Copiluti de mai-iunie 2005 (100)
Raspunsuri - Pagina 15
Ada_74 spune:
Neata
Cu intarziere, AL MULTI ANI PATRICK, PATRICK cel mic SI PATRICIA!!
Elisor, te-am prins
. Te-ai mai relaxat la serviciu si ai inceput sa intri?
Am aruncat un ochi asa pe fuga pe pozele voastre si am vazut desenul Biancai. Il vazusem si pe cel vechi, cu creioane colorate, si mi s-a parut ca sunt foarte migaloase, cred ca a muncit o gramada la ele. Nu-mi vinzi unul? Ca vreau sa ma imbogatesc la batranete cand o sa vand prima pictura a unei artiste celebre
.
Simona, multa sanatate lui Dragos! Daca tin bine minte, parca nu e prima otita pe anul asta. Sergiu a avut o singura data pana acum, da' am zis ca nu-mi mai trebuie, asa de rau a fost. Atunci a facut-o imediat dupa ce terminase un tratament cu antibiotic pentru viroza/rosu in gat, iar orl-ista mi-a explicat ca a facut otita din cauza mucilor (pe intelesul meu, au fost multe secretii care nu au fost eliminate si s-au infundat canalele care comunica cu urechea). De atunci am grija de nasul lui mai ceva decat de bijuteriile familiei
.
Si revin cu ceva ce a spus si Elisor mai demult: e important sa-i faci un control si dupa tratament, ca sa fii sigura ca e vindecat.
Mi-am amintit ca spuneai la un moment dat ca vreti sa o mutati pe mama ta la Timisoara. Acum am vazut ca sta in Craiova, si banuiesc ca nu a reusit sa vanda apartamentul, nu? Am si eu o matusa acolo care se chinuie de vreo 6 ani sa-si vanda apart. din Craiova ca sa se mute la Sibiu, si-mi spunea ca sunt preturile atat de mici, ca nu ar fi reusit sa-si cumpere cu doua camere in Sibiu cu ce ar fi luat pe 4 camere in Craiova.
Apropo de apartamente, Gabitza, voi ati vazut apartamentul de 4 camere? V-ati putea muta direct in el sau trebuie renovat?
Oana, bine ai venit in Constanta. Daca ai timp, poate o punem de o intalnire cu fetele sambata sau duminica.
Olga T, nu mai spui nimic? Ar trebui sa dai zilnic raportul pe aici, ca sa fim pe faza si sa tinem pumnii cand vine momentul. Cum a fost intalnirea cu Olguta M?
Elisor, Lucas, ramasesem datoare cu un raspuns. I-am gasit lui Sergiu tot o gradinita de stat, dar aici sunt 19 copii in grupa si o atmosfera mult mai calda. Sergiu s-a acomodat foarte repede si chiar ii place mai mult decat dincolo. Si ce-mi place mie e ca aici pot vedea/afla ce activitati au si ne arata rezultatele muncii lor, ceea ce la gradinita veche era secret de stat. Cand le rugasem pe educatoarele de acolo sa puna 3 vorbe la avizier despre activitatea saptamanala, replica a fost ceva de genul "da' ce, vreti sa ne verificati metodele? credeti ca nu stim ce avem de facut?" Plus ca nu puneau lucrarile lor pe panou, cica nu vor sa incurajeze concurenta. Mie mi s-a parut o prostie, pentru ca Sergiu imi arata cu mandrie ce a facut el si nu ca a desenat mai frumos decat x sau y.
In schimb aici nu au activitati optionale, dar nu e mare pierdere, tinand cont cat a fost prezent la cele de la gradinita veche. De fapt asta a fost alt punct pe lista de nemultumiri, cerusem sa se afiseze ziua in care sunt optionalele, ca sa stiu sa-l imbrac adecvat pentru tavaleala, dar a fost interpretat drept o dorinta de a le verifica activitatea.
Cornelia, imi pare rau sa te dezamagesc, dar nu isi iau multi copiii la pranz. Se intampla sa ramana mai multi decat numarul de paturi. Sergiu mi-a spus de multe ori ca dormea cu un alt baietel in pat.
Cred ca se vede ca l-am trimis pe Sergiu la gradinita, da? Ca am timp sa ma intind la calculator
.
elisor spune:
M-a sunat Andreas de acasa, l-a trimis de la scoala ca are niste bubite, aseara am vazut si eu, am zis ca i-au iesit de la o prajiturica pe care a gustat-o dar nu i-a placut crema, culmea ca numai el are bubitele astea. Ce ma intriga e faptul ca l-a vazut doctorita de la cabinetul scolar si l-a trimis la medicul lui de familie sau la urgente. Pai ea nu are nici o opinie?
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
gabitzam spune:
Eli, cata experienta crezi ca are doctorita aia de la cabinetul scolar? Cred ca habar nu are de capul ei. Andreas nu e vaccinat la bli din astea de copilasi? A avut contact cu contagiosi recent?
Lili, ne-am putea muta direct in el. Oricum, si daca ar fi ceva de facut, n-am mai avea imediat bani. Dar daca ar fi sa ne mutam, inainte de orice as lua un pat, frate. Dar unul sa fie cat camera, ca-s nedormita ca lumea de cand s-a nascut Andrei. Dorm pe o canapea, imi ies oasele pina dimineata, ma scol tzeapana. Costi tot asa.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2
gusta spune:
Gabitza te inteleg.Si iti recomand un pat mare,noi avem unul de 1,80 si e super crede-ma.Ca noi dormim toti 3 de cand cu boala.Iar domnisoara tot pe diagonala doarme dar ne raman si noua muchia si 10 cm
.
Marilena si Mara Augusta
Danelutza spune:
La multi ani Patrick de Anca!
La multi ani Patrick de Florentina!
La multi ani Patricia de Fran!
La multi ani, tuturor taticilor ! Ati inteles ca astazi sarbatorim
, deci ne-a invitat tati la restaurant pentru prinz. E libera toata lumea, toate magazinele inchise, doar restaurantele sint deschise
.
Isabella i-a facut cadou un desen la gradinita, foarte emotionati si ea si tati. De fapt, Tito deja a plecat la serviciu, sa-si puna tabloul pe perete
. Bag si o poza http://danielaincucina.blogspot.com/, o gasiti voi printre oalele mele ![]()
Sanatate la toti copilasii mari, la mamici, tatici, bunici, vad ca e multa lume bolnavioara.
Noi sintem bine, doar cu tuse a mai ramas Isabella, tuseste ca un fumator, mai are si un ochisor care-i curge, deh, a venit caldura si probabil doamna educatoare lasa vreun geam deschis
. Ieri am trebaluit prin gradina, mi-am aerisit lalele, adica nu mai au buruian. Piersicii sint in floare, eu muncesc de abia stau in picioare
, iote ca am facut si poezii la ora asta 
Concluzion: "mami, m-am vindecat, nu ma mai doare urechea"
, bineinteles spus totul in italiana. Ne-am inscris la corul bisericii
, nu rideti va rog. Am inscris-o pe Isabella sa cinte cu ceilalti copilasi de la gradinita. De fapt am fost incintata cind m-au sunat aseara sa ma intrebe daca vreau sa o duc sa cinte, ca mai sint si copii marginalizati, ba ca sint de culoare, ba ca sint de alta nationalitate
, iar daca apuci o data sa refuzi, pa si pusi, nu te mai baga in seama
.
Gata, am vorbit pentru toata saptamina
, dar mai revin printre o grebla si un hirlet ![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

Florentina G spune:
Patrick are parte de toata atentia mea si ea nu...
Si cred ca stiu si cand a inceput totul... saptamana trecuta am
mers sa o iau de la gradinita cu varul meu pe care ea il iubeste
mult, cand vine la noi se pune la mintea copiilor si le face toate
poftele. Cand ne-a vazut, Patrick statea in brate la el iar ea de unde era toata o veselie (am vazut-o cand a plecat cu toata grupa
la spalat pe manute) imediat ce ne-a vazut a fugit spre noi, s-a
impiedicat si izbucnit in plans. Cred ca asta se intampla cu toti
copilasii mai mari care pleaca la gradi sau la scoala si lasa
acasa frati mai mici, se simt privati de "distractia" care se
poate intampla fara ei...
Astazi s-a trezit imediat, ne-am pregatit pt gardi ca si pana acum
iar cand sa iesim pe usa a inceput sa planga ca ea nu vrea la
gradi. Am coborat pana in fata blocului cu ea si daca am vazut-o
cum plangea mi s-a facut mila si ne-am intors din drum. Faptul ca
are alternative nu ajuta in cazul asta zic eu...ca daca era sa
lase casa goala in urma si sa stie ca fiecare merge in treaba lui nu avea incotro...
Am venit in casa, l-am imbracat pe Patrick "sa mearga el la
gradinita in locul ei" si am lasat-o acasa cu Dan si cu mama. Am
stat ceva, iar cand ne-am intors i-am spus ca Patrick s-a jucat
frumos cu copiii, ca a mancat cu toti la masa si ca a fost ziua
unei fetite si i-au cantat "la multi ani". Nu a spus nimic, dar
mi-am dat seama ca ii parea rau ca nu a fost si ea acolo...
Nu stiu ce a vorbit cu Dan ca nu a apucat sa imi spuna dar mai
tarziu mi-a spus ca maine o sa mearga la gradi de placere si nu de
obligatie!
Vai Elisor, ce complimente imi faci...!!! Coafata si machiata
orice femeie arata bine, dar oricum ma umflu in pene sa primesc
asa aprecieri!!
Ce ti-e si cu bolile astea...of, trece una vine alta. Imi imaginez
ce dureri trebuie sa ai... presupun ca faci tratament... cat de
grav este? Sper sa nu fie nevoie de punctie.. si sa te vindeci
repede! Sa le dea D-zeu sanatate mamelor... tare bine e sa ai cui cere ajutorul si sa-l primesti neconditionat intotdeauna!
Clara, cum s-a vindecat Garga de varicela? Are vre-un semn? Eu nu am vazut poze cu camera ei...abia astept sa ni le arati! Mult timp
am studiat poza ta de la avatar... credeam ca esti tu cu un alt
bebe...apoi mi-am dat seama cine era...si mi-am amintit ca luna
asta s-au implinit 3 ani de la tragedie...

Oana, nu trebuie sa te superi...se pare ca Alex este un copil
ambitios si cu o personalitate puternica. Imi imaginez ca faptul
ca acum primeste mult mai mult rasfat decat acasa, face sa ii
creasca un pic cornitele si sa se poarte altfel decat o facea
acasa.
Atitudinea cotoroantelor din sistemul medical nu se mai poate
schimba..decat cand vor fi ele schimbate cu totul... vorba
ta..bine ca ati primit vesti bune ca asta este important!
Doamne, uitam sa iti spun!!! Azi am primit pachetul....am fost la
posta sa iau alocatia si am intreabat asa intr-o doara daca am
ceva... si surpriza, mi-a spus ca venise de ieri coletul!!
Multumesc mult, toate sunt super si se potrivesc la fixul
fixului... Sa nu iti mai spun ca Maya s-a plimbat cu cutia aia
prin toata casa si nu a lasat-o din mana decat cand a trebuit sa
plece afara.
Multumesc inca o data pentru urarile adresate lui Patrick, imi dau
o stare de bine... si desi pana acum am considerat ca nu ni se
potriveste sa sarbatorim ziua aceasta ca nu e in niciun calendar pe la noi, acum ideea ca are si Patrick o zi de nume buna de
sarbatorit nu face decat sa ma bucure!!! Va pup...as mai sta dar
trebuie sa plec...am restante multe la citit si sper sa vin din
urma!!!!
Va pup pe toate!
Tina, mami de
Patrick si
Maya 
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson
Florentina G spune:
....am incercat sa editez mesajul anterior dar mare branza n-am facut... si sunt si pe fuga...
O sa incerc mai tarziu din nou...
Tina, mami de
Patrick si
Maya 
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson
elisor spune:
Lili ups, m-ai prins
, asa e, sunt putin mai relaxata, am terminat inchiderea. Ma aglomerasem ca am fost o saptamana bolnava si s-au adunat. Chiar ziceam ca uite, domle am net la servici (sper sa ni-l lase) si nu pot profita de nici un minutel sa intru.
Referitor la gradi ma bucur c-ai reusit sa-l muti pe Sergiu, mie nu mi se pare in regula sa nu "arati" parintilor ce fac copiii, sa nu afisezi activitatile la avizier. Vorba ta, da' ce-i secret de stat? Oricum astia mici ciripesc cu ce-si umplu timpul asa ca nu prea vad de ce ar tine secret sau sunt prea comode sau sunt babete ramase cu practici din vremuri comuniste. Nici pe vremea cand mergea Andreas la gradi nu exista sa nu avem afisate activitatile pe zile, sa nu comunicam (e aceeasi gradinita
), era ceva normal si firesc.
Sper sa-i mearga mai bine lui Sergiu la noul "job"
!
Mi-ai vandut pontul cu tabloul asa ca-l pastrez sa-l valorific eu, sa-mi asigur batranetile
, bine-ar fi!
Gabitza pai nici eu nu pun mare baza pe spusele ei, asa ca l-am instruit si acum asteapta sa intre la doctorita lui in care am incredere. Nu cred ca e nici o boala pentru ca nu are nici un alt simptom, in contact cu contagiosi nu cred c-a intrat, sunt mai mult ca sigura ca e o toxiinfectie alimentara, dar sa vedem.
Am vazut pozele voastre, sunt vreo 3 poze care mi-au mers de-a dreptul la suflet, cea in care Raducu doarme incolacit, vorba Ancai, cea unde-l pupa Andrei pe Raducu pe capsor si cea unde-ti doarme in brate cu capul pe umar.
Noi avem pat super mare (200/220), incapem toti 4 in el, din ianuarie dormim cu domnisoara de cand am facut niste schimbari si permutari. Cu toata generozitatea spatiului ne termina, s-a obisnuit sa doarma intre noi si ne dezveleste, pentru mine-i un cosmar ca eu dorm cu plapuma pana la gat, fie iarna fie vara
. Daca o mut intr-o margine se trezeste si urla ca ea vrea la locul ei. Uite asa moare intimitatea cuplului ![]()
Bafta cu apartamentul!
Daniela distractie placuta si La multi ani lui Tito. Wow, sunt uimita de realul talent al Isabellei, e foarte frumos desenul, sugestiv, mi-a placut mult, il inteleg pe tati de ce a dat fuga sa-l puna la birou.
cantareata mica, uite asa se nasc vedetele...peste ani si ani ne vom aminti de inceputurile corale ale domnisoarei, bravo! Si tu, las-o mai moale cu gradinaritul ca iar te vor durea manutele.
Chiar asa, OlgaT sa nu ne spui ca deja o tii in brate pe Sophia. Ce mai e cu tine?
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
nelia spune:
Buna dimineata! Ia uitati se site si ce blog interesant: http://art-historia.blogspot.com/ si site-ul: http://www.historyarts.ro/
Aseara mi-a facut Octav o supriza: mi-a spus ca mi-a luat bilete la spectacolul Cintec Soptit, cu Mircea Vintila si grupul Poesis (Marius Batu si Eugen Baboi)... si pentru Agata. Abia astept!
Danelutza, woau!!!! Dar desenul principesei tale este o adevarata capodopera! Nemaipomenit! Si cita migaleala acolo, iti dai seama ce a muncit micuta la desenul ei. Ffff frumos si complex pentru virsta ei, nu exagerez deloc, sint impresionata!
La multi ani sotului!
Florentina, sint normale aceste stari si nu avem ce face in afara de aratat intelegere fata de suferinta lor. Sper sa se rezolve cit mai repede! Conteaza mult felul in care abordeaza parintii aceasta problema, pe mine ma cam sperie un pic pentru ca am ca exemple cazuri de frati si surori care si adulti au aceeasi problema, nu s-a rezolvat in copilarie si odata cu trecerea timpului (Octav si sora lui). La mine e tragica situatia, fiecare are suferintele lui: Agata trece printr-o perioada tare nasoala si profit de ocazie sa va intreb si pe voi, mamici cu copii mai mari, mai ales fetite. Povestesc mai jos... dar i se pare ca numai ea e certata, ca o iubesc mai mult pe Tudora, Lisandru nu intra in discutie la nici nuna dintre ele, pentru amindoua e logic ca trebuie iubit mai mult, ca e cel mai mic si si ele fac la fel... problema se rezuma la ele doua. Ma rog, sint multe de spus, dar face adevarate crize din cauza asta... Despre Tudora vorbeam intr-un mesaj anterior, nici trairile ei nu sint de invidiat... si pina si pe Lisandru il apuca gelozia, cind vede vreo fata sau pe amindoua in brate la mine, vine si le musca de picioare, de fund, le trage de par, le ciupeste, le impinge... si dupa ce si-a facut loc, zimbeste si ridica miinile sa-l iau pe el in brate in locul lor si, de acolo, se uita triunfator la ele. Ca sa nu mai spun ca si Octav citeodata spune, mai in gluma, mai in serios, ca pe el nu-l mai bag in seama!
Oricit de mult imi place sa fiu bagata in seama si am nevoie de asta, trec printr-o perioada dificila in care toti ba baga mult prea mult in seama (mami pe trei tonuri, nevasta pe alte trei...
, si imi doresc citeodata sa treaca si astia mici si ala mare mai indiferenti pe linga mine... ca as avea si eu o pauza...
Legat de Agata... mamicile cu copii, in special de fetite, de 8+, cum stau cu nervii la aceasta virsta? Va intreb, pentru ca de vreo doua saptamini, Agata a devenit extrem de nervoasa! In plus, i-au iesit niste bubite pe fata, care nu prea au ce cauta la virsta asta acolo. La inceput am certat-o, i-am spus ca nu-mi place cum se poarta, dar acum imi dau seama ca sint niste stari de nervi anormale si pe care nu le poate controla. Citisem mai demult niste articole pe cit de interesante, pe atit de ingrijoratoare pentru parinti (pentru o tema, as fi vrut sa o fac pe subiectul L'hypersexualisation des filles, dar am renuntat ca mi s-a parut prea greu). In aceste articole se vorbea printre altele si despre pubertatea timpurie la fetite si ca manifestarile apar in jur de 8 ani chiar: stari de nervi inexplicabile, bubite pe fata, dureri de cap, de burta... si Agata mea le cam are pe toate, ea e si mai dezvoltata asa... Voi ati intimpinat asa ceva cu fetitele voastre? Oare e cazul sa merg cu ea la pediatra? Desi, cred ca astia de aici si pentru asta tot Tylenol (paracetamol) prescriu.![]()
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
NewMami spune:
Multumim frumos de urari, comentarii la poze, complimente la adresa micului inotator. Va
, sunteti niste dragute.
Florentina, m-a induiosat tare povestea Mayei, intamplarea de la daycare
. Imi dau seama cum ti-a fost tie inima cand ti-a povestit. Draguta de ea, ce-o fi in inima ei, iar mami e tot cea mai importanta si draga persoana din viata ei.
Am inteles de la prieteni si chiar de la voi ca au inceput si in Romania sa fie tot felul de cursuri (innot, tenis, dansuri, etc) oferite ptr. copilasi de la varsta asta. Am inteles ca sunt totusi destul de scumpe, in ce priveste profesionalismul, him nu stiu daca professional sunt mai bine pregatiti aici, dar ce am observant e ca isi fac meseria cu dragoste, pun suflet, si numai ptr. a face un ban. Intructoarea lui Patrick tot timpul ii face surpriza cate o mica recompense, cand executa correct, cand a avut o ora buna. O vad ca tine la el, ii citesc pe fata acea fericire, incantare, ca a reusit sa il mai invete ceva. Cand ii vad pe amandoi cat sunt de fericiti in apa, ca exista acea conexiune intre ei, ca o fac amandoi din placere , mai ales ea nu numai ptr. bani, ca si parinte esti dublu fericit.
Lili, ma bucur ca ai revenit in forta, ca ai reusit sa-l schimbi pe Sergiu la un daycare mai bun iar tranzitia a fost benefica ptr. piciul mic, ca n-a suferit. Patrick inca le duce dorul la copilasii de la daycare-ul din Canada, de abia astepta weekend-ul asta sa-i revada la ziua prietenului Tyler cu care ne intalnim in mod regulat.
Oana Englezoica, sedere placuta acasa la mama, enjoy fa-ti de cap cat poti, iar Alex deh se rasfata si el acum ca e la bunici si are spectator pe care poate conta. Incearca sa-l ignore, sau daca il pedepsesti nu de fata cu spectatorii. O sa vezi ca are o alta atitudine decat cand e in preajma bunicilor povestesc din proprie experienta.
Danelutza, ma bucur sa aud ca Isabella e mai bine, ca v-ati mai revenit si voi din bolesnita. Distractie placuta de ziua Tatalui, sa va cinstiti asa cum se cuvine. Waw, foarte frumos desenul, colorat si cu tema. Bravo Isabella
. Cred ca tati a fost in al noulea cer.
E bine ca ai inscris-o pe Isa la cor, ii face bine sa fie in tot felul de activitati organizate, in cadrul comunitatii.
Simona, am intrebat si eu unde ati zburat acum cateva zile, dar cred ca ai sarit peste
asa ca n-am mai insistat ...
Oricum mi-au placut mult pozele din avion, si nu pot sa-l vad pe Dragos obraznicut, pare asa un copil linistit. Multa sanatate, pupici
pe ambele urechiuse, sa-i treaca cat mai repede.
Elisor, scapsi de una dai de alta? Pai ce treaba-I asta? Acum sper ca Andreas n-a luat vre-o boala a copilariei, ci e doar o intoxicatie / urticarie la crema de prajitura.
O sa vezi ca la serviciu o sa fie tot mai bine, cu fiecare zi care trece.
Nelia, da ca intotdeauna ... teoria suna bine, dar practica ne omoara
aseara cand l-am pus in pe Patrick in pat am simtit o usurare, a fost atata de obosit, incat vorbeam cu peretii indifferent daca am fost calma, sau m-am ratoit la el, n-a avut nici un effect. De cand cu vremea frumoasa, stau afara o gramada, iar cand il iau de la daycare e super obosit, dar nu vrea sa mearga mai repede la nani
dar nici astampar nu are si numai prostioare face. Sper sa isi revina ca ma stoarce ca pe o lamaie
si e doar unu
Gata , va las ca ma asteapta datoria.