Despre recesiune, FMI etc
Raspunsuri - Pagina 16
sirimie spune:
E o timpenie ordonanta asta, care nu avantajeaza pe absolut nimeni ci doar loveste in micii intreprinzatori. Cei care fac evaziune fiscala nu se incurca cu 6500 lei, o sa faca in continuare evaziune fiscala, in schimb cei care nu fac atitia bani o sa dea faliment sau vor incepe sa faca evaziune fiscala.
Am citit ca bancile au inceput sa scada dobinzile si sa relanseze creditarea. Asta e o veste buna
In schimb profesorii sint amenintati ca sint dati afara sau le scad lefurile, nu mai primesc salarii de merit etc. La fel altii din CFR, ministrul intii ameninta ca da afara 12 mii, pe urma mai zice ca numai 5 mii afara, restul se pensioneaza. Ministerele dau bani inapoi, inclusiv alea in care ar trebui sa se bage bani multi in investitii, cum e ministerul agriculturii sau al transporturilor.
In alte tari masurile de combatere a crizei sint cu bani de dat, la noi se "combate" prin marirea fiscalitatii. Si ne ducem si mai rau in jos pentru ca pe nicaieri marirea fiscalitatii nu a salvat nimic. Este exact cauza pentru care FMI e acuzat ca a produs faliment in unele tari, pentru ca a cerut TVA si taxe mai mari. Eu prevad surprize mari in acordul cu FMI care inca nu a fost facut public, e departe de a fi asa roz cum il prezinta Basescu.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Donati 2% din impozit pentru Andei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
Guestus spune:
sirimie tu ori nu intelegi nimic ori nu vrei sa intelegi...
Acum 2009 cind in toata Europa sint oameni dati afara tu te miri ca ies niste profesori la pensie sau le taie din ore..si bugetul e pe minus clar te miri de ce nu se investeste ...tu ori iti bati joc de noi ori esti platita sa apari cu zvonuri de genul asta sa agiti spiritele ...daca recunosti o sa fiu aliatul tau sa-i fraierim
auzi si tu...nu mai primesc salarii de merit si spor de creta & limba engleza ..asta e marea problema a anului 2009
sirimie spune:
Guestus ai tu nevoie de aliati sa fraieresti? Cred ca nu esti sincer
Pai bine nu le-a promis governul ca in Aprilie le maresc salariile daca merge treaba bine - dar nici vorba de micsorare? Nu cu 50% dar cu ceva pe acolo? Acuma treaba nu merge bine (e criza, givernul incapabil etc). Si acuma spun ca ori le scad salariile ori ii dau afara? Cine pe cine fraiereste? Auzi, intrebare...
Despre Andrei
Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Guestus spune:
le maresc salariile daca merge treaba bine...pai merge bine?
si trebuie sa taxeze pe unii sa dea la altii......sau tu aplici logica comunista gen "sa dea statu" bani domle...ca d"aia e stat"
si o tot dai ca este criza automat guvernul e incapabil......tu nu vezi ca tot pamintul face 3 pasi inapoi sau traiesti pe alta planeta?
sirimie spune:
Eu as zice ca daca guvernul ar face programe anti criza ca alte tari, nu ar fi incapabil. Dar pina acuma guvernul a facut numai programe de taxare excesiva, si rezultatul a fost ca au scazut si mai rau incasarile.
Tu nu vezi? Sau traiesti pe alta planeta?
Despre Andrei
Guestus spune:
Programe anticriza ca unde?..ceva concret...nu povesti.
Si taxare excesiva..arata sa vad si yo unde si cine a fost taxat excesiv. Cum era inainte cum este dupa noua lege.
Si daca tu ca firma nu poti sa platesti un 5000 lei impozit ce naiba de firma este aia? de ce nu o inchizi si de ce nu faci altceva sa fie folositor? ...
adica nu mai merge sa fie folositor doar pt tine...cu smecherii evazioniste romanesti..
Azi 2009 statul are nevoie de banii tai
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Dar pina acuma guvernul a facut numai programe de taxare excesiva, si rezultatul a fost ca au scazut si mai rau incasarile. |
As zice ca, pana acum, nu s-a taxat nimic excesiv. Politica fiscala de pana acum a vizat reducerea cheltuielilor, tocmai pe principiul ca de intrat bani la buget intra greu, macar sa nu mai iasa. Tu poti fi suparata cat vrei, dar nu guvernul asta este responsabil de evaziunea fiscala din acest moment. Pentru ca traim in aceeasi tara, nu trebuie sa-ti exemplific eu, sunt sigur ca poti enumera, acum pe loc, cel putin 5 metode de a pacali statul, ca firma sau persoana fizica (nu inseamna ca o si faci, nu-i treaba mea). Incasarile la buget au scazut pentru ca firmele nu mai merg si atunci, desi functioneaza, nu mai vireaza nimic la stat.
De aceea, discutia referitoare la impozitul pe profit e purtata pe doua fronturi: eu, contribuabil, si tu firma. Tu te plangi ca o sa dai faliment, eu iti spun ca nu sunt de acord sa pacalesti statul pentru ca, teoretic, din contributia ta corecta ar trebui sa beneficiez si eu.
Eu as intreba (ca tot ne plangem...) de unde bani pentru sanatate, pensii si protectie sociala la somaj, gravide si copii mici, din moment ce firmele nu vireaza banii pentru asa ceva (desi partea de la angajat o opresc pe statul de plata) si, oricum, contributiile la o gramada de lume se calculeaza la salariul minim pe economie? Ca sa nu se plateasca dari prea mari...iar dezvoltare micro si macro economica de unde, daca firmele nu au profit, sau ani de zile sunt pe minus? Tu chiar crezi asta?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
sirimie spune:
citat din mesajul lui Guestus Programe anticriza ca unde?..ceva concret...nu povesti. |
Ca in Germania sau SUA etc. Ia uite o diferenta concreta
Si taxare excesiva..arata sa vad si yo unde si cine a fost taxat excesiv. Cum era inainte cum este dupa noua lege. Si daca tu ca firma nu poti sa platesti un 5000 lei impozit ce naiba de firma este aia? de ce nu o inchizi si de ce nu faci altceva sa fie folositor? ... adica nu mai merge sa fie folositor doar pt tine...cu smecherii evazioniste romanesti.. |
S-a marit CAS cu 3.8%, accizele in avans. Asta din ce s-a intimplat deja. Si se discuta de impozit forfetar, de impozitarea bugetarilor care cistiga peste 7000 lei net, etc.
Azi 2009 statul are nevoie de banii tai |
Sigur. Cica nu le ajung banii la consiliile locale si sint www.hotnews.ro/stiri-politic-5555270-primarii-psd-care-nu-primit-bani-ameninta-tradarea-noi-tensiuni-coalitie.htm" target="_blank">"tensiuni in coalitie" din cauza asta.
Despre Andrei
sirimie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
As zice ca, pana acum, nu s-a taxat nimic excesiv. Politica fiscala de pana acum a vizat reducerea cheltuielilor, tocmai pe principiul ca de intrat bani la buget intra greu, macar sa nu mai iasa. Tu poti fi suparata cat vrei, dar nu guvernul asta este responsabil de evaziunea fiscala din acest moment. Pentru ca traim in aceeasi tara, nu trebuie sa-ti exemplific eu, sunt sigur ca poti enumera, acum pe loc, cel putin 5 metode de a pacali statul, ca firma sau persoana fizica (nu inseamna ca o si faci, nu-i treaba mea). Incasarile la buget au scazut pentru ca firmele nu mai merg si atunci, desi functioneaza, nu mai vireaza nimic la stat. De aceea, discutia referitoare la impozitul pe profit e purtata pe doua fronturi: eu, contribuabil, si tu firma. Tu te plangi ca o sa dai faliment, eu iti spun ca nu sunt de acord sa pacalesti statul pentru ca, teoretic, din contributia ta corecta ar trebui sa beneficiez si eu. Eu as intreba (ca tot ne plangem...) de unde bani pentru sanatate, pensii si protectie sociala la somaj, gravide si copii mici, din moment ce firmele nu vireaza banii pentru asa ceva (desi partea de la angajat o opresc pe statul de plata) si, oricum, contributiile la o gramada de lume se calculeaza la salariul minim pe economie? Ca sa nu se plateasca dari prea mari...iar dezvoltare micro si macro economica de unde, daca firmele nu au profit, sau ani de zile sunt pe minus? Tu chiar crezi asta? |
Pe vremea cind am inceput sa lucrez firma nu imi platea salariul in cartea de munca. Eu consider ca statul e de vina, nu firma, din 2 motive: nu facea controale suficiente si cerea impozite prea mari.
Si ce a facut guvernul Boc prima oara: a marit CAS cu 3.8% si a marit accizele si pretul medicamentelor. Asta zici tu ca a vizat reducerea cheltuielilor? A cheltuielilor cui?
Ei spun asa: ca firmele merg pe pierdere si de aia pun impozit forfetar. De ce nu se duc sa controleze firmele care merg in pierdere de ani de zile? Pentru ca nu gasesc "nereguli" acolo, pentru ca se face evaziune fiscala cu legea in mina, aia declara cheltuieli deductibile si nu profit. Solutia de "criza": sa ii impoziteze tot pe aia care sint buni platnici. E o prostie.
Despre Andrei
Rufus spune:
Simona, e clar ca nu putem sa ne intelegem. Dar nici nu-i obligatoriu. Daca tu crezi ca guvernul asta nu-i bun, dar guvernul Tariceanu a facut minuni, ce pot eu sa spun? Asta e!
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008