cosmetica acasa
Buna ziua
Va rog frumos sa postam pe acest topic sfaturi despre cum sa ne ingrijim CORECT tenul acasa, ce produse avem nevoie, ordinea operatiilor, ce nu se face, etc.
Din pacate nu ma pricep, deci nu pot incepe eu.
Multumesc
http://community.webshots.com/user/simonabb
Raspunsuri
lacri spune:
felicitari pt subiect!ma abonez si eu la acest subiect gata sa primesc sfaturi.
eu mi-am mai facut cate o masca pt par asa din cand in cand si imi mai dau cu cate un fruct pe fata in rest mai nimic doar machiat,demachiat si ma dau cu crema hidratanta de care nu mai sunt multumita ca mi-a marit porii si vreau sa renunt la ea dar.... din toate cremele ce le-am folosit asta a fost singura care nu imi facea cosuri si nu stiu ce crema sa folosesc daca renunt la ea.
am un ten uscat si la cel mai mic vantisor mi se usuca fata si se crapa(primavara si toamna e jale).
eu de exemplu nu am folosit masti si nici nu stiu mare lucru despre ele(mi-a fost frica mereu sa nu-mi apara tot felul de minuni dupa ele),tare as vrea sa aflu mai multe
va pup
cassina spune:
BUNA ZIUA
Eu folosesc saptamanal cate o masca(precizez ca am un ten normal dar aceasta masca merge foarte bine si ptr ten uscat)
1 lingurita de miere de albine
1 lingurita de smantana proaspata (cu ggasime cel putin 25%)
1 lingurita argila
le omogenizez bine(uneori pun putina apa plata ptr argila)si o las pe fata cca 20/30min.
Hidrateaza si curata tenul.
Mindy spune:
Eu nu mi-am mai facut demult dar cand faceam cosmetica acasa, ordinea era cam asa: (am ten mixt-normal)
demachiare cu crema abundenta
stat la aburi facuti din ceai de musetel cam 10 minute
stors cosurile
lotiune tonica
masca 10-20 minute (din comert sau naturala: galbenus crud cu taratze si lamaie, sau banana cu ulei de masline, capsuni zdrobite, felii de castraveti etc)
crema hidratanta din abundenta si masaj, adaug vitamina E uleioasa in jurul ochilor, in timpul masajului sau seara inainte de culcare.
saptamanal: curatire cu faina de malai in care pun putin bicarbonat,
asta o folosec pe fatza si piept, eventual si pe brate in timpul dusului.
faina de malai sa fie mai fina (merge amestecata si cu tarate), face pielea extrem de catifelata.
Uneori curatirea tenului o fac si cu zat de cafea.
Mindy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lacri felicitari pt subiect!ma abonez si eu la acest subiect gata sa primesc sfaturi. eu mi-am mai facut cate o masca pt par asa din cand in cand si imi mai dau cu cate un fruct pe fata in rest mai nimic doar machiat,demachiat si ma dau cu crema hidratanta de care nu mai sunt multumita ca mi-a marit porii si vreau sa renunt la ea dar.... din toate cremele ce le-am folosit asta a fost singura care nu imi facea cosuri si nu stiu ce crema sa folosesc daca renunt la ea. am un ten uscat si la cel mai mic vantisor mi se usuca fata si se crapa(primavara si toamna e jale). eu de exemplu nu am folosit masti si nici nu stiu mare lucru despre ele(mi-a fost frica mereu sa nu-mi apara tot felul de minuni dupa ele),tare as vrea sa aflu mai multe va pup ![]() poze cu Fabian Lacramioara ,mami de Fabian |
Lacri nu iti fie teama de masti naturale. La ten uscat nu as folosi rosie sau lamaie, nimic astringent. Dar miere, galbenus de ou, piersica, banana.
Uleiul de masline face minuni la ten uscat. Poti sa pui ulei de masline pe vata si sa faci ca si o curatire. Sau ca masca: banana pisata amestecata cu ulei de masline. Sau masaj cu vitamina E uleioasa.
Daca ai un plafar prin zona incearca Apidermin, e o crema excelenta pt ten uscat, e din miere de albine.
Imi pare rau ca nu mi-am adus din Ro cand am fost.
E si f ieftina si tenul arata luminos si 'hranit' dupa ea.
Nu lasa tenul sa se usuce prea tare, eu m-am ales cu niste riduri definitive in perioada cand ma neglijam, si tenul meu suferea de uscatime. Tenurile uscate se rideaza cel mai repede.
Hidratarea e foarte importanta, si dieta dar neaparat apa destula.
Cinezee spune:
INTERESANT subiectul dar cred ac ar trebui sa scriem si varsta ,ca sa stim ptr care grupa de varsta cerem sfaturile
SIMONABB fiecaer grupa de varsta cere o alta ingrijire , iar dupa 35 de ani in sus cere o ingrijire mult mai atenta si mai profunda
in general tot ce e legat de cosmetica trebuie intern si extern , nu numai partea externa este importanta
geanina-nica spune:
in general tot ce e legat de cosmetica trebuie intern si extern , nu numai partea externa este importanta |
PRFECTA dreptate.
Masca buna pentru par uscat si vopsit sau cu permanent,inainte de a va spala parul,pieptanat cu ulei de masline,lasat cam 20-30minute dupa care spalat normal.
geanina-nica spune:
MASCA PENTRU TEN USCAT
1/2 DE AVOCADO
Miere de albine
Se freaca inpreuna pana se face o pasta omogena se extinde pe fata se lasa 15 min.se spala cu apa rece.
MASCA PENTRU CEARCANE(dupa un chef
)
Razalim un morcov frecam cu un pic de ulei de masline sau de migdale,punem pe ochii inchisi compozitia peste care punem 2 bucatele de castravete,stam asa 30 minute.
Cinezee spune:
Masca asta o fac eu de ani de zile , numai ca o tin cam 2 ore ( acum cand e parul vopsit )
| citat din mesajul lui geanina-nica [quote] Masca buna pentru par uscat si vopsit sau cu permanent,inainte de a va spala parul,pieptanat cu ulei de masline,lasat cam 20-30minute dupa care spalat normal. GEANY SI ALVARO (3-10-2006) http://www.flickr.com/photos/gfan/ |
cait spune:
Si eu ca si Mindy respect accelasi ritual cand am chef recunosc.Iar cu Apiderminul sunt de acord eu folosesc de ani de zile maia les seara pentru ca este pres gras pentru zi.Uneori mai pun si vitamina E si lasa o super piele asa de fina.Eu mi-am facut stoc din Romania
Ca demachiant folosesc tenpinul care la fel mi se pare f bun si natural.Chair cineva care lucreaza la l'Occitane s-a uitat la compozitie si mi-a zis ca se merita mai ales ca toate ingredientele sunt intradevar naturale.
Cait
Home is where heart is...
Cinezee spune:
Cait ...asta chiar nu stiam ...zi-mi te rog tenapinul ala merge si la ten mixt ?
pana la nunta mai sunt cam 5 luni