Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (79)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Seara buna, seara buna! ma grabesc sa va spun, ca imediat e buna dimineata .
Am fost in Ungaria la cursul de "purtat bebe" - super fain! Am avut un Dragos neasteptat de cuminte si am colaborat foarte bine cu el. Drept rasplata i-am cumpart o pereche de pantofiori cu talpa moale din piele de oaie, taaare dragutzei.

Cu fetele de acolo m-am inteles tare bine, cu toate ca eu nu vorbesc o boaba limba maghiara; ne-a ajutat engleza si... limbajul universal al mamelor.

Si... mi-am cumarat un mei-tai aaataat de faain! ca mor de dragul lui! Are 2 fete: una cu un desen specific japonez, asa cu niste gheise de-ale lor imracate in kimonouri pe fond albastru inchis, cealalta cu flori pe fond bej, se numeste "deep sand" si e un material adus chiar din Japonia, folosit pt. kimonourile traditionale, si are niste bretele asa late vatuie de un rosu intens Si mai e si unicat! Sunt tare mandra de el, desi a costat o mica avere. Sotului i-am spus, ca sa nu comenteze la pret, ca l-am luat special pt. el, el fiind un mare admirator al culturii nipone

Apoi am fost la cumparaturi de bebe prin Tesco - ce preturi mici au aia la hainute de bebe! Nu ma mai puteam opri din incarcat cosul! Sotul meu zicea: Lasa mami, ca mai venim, nu lua tot magazinul. I-am cumpart lui Drgaos mai ales pijamele ca-i ramasesera toate mici; au fost doar 5,4 RON/buc., in pachete de cate 3 buc. Super afacere, tinand cont ca la noi o salopeta de somn e 20-30 RON, la calitate mult mai slaba ( de obicei turcisme ), sau si mai mult prin magazine cu pretentii, gen Debenhams.

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Si... cu intarziere:

La multe lunite sarbatoritilor de azi!!!

Razvanel de Claudinna
Alexia de Andy.p
Karina de Nikolici
Ania de Nausica

LE: Na! ca pana am scris si trimis eu mesajul a trecut de ora 24. Iertare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

poza, poza cu mei-taiuuuuu!

Cum e? vs wrap, sling, normal comercial carrier, etc...?

multumesc de complimente! Creste mandria de mamica in mine, mai sa ma sparg . Vorba aia chinezeasca, de o avea Eva la semnatura... there is only one prittiest child in the world, and every mother has it...
Ma duc la nani, ca am obosit rau azi.
Si eu detest Bucurestiul... mi-as dori sa locuiesc intr-un orasel cu castel, ca Blois mi-a placut la nebunie acolo...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Am vazut pozele boboceilor: Alexia, Razavanel si Andrei. Mai da' ce copii frumosi aveti!!! Pur si simplu nu te mai saturi privindu-i! Se vede ca sunt deja maricei - au asa niste fetzisoare de expresive! Si luminitele alea din ochisori... delicioase!

Ada, ti-am vazut si "gemenii" in carutza! Ma topesc de dragul lor! Sunt tare frumosi! Ce v-am invidiat cand v-am vazut pe toate in parc la plimbare! De dragul vostru mi-ar placea sa stau in Bucuresti ( ca altfel, nu ).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

poza, poza cu mei-taiuuuuu!

Cum e? vs wrap, sling, normal comercial carrier, etc...?

Cum e?? Intr-un singur cuvant: comod. Mai comod ca in carrier / sling ( am probat si de asta acolo, dar nu mi-a placut ca e asimetric, pe un singur umar )si la fel de comod ca wrapul. Eu m-am obisnuit mai mult cu wrapul, dar legatura in spate, ca rucsacul, imi iese cu dificultate si cu urlete grozave din partea lui Dragos.

Wrapul castiga ca e mai flexibil - mei-taiul e putin mai rigid.
Dar, mei-taiul se pune muuult mai usor si nu tragi si porti dupa tine 5-6 m de material. Se poate pune si in fata si in spate. Eu l-am luat pt. caratul in spate. Are si un fel de gluga pe care o tragi peste capul copilului cand acesta adoarme. E ideal de vara, ca iarna nu ai cum sa-ti iei haina pe tine, numai daca-l pui peste haine si nu cred ca e comod. Tipa care ne-a facut prezentarea avea o haina speciala cu o taietura cu capse in spate, pe unde scotea capul copilul - foarte ingenios!

Ca dezavantaj - odata montat bebe, ai nevoie de ajutor la diverse manevre - dat jos/pus pe cap caciula copilului ( acum cat e inca rece ), daca isi scapa suzeta, sau are alte nevoi, iti mai trebuie inca o mana, ca nu ajungi la el in sapte. Dar asta e un dezavantaj al pozitiei, nu al mei-taiului.
De asemenea, nu permite jonglarea cu pozitiile ca la wrap - ai doar variantele fatza si sapte.

Cu pozele... sorry, da' stiti voi ca nu ma pricep deloc la pus poze pe forum ; si in plus, acum s-a stricat si camera foto, ca a avut grija Victor. De fapt nu camera s-a stricat, ci incarcatorul s-a ars, ca Victor a facut un circuit intre incarcatorul camerei video si cel al ap. foto, care erau puse amandoua la incarcat - i-a bagat mufa unuia in 'fundul' celuilalt. Chiar asa, nu stiti se poate schimba incarcatorul?? Este de cumparat separat?

Eventual am sa incerc sa filmez si-l rog pe husband sa ma ajute sa-l punem aici. Incerc... nu promit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Eu ma temeam ca e tot una in mei-tai sau in carrier, avand tot bretele inguste (din punct de vedere al durerii de spate...).
Ma refer la pozitia pe fata.

Am castigat o reducere la un sling de la Diana, si ma intreba daca nu ma bate gandul de un mei tai, in caz ca masurile mele sunt mai deosebite (si sunt, in plus chiar vreau sa intru la regim dupa Paste, si sa dau jos dramatic, deci s-ar modifica dimensiunile mele, sper...), acum nu stiu ce sa hotarasc...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andreea_and

Fetelor, puilor vostri li s-a schimbat culoarea ochilor? Daca da, la cate luni?

Andreea_and . La Victor am observat pe la 3 luni, primele pete de verde pe fondul cenusiu al ochilor de bebe. De atunci, treptat, s-au tot modificat, pana s-au facut verzi de tot.

La Dragos tot de pe la 3 luni am observat ca i se inchid ochii la culoare si nu mai sunt acel cenusiu inchis cum i-a avut initial ( copiii mei nu au avut niciodata ochii albastri, asa ca majoritatea nou-nascutilor - nici nu aveau de unde ); nu stiam in ce culoare se transforma - negri/caprui?? Acum e destul de clar ca vor fi caprui - tot asa i-au apartut initial niste pete pe iris, care s-au tot extins. Seamana la ochi cu mine !

Mergi la inceput

Ada, dar bretelele sunt destul de late - asa... cam cat un lat de palma, poate mai mult. Dar e adevarat ca eu pe fata nici nu am incercat sa-l pun. S-ar putea sa fie mai incomod, pt. ca tensioneaza coloana in hiperlordoza, adica tre' sa stai prea arcuit. Maine il pun pe Dragos pe fata si-ti raportez.

Pe spate i-a placut tare mult - imediat s-a linistit si dupa 2 gangureli a adormit; a dormit asa tot cursul - asta m-a decis sa-l iau si ma gandesc ca va fi comod la vara daca vom face ceva excursii pe munte. Imi place ca pe asta a acceptat si tati sa-l poarte, ca de wrap nu s-a aratat prea incantat. N-a zis nu, dar de fiecare data se eschiva, spunand ca " eu ma pricep mai bine"

Eventual ai putea sa-ti iei un sling cu inele, ca sa poate regla pe dimensiuni. Era unul si la curs, din jerse si simetric, pe ambii umeri; parea comod, ca de probat eu nu l-am probat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Neata . RAdu m-a trezit la 6 asa ca dau eu cafeaua cu lapte
Haideti ca e fierbinte.

Ada super pozele..ce gemeni frumosi ai

Anda de 300 vad ca deja e coada de admiratori

CRISTINA , mamica lui Raducu (7.10.2008)

in asteptarea lui Radu

Radu Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

La Multe Lunite boboceilor

Luca de Maria2004

Andrei de Iriss_04

Ilinca Anastasia de tigresa

Alexandru de bilitza2007

CRISTINA , mamica lui Raducu (7.10.2008)

in asteptarea lui Radu

Radu Gabriel

Mergi la inceput