Aditivii alimentari de zi cu zi!
alimente "ca la mama acasa" pline cu substante cancerigene!
cercetati etichetele alimentelor inainte sa le puneti pe masa in fata familiei? sau , si mai corect, inainte sa le cumparati?
cunoasteti semnificatia aditivilor alimentari si ce reprezinta ei? v-ati gandit ca va pune in pericol sanatatea? ati luat masuri in sensul acesta? sunteti la curent cu ce aditivi alimentari se "hraneste" copilul din dotare?
Raspunsuri
IonescuOana spune:
Da, le cercetez. Oricum mezeluri nu iau decat rarissim. Si deloc salate conservate cu maioneze sau sosuri cu alti aditivi. Copiii nu au voie biscuiti sau croissante cu crema. Si lista ar putea continua...
maddutz spune:
E - uri cancerigene:
• E 102 - este un colorant care se gaseste in dulciuri, mai ales in budinci; infertilitatea atat la barbati, cat si la femei face si ea obiectul studiului despre efectele adverse ale acestuia
• E 110 - intra in componenta dulciurilor (mai ales a prafurilor de budinca), colorandu-le in galben
• E 123 (este interzis in SUA si in fostele state sovietice. Se gaseste in bomboane, jeleuri, dropsuri mentolate, branza topita si crema de branza. Este considerat cel mai puternic cancerigen dintre aditivi)
• E 124 (sau Ponceau 4R este un colorant alimentar de culoare rosie, toxic folosit la fabricarea mezelurilor, produce tumori pe glanda tiroida)
• E 127 sau eritrozina este un colorant rosu care provoaca cancer al tiroidei la animale. Se gaseste in alcool, inghetata, prajituri, bomboane si sucuri racoritoare
• E 128 (sau Rosu 2G este un colorant mutagen si toxic intalnit la hamburgheri), E 129,
• E 131 (colorant artificial - albastru, foarte cancerigen. Se foloseste in bauturile spirtoase si in prajituri),
• E 132 este interzis in SUA si in fostele state sovietice. Se gaseste in bomboane, jeleuri, dropsuri mentolate, branzeturi topite si creme de branza. Este considerat cel mai puternic cancerigen dintre aditivi,
• E 142 (colorant artificial - verde - foarte cancerigen. Se foloseste la bauturi)
• E 210, E 211, E 212, E 213, E 214, E 215, E 216, E 217 (conservanti cancerigeni. Se gasesc intr-o gama extrem de larga de alimente, de la conserve, muraturi, dulceturi, pana la biscuiti),
• E 230 (conservant artificial. Cu acest conservant sunt tratate fructele. Recent au fost trecute in UE de la aditivi la pesticide si interzise),
• E 231 (conservant toxic, posibil cancerigen care se gaseste in citrice)
• E 239 (conservant artificial, cancerigen, este folosit de industria alimentara pentru branzeturile cu mucegai si a specialitatilor blue cheese, brie, gouda, havarti, si pentru caviar, hering si diverse sortimente de peste conservat si in unele cosmetice)
• E 250 în anumite conditii poate avea efect cancerigen
• E 320 (conservant posibil cancerigen din cartofi deshidratati, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri si guma de mestecat)
• E 321 (antioxidant din margarina - creste colesterolul); in doze mari cancerigeni
• E 330 - acidul citric sau sarea de lamaie, cel mai periculos adaos cancerigen (produce boli ale aparatului bucal). Se gaseste in aproape toate sucurile din comert.
• E 407
• E 572 stearatul de magneziu, nu este trecut pe lista de aditivi limentari admisi de Uniunea Europeana.
• E 621, E 627, E 628, E 629, E 631 (glutamatul de sodiu), E 634 si E 635 - interzisi in SUA, Comunitatea Europeană si tarile din fosta URSS,
• E 950 - acesulfame-K, E 951 (aspartamul), E952 (ciclamat) este un indulcitor artificial care poate produce migrene si alte reactii adverse; unele testari au aratat ca poate fi cancerigen; este interzis in SUA (din 1970) si Anglia din cauza potentialului cancerigen.
• E 954 – zaharina
maddutz spune:
am gasit pe net o multime de alimente si ce "bunatati" ne ofera ele. o sa le redau in mare parte si va invit si pe voi sa faceti la fel, de cele ce aveti cunostinta. astfel, poate, vom constientiza cu ce ne "maltratam" organismul
maddutz spune:
pepsi max
Ingrediente: dioxid de carbon, caramel, aspartam, acid citric si acid fosforic alimentar, benzoat de sodiu, cafeina, aroma de cola.
E 211 (benzoatul de sodiu) este folosit ca antiseptic, conservant alimentar si pentru a masca gustul unor alimente de calitate slaba; bauturile racoritoare cu aroma de citrice contin o cantitate mare de benzoat de sodiu (pana la 25 mg/250 ml); se mai adauga in lapte si produse din carne, produse de brutarie si dulciuri; prezent in multe medicamente (Tylenol, Phenergan); se cunoaste ca provoaca urticarie si agraveaza; astmul. Asociatia consumatorilor din Piata Comuna Europeana il considera cancerigen, insa este permis in Romania; interzis în SUA.
E 330 (acid citric) – produce afectiuni ale cavitatii bucale (afte) si are actiune cancerigena. Se gaseste in cele mai multe sucuri care se afla in comert, mustar (sub forma de arome), ciuperci conservate
E 338 (acid fosforic) - produce tulburari digestive (indigestie, voma, colici abdominale s.a.); folosit si in preparatele din branza
E 951 (aspartam) este un indulcitor des folosit si poate fi sursa a peste 70 de tipuri de boli; cancerigen. Intalnit in guma de mestecat, produse zaharoase, bauturi racoritoare; interzis in SUA. Pe termen lung, prin scaderea imunitatii, consumul in exces de aspartam expune la gripa, boli de plamani, infectii urinare si intestinale. Lipsa de calciu apare si ea in timp. Folosirea aspartamului are si alte efecte nocive asupra sanatatii: cefalee, insomnie, tulburari de vedere, auz si memorie, oboseala, palpitatii si predispune la ingrasare. In acelasi timp, E 951 joaca un rol important in declansarea tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, malformatiilor si diabetului.
Cafeina – un alcaloid care in cantitati mari provoaca palpitatii, cresterea presiunii sangvine, voma, convulsii, diaree, mictiuni frecvente, insomnie, crampe stomacale, tremuraturi ale mainilor, spasme musculare, scaderea calcemiei.
Ayla21 spune:
Glutamatul de sodiu - E 621
Fabricat din melasa (care este obtinuta din zahar) prin fermentatie, glutamatul monosodic este sarea de sodiu a acidului glutamic. Mai poate fi intalnit sub denumirile: glutamat de sodiu, monosodium glutamate, natrium glutaminat, E 621 (conform regulamentelor europene).
Glutamatul se foloseste cel mai mult în alimentele fabricate artificial si în semipreparate gen supe concentrate, sosuri, condimente, mezeluri, înghetata, budinci, etc. Rolul lui este de a da impresia creierului ca acel aliment este foarte gustos (o pacaleala). Dar asta nu este totul...
Glutamatul este interzis în Australia, însa este tolerat în Statele Unite. Majoritatea persoanelor sunt sensibile la glutamat invocând simptome ca greata, dureri de cap, ameteli, palpitatii, slabiciune si oboseala. Toate acestea sunt cunoscute sub denumirea generica de "simptomul mâncarii chinezesti".
Glutamatul se întâlneste si în alimente naturale. Cele mai mari concentratii de glutamat se gasesc în drojdie, ciuperci, rosii, brânzeturi si extracte vegetale. De aceea, unele semipreparate pot contine valori periculos de mari de glutamat fara a fi "aditivate" cu E 621. Daca un produs alimentar are ca ingrediente "proteina vegetala hidrolizata" (care contine pâna la 30% glutamat), "proteina din plante hidrolizata", "arome naturale", "aromatizana", sau "extract Kombu" atunci glutamatul este prezent în acel aliment în cantitati suficient de mari pentru a ne atrage atentia.
Glutamatul este un drog
Glutamatul monosodic (E 621) este un drog si un neurotransmitator. El este întâlnit în mod natural în corpul uman si este responsabil, alaturi de alti nerotransmiatori (ca acidul aspartic), de functionarea corecta a sistemului nervos. De aceea, pentru o functionare corecta a creierului si a organelor interne, este absolut necesar sa existe un nivel echilibrat al concentratiei acestora în corp.
Toate organele interne din corpul nostru contin receptori ai glutamatului, adica reactioneaza specific la prezenta glutamatului. Suprastimularea acestor receptori (în creier sau în alte organe) duce la numeroase dezechilibre interne si la probleme de sanatate care copiaza simptomele altor boli (fibromialgie sau aritmie cardiaca, de exemplu), dar continua sa fie gresit diagnosticate de medici (uneori chiar mai multi ani) care prescriu adesea medicamente scumpe si cu o multime de efecte secundare periculoase. Nefericitul "gurmand" va constata ca are o viata mizera si ca sanatatea lui da semne de deteriorare galopante.
Glutamatul "arde" neuronii
Folosirea sa pe scara larga în industria alimentara a aprins mari discutii în rândul medicilor pentru ca glutamatul suprastimuleaza activitatea celulei nervoase (neuronul). Glutamatul nu este nici necesar si nici lipsit de pericole. Glutamatul pacaleste creierul si te face sa crezi ca mancarea are un gust excelent, iar producatorii folosesc astfel ingrediente de proasta calitate în componenta produsului care, desi este mediocru (calitativ), va avea astfel un gust "de vârf". Pe seama sanatatii consumatorului se obtin profituri uriase folosindu-se ingrediente de proasta calitate cu o valoare nutritiva aproape nula.
Intoleranta la glutamat nu este o reactie alergica ci raspunsul disperat al organismului uman la suprastimularea cauzata de acest drog. Chiar daca exista unele categorii de persoane care nu sufera de reactii explozive consumând glutamat, expunerea pe termen lung la acest drog distruge neuronii.
Multe alimente, ca soia si rosiile, contin nivele ridicate de glutamat natural. Forma artificiala (glutamatul monosodic) este o substanta chimica pura care se foloseste în cantitati uriase în foarte multe restaurante si magazine "fast-food". Unele dintre acestea afiseaza "fara MSG adaugat", dar ingredientele folosite pentru prepararea diverselor produse pot contine glutamat.
Surse ascunse
Desi glutamatul monosodic (E 621) este afisat pe produs (asa cer regulamentele), multi producatori de alimente sunt constienti de faptul ca la ora actuala oamenii privesc cu suspiciune un produs care contine glutamat monosodic (E 621) si cauta sa foloseasca alte cai legale pentru a introduce aceasta substanta în produsele lor. Cel mai des întâlnit ingredient care contine glutamat monosodic "la greu" este carrageenan. Conform legilor în vigoare, nu este obligatorie afisarea pe produs a continutului de glutamat din carrageenan.
Iata mai jos o lista cu surse ascunse de glutamat. Elementele listei sunt în ordinea descrescatoare a cantitatii de glutamat continute.
Cele mai bogate surse de glutamat sunt:
1. drojdie autolizata;
2. caseinat de calciu
3. gelatina
4. proteine hidrolizate
5. caseinat de sodiu
6. extract de drojdie
Alte surse de glutamat:
7. proteine texturate
8. carrageenan
9. guma vegetala
10. condimente
11. arome
12. arome naturale
13. aroma de carne de pui
14. aroma de carne de vita
15. aroma de carne de porc
16. aroma de fum
17. bulion
18. concentrat de rosii
19. supa de carne
20. malt din orz
21. extract de malt
22. aroma de malt
23. proteine din lapte
24. izolat proteic din lapte
25. concentrat proteic din lapte
26. proteine din soia
27. izolat proteic din soia
28. concentrat proteic din soia
29. sos de soia
30. extract de soia
Desi lista este lunga, nu poate fi completa pentru ca producatorii gasesc întotdeauna noi denumiri în spatele carora se ascund. Este de asemenea important de mentionat ca glutamatul monosodic se poate gasi în vaccinuri (chiar si cele anti-gripale), perfuzii intravenoase (cu maltodextrina) si în suplimente cu vitamine. Glutamatul monosodic este folosit în toate suplimentele vitaminice sau minerale încapsulate sub forma gelatinoasa.
Glutamatul duce la pierderi de memorie
Dr. Russell Blaylock explica în cartea sa "Excitotoxinele, gustul care ucide" de ce glutamatul si aspartamul sunt periculoase. Excito-toxinele sunt substante chimice care supra-stimuleaza celulele nervoase, "arzându-le". Simptomul cel mai des întâlnit în acest caz este pierderea temporara a memoriei. Substantele cele mai periculoase sunt aspartamul (Equal / Nutrasweet) care contine acidul aspartic si fenilalanina, glutamatul monosodic care are 30 de denumiri alternative si se foloseste în cantitati uriase în majoritatea produselor alimentare prelucrate. "Cu cât are un gust mai bun, cu atât contine mai mult glutamat" spunea cineva.
Câteva dintre simptomele comune întâlnite atât la aspartam cât si la glutamat:
Cardiace:
1. Aritmie
2. Fibrilatie arteriala
3. Tahicardie (palpitatii)
4. Încetinirea inimii
5. Angina pectorala
6. Cresterea tensiunii
7. Scaderea tensiunii
Gastrointestinale:
1. Diaree
2. Greata / voma
3. Crampe stomacale
4. Colon iritat
5. Hemoroizi
6. Sângerari rectale
Musculare:
1. Întepaturi
2. Dureri simultane
3. Slabire
Respiratorii:
1. Astm
2. Respiratie insuficienta
3. Dureri în piept
4. Iritarea nasului
Neurologice:
1. Depresie
2. Hiperactivitate
3. Reactii de furie
4. Migrene
5. Ameteala
6. Dezechilibru
7. Dezorientare
8. Confuzie mentala
9. Anxietate
10. Atacuri de panica
11. Modificari de comportament
12. Probleme de comportament
13. Atentie deficitara
14. Letargie
15. Somnolenta
16. Insomnie
17. Paralizie
18. Sciatica
19. Vorbire inconsistenta
20. Frisoane
21. Pirderi de memorie
Uro-genitale:
1. Dureri de prostata
2. Dureri vaginale
3. Urinare frecventa
4. Urinare nocturna
Vizuale:
1. Vedere încetosata
2. Focalizare greoaie
3. Presiune în jurul ochilor
Piele:
1. Crapaturi
2. Mâncarimi
3. Leziuni bucale
4. Paralizie partiala
5. Uscarea gurii
6. Întepenirea fetei
7. Întepenirea limbii
8. Cearcane sub ochi
Atentie: consumul de glutamat asociat cu aspartam amplifica de câteva ori problemele de mai sus, la fel ca atunci când se consuma bauturi alcoolice amestecat.
Daca ati experimentat simptome ca fibromialgie, sindromul oboselii cronice, probleme de comportament, hiperactivitate, pierderea temporara a memoriei, migrene atunci este cazul sa renuntati la glutamat si aspartam. Medicii adesea sunt indusi în eroare de toate aceste simptome si prescriu un tratament necorespunzator (dar puternic si scump) care face mai mult rau decât bine pentru ca foarte multe produse farmaceutice contin glutamat si aspartam.
AMR cateva ore pana vom fi impreuna
_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
So small, so sweet, so soon
God, thank you for You saved my soul mate
maddutz spune:
Benzoat de sodiu (Wikipedia)
...Este gasit In mod natural In coacaze, prune, prune, corcoduse, cirese, cuisoare, si mere. Concentratia ca conservant este limitata de catre FDA în SUA la 0,1%, in greutate, desi coacazele naturale si de alte soiuri de fructe contin niveluri de benzoat de sodiu ce se apropie de aceasta limit#259;
...Compania Coca Cola este in procesul de eliminare progresiva a benzoatului de sodiu din dieta coca „Diet Coke”. Compania a declarat ca este in plan scoaterea E211 de la alte produse - inclusiv Sprite, Fanta, sortimentele de Fanta, si Oasis — imediat ce este descoperita o alternativ#259; satisfacatoare.
Contraindicatii
Persoanele care sufera de astm, sau care au urticarie recurenta, pot fi sensibile la benzoat de sodiu si au reactii alergice. Benzoat de sodiu #351;i tartrazine (E102) agraveaza starea la 10-40% din pacientii cu urticarie cronica, si probabil o proportie mai mare la indivizi sensibili la aspirina.
Ayla21 spune:
Adevarul despre aspartam - E 951
Aspartam este denumirea tehnica (produsul chimic) a celebrelor NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure, etc. Aspartamul a fost descoperit accidental in 1965, cand James Schlatter, chimist la compania G.D. Searle, testa un medicament anti-ulcer.
Codul european pentru aspartam este E 951, si este "inrudit" cu E 950 (acesulfam K), facand parte din categoria indulcitorilor chimici (artificiali).
Despre "beneficiile" folosirii aspartamului s-a scris foarte mult. Revista Nexus a acordat acestui subiect o deosebita atentie: doua numere (din oct. - nov.1995 si dec.1995 - ian.1996) au gazduit importante articole despre aspartam si ce se ascunde in spatele afacerii.
Aspartamul este, de departe, cel mai periculos aditiv chimic de pe piata alimentara. Un raport al FDA (Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA) releva faptul ca peste 75% din reactiile adverse reclamate de aditivii sintetici se datoreaza aspartamului!
Multe dintre aceste reactii sunt foarte serioase, printre acestea fiind prezenta chiar moartea, dupa cum se releva intr-un raport al DHHS (Departamentul de Sanatate si Servicii Umane) al SUA din 1994. Iata doar cateva din cele peste 90 de simptome documentate in raport: spasme musculare, probleme de vedere, atacuri de panica, vorbire ingreunata, tahicardie, palpitatii, pierderea memoriei, pierderea auzului, ameteli, dureri de cap, dureri generalizate, depresie, oboseala accentuata, iritabilitate, insomnie, respiratie ingreunata, etc.
Cercetatori care studiaza efectele aspartamului au aratat ca acesta declanseaza si agraveaza urmatoarele boli cronice: tumori pe creier, scleroza multipla, epilepsie, boala Parkinson, sindromul Alzheimer, retardare mintala, fibromialgie, diabet, etc.
Aspartamul este fabricat din trei substante chimice: acidul aspartic, fenilalanina si metanol. In cartea "Prescription for Nutritional Healing", scrisa de James si Phyllis Balch, aspartamul se afla pe lista denumita "otravuri chimice". Dupa cum veti vedea, acesta este adevarul.
Dr. Russell Blaylock, profesor de neurochirurgie la Universitatea Mississippi, a publicat o carte in care arata detaliat care sunt efectele distrugatoare ale aspartamului, folosind aproape 500 de referinte stiintifice. De asemenea, el mai arata si distrugerile datorate glutamatului, aditiv care contine 99% acid glutamic.
Aspartatul si glutamatul sunt neurotransmitatori, adica faciliteaza transmiterea de informatii de la un neuron la altul. O cantitate prea mare de aspartat sau glutamat va duce la distrugerea ireversibila a unor neuroni datorita unui influx excesiv de calciu in aceste celule. Acest "supliment" de calciu pe care neuronul il primeste, va determina formarea de radicali liberi in exces care ucid celula. De aceea aspartatul si glutamatul sunt denumite excito-toxine: stimuleaza celulele neuronale pana le omoara!
Acidul aspartic este un aminoacid. In forma sa libera, el duce la cresterea nivelului din sange al aspartatului si glutamatului. Dupa consumarea unor produse care contin aspartam sau glutamat, creste nivelul din sange al acestor neurotransmitatori, adevarate excito-toxine.
Creierul primeste astfel un nivel excesiv de aspartat sau glutamat si distrugerea neuronilor incepe galopant, iar marea majoritate (peste 75%) a neuronilor din anumite zone din creier sunt morti inainte de a apare vreun simptom vizibil. Toate aceste afirmatii sunt bine documentate si demonstrate de dr. Russell Blaylock in cartea sa.
Cateva dintre cele mai importante boli cronice agravate sau declansate de excito-toxine ca aspartamul si glutamatul sunt: pierderea memoriei, scleroza multipla, pierderea auzului, dementa, hipoglicemie, leziuni cerebrale, boala lui Parkinson, Alzheimer, epilepsie, dereglari hormonale.
Riscul este mult marit pentru nou-nascuti, copii, femei insarcinate, batrani si bolnavii cu probleme cronice de sanatate. Desi, in general, FASEB (Federatia societatilor americane pentru o biologie experimentala) este de acord cu toate hotararile FDA, in acest caz a declarat ca "este mai prudent sa se evite folosirea suplimentelor alimentare care contin acid glutamic de catre femeile insarcinate, nou-nascuti si copii."
Acidul aspartic din aspartam are aceleasi efecte nefaste ca si acidul glutamic. Dintre principalele efecte, amintim doar cateva: dureri de cap, greata, dureri abdominale, oboseala accentuata (prin impiedicarea glucozei de a ajunge la neuroni), insomnie, deficiente de vedere, atacuri de panica, depresie, astm si probleme severe de respiratie.
Persoanele care au consumat aspartam s-au plans cel mai adesea de pierderea memoriei. Acesta este efectul cel mai important, dupa numarul mare de cazuri.
Blaylock nu este singurul medic celebru care apare in aceste cercetari. Printre cei care au vorbit despre distrugerile cauzate de aspartat si glutamat se numara si dr. Adrienne Samuels, psiholog specialist in cercetare. Un altul este Olney, profesor in departamentul de psihiatrie de la scoala de Medicina din Universitatea Washington. El este unul dintre cei mai faimosi medici, o autoritate in acest domeniu. El chiar a informat compania Searle in 1971 despre faptul ca acidul aspartic provoaca gauri in creierul cobailor folositi la experimentele cu aspartam. Lista celor preocupati de efectele acestor excito-toxine este insa mult prea mare pentru a fi trecuta aici.
Un alt component al aspartamului este fenilalanina. Acesta este un aminoacid care se gaseste in mod natural in creier. Persoanele care sufera de fenilcetonurie, nu pot metaboliza fenilalanina. Aceasta duce la un nivel periculos de mare al fenilalaninei in creier, deseori mortal. S-a demonstrat ca prin consumul de carbohidrati asociat cu aspartam apare cresterea concentratiei de fenilalanina din creier, chiar si la persoane care nu sufera de fenilcetonurie! Aceasta nu este o teorie, toate experimentele facute pana acum demostreaza acest lucru cu prisosinta.
Odata cu marirea nivelului de fenilalanina din creier, concentratia de serotonina va scadea foarte mult, aceasta ducand la depresie si alte probleme emotionale grave.
Chiar si o singura folosire a aspartamului duce la cresterea cantitatii de fenilalanina din sange. O poveste impresionanta despre consumul de aspartam a fost recent publicata in "Wednesday Journal" in articolul "Un cosmar cu aspartam".
John Cook a inceput sa bea 6 - 8 racoritoare dietetice in fiecare zi. Simptomele de inceput au constat in pierderea memoriei si dureri de cap frecvente. Mai mult, simtea nevoia de si mai multe racoritoare dietetice. Starea de sanatate s-a deteriorat asa de mult incat a ajuns la schimbari comportamentale radicale si accese de furie violente. Desi nu suferea de fenilcetonurie, analizele de sange au aratat un nivel al fenilalaninei de 80 mg/dl. De asemenea, s-a constatat deteriorarea creierului si functionarea anormala a sistemului nervos central. Dupa ce a renuntat complet la consumul de aspartam, starea lui de sanatate s-a ameliorat dramatic.
Blaylock demonstreaza ca un nivel crescut de fenilalanina in creier duce pana la urma la schizofrenie. De aceea, folosirea regulata a aspartamului a dus la cresterea vanzarilor de Prozac pentru a controla schizofrenia. Toate acestea spre bucuria marilor concerne farmaceutice care au avut astfel un profit imens.
Ultimul component al aspartamului este metanolul, o otrava mortala. Cu totii cunoastem cazuri de alcoolici impatimiti care au consumat metanol, ajungand orbi sau chiar murind. Metanolul este eliberat gradat in intestinul subtire sub actiunea enzimei chimotripsina.
Prin incalzirea aspartamului la o temperatura mai mare de 30 de grade Celsius (cazul fabricarii de dulciuri dietetice - fara calorii - pe baza de aspartam) metanolul este eliberat si, deci, prezent ca atare in alimentul respectiv.
Odata ajuns in corp, metanolul de descompune in acid formic si formaldehida, care este o neurotoxina mortala. Cercetarile arata ca formaldehida este o otrava cumulativa pentru ca nu se mai elimina, odata ajunsa in corp.
Simptomele otravirii cu metanol includ migrene, ameteala, greata, dezordini gastrointestinale, slabire, pierderea echilibrului, friguri, pierderi de memorie, dereglari comportamentale, etc.
Cele mai bine cunoscute probleme cauzate de otravirea cu metanol sunt cele legate de pierderea vederii, micsorarea campului vizual, vedere in ceata, distrugerea retinei si orbire. (Probabil ca de aici vine numele gumei de mestecat ORBIT... fara zahar!)
Formaldehida este o substanta cancerigena cunoscuta care afecteaza ADN-ul si duce la malformatii congenitale. Datorita lipsei anumitor enzime, oamenii sunt mult mai neajutorati in fata acestei toxine decat animalele. De aceea, testele cu aspartam facute pe animale nu reflecta realist pericolele pentru oameni: acestea sunt mult mai mari!
Asa cum a aratat dr. Woodrow Monte, director la Food Science and Nutrition Laboratory din Universitatea Statului Arizona, "nu exista studii care sa evalueze efectele mutagene, teratogene sau carcinogene ale administrarii metanolului, pe oameni." El chiar a dat in judecata FDA cerind sa interzica aspartamul, cel putin pana la noi cercetari, afirmand ca "odata ce aprobati aspartamul, nu se va mai putea face nimic pentru a repara greseala", asa cum a fost si cazul cu zaharina, cunoscut agent cancerigen, "sau cu Dumnezeu stie ce alte substante care insulta constitutia umana cu aprobare guvernamentala".
La putin timp dupa aceasta interventie, comisarul FDA responsabil cu aspartamul - Arthur Hull Hayes Jr. - a aprobat folosirea aspartamului, dupa care a demisionat din FDA fiind angajat la compania Searle, cea care fabrica aspartamul!
Nu este singurul nume care a beneficiat de pe urma aprobarii aspartamului. Donald Rumsfeld, cunoscuta figura din administratia Bush, a fost angajat al firmei Searle (director executiv) inainte de a-si oferi serviciile guvernului...
In actul "inconstient" din 1993, FDA a aprobat aspartamul ca ingredient in produsele alimentare preparate prin incalzire la mai mult de 30 de grade Celsius!!! Este vorba de celebrele - din pacate - dropsuri fara zahar, cu zero calorii (Orbit, Golia, Cool mint, etc.), si toata gama de produse dietetice de patiserie si cofetarie.
Si totusi, de ce nu auzim despre aceste lucruri? De ce nimeni nu spune nimic? Cauzele sunt:
1. Lipsa de interes din partea po****tiei. Bolile si accidentele cauzate de aspartam nu apar in ziare asa cum este reflectat un accident aviatic in mass-media.
2. Majoritatea oamenilor nu asociaza simptomele lor cu folosirea aspartamului. Pentru ca odata ce omul si-a distrus o parte importanta a neuronilor sai si a ajuns la o boala cronica, nu poate nici macar sa se gandeasca sa asocieze boala lui cu aspartamul.
Modul in care a fost aprobat aspartamul este o lectie despre cum companiile chimice si farmaceutice manipuleaza agentiile guvernamentale ca FDA, mituiesc organizatii non-guvernamentale ca Asociatia Dietetica Americana, si inunda comunitatea stiintifica cu studii fraudate sponsorizate de industria beneficiara (fabricantii de aspartam).
Erik Millstone, cercetator la Science Policy Research Unit de la Universitatea Sussex a adunat sute de pagini de probe obtinute prin Legea de libertate a informatiei (23) din SUA aratand ca:
1. Testele de laborator au fost fraudate iar pericolele au fost ascunse;
2. Tumorile cerebrale au fost "eliminate" de pe cobai iar animalele care au murit au fost inregistrate ca fiind "bine mersi" in inregistrarile de laborator;
3. FDA a fost "hranita" cu declaratii false si eronate;
4. Cei doi procurori desemnati pentru a aduce in fata instantei fabricantul de aspartam pentru frauda informationala au fost anjajati imediat de fabricant pentru a nu-si duce la indeplinire misiunea;
5. Comisarul FDA a ignorat avertismentele propriei comisii stiintifice care a cercetat cazul aspartamului iar la scurt timp dupa aprobarea aspartamului i s-a oferit un post in firma care raspundea de relatiile publice ale companiei producatoare Searle;
6. In ianuarie 1993, American Dietetic Association a primit o donatie de 75.000 dolari de la compania NutraSweet. Multe alte organizatii "independente" au beneficiat de mari sume de bani din partea fabricantilor de aspartam. Asociatia mai sus-amintita a primit bani de la NutraSweet si pentru a organiza o scoala de bucatari in Chicago (pentru a-i invata cum sa foloseasca aspartamul in preparate culinare);
7. Un cercetator independent din New England care a demonstrat pericolele consumului de aspartam este acum consultant la compania Monsanto (sora cu Searle). Un alt cercetator din sud-estul SUA a marturisit despre pericolele aspartamului asupra copiilor. Un reporter de investigatii a descoperit ca i s-a spus sa-si "tina gura" daca vrea sa nu-si piarda sponsorizarea din partea unui producator de racoritoare dietetice care este membru in asociatia NutraSweet.
Aspartamul este vandut in peste 80 de tari din lume! El poate fi gasit in: mic-dejun instant, gume de mestecat fara zahar (Orbit, Winterfresh, Airwaves, etc.), cereale, dropsuri fara zahar, bauturi racoritoare, inghetata, gelatina, sucuri de fructe, laxative, multivitamine (efervescente sau nu), suplimente alimentare, bauturi carbogazoase, indulcitori alimentari, cafea instant, iaurt, etc.
Aspartamul a fost gasit si in produse care nu mentionau acest lucru pe eticheta. De asemenea, suplimentele alimentare si tabletele de multivitamine (Centrum, Alka Seltzer, Supradyne, Sandoz, etc.) contin aspartam.
AMR cateva ore pana vom fi impreuna
_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
So small, so sweet, so soon
God, thank you for You saved my soul mate
Ayla21 spune:
Si am vrut sa va scriu toate astea, pt ca: NU DE CANCER MURIM! Cancerul este printre ultimele faze. Se zice, E-uri cancerigene.
Daca aveti rabdare citit va rog si in continuare.
O echipa compusa din cercetatori de la Colegiul Imperial din Londra, de la Universitatea Cambridge si din cadrul Institutului National de Sanatate Mintala din SUA a elucidat profilul biochimic al tulburarii bipolare (cunoscuta si ca psihoza/boala maniaco-depresiva) si modul in care medicamentele de electie contracareaza aceste schimbari la nivelul substantei cerebrale.
Tulburarile bipolare reprezinta un grup de afectiuni caracterizate printr-o alternanta de episoade maniacale si depresive, care afecteaza in medie 1/100 persoane pe plan mondial.
Se trateaza in majoritatea cazurilor cu litiu si acid valproic, cu rezultate relativ bune, desi mecanismul de actiune propriu-zis al acestora nu este complet explicat.
Cercetatorii au analizat postmortem, prin spectroscopie RMN, fragmente de substanta cerebrala provenite de la pacienti maniaco-depresivi, comparandu-le cu altele provenite de la subiecti sanatosi de aceeasi varsta si sex. Fragmentele au fost prelevate din cortexul prefrontal dorsolateral, arie responsabila de dezvoltarea proceselor congnitive complexe.
Rezultatele au aratat modificari ale concentratiilor unor neurotransmitatori inhibitori si excitatori la pacientii cu tulburare bipolara, si anume un nivel crescut de glutamat, creatina si mioinositol si o concentratie scazuta a GABA (acid gama-aminobutiric). S-a observat ca tratamentul cu litiu si acid valproic a avut ca efect inversarea acestor valori.
Cercetatorii considera ca la baza tulburarilor bipolare se afla acest dezechilibru intre neutransmitatorii inhibitori si excitatori, in sensul corectiei caruia actioneaza tratamentul medicamentos.
Descoperirea modificarilor biochimice caracteristice bolii maniaco-depresive ofera premize favorabile unei mai bune intelegeri a cauzelor si implicatiilor acestei afectiuni, inlesnind dezvoltarea unor noi metode de tratament.
AMR cateva ore pana vom fi impreuna
_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
So small, so sweet, so soon
God, thank you for You saved my soul mate
maddutz spune:
Prigat "Alegerea naturala" - fara conservanti -
Ingrediente: apa; concentrat natural de portocale; aspartam; acesulfam K; acidifiant – acid citric (cancerigen); conservant (acela pe ca nu-l contine ) – benzoat de sodiu; sorbat de potasiu (E 202); colorant – beta caroten; antioxidant – acid ascorbic
• E 951 (aspartam); E 950 (acetsulfam K); E 330 (acid citric); E 211 (benzoat de sodiu) – cancerigene
• Acidul benzoic (E 210) si derivatii lui sunt cancerigeni (E 213 benzoat de calciu – E 218)