Biserica-Mama, o gluma proasta!
Raspunsuri - Pagina 3
crinuta spune:
Ba da, din punctul meu de vedere excomunicarea este o exagerare, si niciodata nu am auzit un caz similar, dar, nici nu sunt de acord cu avortul, punct!
Nu avem garantia, de fapt nimeni nu stia daca chiar ar fi fost in pericol de moarte fetita, in schimb, hai sa omoram alte 2 fiinte, nu?
De ce nu o puteau tine sub observatie, sa faca orice este posibil dpdv medical, pentru a putea duce sarcina atat cat se putea?
Adica, Biserica nu are dreptul sa condamne avortul? Ba are@
Ce mi se pare exagerat este excomunicarea, si asta dintr-un singur motiv: consider ca, orice om, oricat de pacatos ar fi, are dreptul sa se spovedeasca, sa incerce sa repare ceea ce a facut, iar excomunicandu-l ii iei aceasta sansa, cel putin oficial.
In ceea ce priveste pozitia Vaticanului, de unde stim ca tot ce scrie in acel articol corespunde realitatii?
Credeti ca in Biserica nu sunt inflitrate anumite persoane tocmai cu scopul de a distruge Biserica? Ei bine, ba da, si fiti sigur ca nici o Biserica nu scapa de asta.
Nu judecam o Biserica dupa un Episcop local, este o tampenie.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC
www.tratamente-nutritie.ro/" target="_blank">Pentru sanatatea ta
www.muntelesfinteitreimi.ro/Februarie%202009.htm" target="_blank">Important
irina.c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta Ba da, din punctul meu de vedere excomunicarea este o exagerare, si niciodata nu am auzit un caz similar, dar, nici nu sunt de acord cu avortul, punct! Nu avem garantia, de fapt nimeni nu stia daca chiar ar fi fost in pericol de moarte fetita, in schimb, hai sa omoram alte 2 fiinte, nu? De ce nu o puteau tine sub observatie, sa faca orice este posibil dpdv medical, pentru a putea duce sarcina atat cat se putea? Adica, Biserica nu are dreptul sa condamne avortul? Ba are@ Ce mi se pare exagerat este excomunicarea, si asta dintr-un singur motiv: consider ca, orice om, oricat de pacatos ar fi, are dreptul sa se spovedeasca, sa incerce sa repare ceea ce a facut, iar excomunicandu-l ii iei aceasta sansa, cel putin oficial. In ceea ce priveste pozitia Vaticanului, de unde stim ca tot ce scrie in acel articol corespunde realitatii? Credeti ca in Biserica nu sunt inflitrate anumite persoane tocmai cu scopul de a distruge Biserica? Ei bine, ba da, si fiti sigur ca nici o Biserica nu scapa de asta. Nu judecam o Biserica dupa un Episcop local, este o tampenie. Crinuta si RayanFara Dumnezeu nimic nu e. The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC www.tratamente-nutritie.ro/" target="_blank">Pentru sanatatea tawww.muntelesfinteitreimi.ro/Februarie%202009.htm" target="_blank">Important |
crinuta spune:
Nu, cum am spus mai sus, nu am intalnit un asemenea caz.
Avortul este pacat de moarte, cum sunt sigura ca este si la voi, se da canon, dar cata vreme exista cainta nu se pune problema de excomunicare.
Daca Isus l-a iertat pe talharul de pe cruce, cum de noi nu am acorda o a doua sansa oricarui pacatos?
Nu stiu inca cum au stat lucrurile acolo, nu ma grabesc sa trag concluzii dupa un articol malitios, insa,daca intr-adevar au facut exces de zel excomunicand acele persoane, vor raspunde inm fata lui Dumnezeu pentru asta.
Bineinteles ca se pot adresa tribunalui bisericesc,asta daca chiar doresc, insa vezi tu, noi nu cunoastem suficiente detalii pentru a putea trage concluzii.
Nici macar nu stim daca mama si medicii erau catolici practicanti, probabil ca erau doar pe hartie, si in acel caz poate nici nu ii afecteaza decizia.
Avem prea putine informatii pentru a putea trage concluzii clare, si cine stie cate informatii sunt prezentate obiectiv in acest caz..
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC
www.tratamente-nutritie.ro/" target="_blank">Pentru sanatatea ta
www.muntelesfinteitreimi.ro/Februarie%202009.htm" target="_blank">Important
Criss75 spune:
citat din mesajul lui crinuta Faptul ca fetita a fost abuzata, nu inseamna ca trebuie facuta o crima, iar avortul a fost crima. .... Crezi ca vreun avort are vreo justificare? |
Sincer ma socheaza o asemenea gandire primitiva.
Tu ce ai face in asemenea situatie? Sa nu-mi spui ca ai lasa un copil de 9 ani sa aduca pe lume alt copil, doar pentru a nu fi excomunicata din biserica, chit ca asta ar insemna sa nenorocesti doi copii. Pe cel de 9 ani si pe cel nounascut.
Daca ai citit articolul..."Medicii au descoperit c#259; feti#355;a este îns#259;rcinat#259; în patru luni #351;i au decis c#259;, f#259;r#259; avort, nu are #351;anse de supravie#355;uire. "
Criss si Alex (11.05.2003)
Criss75 spune:
citat din mesajul lui crinuta Nu avem garantia, de fapt nimeni nu stia daca chiar ar fi fost in pericol de moarte fetita, in schimb, hai sa omoram alte 2 fiinte, nu? |
Helloou, nu un pantofar a zis ca fetita ar fi murit in cazul in care n-ar fi facut avort. Ci medicii, oameni cu experienta si ani buni de studii in domeniul medicinei. Si sincer gandeste-te putin, cum ar putea uterul uneu fetite de 9 ani sa faca fata unei sarcini gemelare?
Da, avortul indiscutabil este un pacat grav, dar aici a fost vorba de avort terapeutic, ceea ce e cu totul altceva.
Criss si Alex (11.05.2003)
Ingrid S spune:
Crinuta, am vazut ca ai un baiat, sa-ti traiasca! Dar am un exercitiu de imaginatie pentru tine. Gandeste-te ca mai ai si o fata care a fost violata timp de 3 ani, insarcinata cu gemeni, medicii spun ca nu poate duce sarcina la bun sfarsit, ma rog, tot tacamul cuprins in stirea respectiva. Ce ai face? Esti o buna catolica, presupun, dar e vorba de viata fetei tale. Ce alegi? Sau, mai concret, mai stai sa alegi?
Tu spui ca stirea e vadit rauvoitoare la adresa BC, eu vad o rautate la Vatican. Mai era ceva de interpretat la ce s-a scris?
Ce pacat, ce pacat canta Vaticanul, dar hai sa aratam ca putem oferi sprijin acestei copile, nu sa infieram si sa dam cu biciul in stanga si dreapta ca vacarii in turma de credinciosi. Ce pacat, ce pacat si atata a cantat pana s-a razgandit.
Gabi, uite ca pe mine m-ar durea sa fiu exclusa, mi-as pune probleme ce Dumnezeu am facut atat de groaznic. Si nu-s catolica. Dar, n-as sta sa ma gandesc nicio secunda ca sa-mi salvez fata. Asta nu.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
elyanne spune:
1. era o sarcina gemelara... pe care o femei matura abia o duce... unele o duc f. usor, dar destule stau la pat... eu, care nu's doctor, dar am avut o sarcina gemelara, nu cred ca un copil de 9 ani putea sa o duca pana la termen, sa nasca doi copii sanatosi... poate doi copii de 500g
2. erau copiii tatalui ei... existau sanse sa nu iasa zdraveni... de ce oare biserica nu e de acord cu relatiile pana la varu de gradu x (ca nu mai stiu) ??? multi copii rezultati din astfel de relatii nu sunt normali...
3. doctorii au hotarat ca, daca pastra, sarcina copilul avea cele mai multe sanse sa moara... de ce sa risti sa omori 3 copiii cand puteai salva unul?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Clipe de viata 2008 (ely)
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
denizel spune:
Si ce daca au fost excomunicati?
Vad ca a dat roade f. bune indoctrinarea facuta secole de-a randul: dragi credinciosi, cu parere de rau va anuntam ca nu puteti fi mantuiti decat daca apartineti bisercii X.
A fi crestin nu e tot aia cu a fi crestin-catolic.
A fi crestin inseamna a accepta ca Isus e Mantuitorul mort si inviat, precum si a trai dupa principiile lasate de Mantuitor.
Din fericire, pentru a face aceasta si pentru a spera la mantuire, nu e nevoie de inregimentarea in vreo biserica. Slava Domnului!
A fi crestin-catolic, inseamna ca, pe langa faptul ca accepti ca Isus e Mantuitorul, mai trebuie sa accepti si sa respecti un numar de principii si reguli stabilite de Biserica Catolica.
Daca ai incalcat cu buna stiinta un principiu al Bisericii Catolice careia declari ca ii apartii, nu vad de ce sa te opui excomunicarii.
Prin ceea ce ai facut, nu mai reprezinti Bis. Catolica si nu vad de ce insisti sa ramai in ea.
Desigur, nici eu nu inteleg de ce dobitocul ala de tata nu a fost excomunicat.
catalina2307 spune:
Am citit nu de mult o carte, extrem de intersanta, poate putin SF, dar bazata pe lucruri logice. Natura incepe un razboi de exterminare a umanitatii. Absolut toate vietatile incearca sa ucida oamenii. Totul incepe in mare. Pestii ataca barcile pescarilor, balenele ataca vapoarele, apare o specie noua de viermi care face gauri in pungile de gaz din mare, crabi purtatori de virusi care dupa ce se retrag pe uscat mor imediat ce infesteaza zona....
Suntem cea mai cruda si mai distructiva specie creata de natura.
Poate sunt off topic dar cam asta mi-a venit in minte cand am citit articolul si mai ales cand am citit cateva pareri debitate cu atata usurinta. Nici nu cred ca trebuiesc comentate afirmatiile de genul
" Nu avem garantia, de fapt nimeni nu stia daca chiar ar fi fost in pericol de moarte fetita, in schimb, hai sa omoram alte 2 fiinte" sau "Faptul ca fetita a fost abuzata, nu inseamna ca trebuie facuta o crima, iar avortul a fost crima" .
Spun doar sa fereasca Dumnezeu pe toata lumea de buba .
Sau fara cuvinte .
popescudora spune:
Nici nu-mi vine sa cred ca mai exista oameni care sa gandeasca atat de limitat. Fetita aia probabil murea, la fel si gemenii (mi-e greu sa cred ca un organism de 9 ani poate suporta orice fel de sarcina, daramite gemeni), daca supravietuia ramanea cu traume majore, probabil fara uter si posibilitatea de a face copiii ei cu barbatul ales de ea, isi distrugea copilaria, viata etc. Nu inteleg mentalitatea asta cu avortul e o crima, hai sa-i nastem oricum ar fi, din incest, handicapati, la orice varsta, cu sau fara tata, mama casa, familie etc numai ca sunt dati de DD. La ce s-or fi zbatut atata femeile sa legalizeze avortul nu stiu.
POZE