De ce Istoria noastra?
Raspunsuri - Pagina 3
b.nica spune:
Sunt foarte fericita ca raspundeti in acest mod,agresiv.
Da, vreau sa aflu de ce istoria neamului meu,istoria limbii mele,este lasata in derizoriu.Orice publicatie care se refera la istoria neamului este maturata de opinii mai mult sau mai putin justificate.
Daca te entuziasmezi de trecutul stramosilor daci(neluand in seama elogiul adus de romani prin columna ridicata),esti catalogat drept dacoman,tracoman,etc.
Sunt de acord ca exista acum un curent care inclina spre acest patriotism,dar este acesta demn de a fi dezavuat?
ilse spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana
Cum adica nu-ti spune tie nimeni nimic despre cultura Cucuteni? Ai invatat la istorie ca exista, poti sa-i vezi artefactele in muzeele romanesti, poti gasi documentatie despre ea. Si, da, e o cultura intru-totul fascinanta. Dar nu e nici un secret! Trebuia numai sa te intereseze. Foarte rau ca a trebuit sa afli de la un american despre ea. www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
da chiar asa, n-ai fost niciodata la muzeul de istorie din Bucuresti?
Pai dacii daca ii luam pe ei ca exemplu este ca au fost contemporani cu romanii la care de bine de rau se raporteaza artistic, istoric, ma rog, din punctele astea de dezvoltare cam toate civilizatiile europene in Antichitate...mai devreme de romani civilizatia la care se raporta era greaca, ea a intrat in declin odata cu romanii...iar si mai devreme deja incepem sa vorbim de alte epoci ale omenirii, hai sa le structruam un pic ca altfel iese varza.
Zic eu.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica De ce nu este studiata istoria limbii romane? |
De catre canadieni de exemplu?
B.nica, io ti-am mai zis si repet: scrie dom´le mai clar ce vrei, nu mai fi asa de...scurta ca nimeni nu-ti poate ghici gandurile pentru a-ti raspunde concret.
Ia zi, cine te-a suparat lepadandu-se de daci?Tocmai pe tine, B,nica, sensibila fiind la tema patriotismului...oofff!
iileana spune:
b.nica, eu nu raspund agresiv, sint numai cu desavirsire uluita. Nu inteleg care-i drama.
Ai observat cumva tu personal ca la facultatea de istorie nu s-a aflat de daci sau de cucuteni? sau ca la filologie este ignorata originea limbii romane?
Poate ca nu cauti unde trebuie.
Normal ca n-o sa gasesti subiectele astea in ziarul Libertatea.
ilse spune:
citat din mesajul lui b.nica Sunt foarte fericita ca raspundeti in acest mod,agresiv. Da, vreau sa aflu de ce istoria neamului meu,istoria limbii mele,este lasata in derizoriu.Orice publicatie care se refera la istoria neamului este maturata de opinii mai mult sau mai putin justificate. Daca te entuziasmezi de trecutul stramosilor daci(neluand in seama elogiul adus de romani prin columna ridicata),esti catalogat drept dacoman,tracoman,etc. Sunt de acord ca exista acum un curent care inclina spre acest patriotism,dar este acesta demn de a fi dezavuat? |
b.nica hai explicam mie, una care sunt mandra de daci, ca sincer nu pricep, e ceva de rau sa fi dacoman, tracoman, care e treaba?
Sa inteleg ca e vreo "noua moda"?
Sa denigrezi oamenii carora le plac dacii, de ce?
Ca sunt patrioti...si de-aia nu mai ploua, e ceva rusinos?
Erau romanii superiori...iarasi vax albina...vin cu argumente, ce si cat au copiat de la toate popoarele pe care le-au cucerit.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
conchita spune:
aolica, m-ati facut sa dau jos ditai ceaslovul de pe raftul cel mai de sus. deci, Istoria Ilustrata a Romanilor, de Dinu C. Giurescu, 1981, cucuteni, pag. 24 si 52. ups. la 52 e bibliografie, bubulii astia. la 24 sunt 8 randuri despre cucuteni. iar bubulii.
Marina spune:
ca tot ne-am batut in sabii referitor la google si diverse linkuri:
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=cucuteni&btnG=C%C4%83utare+Google&meta=lr%3Dlang_ro
PS: editez ca sa trag concluzia....spiritul cucutenilor pare extrem de prezent pe netul liber , dovada clara de interes zic eu
conchita spune:
citat din mesajul lui iileana Sorry, pe mine m-ati pierdut pe drum. Nu stiu ce e aia "bubuli". www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
nici eu nu stiu de la sursa, doar din auzite. pe bubuli i-ar fi creat/descoperit Pavel Corut, detalii nu stiu, doar imi place cum suna. am citit doar 13 pagini la viata mea din Pavel Corut, sa-mi fie rusine ca vorbesc nedocumentat.
iileana spune:
Si au vreo legatura bubulii si al lor inventator cu geto-dacii si/sau cu cultura Cucuteni?