Educatie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speed spune:

au si cont pe DC ( matei123 parca), imi pare rau ca nu intra mai des desi inteleg de ce nu au timp... astept si eu cu sufletul la gura noutati de la capatul pamintului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Minunat! Intr-adevar, este ceva special sa poti oferi copiilor sansa calatoriilor, a cunoasterii lumii adevarate. Si eu as vrea sa ii pot oferi copilului meu mai multe calatorii- sunt insa blocata de sistemul caruia ii apartinem - nu putem sa ne luam copilul de la scoala decat numai in timpul vacantelor (foarte putine de aici) si nici o zi in plus. Ma doare acest lucru pentru ca sunt constieta ca o saptamana - doua in plus de vacanta - aiurea in lume - ii aduce copilului mai mult bebeficiu decat sa stea in clasa...

E o decizie grea, as vrea sa pot pleca insa intr-o buna zi si sa imi ascult visul... ramane insa acum grija celuilalt copil al nostru: DC-ul... fata de care avem o obligatie si o dragoste in plus. Ce am face atunci?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui speed

au si cont pe DC ( matei123 parca),

da, matei123, din pacate n-au scris decat un singur mesaj pe DC, anul trecut :) De citit insa cred ca mai citesc pe aici mai ales ca de atunci a mai fost pus linkul la siteul lor pe la inca 2-3 subiecte.
Citat:
citat din mesajul lui desprecopii
Si eu as vrea sa ii pot oferi copilului meu mai multe calatorii- sunt insa blocata de sistemul caruia ii apartinem - nu putem sa ne luam copilul de la scoala decat numai in timpul vacantelor (foarte putine de aici) si nici o zi in plus.

Mirela, tocmai de aceea sunt multi francezi care fac astfel de tururi cu copiii pentru ca aici au oportunitatea scolii la distanta. In Fr exista un organism public de invatamant la distanta (CNED) prin care copiii sunt urmariti de un profesor, ii trimit acestuia temele, dau testele la fel ca cei de la scoala clasica. Asta explica si ei pe site in prima pagina (vezi la capitolul scoala). Avantajul acestui tip de intvatamant o este ca odata intorsi copiii pot integra scoala publica fara nici un fel de examene sau diferente. Logistica insa nu e chiar neglijabila, trebuie cineva acasa (in fr) care sa trimita mereu manuale, teme, material scolar etc. Dar merita efortul cu prisosinta.

Mai citesc si io pe forumurile celor ce au plecat sau vor sa plece in astfel de tururi in jurul lumii (dealtfel acolo am gasit anul trecut siteul romanilor) si din cate am vazut, o problema de care se lovesc cei care au avut curajul sa plece intr-o asemenea aventura este... intoarcerea la realitate. Se pare ca e teribil de greu ca dupa ce ai petrecut cativa ani in libertate totala sa te intorci intr-un apartament, sa iei metroul zilnic ca sa stai la birou de la 9-18 si sa astepti vacantele scolare ca sa mergi la plaja sau la ski... E dificil si pentru noi astia care nu am plecat niciodata mai mult o luna darmite pentru ei. Si nu ma refer la copii, ei se adapteaza rapid, ci la adulti. De aceea sunt multi dintre cei care au facut deja turul lumii dar care odata intorsi nu au rezistat decat 2-3 ani in lumea 'sedentara civilizata' si au plecat din nou...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

"WOOOOW" - cam asta a fost si reactia mea cand am citit mai intai site-ul romanilor (inca de anul trecut, cand doruletz a pus link-ul pe DC ) si apoi alte experiente de acest gen...Anul trecut, vreo 2 luni cel putin, nu era zi fara cautari pe net dupa nebuni din astia frumosi

Am vazut ca, pe langa francezi, sunt multi elvetieni care calatoresc in jurul lumii....www.estherundpetr.ch/DreamHC/Seite7.html" target="_blank"> Aici sunt mai multe link-uri (majoritatea in germana) cu astfel de experiente ....

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

si din cate am vazut, o problema de care se lovesc cei care au avut curajul sa plece intr-o asemenea aventura este... intoarcerea la realitate.

Mai citeam ca o astfel de calatorie este si o proba de foc si pentru cuplul respectiv....unii chiar s-au despartit dupa ce au revenit din calatorie.....Probabil ca, pe cat e de frumos, pe atat e de greu sa fii atata timp (ani de zile), non stop, numai cu partenerul, cand, pe langa "disconfortul" pe care ti-l da dependenta de celalalt, mai este si presiunea necunoscutului...Cu siguranta, esti expus unor situatii (unele la limita) care te ajuta sa te cunosti mai bine pe tine si pe cel de langa tine...

De aceea, cred ca o astfel de calatorie nu e pentru oricine

Oricum, jos palaria pentru astfel de oameni, care au curajul sa-si infaptuiasca visele!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Eu nu as avea curaj.Sincer . Eu si pentru un concediu de doua saptamani ma framant o luna inainte.Si daca as avea destui bani, si daca as rezolva problema scolii, si daca am putea renunta la orice obligatie un timp, tot nu as risca .De aceea ii si admir foarte mult si de aceea imi par fantastici.Sunt foarte curajosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Povestea lor a aparut si in www.gandul.info/viata/romani-in-turul-lumii-cu-trei-copii-mici-si-o-rulota.html?3931 4032033" target="_blank">Gandul.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Ce mi-ati facut, m-am imbolnavit. Am petrecut toata dupa-masa citind si delectindu-ma cu povestile si fotografiile lor. Bravo lor!
Si eu sint interesata de costul pe ansamblu al calatoriei si cum puteau sa lucreze la distanta doar citeva ore pe saptamina. Foarte putine meserii se preteaza la asa ceva. Pt cei interesati de astfel de periplu ofer gazduire la Montreal.
Eu cunosc pe cineva care a facut singura ceva asemanator si costul a fost piperat. Pt cei interesati de astfel de peripetii uite un blog interesant cu fotografii de vis http://www.veggie2go.blogspot.com/.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

Povestea lor a aparut si in www.gandul.info/viata/romani-in-turul-lumii-cu-trei-copii-mici-si-o-rulota.html?3931 4032033" target="_blank">Gandul.

Alina

asta nu e poveste, asta e copy/paste...macar atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Fantastic si minunat, zic eu din troian (la propriu...), dar scump ca naiba. We asta am fost cu dragutul meu sot in plimbare, drum de trei ore, plictiseala, asa ca-i veni lui geniala idee sa mergem in vara in concediu cu un trailer din asta. Acasa am facut un buget initial, a iesit 5000 de CAD pt trei saptamani (si mi se pare prea optimist). Cea mai mare cheltuiala e vehiculul in sine. Numai de inchiriat un trailer comfortabil e 800 de CAD pe sapt cel mai ieftin, masina sa-l traga avem (problema asigurarii n-am studiat-o inca). Este vreo 30 de CAD pe noapte sa dormi in camping, nu e voie sa te opresti la marginea drumului (si nici n-ai avea water hook-up, electricity), masina ma astept sa pape 20L benzina la suta de km ca popa. Plus mancare etc. Oricum it's a go si abia astept..si o sa mergem pe aci prin jurul casei, cat de minunat o fi sa pleci unde vezi cu ochii.
Conchita, sa vii si pe la mine cand pleci in jurul lumii.
Ma gandeam ca poate te-ar sponsoriza si ceva dealer (sau asociatie de dealeri) care vand rv-uri si trailere, n-or fi cele mai favorabile timpuri dar nu e ca si cand vanzarile merg unse de la sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Din pacate toti copiii sint prea mici pentru ca experienta sa insemne ceva in educatie.

Mergi la inceput