Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (78)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

Ankussa, un frumos puiul tau! sa-ti traiasca!

noi la 5 avem programare la pediatru pt ctrl de 7 luni si Razvi inca doarme...pe la si jumate tr sa-l trezesc...
azi a fost in mare verva, a "vorbit" intr-una! a mancat tot ce i-am facut: de dimineata 2 mere piure, cu o masura de cereale cu biscuit si mar si 2 lingurite branzica+ 120 ml suc mar+portocala
la 14.00 a mancat piure de legume cu carne de pui...nu stiu cantitatea, dar multicel fata de ce manca inainte. n-a mai facut nazuri delok, a deschis gurita si mai si scotea sunete ca-i place:))) ne-am minunat amandoi (eu si sotul) si ne era frica sa i respiram, sa nu-i fuga baiatului pofta de mancare
dupa masa a tinut-o numai in sunete. chiuie si bolboroseste nevoie mare!
si ieri la panz a mancat ff bine piure de legume cu jumate de galbenus, iar la 16.00 i-am dat iaurt cu branzica, ca i se facuse iar foame...
i-am pregatit si acum o portie, daca se trezeste infoemtat

blog in scutec,poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Kllemi, imi pare rau de cazatura!
Cosmy, frumos ati sarbatorit cele 6 lunite! bebelina e o dulce!

Razvan

Mergi la inceput

sabinel felicitari pt al 2-lea dintisor si pt intoarceri!!
cat despre CM, se zice ca la mamele care alapteaza vine la 6 luni
la cele care nu alapteaza...la 6 sapt...mie mi-a venit fix la 6 sapt...

Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Multumesc gagici, sunteti scumpe

Am si eu lingurita de la Primii Pasi, nu putea sa-mi lipseasca din recuzita, nu-mi place pentru ca imbinarea maner/cupa e foarte aproape de varf si in relief, ma deranja la deget cand o tineam in mana. Cupa in schimb e super.

Piolica, multa sanatate. Am multe prietene cu chisturi ovariene absorbite dupa tratament cu anticonceptionale, insa mai multe luni nu doar una.

Nici la noi nu merg legumele de nici o culoare, 3 feluri i-am dat azi la pranz, doua preparate de mine si unul din borcanel - nimic, nu vrea sa inghita, scuipa tot afara si clar nu e vorba de reflex aici. Maine ii fac morcov simplu, poate isi aminteste ca erau vremuri cand ii placea cat de cat.

si va doresc un weekend minunat.

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

vad ca Razvan mananca mai bine piureul de legume de cand i l-am amestecat ba cu branza, ba cu ou si acum cu carne. nu mai e asha subtire...

Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Piolica, am pierdut un ovar dar am ramas insarcinata din a doua luna de incercari....ceea ce nu se intampla nici la multe femei cu doua ovare.
In timp ovarul ramas preia functionalitatea celuilalt, deci ovulez lunar.Eu m-am obisnuit cu ideea si macar sa ma ajute Domnul sa fie la fel de repede si bine si la bb 2.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

....mi-au intrat banii retro de imdemnizatie si alocatia pe o luna ..am sunat cica au gresit si-i voi primi luna viitoare.
MA duc sa-i cheltui

Piolica multa sanatate si sa se rezolve cat mai usor.

claudinna ce bine mananca Razvanel

sabinel[felicitari ptr dintisor si intoarceri..asa am fost si eu la primul ciclu dupa

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Concluzii Diversificare

Sa va spun ce concluzii am tras eu din tot ce s-a discutat aici, ce am citit si ce am reusit in sfarsit sa vorbesc cu pediatra.

In primul rand insa as vrea sa spun ca nu se poate spune despre Dr Culcer ca are metode invechite de acum zeci de ani. Aceasta doctorita si-a dedicat viata studiului si practicarii pediatriei si neonatologiei. Este absolut pusa la punct cu tot ce inseamna pediatrie, participa la conferinte si citeste toate studiile noi ce apar. Nu cred ca este cazul sa mai mentionez ce rezultate exceptionale are in sectia de prematuri de la Municipal.
Deci sa nu ne pripim in afirmatii, acea lista nici nu stim exact daca este a ei, si chiar daca ar fi nu se stie cine a scris-o si cate omisiuni s-au facut - nu scrie acolo varsta la care se da ficat iar despre ceapa este chiar recomandata in zeama de la supa (atat- nu se paseaza ci se arunca dupa fierbere).
Sa se inteleaga nu ma refer la nimeni - nici nu mai tin minte cine a zis, am citit repede, am retinut ideile si nu cine ce a zis.

Acestea fiind spuse, sa trecem la concluzii:
1. Prima Masa
majoritatea boboceilor au inceput cu fructe (cu mici exceptii) - unii au inceput cu legume dar nu le-a placut gustul, altii in mod direct.
Pentru anotimpul in care ne aflam (urmarim deci fructe bio) - putem incepe cu suc de mar si morcov, dupa 4-5 zile putem incepe sa combinam cu mar ras.
Fier - intr-adevar ca sa fie asimilat trebuie combinat cu vit C, dar in loc de vitamina C putem folosi suc de mar...mai tarziu de portocala

2. Masa 2 - legume - aici zic ca decat zeama, mai bine piure!
Discuitia intre aburite si fierte.
De acord la Steamer se conserva mai bine vitaminele in leguma, dar pe de alta parte, dar daca fierbem la oala cu presiune, nu le conservam si mai bine? Astfel se si aburesc legumele, pastram si apa vitaminizata si o combinam cu legumele in piure.

Alimentele de inceput sunt foarte importante, dar cred ca mai important pt obisnuirea gustului e modul in care servim primele mese: adica prima zi consta dintr-o singura lingurita si nimic mai mult, in a 2a zi -2 ligurite, a3a 4 ling, a5a 40g, a6a - 80g-100g.

Atunci cand introducem carnita de pui sau curcan putem pune in piure lapte - pediatra noastra ne-a recomandat lapte de mama.

mai revin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_and spune:

Felicitari Monica! Sa te ajute Dumnezeu sa-ti tii puiul sanatos in brate la toamna!

Carla! Ce mare te-ai facut!!
Tudor! Ce mai faceti cuscra?
Mario si Radu!

Cosmyb super dulce pitica manjita de tort!
Andy galro
Lucutta multa sanatate puiului!

Eu nu mai pot intra pe forum, uitati si voi de ce.
Am inceput si noi diversificarea.

Mami de Mina Alexandra (7.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CosmyB. spune:

Fetelor mi-au intrat si mie banii, dosarul l-am depus in 5 ianuarie, parca si in 11 luna asta mi-au bagat 1300 lei. Asta ce-o fi? Ca alocatia mi-a dat-o. Indemnizatia pe 2 luni??? Nu trebuia pe 3? Confirmare n-am primit

LE: Andreea_and acum gata cu DC ai fetita mare si ce-ar papa ea marul

Pozici
Mamica deMaya

Mergi la inceput