Tigarea electronica
Raspunsuri - Pagina 2
miereamara spune:
Denizel, tigarea are doua componente: o baterie si un cartus cu nicotina. Are un vaporizator care produce fum (care de fapt este un abur inofensiv, nu miroase a tigare in casa si nu are nici una din componentele toxice care fac periculoasa o tigara,am citit ca e acceasi substanta folosita in discoteci sa produca aburul acela). Practic este un plasture cu nicotina si o "jucarie" care scoate abur si iti da senzatia ca fumezi. Cartusele cu nicotina au diferite cantitati:0 mg, 2 mg, 6 mg...in functie de cat de tare preferi "tigarea", au si arome.
Sotul meu a renuntat complet la tigarile obisnuite.
El foloseste tipul acesta de tigarete.
http://smokingeverywhere.com/index.php
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
denizel spune:
Mieri', multumesc pentru ca mi-ai r5aspuns , dar tot nu m-am lamurit .
Uite ce nu am inteles:
1. Cand tragi din e-tigara, tragi vapori de apa amestecati cu nicotina?
2. Cand sufli "fumul" afara, se vede ceva?
Pentru ca, ma gandesc, odata intrati in tine, aburilor alora le scade temperatura, condenseaza si nu mai ai ce sa scoti inapoi pe gura.
Iar eu, ca fosta fumatoare, stiu ca o parte din placerea fumatului consta si in scosul fumului pe gura + nas .
3. Daca ceea ce tragi in piept e nicotina, atunci cand sufli inapoi nu vine si o parte din nicotina aia? Adica, nu sunt sanse sa intoxici cumva lumea din jur cu nicotina? Avand masa mai mare ca a aerului, ma gandesc ca poate se depoziteaza pe mese, prin covoare etc
Eh, cam asta ma preocupa pe mine in momentele astea... :)).
carmen_70 spune:
Denizel sper ca ai rabdare pana maine.
Astazi am cumparat un kit cu tigara electronica. Dupa multe peripetii (tigara pe care am cumparat-o se vinde numai in 2 tipuri de benzinarii si in amandoua se facea inventar la tigari), am avut surpriza, cand am desfacut pachetul, sa citesc ca bateria trebuie tinuta la incarcat 12 ore. Asa ca....
Maine dimineata, la prima ora (5 ora de trezire) mai adaug 15 minute timp de asamblare, si in urmatoarele 5 minute te informez.
Mie plasturii mi-au provocat reactii alergice iar guma cu nicotina mi-a "razuit" esofagul.
Costul este de aproximativ 340 lei dar numai la prima achizitie.
Rezervele (cel putin cele pe care le-am luat eu) au 6 cartuse, fiecare echivaland cu 1,5 pachete tigari obisnuite.
Eu consider ca investitia va fi amortizata repede.
Suplimentar: satisfactia de a "fuma" la nasul sefului, nu mai opresc masina cand sunt cu copilul, nu-mi mai fac probleme in alegerea hotelului sau restaurantului.
Eu sunt optimista.
Ne auzim maine.
Mama de Dragos Andrei
miereamara spune:
Denizel sunt cateva lamuriri suplimentare privind safety pe site-ul acela de mai sus.
Poti da un search cu electronic cigarette reviews, poate gasesti pe unul din forum-uri raspunsul la intrebarile tale. Si eu am fost destul de sceptica la inceput, oricum sotul "fumeaza" doar in birou si niciodata in prezenta copilului, sunt un pic mai paranoica, mai ales ca aceste tigari nu sunt aprobate de FDA.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
carmen_70 spune:
Nu am uitat ca trebuie sa dau niste informatii.
Este ora 12 si nu am fumat nici o tigara clasica!
Nu am obisnuita stare de nervozitate.
Este diferit de fumatul clasic.
Cam atat deocamdata.
Mama de Dragos Andrei
denizel spune:
Carmen_70, pai nu mi-ai raspuns la intrebari.
Scoti sau nu ceva pe gura dupa ce tragi in piept?
Tragi in piept vapori de apa?
carmen_70 spune:
Scuze!
Am evitat sa-ti dau un raspuns foarte clar pentru ca nu eram sigura nici eu.
Rau nu este dar nici bine.
In piept tragi ceva ca un abur cald (nu fierbinte), gustul este un pic ciudat (depinde foarte mult si de fumator. Eu daca nu am tigarile pe care le fumez de obicei, de ani buni, nu pot fuma alta tigara: ma doare gatul, ragusesc...).
De "scos pe gara", scoti acelasi abur. Nu miroase dar nu-ti pot spune daca are sau nu continut de nicotina (nicotina miroase ingrozitor. Am atins din greseala buretelul imbibat cu nicotina si a trebuit sa-mi spal degetele de mai multe ori).
Sunt in birou cu doi colegi nefumatori si, ascunsa dupa monitor, am "fumat" de 4 ori. Nu au sesizat.
Eu cred ca merita incercat. Repet: senzatia aceea teribila ca am nevoie de o tigara nu a aparut (este ora 15)
Daca te hotarasti... BAFTA!
Mama de Dragos Andrei
carmen_70 spune:
Inca ceva.
Am inteles ca exista cartuse de schimb care au terminatia din material plastic. Cele pe care le am eu sunt din filtru obisnuit.
Mama de Dragos Andrei