nevoie.


sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

cei care aui alergie la glutamati fac intr-adevar mai bine sa evite alimentele conservate. aici sunt de acord cuce s-a tot scris pe topic. glutamatii sunt in foarte multe alimente procesate...

Mergi la inceput