Cum prevenim depresia dintre anotimpuri ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa
As vrea sa va intreb ce remedii cunoasteti voi pt a preveni depresia cauzata de venirea primaverii sau a toamnei.

Lisa, prin dieta, sport, somn bun si apa multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Citat:

Mindy, nu ti s-a dat tratament contra acesteia ?

Pai la dr. am zis de cateva ori dar nu mai pomenesc cuvantul depresie pt ca imi recomanda imediat Prozac si nu am chef de dependenta de asa pastile tari.

Depresia e o stare de mahnire, de tristete e ceva normal atat timp cat nu se ajunge la ganduri sinucigase sau de automutilare etc.
Ea se poate trata pe cale naturala, iti trebuie un pic de ambitie sa nu o lasi sa te doboare sau sa puna stapanire pe tine.
Fiecare invata cum sa lupte cu ea, unii fac ceva ce le place, altii decoreaza casa, cumparaturi, unele femei se refugiaza in curatenie, altii fac sex, altii sport, asculta muzica preferata, stau mult la lucru peste program ca sa fie 'ocupati' samd.

Pe vremea parintilor nostri nici nu se stia prea mult de depresie... Mama spunea: ma doare capul sau ma apasa grijile, o asociau cu o oboseala sau cu grijile ce vin odata cu inaintarea in varsta.. Isi puneau capul in palme, uneori ziceau o rugaciune, du'paia un ceai bun si mergeau inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
As vrea sa va intreb ce remedii cunoasteti voi pt a preveni depresia cauzata de venirea primaverii sau a toamnei.

Lisa, prin dieta, sport, somn bun si apa multa.

Bine zis, la mine toate astea sunt pe dos! si suport consecintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Tonic Feminin de la Dacia Plant ajuta in starile astea de oboseala, astenie. La depresie nu ma bag, mi se pare ceva serios care trebuie tratat ca atare. Eu iau chiar acum si ma ajuta. Am mai luat o data, asta toamna cand ma simteam lipsita de vlaga si obosita si m-a ajutat, asa ca repet experienta. E natural si nu ae ce sa faca rau. De vitamine mi-e frica, dau pofta de mancare si eu ma chinui sa slabesc. In schimb dau vitamine si sotului si copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Multumesc fetelor.

Conchita, sport nu prea fac, grasimi nu mananc, probleme cu greutatea nu am. Mananc fructe si legume. Beau multa apa de cand ma stiu.

Ellinia, mai degraba starile mele sunt de oboseala si astenie, dar cred ca tot depresie se numeste...

Mindy, dar de ce recomanda medicii atat de usor Prozac ?!

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Fructe, salate, peste, ciocolata (neagra, daca se poate) si sex. Bai cu spuma sau cu sare - sau si cu spuma si cu sare. Si munca! Trebuie sa-ti tii mintea ocupata. In cazurile mai grave, o pereche noua de pantofi cu toc face minuni. Chiar nu glumesc; sunt depresiva "cu acte" de vreo 20 de ani si meteo-sensibila, pe deasupra, deci stiu despre ce vorbesc. Insa daca astenia si depresia merg spre patologic, te ajuta si suplimentele alimentare (vitamine si minerale), eventual cateva sesiuni de terapie si niste pastile anti-axietate (pastilele numai la sfatul medicului!!! - oricum, mi se pare ca nu se dau fara reteta).

_
* - La asta cu mintea ocupata, zau, ajuta si forumul DC. Mai intri intr-o disputa, mai invarti un subiect pe toate partile, chiar daca pare fara rost :D, te mai "impungi" cu adversarii de polemica... si trece timpul. Si te trezesti intr-o buna zi ca au inflorit copacii si ca ai trecut de faza cea mai rea...

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui qsar

Fructe, salate, peste, ciocolata (neagra, daca se poate) si sex. Si munca. In cazurile mai grave, o pereche noua de pantofi cu toc face minuni. Chiar nu glumesc; sunt depresiva "cu acte" de vreo 20 de ani si meteo-sensibila, pe deasupra. Insa daca astenia si depresia merg spre patologic, te ajuta si suplimentele alimentare (vitamine si minerale), eventual cateva sesiuni de terapie si niste pastile anti-axietate (pastilele numai la sfatul medicului!!! - oricum, mi se pare ca nu se dau fara reteta).

Multumesc, qsar

Mananc tot ce mi-ai zis tu, fara ciocolata, ca ma ingras.

Nu stiu daca este patologica starea mea, dar, pana acum, doctora mea nu prea m-a luat in serios...

Singura terapie de care as avea nevoie ar fi o activitate in afara casei. Dar, pana se va deschide noua gradinita la care mi-am inscris copilul, nu pot decat sa astept.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Ciocolata neagra (peste 80% cacao) nu ingrasa. Bine... acu sa nu crezi ca ma refer la cantitati industriale de ciocolata... un patratel, doua pe zi. Si crede-ma, o depresie instalata "de-adevaratelea" e mult mai pacatoasa decat un kil in plus. Si oricum, ai nevoie de un aport suplimentar de proteine si zaharuri in perioada asta - ajuta creierul. Pentru depresie mai sunt remediile naturiste - gasesti la orice Plafar tot felul de ceaiuri, tincturi, uleiuri pentru aromaterapie - sigur exista ceva care sa ti se potriveasca.
Uite, gasesti AICI mai multe informatii si recomandari.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui qsar

Ciocolata neagra (peste 80% cacao) nu ingrasa. Bine... acu sa nu crezi ca ma refer la cantitati industriale de ciocolata... un patratel, doua pe zi. Si crede-ma, o depresie instalata "de-adevaratelea" e mult mai pacatoasa decat un kil in plus. Si oricum, ai nevoie de un aport suplimentar de proteine si zaharuri in perioada asta - ajuta creierul. Pentru depresie mai sunt remediile naturiste - gasesti la orice Plafar tot felul de ceaiuri, tincturi, uleiuri pentru aromaterapie - sigur exista ceva care sa ti se potriveasca.
Uite, gasesti AICI mai multe informatii si recomandari.

Multumesc pt sfaturi, qsar

Nu stiam ca ciocolata cu 80% cacao nu ingrasa.
Pagina respectiva nu ma lasa sa vad nimic.

O sa intreb la Plafar, o sa citesc mai multe prospecte si voi vedea...

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Da, abia acum am vazut ca link-ul este protejat la copiere. Cel mai simplu este sa dai o cautare pe google dupa Depresie si gasesti destul de multe articole.

Mergi la inceput