CUM SE FACE UN SPANAC GUSTOS?

CUM SE FACE UN SPANAC GUSTOS? | Autor: Bratu Monica

Link direct la acest mesaj

A aparut spanacul dar din pacate nu ma pricep sa-l gatesc super bun.
Va rog cine stie ceva retete pentru un spanac gustos,scrieti aici cateva randuri pentru ca mi-e o pofta de mor si maine zbor in piata!

Astept cateva idei de la gospodine consacrate,pentru ca mie nu mi-a iesit spanacul bun pana acum si nu ma incumet sa fac, fara ca mai intai sa primesc un sfat de la voi.
va rog mult daca stiti secretul ,poate-mi spuneti si mie cum iese spanacul atat de bun la unele persoane si poate stiti si o reteta cu urzici ceva.
multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

mie imi plave mult spanac cremos:
rumenesti o ceapa mare, adaugi spanacul congelat, pui putina zeama de carne cat sa se moaie, cand e gatit adaugi smantana lichida, branza crema si/sau branza mozzarella rasa. musai sare si piper.
eu mai fac cu orez, rumenesc ceapa, adaug spanacul, zeama, orez si le gatesc pe toate impreuna. se serveste cu ou prajit si mujdei de usturoi.

philip
28weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Reteta din zona noastra suna cu totul altfel.Intr-o cratita se pune ulei,bucatele marunte de usturoi ( cat mai mult ),il rumenesti foarte putin,dupa care pui faina , amesteci rapid sa nu se arda si o inmultesti cu lapte amestecand sa nu se faca cocoloase.Apoi adaugi si spanacul proaspat fiert sau congelat si se mai fierbe cateva minute.Evident se pune si sare dupa gust.Cantitatile le pun dupa ochi si dupa gust.Maica-mea pune mai putina faina (o lingura sa zicem) ,mie imi place sa pun mai multa faina ca asa iese spanacul gen sos.Ea mai adauga de multe ori imediat dupa faina ai un ou crud pe care il amesteca cu restul.Am incercat si eu si e buna,dar in general cam uit de asta.Noi oricum mancam spanacul exclusiv cu oua ochiuri,desi pe altii ii mai aud ca il consuma si cu carne alaturi.

MONI 18s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date/2009-03-07/16:31:31" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Rasul e o vacanta instant"

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Eu fac in 3 feluri spanacul
Prima reteta, spanac cu pui si zdrente de ou. Un piept de pui taiat cubulete, se inabuseste cu o ceapa taiata cubulete, apoi se adauga spanacul oparit si apa cat sa-l acopere. Se lasa pe foc pana scade, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se adauga 2 oua batute si se lasa sa se inchege. Se serveste cu smantana deasupra. Asta ne place cel mai mult!
Al doilea mod, spanac cu rosii. Se inabuseste o ceapa taiata marunt in putin ulei si apa, apoi se adauga spanacul oparit (eventual si taiat mai mic), se lasa sa fiarba putin si se adauga suc de rosii (sau rosii proaspete sau rosii la cutie). Se condimenteaza si se lasa pe foc sa scada. Se presara patrunjel verde si se serveste cu oua ochiuri.
Si ultimul fel, spanac cu orez si pui. Felul asta il fac cel mai des pentru piticul mic . Fierb piept de pui taiat cubulete, apoi adaug 2-3 linguri de orez si las sa fiarba, apoi pun spanacul. Cand incepe sa scada adaug usturoi pisat, cam jumatate de capatana si pun lapte rece, putin cate putin, cam 200 ml.

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Spanacul luat de la piata il cureti si il pui intr-un castron mare cu apa.Il lasi ,ca are pamint pe el ,sa se inmoaie bine.Nu scurgi apa sa ramina pamintul in el, ci scoti si il pui in alt castron,repetind operatiunea de spalare pina nu mai e deloc pamint in apa.
Pui apa la fiert ,foarte putina ca se moaie si ramine foarte putin.De exemplu 1/2 kg de spanac trebuie fiert in max 2 degete
de apa si ajunge pentru 2 persoane si un copilut ,ca garnitura.Il fiebi putin ,maxim 10 min sa nu-i distrugi proprietatile.
Dupa ce l-ai fiert, poti sa-l scoti cu paleta si il toci putin ,dar nu exagerat.Nu-l da la blender ca iese o pasta de bebelusi si parca-i taie gustul.
Daca vrei mai dietetic,fierbi ceapa tocata in zeama de la spanac,apoi adaugi o lingura de faina omogenizata in preralabil in putina apa,amestecind continuu,sare ,piper.Cind ceapa e fiarta adaugi spanacul si invirti bine.Iese ca un piure.
Asta-i varianta de post.
Daca nu postiti ,poti pune un cub de unt,faina o omogenizezi in lapte si daca n-aveti probleme cu bila,prajesti ceapa.Poti pune usturoi si la fiert/prajit,insa poti minca cu putin usturoi si mincarea ca atare.Mai mult timp ia spalatul decit preparatul.Si eu am facut pina anul asta congelat ,ca era ultrarapid,dar mi-a spus o prietena ca iese foarte bun proaspat si asa e.
Pofta buna!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ghlo spune:

Reteta mea de spanac este super simpla si foarte gustoasa, chiar racoritoare vara.
Ingrediente:
-o ceapa
-putin unt
-bulion de rosii gros
-spanac cam 1 kg
-1/2 lamaie
- sare, putina vegeta
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt. Pui untul intr-o oala incinsa si adaugi ceapa tocata, o sotezi cam 1-2 minute si adaugi spanacul (in prealabil spanacul se spala si se opareste dupa care se toaca marunt in robot). Amesteci repede si adaugi putina apa calda, atat cat sa acopere spanacul. Lasi sa iarba vreo 10 minute, daca apa scade se mai adauga putin cate putin. Se adauga bulionul si o jumatate de lamaie curatata de coaja (ca sa nu iasa mancarea amara) si taiata pe jumatate (la sfarsit lamaia se scoate din spanac, ramane ca un cocolos alb, caci pulpa se distruge prin fiert). Il mai fierbi cam 20 minute si il lasi sa scada, dar atentie sa nu se prinda de oala. LA sf se potriveste cu sare si putina vegeta daca doresti. Se serverste cald sau rece (e delicios rece) cu oua ochiuri. Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Ghlo, interesanta reteta ta. O sa o incerc si eu cu prima ocazie. Cred ca saptamana viitoare cand o sa cumpar spanac proaspat.

Eu gatesc spanacul de obicei :

1) cu sos de smantana si usturoi (fierb
spanacul - cam 1 kg- il toc si il pun in sosul pregatit in prealabil, adica in timp ce a fiert spanacul; pt sos folosesc 300g smantana sau iaurt grecesc, cativa catei de usturoi, sare, piper, amidon alimentar in loc de faina din reteta mamei:)), ca nu ingrasa, lapte. Ordinea la prepararea sosului: cateii de usturoi ii toc marunt si ii calesc in cateva linguri de ulei, smantana o dizolv cu vreo 500ml lapte, adaug 2 linguri de amidon, sare, piper. Apoi pun amestecul asta peste usturoiul calit si amestec pana se ingroasa. Cand spanacul fiert si stors e tocat, il adaug acestui sos si mai las 5 minute la foc mic. Iese super bun si asta e de fapt varianta adaptata de mine a spanacului facut in Ardeal.

2) sau fac o tarta din foietaj cu spanac, carne tocata si praz: aluatul de foietaj il intind intr-o forma rotunda de tarta detasabila (diametrul de 26cm), atat pe fundul acesteia cat si pe pereti. Spanacul il fierb si il toc marunt (1kg). Separat calesc o ceapa si 2 fire de praz, cativa catei de usturoi, adaug carnea tocata (500g), pe care o calesc de asemenea. Intr-un castron fac un amestec din smantana (350g), 3 oua, lapte (300ml), 2 lg amidon, sare, piper, cascaval ras (200g). Carnea si amestecul de smantana/cascaval/oua le amestec cu spanacul si tot melanjul asta il pun apoi in tava cu aluatul de foietaj. Asta e o reteta olandeza adaptata, ca eu nu-s sanatoasa daca nu-mi pun amprenta in retetele culese

3) mai fac pateuri cu spanac si branza feta Spanacul fiert il storc si toc, adaug sare, piper si branza feta razuita (cantitati dupa ochi). Intind aluatul, tai patratele si pun cate o lingurita plina de umplutura, formez pateuri dreptunghiulare.

4) sau cosulete din foietaj cu spanac si somon. In forme de muffin pun aluat de foietaj (patratele de foietaj, colturile se revarsa peste forma de muffin, dar tocmai asta e ideea sa iasa mai interesant:)), spanac fiert si stors, amestecat cu o cutie de branza gen Philadelphia, cate o bucatica de somon proaspat deasupra. Cand sunt aproape gata presar cascaval. Asta e o reteta inventata de mine

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica70

Reteta din zona noastra suna cu totul altfel.Intr-o cratita se pune ulei,bucatele marunte de usturoi ( cat mai mult ),il rumenesti foarte putin,dupa care pui faina , amesteci rapid sa nu se arda si o inmultesti cu lapte amestecand sa nu se faca cocoloase.Apoi adaugi si spanacul proaspat fiert sau congelat si se mai fierbe cateva minute.Evident se pune si sare dupa gust.Cantitatile le pun dupa ochi si dupa gust.Maica-mea pune mai putina faina (o lingura sa zicem) ,mie imi place sa pun mai multa faina ca asa iese spanacul gen sos.Ea mai adauga de multe ori imediat dupa faina ai un ou crud pe care il amesteca cu restul.Am incercat si eu si e buna,dar in general cam uit de asta.Noi oricum mancam spanacul exclusiv cu oua ochiuri,desi pe altii ii mai aud ca il consuma si cu carne alaturi.

MONI 18s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date/2009-03-07/16:31:31" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Rasul e o vacanta instant"

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">


La fel il gatesc si eu

Oana, multumesc de retete. Chiar o sa le incerc pentru fetita mea pentru ca preparat dupa reteta noastra clasica nu ii place

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

eu pt puiut il gatesc astfel:
- fierb spanacul in lapte
- separat pui o ceapa tocata in putina apa fiarta cu unt pana se sticloseste
- apoi le amesteci si le mai lasi putin
- presari sare, iar eu ii blenduiesc totul (baietelul meu ar manca tone)

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Multumesc pentru retete!!!!!!!!!!!!!
Am fugit in piata, va spun ce iese la final!
Multumesc!!!!!!1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cassina spune:

Sosul de spanac:
spanacul spalat il oparec in putina apa cu sare;il scot si il toc
pun la calit in ulei sau unt o ceapa si apoi pun spanacul tocat si zeama in care a fiert.Dupa cateva clocote pun smantana amestecata cu putina faina.Se sareaza dupa gust,daca folosesti poti pune si vegeta.La urma pun usturoi tocat marunt.Sosul il servesc cu oua ochiuri,carnati prajit,firptura de porc sau de pui etc.
In acelas mmod prepar si sosul de urzici.
Urzicile le mai prepar :
Pun inrt-o cratita ceapa cruda tocata marunt,spal o cana de orez si o pun peste cepa iar deasupra pun urzici crunde bine spalate si alese.Codimentez cu sare,vegeta,pun cca o cana de apa le pun la fiert la foc mic.
Pofta buna

Mergi la inceput