"Mafia" cartilor ca pe vremea lui Ceasca?
Raspunsuri - Pagina 2
Androix spune:
Exemplare se tiparesc suficiente, cu mentalitatea stam prost. Spaga o incurajeaza cei care o dau si care le intaresc convingerea vanzatorilor de la chioscuri ca merge foarte bine s-o ceara... Om fi ramas in urma cu mentalitatile dar posibilitatile de distributie au evoluat. Nu mai e cazul sa stam la coada de la 5 dimineata sau sa lasam spaga la chiosc. Ti-au spus fetele mai sus cum altfel pot fi achizitionate cartile. Din toate metodele cred ca doar abonamentul poate fi o problema, posta romana a ramas in urma pe toate planurile din pacate.
Si nu, nu cred ca romanii doar se fac ca citesc, judecand dupa cat de bine se vand cartile astea si dupa aglomeratia care este la targurile de carte de obicei...
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
ardeiash spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Exemplare se tiparesc suficiente, cu mentalitatea stam prost. |
nu, nu sunt suficiente.. dar ii drept ca stam prost cu mentalitatea.
s-auzim numai de bine! si
ancadragoman spune:
O prietena de-a mea a facut comanda pe net acum 2 luni si nici pana azi nu i-au venit
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=3" target="_blank">poze in concurs Anca1 si Anca2
qsar spune:
Deci (concluziv, de la inceput, da?): Eu sunt intr-al nouazecisinoualea cer de fericire cand citesc subiectul asta. Nu pentru ca persista metehnele spagoase in Romania. Ci pentru ca in Romania lumea inca se mai (z)bate pentru carti, se trezeste cu noaptea in cap pentru carti, da spaga pentru carti... PENTRU CARTI!!! Foarte tare!
PS: Sigur, imi da mana sa ma bucur pentru ca eu m-am scos! De procurarea cartilor se preocupa sor-mea, care are o relatie la doamna-cu-ziare :D... si le imprumut de la ea.
andreutza23 spune:
confirm si eu faptul ca s-au facut comenzi pe net si nici dupa 2 luni nu au venit. sa vin din provincie la bucuresti ca sa mi le cumpar, iar e f greu.
sa mi le cumpar din librarie -ok, dar le iau la min 40 de lei bucata,nu la 11, si eu zic ca e o diferenta.
singura modalitate e sa ii dau cucoanei de la chios niste bani in plus si sa mi le opreasca, decat sa alerg prin tot orasul si sa aud ca nu sunt.
da, eu le am pe toate din colectia de adevarul dar am dat 15, nu 11 lei pe carte, suma care sincer nu mi se pare mare deloc.
din pacate asta e tara in care traim si trebuie sa ne adaptam.
danielac spune:
Citat: |
citat din mesajul lui qsar Deci (concluziv, de la inceput, da?): Eu sunt intr-al nouazecisinoualea cer de fericire cand citesc subiectul asta. Nu pentru ca persista metehnele spagoase in Romania. Ci pentru ca in Romania lumea inca se mai (z)bate pentru carti, se trezeste cu noaptea in cap pentru carti, da spaga pentru carti... PENTRU CARTI!!! Foarte tare! PS: Sigur, imi da mana sa ma bucur pentru ca eu m-am scos! De procurarea cartilor se preocupa sor-mea, care are o relatie la doamna-cu-ziare :D... si le imprumut de la ea. Honi soit qui mal y pense... |
Mare dreptate ai!!!
PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13.
corap spune:
de ce nu luati cartile de la cotidianul - in general sunt mult mai bune, sunt mai ieftine & SE GASESC!
rareori am vazut cate o carte care sa merite cu adevarat pe la celelate ziare. pluuus ca sunt intr-un format neeconomic (cine mai are cartoane in biblioteca) & neecologic. pluuus ca sunt greu de citit in metrou datorita formatului.
iar faza cu shpaga chiar ma face sa zic ca de vina e cel care da!
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
margele, zorzonele si briz-brizuri
loryi1974 spune:
Faceti o reclamatie la Adevarul in care spuneti unde era situat chioscul la care vi s-a cerut spaga sau nu ati primit cartea.
Exista si alte colectii unde cartile nu depasesc 20 lei,in general cele adresate scolarilor.
buli spune:
dureaza in jur de 3 luni sa ajunga.
am comandat in doua rinduri si au ajuns de fiecare data.
nu ma intereseaza abonamentul pentru ca nu vreau decit anumite carti, si nici nu ma omoara suspansul asteptind pentru ca nu am dead-line pina la 1 mai sa termin "marile sperante"
eu prefer sa astept atit decit sa ma duc cu saru' mina pe la vinzatori deveniti brusc importanti.
persista o anume nostalgie si placerea de " a face rost". si cu cit o intretine mai multa lume, cu atit va disparea mai greu.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
capcaunul spune:
Calul de dar nu se cauta la dinti
Voi vreti si ieftin, si mult, si ecologic. Asa ceva nu exista. No free lunch!
Sunt pline toate librariile cu maldare de exemplare din toata colectia de la Adevarul, dar cin' sa le ia cand pretul lor este cel putin dublu fata de pretul acelorasi opere aparute la alte edituri? Totusi copertile sunt mai elegante decat un carton subtire care dupa o citire este deja indoit, dar asta nu justifica pretul exagerat, mai ales ca pielea patriciana miroase a petrol vinil.
Insa suprapretul din librarii este compensarea pretului de dumping de la chioscuri din ziua aparitiei. Este normal sa fie limitat tirajul de dumping.
Cine vrea oricand orice carte din aceasta colectie o poate comanda de la ziar sau cumpara din prima librarie ce-i iese in cale (insa nu in Diverta unde la pretul de pe coperta mai aveti un +15% pe eticheta de pret).
Un singur exemplu edificator. Razboi si pace, pret 150 la librarie (171.5 la Diverta), este doar 70 la alta editura (55 la aceeasi editura in magazinele cu discount) si doar 32 la editura Wordsworth (in engleza insa).