De ce Istoria noastra?
Raspunsuri - Pagina 2
ilse spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
Andrada, ce-ti ziceam eu zilele trecute? :-))) pe bune, titlul de Discutii Generale nu se potriveste. un Fantezii particulare sau Generalizarea particularului sau Fantazarea generala ar fi mai potrivite. ionica: b.nica intreba pe altii de ce le e rusine, nu a zis ca ii este ei rusine. |
LOL...pai da vine membrul visinel si zice ca vai jenant, cum ne tragem din daci, eu credeam ca din maimuta si uite asa saraca fata a devenit sceptica, ca pun pariu ca asta cu dacii sigur nu e conspiratie si-si pune si ea intrebari existentiale: oare ar trebui sa-mi fie rusine ca port fusta cu tivul desfacut, sigur mi se trage de la stramosii mei dacii care erau mai tarani, nu umblau cu skinny jeans si nici n-auzisera de milano!
Cat despre daci eu ii consider superiori romanilor(aia de la roma) care de la arhitectura pana la strategia de razboi totul s-a bazat pe copy/paste de la alte popoare, greci, etrusci, etc, etc.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
ionica spune:
Conchita,
"De ce ne este rusine cand se vorbeste despre originile poporului roman?"
Nu prea sunt eu as in litere dar cand se scrie "de ce ne este",ne ,inseamna ca se include si persoana in cauza nu?
Ma rog am neuronul obosit de asta noapte,ati facut turul filozofilor si a teoriilor lor in cat azi nu mai sunt in stare sa gandesc pur,dealtfel mi-a placut,ma refer la relativitate.
scuze b.nica de off topic.
Sophia 2ani 06.09.06
+37 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
cristinlim spune:
dacii nu sunt primul popor de pe meleagurile astea! au existat si altele, dar noua nu ne spune nimeni nimic. A trebui sa aflu de la un aemrican despre istoria noastra: [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Cucuteni-Trypillian_culture]Cultura Cucuteni[/url]
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xenocid Vedeti ca se organizeaza deja excursii la Sarmizegetusa de catre SC Guru Turu SRL cu plecari zilnice din Ashram si sosiri in 101/102 dupa cum va e norocul. Doar dus (cu capu). Come to The Dark Side ... we have cookies! |
Uite, vedeti?
Sunt romani neaosi(pe Alin,nu pot sa-l numesc in acest context)care se leapada de origini si dau cu bata cand este vorba de limba noastra.
iileana spune:
Stati un pic sa clarificam lucrurile.
Despre ce vrei sa vorbim la topicul asta, b.nica?
Despre daci & civilizatia lor, conform izvoarelor istorice serioase, banuiesc, nu? Nu despre bazaconii.
Probabil Xeno s-a inselat.
Nu se leapada nimeni de origini. Decit, eventual, in cadrul altei discutii, serioasa si aceasta, despre ascendenta cumana etc.
Continua, te rog.
b.nica spune:
Sunt curioasa de ce sunt dezavuate interventiile care ne prezinta pe noi ca popor cu radacini adanci si cu o istorie demna?
iileana spune:
citat din mesajul lui b.nica Sunt curioasa de ce sunt dezavuate interventiile care ne prezinta pe noi ca popor cu radacini adanci si cu o istorie demna? |
De catre cine?
De catre istorici sau de catre Xeno?
La ce te referi?
iileana spune:
citat din mesajul lui b.nica De ce nu este studiata istoria limbii romane? |
Bineinteles ca istoria limbii romane este studiata. In/de catre institutiile specializate.
b.nica, pe cuvint de pionier ca nu inteleg unde vrei sa ajungi.
iileana spune:
citat din mesajul lui cristinlim dacii nu sunt primul popor de pe meleagurile astea! au existat si altele, dar noua nu ne spune nimeni nimic. A trebui sa aflu de la un aemrican despre istoria noastra: [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Cucuteni-Trypillian_culture]Cultura Cucuteni[/url] |
Cum adica nu-ti spune tie nimeni nimic despre cultura Cucuteni?
Ai invatat la istorie ca exista, poti sa-i vezi artefactele in muzeele romanesti, poti gasi documentatie despre ea. Si, da, e o cultura intru-totul fascinanta. Dar nu e nici un secret! Trebuia numai sa te intereseze. Foarte rau ca a trebuit sa afli de la un american despre ea.