PROBLEME GRAVE DE DEGLUTITIE-HELP***CAP2***
Raspunsuri - Pagina 10
adrianapop spune:
wnimra draga mea,,cum creste copilul vine si pofta de mancare,,,sa vezi la 6 ani ce o sa mai manance,,mama mama
dar daca i-ai da cartofii pai si copanelul nemixate nu ar manca? eu intreb ptr ca nu stiu,,,adrian al meu asa a inceput sa manance nemixat intai cartofi pai care sant foarte sanatosi si apoi mancaruri care ii faceau mare pofta
adevarul ca acuma privind in urma imi dau seama ca mie mi-a fost mai usor ca voua el avand numai tetrapareza fara sindrom extrapiramidal,,,
un singur lucru bun este si in faptul ca mananca mixat,,,acolo ii puteam face eu ce amestecuri de calorii doream si stiam sigur ca mananca de toate si branza si legume si carne,,dr ne zicea sa ii punem si cate 2 pic de ulei de masline daca mancarea este mai slaba ca are calorii ,,
asa ca in tot raul si un bine,,,,
eu am incredere ca va reusi alex sa sufle in lumanare,,,pune-i tu o lumanare in fata si da-i sa sufle cand va jucati,,,poate poate il atrage si asa exerseaza,,,
dupa aia pune-l sa faca ca sarpele,,sssssssss,,,sau sa se maimutareasca in oglinda,,,sa scoata limba cat poate el de mult din gura,,,,sa mestece guma ,,,toate astea le-am invatat de la logoped eu,,,si apoi le-am exersat cu adrian,,,cu ea nu vroia sa lucre si asa ca m-a invatat pe mine ,,,
noua ne-au prins ff bine si le-am facut in joaca in oglinda plus ca ne distram de numa numa...
va pup
wnimra spune:
Adriana numai mancare "sanatoasa" i-as da dar sa o rontaie.Eu mai incerc cu cartofii prajiti pt ca ii plac, toti copiii ii adora, ii molfaie si ii scuipa, macar este un inceput.Acum iar i-am dat copanel cu legume, inainte de plecare a halit grisul, deja doua mese si abea s a facut 3.
Cu lumanarea exersam , nu imi fac sperante pt ca de ziua lui iar o sa plang in nestire....la blender este super ca ii pot pune toate minunile , m-am saturat sa il spal, am prins sila de el ca de biberoane.
Cred ca te-ai informat de extrapiramidal, din nefericire asta ii este soarta, putea sa fie putin mai norocos si sa scape doar cu o tetra pareza(ce exprimare in disperare!!!) dar nu a fost, asta e.Important este ca totusi mananca, nu mai stau cu biberonul , nu imi misca capul aiurea, intelege ce vb cu el , stie ce este in castron, imi face o mie de talente, este ff istet, se poate preface in fel si chip.
Ex: facea tam-tam la masa, sotul tinea castronelul eu nervi pana la tavanul vecinilor, ii zic sotului " uite ma cum face ca sa ma scoata din sarite- alex brusc intoarce capul la mihai si rade malitios" sunt mii de exemple, s a obisnuit sa ma tortureze.
Vreau si eu o betonieraaaaaa
pupici la toata lumea
http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg
TELEDON PENTRU MIHAITA,in RETEAUA ROMTELECOM
**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********
adrianapop spune:
sa plangi de ziua lui alex?????//NICIODATA,,,
eventual putin dimineata ca sa te descarci si sa multumesti lui cel de sus ca voi santeti sanatosi si il puteti ingriji si apoi sa fi cea mai fericita mama din lume pttr voi si ptr alex,,,
cine are nevoie de o mama si o sotie plangaciosa,,,si stii si tu ca daca femeia e daramata ,de barbati nu mai vb
stiu din experienta ca nu e usor,,ca toti ne-am dori copii sanatosi de care sa ne bucuram,,,dar nu depinde de noi si atunci mai bine sa vedem partea plina a paharului,,,,
Gandeste-te ca noi am fost alese sa ingrijim acesti copii minunati ptr ca santem niste mame puternice ,capabile de ff multe sacrificii si cu enorm de multa iubire si daruire ptr copii nostrii
cum ar fi fost daca alex ar fi avut o mama care il tinea legat sau inchisai vazut ca din nefericire sant si asa mame...
Dar nu ,,cel de sus i-a dat la alexut o MAMA iubitoare care il ingrijeste si care ii aduce zambetul pe buze,,,macar ptr zambetul asta al lui trebuie sa fi si tu fericita,,,macar de ziua lui
cu proxima ocazie ,,iti trimit betoniera de jucarie a lui adrian,,,
wnimra spune:
De obicei plang Adriana pt ca el nu isi poate gusta nici propiul tort, doar nu il bag la blender, sau de fatza cu toata lumea sa il fortez mancand si sa verse...este naspa.Posibil cu trecerea timpului sa reactionez cat mai bine.Cu cat trec anii durerea este si mai mare ca o gaura de vierme , in schimb am invatat sa traiesc cu ea si sa o controlez.
Pt asta fac pregatiri intense , nu ii dau mancare la furculita dar ii dau prajitura...lumanarele aprinse de suflat, eu cant eu sufluu eu aplaud, ce ne mai distram .
Ii tot masez fatza si il spel pe dinti pt ca se vede clar ca face tot felul de grimase si parca limba lui arata mai normala.
pupici
evelinele spune:
dragele mele mamici,
adriana...nu pot contesta ce zice winmira...este exact ceea ce traiesc si eu zi de zi , dar am ajuns la performanta : imi ridic singura moralul, il tunez la propriu cand simt ca nu mai pot si mai tot timpul sunt distrusa...vecinii chiar ma intreaba ce calmante iau de sunt mereu vesela si nu vor sa creada ca nu iau nimic, dar cand vad femei care au totul in viata nu le lipseste nimic si au si copii sanatosi dar totusi sunt deprese imi vine sa le scutur...ceapa lor de nemultumite...de-ar sti cat de satula e o mama cu un copil atat de bolnav, cata oboseala, cata grija si cata frica n-ar mai sta ele ca si tortul expirat in frigider! pe deasupra imi mai si zic :vai! nu stiu cum rezisti , eu as fi innebunit de multa vreme! imi vine sa le dau o mama de bataieeeee..pai ele zic de parca eu as rezista pt ca nu iau in serios treaba....le-as da lor o saptamana cate un copil de asta ..sa vezi ce si-ar aprecia ele viata! n-au habar prin ce trecem noi...numarul prietenilor se reduce la zero , rudele te ocolesc sa nu trebuiasca sa-ti dea o mana de ajutor , tuturor le e frica sa puna mana pe copilul tau , esti obosita , nu vrei sa te mai chinui cu un copil bolnav, vrei unul sanatos...tot plangi pentru orice , cand esti in public mai tre sa si suporti nesimtirea unora care nu se mai opreste la priviri insistente ci iti pun intrebari de-ti vine sa le dai foc...naspa situatia de tot ...si moartea e mai usoara!
wnimra spune:
m-ai facut sa rad evelinele
Ai dreptate si eu ma imbarbatez zi de zi , este atat de bine sa nu imi mai pese.Eram intr-un mall , mi-am luat niste chestii si alex ma astepta cu tasu afara din magazin , trece una cu unul , ea distrusa se intoarce isi apleaca capul si se uita insistent , ma uit la ea ea nimic tot mai inversunata si strig....Mihai ai un pix ?? Sa ii dau domnisoarei un autograf..., am uitat de jena , probleme , asteptam sa se impiedice sa cada in nas, era siderata.Si eu ma uit dar nu ca proasta pamantului, si inainte ma uitam dar la fel nu faceam caz din privit.
Azi fac ardei umpluti , lui alex ii plac mult si abea astept sa ii dau, o sa incerc si pe scaunelul din lemn , poate reusesc, este unghi de 90de grade si nu are unde sprijini capul , tre sa il tina.
Cu suflatul progrese...el ma pupa , apropie buzele si face un zgomot de pupatura, mai timid , iar eu ce m-am gandit , ca merge umblat pt suflat si ii zic sa faca a fel numai sa iasa PUF.Macar gestul sa ii iasa nu neapart stins de lumanare.
Si il spal pe dinti de 3 ori pe zi , azi m-a lasat sa ii spal limbuta, fara sa ii vina sa verse, el a deschis gurita pt limbuta , maselute , dinti...si il striga pe mihai de 2 zile , eu strig Mihaaaaai si alex cand ii iese zice "aaai"
Acum lucram la inghitit scuipatul, cand se concentreaza ii mai curg bale, il fac atent si ii arat cum se inghite saliva beah beah, dar vad ca ma imita si poate tine minte ca tre sa o inghita mereu.
Gata pup pe toata lumea si bafta la hranit copii
adrianapop spune:
fetelor ,, asa trebuie sa privim viata cu capul sus si cu zambetul pe buze,,chiar daca uneori e unul fals gen SURPRIZE SURPRIZE
Luna trecuta o cunostiinta ,mare intelectuala de altfel ma intreaba ca de ce stau acasa cu copii si nu ies,,nu lucrez si imi irosesc viata in casa??
la care eu ii raspund ,,stau cu fiul meu care are tetrapareza si e inca dependent de mine,plus ca eu nu consider ca daca stau cu copiii mei si ii cresc imi irosesc viata,,,,la care ea inteligenta zice:: si ce-i ca are tetrapareza? o doamne ce-i si tetrapareza??noroc ca eram la un botez ca altfel ma auzea,,,,
oricum m-a socat gandirea ei si modul cum vede lucrurile iar de priviri rautacioase cred ca toate avem parte dar eu m-am invatat minte si raspund cu aceeasi moneda,,,daca se uita cu drag ,,ii raspund la fel,,,daca nu
stai sa va pov;
Intr-o zi eram la Mc Donald's cu copiii si adrian se ineaca cu cartofi,,,si tuseste si tuseste si normal de la atata tuse a vomat si cartofii care ii mancase,,noroc ca au fost putini,,
la masa de langa noi o femeie se holbaaaaaaaaa insistent si se tot susotea cu sotul,,,si nu isi lua ochii de la noi si tot il arata pe adrian la sotul ei,vb ceva si iar se uita destul de urat,,,la care eu deja super nervoasa ca se tot uita atat ma gandesc las ca ti-o coc eu,,,ma intorc catre ea si o intreb,,,e ceva problema? va deranjeaza ceva? si cu privirea in ochii ei ii spun ;Stiti copilul tuseste ca are TBC ,tocmai am iesit din spital asa ca e normal sa mai si tuseasca
a facut o fata de speriata si nu stia sa fuga sau nu,,,nu a zis absolut nimic si cred ca deja se gandea la ce spital sa mearga ,,,
eu am zambit bine mersi si am mancat linistita ,,,( adrian nu a avut TBC niciodata) dar m-am gandit ca asta asteapta ,,asa se uita la el de parca era contagiosul pamantului,,,si eu i-am satisfacut dorinta
cateodata cu unii oameni trebuie sa fi ca si ei,,altfel nu se invata minte,,
si eu cunosc femei o gramada care toata ziua stau in casa si isi plang de mila ca fac depresie ba mai mult una venea si imi spunea si plangea regulat ca inebuneste,,moare ca fiica ei nu are degetul mic de la picior,,fetita normala care umbla si are 4 ani ca are copil handicapat si ce o sa zica lumea cand a fi mare???????
Pana mi-a ajuns intr-o zi si i-am spus de la obraz,,,adica la o mama cu copil cu tetrapareza care a trecut prin 3 operatii cu el ,care stau 24 din 24 ore cu el sa il pun pe picioare,,,vi tu si te plangi si te crizezi ca ai copil handicapat ptr faptul ca nu are un deget?
eu nicodata nu m-am plans la nimeni,,nici un om nu m-a auzit zicand ca imi e greu si mor si innebunesc,,,nu are nici un rost sa inebunesc am 3 copii de crescut si unul de recuperat si pus pe picioare,,,nu am timp de crize si isterii
dar cateodata asa cum ziceti tare mi-ar place sa aiba si ele cate un copil bolnav,,,macar o saptamana sa vada cum e,,,,cu siguranta si-ar schimba parerea dupa,,,
WNIMRA las sa vezi ca sufla Alex pana la urma cat despre tort de ce sa fi necajita ca nu il mananca ? ai mei nu gusta aproape niciodata si 2 sant perfecti sanatosi,,,dar cand era adrian mic si stiam ca vomita,,,ii puneam tort cu frisca si dupa ce suflam noi lumanarile pe el il lasam sa isi bage mainile si sa faca ce vrea cu el,,,,era tortul lui si avea tot dreptul,,,sa vezi ce distractie trageam de numa numa
nu e obligatoriu sa guste,,vezi si tu partea plina a paharului
despre bale si noi am avut o scurta perioada ce-i drept,,,dar l-am corectat non stop,,,in timp o sa se obisnuiasca sa inghita singur,,,
va pup pe toti
wnimra spune:
Super tare faza cu TBC-ul , asta este de povestit.
Lume multa oameni putini, asta e viata.
Aseara l-am dus pe alex la un cafe-bar, este un mare amator de terase in are liber, numai gura lui se aude si noi cand pe sus candpe jos saii prindem masinutele.De obicei cand mergeam stateam undeva mai retrasi si el intors cu spatele la toata lumea...aseara a stat cu fatza la tot , asa am vrut eu , sa il vada tot poporul ce frumos este, a facut ca toate visele, numai in brate a stat si a vb in limba lui continuu...i-am dat ciocolata calda, se putea manca cu lingurita , super buna, a papat si el de pofta, a participat la discutii si tot asa....pai daca e sa imi fie rusine imi este ca nu am sugrumat-o"sa o las in hipoxie" pe nemernica de doctora nicidecum cu baiatul meu.
Mananca in fund sprijinit de perna , tri li li , ieri a lins ardeiul umplut, mai bine zis rosia umpluta, sunt preferatele mele dar hai sa ii dau lui.
Pupici
adrianapop spune:
felicitari WNIMRA ,, vezi ca incetul cu incetul toate incep sa se aseze,,,,
ai deja flacau mare ,,pe la cafenele nu???? ma bucur din suflet ptr voi,,,de ce sa iti fie rusine cu fiul tau,,, e al tau si tu te sacrifici ptr el nu altii care numai se holbeaza
copii nostri nu trebuie ascunsi ci din contra trebuie stimulati si familiarizati cu totul ,e adevarat ca e greu dar daca noi nu o facem cine sa o faca? cine crezi ca mai ti-ar scoate copilul la terasa???
asa ca acum profita cat e sezonul teraselor si scoate mandrete de fecior la oras,,,
pupici si sanatate la toti
babette spune:
Ce veselie la noi pe forum!
Bravo, fetelor! Asa si trebuie! Stiti ca starea noastra de spirit influenteaza starea si recuperarea puilor nostrii! Deci, suntem noi vesele, sunt si ei bine. Evelina daca ai revenit pe forum, inteleg ca Eve e bine. Sper din tot sufletul.
Eu eram cazuta putin intr-un butoi cu melancolie, dar m-am distrat cu peripetiile voastre si mi-a mai trecut. Noi avem de trecut niste praguri. Vladut nu mai raspunde la tratament si i-am facut urgent RMN.
Se pare ca are nevoie de shunt pt hidrocefalie. Astept sa revina dl doctor din concediu sa vedem ce facem.
Evelina sti, cred ca acesta e motivul pt care nu au efect medicamentele. Doctora de la RMN a spus ca e cazul de operatie, dr M de la Zalau avea o banuiala de atunci, iar dr de la Buc a zis ca daca asa zice dr care a interpretat RMN atunci asa e! Astept medicul neurochirurg.
Speram sa se lamureasca repede lucrurile si sa facem ce e bine pt el.
Si mai ales sper sa-si revina cat mai repede.
Olimpicul meu e cam revoltat!
Cu 4 zile inainte de concursul din Franta, au anulat concursul!
Si biletele de avion erau deja cumparate! Acum se duc tratative pt decontarea biletelor de catre francezi. Se pare ca vor fi cu succes.
Dar baiatul meu e dezamagit. Tocmai la francezi!
Drept recompensa pleaca in vacanta pt 10 zile.
Are o vacanta cadou in Turcia!
wnimra, ai incercat cu Alex sa-l pui sa scuipe?
Nu glumesc, Vladut asa a inceput sa sufle!
A scuipat in oglinda, apoi in baloane, apoi a incercat sa faca baloane de sapun si acum sufla in trompeta. Bineinteles ca scuipa in continuare, si nici nu pot sa-i spun ca e ceva urat dupa ce l-am convins ca e frumos si ne-am mai si distrat cand o facea! Dar nu-l mai bag in seama cand scuipa si asa o face f rar.
Evelina incerc sa-ti dau mesaj privat.
Sa ne auzim cu bine