De ce Istoria noastra?
Raspunsuri - Pagina 8
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica pt. tine Iileana ca m-ai ajutat cu articolele. Pentru ca va dau dreptate in legatura cu titlul subiectului si mi-am dat seama de asta imediat dupa postarea Andradei,trebuie sa va spun ca nu am putut sa-l mai schimb;poate se gaseste un moderator sa-l schimbe as zice asa:De ce istoria nu mai intereseaza? Capcaunul are dreptate si memorie ,da, am citit Dacia preistorica a lui Nicolae Densusianu si nu pot sa nu fiu inca sub influenta ei,dar ceeace m-a determinat sa scriu acest subiect au fost 2 articole de ziar,dintre care unul din EVZ unde niste liceeni doreau decongestionarea programei scolare pe seama Istoriei si un comentariu facut aici la un subiect mult gustat de "elita" DC:evolutionism vs.creationism. Umbland pe urmele celor citite in cartea pe care am mentionat-o am descoperit multe lucruri spectaculoase. Cred ca poate exista o cale de mijloc,rationala, in care se poate discuta fara patima sau scepticism despre Istoria noastra, fara sa cadem in pacatul ca suntem buricul pamantului (exagerarile care se emit acum nu fac decat rau) dar si sa sanctionam atitudinea criminala in care se gasesc vestigiile noastre istorice, fizic pt. ca sunt lasate in paragina si spiritual, prin faptul ca nu sunt facute cunoscute. |
Oau, sunt surprinsa de claritate.
Asa da.
In ultimul timp toate lucrurile vechi sunt luate la misto. Inclusiv istoria. Nu mai face obiectul principal al aducatiei, alaturi de multe altele.
b.nica spune:
Din pacate nu omisiunile,mistificarile si minimalizarea importantei istoriei noastre sunt cele mai grave!
Iata un exemplu care mi se pare foarte grav pentru poporul nostru;eu l-am descoperit acum desi se pare ca este mult mai vechi:
http://www.ziua.net/display.php?data=2007-03-03&id=216905&kword=sarmisegetuza
b.nica spune:
Imi vine sa plang!
Am avut dreptate cand am afirmat ca nimanui nu-i pasa de acest popor.
Suntem pe un site binecuvantat dedicat copiilor si parintilor lor.
Oare acesti parinti nu sunt interesati sa le prezinte Istoria tarii copiilor lor ca pe un model demn de urmat?
Sunt tari care se cam rusineaza de trecutul lor,noi putem fi atat de mandri(cu o exceptie, noi nu am invadat alte tari si avem vestigii arheologice care inverzesc de invidie orice tara occidentala) si putem sa ne educam copiii in spiritul stramosilor nostri cu toate calitatile care sunt evocate ca incontestabile de istorici!
Se mai gasesc nemernici care ingroapa COMORILE de cultura si spiritualitate ale acestei tari.
Atata timp cat voi putea posta aici ceeace gandesc, voi aduce la lumina toate "crimele"care se infaptuiesc de tradatorii de neam si fara constiinta, care actioneaza impotriva istoriei si culturii acestui popor.
Dupa critici aduse titlului neinspirat(postat sub impuls de moment si atunci fara posibilitatea de a fi schimbat dar pe care l-am putut schimba acum)incerc sa adun aici pe toti aceia care gandesc ca si mine.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui b.nica noi nu am invadat alte tari |
Da, daca prezenta armatei romane la intrarea in Sofia, in 1913, la Budapesta in 1919, sau la Stalingrad in 1942 este considerata in limitele uriasului spatiu traco-geto-peceneag.
xenocid spune:
citat din mesajul lui b.nica Imi vine sa plang! |
Dupa ce'ti trece imi spui si mie de ce esti atat de sigura ca apartii acelei civilizatii maiastre?
Sansele sint uriase ca acum nu mai tarziu de 10 generatii stramosii tai veniti de undeva din Urali sa fi intalnit pe aceste pamanturi alti stramosi (tot ai tai) veniti din pustiurile Orientului Apropiat.
In situatia asta mandria de neam si tara e cel putin la fel de ridicola ca cea ca apartii locurilor deasupra carora zbori cu avionul.
Daca vrei ceva care functioneaza sigur, iti spun eu: Sintem toti africani. Si asta chiar e un lucru de care putem fi mandri.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui b.nica Oare acesti parinti nu sunt interesati sa le prezinte Istoria tarii copiilor lor ca pe un model demn de urmat? |
Cum adica ca un model de urmat? Eu sper ca nu! Se presupune ca ar trebui sa invatam din greselile trecutului nu sa le repetam.
Trebuie sa ne cunoastem istoria asa cum a fost ea, fara exagerari si suspine de patriotism.
mimonix spune:
Fac parte dintr-o generatie care a invatat in scoala o istorie schioapa, prelucrata si cenzurata. Propaganda comunista inspirata de citatul din Iorga "un popor care nu-si cunoaste istoria este ca un copil care nu-si cunoaste parintii" ma mai bantuie si azi. Am inteles intr-un final ca e bine sa stii totusi care-ti sunt stramosii si cu ce s-au ocupat ei, ca poate te intreaba naibii careva si te faci de ras Desi n-am nimic cu dacii, tracii, romanii , turcii, tatarii , austriecii, samd ,rude cu mine de sange mai mult sau mai putin, nu m-a intrebat nimeni nicioadata nimic despre ei pana acum De aceea, va rog pe voi, aparatori ai istoriei nationale, lamuriti-ma si pe mine ce valoare deosebita are istoria neamului asta in viata unui "simplu cetatean"? Va multumesc
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (UN AN)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea
mimonix spune:
citat din mesajul lui b.nica Din pacate nu omisiunile,mistificarile si minimalizarea importantei istoriei noastre sunt cele mai grave! Iata un exemplu care mi se pare foarte grav pentru poporul nostru;eu l-am descoperit acum desi se pare ca este mult mai vechi: http://www.ziua.net/display.php?data=2007-03-03&id=216905&kword=sarmisegetuza |
Dincolo de importanta istorica a descoperirilor ce ar putea fi facute , asemenea descoperiri ar avea pt noi o mare valoare turistica ...dar cine sa sape si cu ce bani cand e mult mai usor sa vina altul si sa sape dupa aur? Si sa-l ia dupa ce a sapat si l-a gasit, desigur...si sa-i dea o parte si lu' nea X care a semnat contractul...haide ma, ce atata mirare si patriotism !
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (UN AN)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui b.nica Imi vine sa plang! Am avut dreptate cand am afirmat ca nimanui nu-i pasa de acest popor. Suntem pe un site binecuvantat dedicat copiilor si parintilor lor. Oare acesti parinti nu sunt interesati sa le prezinte Istoria tarii copiilor lor ca pe un model demn de urmat? Sunt tari care se cam rusineaza de trecutul lor,noi putem fi atat de mandri(cu o exceptie, noi nu am invadat alte tari si avem vestigii arheologice care inverzesc de invidie orice tara occidentala) si putem sa ne educam copiii in spiritul stramosilor nostri cu toate calitatile care sunt evocate ca incontestabile de istorici! Se mai gasesc nemernici care ingroapa COMORILE de cultura si spiritualitate ale acestei tari. Atata timp cat voi putea posta aici ceeace gandesc, voi aduce la lumina toate "crimele"care se infaptuiesc de tradatorii de neam si fara constiinta, care actioneaza impotriva istoriei si culturii acestui popor. Dupa critici aduse titlului neinspirat(postat sub impuls de moment si atunci fara posibilitatea de a fi schimbat dar pe care l-am putut schimba acum)incerc sa adun aici pe toti aceia care gandesc ca si mine. |
Cam la cāt apreciezi tu procentual descendenta traco-daca īn organismele romānilor neaosi de azi?
vb. lui xeno, īn cei 1000 de ani de incursiuni nomade diferite prin aria Romāniei de azi, nu crezi ca am capatat o groaza de 'altoiuri' noi (ceea ce e foarte bine, btw)?
... ei si-acu' ar trebui sa sara īn sus toti aia care sunt partial romāni ... cu ei ce facem? ca aici pare a se face exclusiv apologia acelor romāni ce coboara dintru Daci (ma rog... si din Romani... desi...).
Cei care stiu sigur ca sunt doar 0,75%, 0,50% 0,25% romāni, avānd si stramosi, sārbi, armeni, greci ... Ma gāndesc ca oamenii astia s-ar putea simti usor marginalizati , sau mai 'de māna a doua', daca se umfla īn pene cei care īsi īnchipuie ca sunt parashutati direct din Kogaion :(
PS: asta cu 'nimanui nu-i pasa de acest popor'... pai, poporul asta e vreun sugar care tre' alaptat si schimbat de scutece? Īi trebuie guvernanta, sau care-giver? De-abia asta mi se pare usor umilitor pentru bietul "bobor"
Aa, si astalalta: 'Sunt tari care se cam rusineaza de trecutul lor. Care sa fie alea?? macar un exemplu sa-mi dai, daca se poate ...
Eu nu īnteleg de ce o (alta) tara s-ar rusina de trecutul ei.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui mimonix De aceea, va rog pe voi, aparatori ai istoriei nationale, lamuriti-ma si pe mine ce valoare deosebita are istoria neamului asta in viata unui "simplu cetatean"? Va multumesc Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (UN AN) Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea |
Nu-s ““aparator al istoriei nationale““ pentru ca mi se pare pierdere de vreme sa apar..ce? Niste fapte trecute? Pai de ce sa le apar...vrea cineva sa le fure?
No, ca sa-ti raspund...trebuie sa stim istoria romanilor in primul rand pentru motivul scris de tine: sa nu ne facem de ras cand cineva ne intreaba una alta.
Si..““a sti““ reprezinta un avantaj. In orice domeniu.
Cunoscand istorie, atat nationala cat si internationala, cunosti etapele evolutiei popoarelor. Cunosti evolutia politica. Vezi ce greseli s-au comis si mai ales, de ce.Vezi ce interese aveau stramosii tai, vecinii tai, lumea asta in general.
E ca o poveste care vorbeste despre viata pe care o traiesti tu azi, viata care are la baza anumite intamplari trecute.(ma refer la societate)
Asa cum bunica iti povestea despre nu stiu ce intamplare petrecuta demult, asa si istoria iti povesteste despre intamplari care au legatura cu lumea de azi,pana la urma.
Bine...excludem de aici doctrinele care iti ordona din ce unghi sa vezi istoria.Istoria se citeste asa cum e ea, fara exagerari patriotice, cum spuneam.