Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (170)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

BB - eu am fost la o creasa de stat si nu mi-a placut deloc atmosfera, erau 2 ingrijitoare la 22-24 de copii, saracii copii parca erau indobitociti, stateau asa, nu faceau nimic; or fi in alte parti si situatii mai bune, dar eu nu vreau sa incerc pe pielea Alessiei; din toamna o voi da la o gradi particulara 1 an, mi-a placut enorm ce dezinvolti erau copiii acolo si ce frumos se comportau cu ei; vreo luna o dam la program de 4 ore si o ia tati la pranz, apoi la program pana la ora 17 si o iau eu. Luna asta merg sa o inscriu.

Alessia mea nu mai papa branzica de niciun fel, nici bucati de mozarella, nici telemea sau cascaval, nici cas - pur si simplu cred ca se prinde dupa culoare ca e lactat si nici nu deschide gura; iar iaurt papa max 100 gr; am incercat si bulgarasi si perle...ce sa ii mai ai dau? ea manca f bine tot ce insemna lactat...de ce o fi capatat aversitate? oare le asimileaza orei 5 cand vin eu de la serv si inca se razbuna pe mine???

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Neata!

Lavi, eu m-am hotarat sa nu-l dau anul asta la cresa...fie ea de stat sau privata...cred ca la anu voi face asta...in plus, nu mai stiu unde citeam/auzeam, sunt psihologi care zic ca ei(copiii) sunt pregatiti de colectivitate asa cum trebuie abia catre 4 ani...bine, fiecare face cum crede si cum paote...

aaaaaaaaa...vroiam sa va zic ca Eric incearca sa-si traga in cap caciula si sa se incalte...e asa haios cum se straduieste si nu-i iasa, evident...dar eu il laud si el e tare incantat si mandru de realizare...

si mai nou, daca incerc sa ascund ceva de el, merge la locul respectiv (chiar si a doua zi) si-mi arata cu manuta ca vrea acel obiect...e foarte insistent baiatu'..stie ce vrea...

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=9" target="_blank"> NE DATI UN VOT? MULTUMIM! ERIC IN CONCURS (pozele ela1 si ela2)...

ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC

PRINTESA EMMA ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU...
HAIDETI SA-L AJUTAM PE TEO

Atat mai am pana sa vad luminita de la capatul tunelului......
Eu sunt primul!!!Uite ce mare am crescut!!!

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

neata

da, ellis, ai dreptate, asa ne-am gandit si noi, primul an (fiind de cresa) o dam la program redus, 4 ore, si o ia mami meu in fiecare zi, apoi cand incepe gradi o sa intre la program normal.

andreea, sincer mie mi se pare cam tarziu la 4 ani, mai ales pt copii care nu prea vorbesc sau sunt mai retrasi. am 2 prietene cu baietei fiecare, pe care la 2 ani i a dat la cresa (de stat!!) si care pana atunci nu prea vorbeau nimic, dupa cateva saptamani si-au dat drumul la vorba total.

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

ANDREEA - si a mea isi baga picioarele in ghetutele ei cand e gata de iesire! Al ei nene zicea zilele trecute "ce precoci sunt copiii astia, eu abia la liceu m-am incaltat singur!"

MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisVa spune:

Neata fetelor,

eu deja o duc pe Alex la cresa incepand cu 2 Martie si e ok. e o cresa in drumul nostru catre firma si foarte aproape de ea, e la 2 minute de mers pe jos.
o duc dimineata la 9.30-10 si o iau la ora 1 dupa ce serveste pranzul.
primele zile au fost nasoale ca nu a vrut nici apa sa bea, nu a vrut nimic sa mamance si acum imi zice educatoarea ca mamanca si felul 1 si felul 2 la pranz, acum nu stiu cantitati dar e important ca mamanca de la altii si nu de la mine.
motivul pentru care am dus-o a fost ca deja simteam ca e pregatita pentru "nivelul urmtor" adica ea mereu a fost in compania adultilor dar nu si a copiilor si un alt motiv e ca trebuie sa capete si independenta, sa nu mai fiu eu mereu in preajma ei. acolo tre sa se descurce singura cateva ore.
o sa iau o decizie dupa o luna de gradi daca continuam sau nu, dar noi credem ca e important pentru dezvoltarea ei sa fie in colectivitate de mica.

dupa cateva zile de gradi, 2 sau 3 deja zice mama, apa, haide, lapte, pui, si eu m-am chinuit luni intregi sa o fac sa zica ceva, macar mama

asa ca... eu ma declar multumita

o duminica frumoasa!

Cristina si Alexandra Maria (13.12.2007)
Poze Vacanta

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ellis

ANDREEA - si a mea isi baga picioarele in ghetutele ei cand e gata de iesire! Al ei nene zicea zilele trecute "ce precoci sunt copiii astia, eu abia la liceu m-am incaltat singur!"

MAMI IN BUCATARIE

hihihi...asa e...si ai mei (sau alti adulti) remarca chestia asta...copiii din ziua de azi stiu mult mai multe lucruri decat stiau ei la varsta lor..

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=9" target="_blank"> NE DATI UN VOT? MULTUMIM! ERIC IN CONCURS (pozele ela1 si ela2)...

ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

neata

da, ellis, ai dreptate, asa ne-am gandit si noi, primul an (fiind de cresa) o dam la program redus, 4 ore, si o ia mami meu in fiecare zi, apoi cand incepe gradi o sa intre la program normal.

andreea, sincer mie mi se pare cam tarziu la 4 ani, mai ales pt copii care nu prea vorbesc sau sunt mai retrasi. am 2 prietene cu baietei fiecare, pe care la 2 ani i a dat la cresa (de stat!!) si care pana atunci nu prea vorbeau nimic, dupa cateva saptamani si-au dat drumul la vorba total.

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

Lavi nu zic ca e corect sau nu...am zis doar ce spunea psiholoaga respectiva... nu stiu cate deprinderi va avea Eric la 2 ani sau cat de independent va fi, dar mie personal mi se pare prea mic ca sa-l dau sa mi-l creasca altcineva...(mai ales ca nu sunt nevoita de imprejurari)...

cat despre socializare, Eric e un copil foarte sociabil, avem multi copii in jur, ne intalnim des cu prietenii nostri cu copii...sunt convinsa ca va invata si sa vorbeasca si sa faca lucruri pe care le fac alti copii...chiar daca nu merge la cresa...

repet, asta e parerea mea personala...deci...nu dati cu rosii!

ERIC IN 2009...
ERIC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

andreea, nu da nimeni cu rosii, e parerea ta.....la inceput si eu am zis sa stea mami meu cu ea, apoi m-am razgandit.
chiar nu consider, ca pt cele 4 ore petrecute in colectivitate, inseamna ca imi creste altcineva copilul. ce o sa faci cand trebuie sa mearga la gradi/scoala??
eu una si dc as mai sta acasa tot as da-o cateva ore la cresa....

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisVa spune:

nici eu nu consider ca imi creste altcineva copilul.
oricum mai devreme sau mai tarziu tot va merge la cresa sau gradi, doar ca noi am ales varianta mai devreme.va voi tine la curent daca ajungem la concluzia ca e totusi prea mica pentru a sta departe de noi cateva ore.
vineri cand am luat-o era toata numai un zambet, ii cantam in drum spre casa si ea zambea smechereste. ma gandesc ca daca nu ii placea, cu toate ca nu stie sa zica, era frustata si ar fi plans.
fetele cu copii care au trecut prin asa ceva, puteti sa imi spuneti cum s-au manifestat copilasii in primele zile cu gradinita?
poate ne-ar ajuta niste sfaturi de la mamicile mai experimentate.

Pupici

Cristina si Alexandra Maria (13.12.2007)
Poze Vacanta

Mergi la inceput

CRISTINA - eu cred ca pt Maria ta e o experienta placuta cresa/gradi; altfel ar fi plans de nu s-ar fi inteles cu ea si te-ar fi chemat sa o iei;
...si a mea e f sociabila de felul ei, insa eu am decis sa o dau din toamna la gradi, cred ca din octombrie, de vorbit vorbeste cate ceva si acum, nu-i problema, ca atunci cand va incepe, ma voi ruga eu de ea sa mai taca; eu u consider ca e pregatita acum pt cresa, mai ales dupa experienta avuta cand am schimbat cu tati rolurile

MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput