*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (30)*

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

Eli,am vazut filmele cu voinicul tau...e un vorbaret si un simpatic!Ai o voce calda ce degaja dragostea infinita ce i-o porti. Aaa,la ultimul filmulet m-am uitat cu Alexia si sa vezi ce atenta urmarea...

Mamica fericita a printesei Bianca Alexia
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

miky-ea
nah si eu ma grabeam cu diversificarea cica mai e de asteptat [6 luni? what? ]
3.1. Momentul diversificarii
Pentru copiii alimentati cu lapte matern varsta acceptata si recomandata este de 6 LUNI.
Pentru copiii alimentati mixt si artificial, diversificarea este bine sa inceapa la varsta de 4 LUNI..
Diversificarea precoce (la 2-3 LUNI) prezinta urmatoarele dezavantaje:
*persista reflexul de protuzie a limbii, ca urmare alimentele vor fi impinse afara;
* alimentele solide antreneaza cresterea sarcinii osmotice, putand depasi capacitatea de excretie renala (adica suprasolicita rinichii);
* Mucoasa intestinala a sugarului mic este permeabila pentru unele antigene putand apare reactii alergice.

Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008 botez
"La toate greutatile vietii tale cauta in tine puterea cu care sa le poti tine in piept.La ispita frumusetii tu ai infrangerea; la greutatea muncii, curajul; la vorba rea, rabdarea.Si cand ai ajuns la aceasta deprindere, nimic numai poate rezista in calea ta."
Epictetus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

Reguli de diversificare
1. Ratia alimentara sa fie echilibrata si rationala.
2. Introduceti un aliment NOU, NUMAI daca sugarul e SANATOS.
3. Primul aliment introdus depinde de starea de nutritie a sugarului:
* pentru cei cu greutate normala, corespunzatoare varstei incepeti cu piure de fructe sau supa de zarzavat;
* pentru sugarii cu greutate mai mica decat cea normala imbogatiti piureul de fructe sau supa de zarzavat cu proteine.
4. Introduceti numai un aliment NOU odata, de preferat un aliment pe saptamana.
5. Introduceti un aliment NOU, PROGRESIV, de la 1/2-1 lingurita la 20-30 g /zi la o masa de lapte din care se scade aceste 20-30 g. Treptat, inlocuiti masa respectiva de lapte cu alimentul NOU /alimentele NOI.
6. Puteti face combinatii de mai multe alimente NUMAI dupa ce ati testat toleranta la fiecare aliment in parte.
7. Daca observati ca la introducerea unui nou aliment apar:
* pete rosii pe piele,
* se inroseste pielea,
*apar varsaturi,
*scaune diareice,
se intrerupe administrarea acelui aliment si se asteapta revenirea la normal. Daca fenomenele (varsaturi, diaree) sunt ample, zgomotoase, dese sau in cantitati mari, prezentati-va IMEDIAT la medic pentru evaluarea situatiei. Exista risc crescut de deshidratare !!!
8. NU insistati / NU fortati sugarul sa accepte alimentele propuse de dumneavoastra si sa consume toata ratia / cantitatea preparata !!! Exista un mare pericol sa apara ANOREXIA DE OPOZITIE. Aceasta inseamna ca sugarul constrans de dumneavoastra sa manance ce nu vrea, poate sa refuse TOTAL orice fel de aliment, inclusiv LAPTELE.
9. Evitati mesele rare si abundente. Acestea pot duce pe viitor la OBEZITATE INFANTILA. Cum ?
*prin cresterea sintezei de colesterol si trigliceride ( grasimile din sange)
*prin hipertrofie gastrica ( se mareste stomacul)
*creste suprafata de absorbtie intestinala
*se produc modificari enzimatice hepatice.
10. Evitati sa folositi excesiv (individual sau adaugat in alte preparate) un aliment primit cu placere, doar pentru ca bebelusul il mananca. De regula, acest fenomen se produce in relatie cu fainoasele: gris, orez cu lapte, biscuiti, etc.). Poate apare un dezechilibru – DISTROFIA prin FAINOASE, adica copilul capata un aspect grasut, pufos, dar in realitate are carenta de vitamine si minerale.
11. Asigurati-va ca ii oferiti masa cam in jurul acelorasi ore, cam in aceleasi conditii (acelasi loc, cu calm si liniste), de preferat la masa sa fiti doar cu sugarul, fara prezenta altor persoane. Aceste lucruri sunt valabile si in timpul alaptarii, inca de la nastere si veti vedea ca treptat bebelusul isi va forma un program al sau, lucru care va usura mult viata tuturora

Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008 botez
"La toate greutatile vietii tale cauta in tine puterea cu care sa le poti tine in piept.La ispita frumusetii tu ai infrangerea; la greutatea muncii, curajul; la vorba rea, rabdarea.Si cand ai ajuns la aceasta deprindere, nimic numai poate rezista in calea ta."
Epictetus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Buna seara mamici!
Multumim de urari.

Am vaccinat pitica, a plans rau si se uita la mine de ma simteam o tradatoare. Nu i-am dat nimic preventiv, daca face febra ii pun un supozitor, altfel nu vad de ce i-as da degeaba mai ales ca-s cu ea mereu in brate, o vad, o simt.
Are 6,2 kg, nu stiu de ce ma asteptam la mai mult, asa cum a luat este insa excelent.

Spridus, citeste pe pagina de aici ce am scris eu si inca 2 mamici despre scarlatina.
Lauramiron, deja e nazdravana Ecaterina.

Revin.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

babyzapi tinem pumnii la vaccin sa iasa bine si sa nu planga si la ortoped sa fie bine.

Citat:
citat din mesajul lui babyzapi

Mi-am depus dosarul pt CIC, am fost de m-am pensat, am facut si mucenici si acum ne pregatim sa mergem la dr pt vaccin si controlul la ortoped.

De ce majoritatea ziceti ca de ce suc cu biberonul? Pt mine sucul este primul pas spre diversificare nu diversificarea in sine. Supita si piureul o sa i le dau cu lingurita, dar pt mine sucul este ca si ceaiul...un lichid care intra mai bine cu bibe decat cu lingura...parerea mea. Si indiferent de metoda folosita rezultatul e acelasi...sucul in stomacelul lui bebe...nu vad nimic gresit sau grav ca ii dau lui bebe sucul din bibe....

Dandusa am ras de numai la faza ca o sa vrea si vin si o ciocolata intreaga. Si eu m-am gandit ca am intrecut masura cu 160 de ml din prima zi, dar bebicul meu este flamand, laptele alfare nu-i place deloc, am mai povestit cat ne chinuim la o masa sa pape si papa doar un bibe de 60 ml si asta cu mare circ....care la 4 luni ar trebui sa pape 180 ml!!! Strumficu este sensibil la lapte si la cazeina, iar morcovul nu are niciuna din componentele astea...acum oricum "raul" e consumat deja si bine ca bebe nu are nimic, chiar are scaunele mai bine ca inainte, fiindca laptele alfare este in principiu pt bebeii cu diaree. Cu lingurita o sa incepem de vineri cand o sa-i fac piure sau supita.

Ginye dulce pe Stefanut frumuselul ! Ce scumpic e cum trage de paturica si sper sa cada si celalalt fir cat mai repede.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008) 12+ saptamani
pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

loren am pus semnul plus deoarece suntem spre 13 deci... eu asa scriu cand suntem spre...
Da.. vad ca ai ramas cu gandul la gravidenie... ce haioasa esti,,,,..
m-am amuzat cand am citit.
Te

Citat:
citat din mesajul lui loren@

Monicus mercic si pupici la cercelata..ce inseamna 12
+? Esti gravidaaaaaaaaaaaa? Nu cred, zic ca e virsta fetitei, dar exprimarea m-a dus cu gindul la gravidenie!

Bianca Andreea si Larisa Elena

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008) 12+ saptamani
pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Salutare mamici !
Malinas sunt incintata de ce povestesti despre masina de facut paine. Cine este producator / care firma ? Poti pune link? (scuze daca am sarit peste mesaj in cazul in care ai dat detalii) Deja visez la o bucata mare cozonac aromat cu o cana lapte intr-o dimineata racoroasa de aprilie.

Am vazut poze cu eva mozolita de morcov...asa arata si david ieri, azi a fost mult mai bine.

www.domo.ro/pop_up_zoom?ProdusId=6691" target="_blank">Masina de paine este de la Moulinex ow5000 si are multe programe.Abia astept sa fac paine cu masline, ceapa, usturoi,etc.O sa pun poze...cand mai fac painica.

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Buna seara doamnelor!

Nu stiu ce e cu mine dar nu mai reusesc sa scriu asa des...dar nici nu abandonez...nu scapati voi asa usor de mine...

DD nu mai stiu cui si ce complimente sa fac ca am vazut bebici frumosi DD...Eva e dementiala...de balacila...no coment si tu mami ai o voce atat de frumoasa...Lorena esti super sexy...

Sper ca v-a mers bine la vaccin Isa si Raphael e bine...miercuri il facem si noi...astazi l-a cumparat tati...
Apropo voi cu cat ati luat infanrix penta..eu gasisem la Help Net cu 198,05 dar al meu l-a luat de la Centrofarm cu 212 ca nu mai avea chef sa mearga la Unirii.

Voi ce ati primit scumpelor de 8 martie?

Aaaaaaaaa stiati ca zambilele contin o substanta otravitoare???? am vazut bebici cu cate o zambilutza...acum am aflat...nu stiam nici eu
Cu diversificarea vrem sa incepem pe la 6 lunitze asa ca avem de invatat de la voi.

Malinas acelasi steamer l-am comandat si eu pe efamingo cu 219 ron...tu cu cat l-ai luat? MNasina de paine vreau si eu dar nu stiu unde sa o mai pun...

Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08

www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Heeeeeeeeiiiiiiiiiiii...va amintiti ca azi trebuia sa merg la interviu? Edit: urmariti videoclipul de pe pagina de mai jos.

http://www.worldsgreatestbusinessmind.com/20090225-Alina-Stanculescu-create.html

Luati de vedeti.Maine va dau detalii

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Malinas Malinas...imi statu inima in loc pana s-a terminat...ma gandeam ...oare carei minti sclipitoare recunoscuta in toata lumea ii dau eu sfaturi pt alaptat...esti tare ce sa mai...ai reusit sa ma pui pe ganduri...un buchet de pt tine si astept sa ne spui ce ai facut la interviu...

Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08

www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea

Povestea nasterii

Mergi la inceput