FIV IASI (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

declar ziua 1 au invadat rusiiiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

declar ziua 1 au invadat rusiiiii ....luni dim merg sa fac analizele hormonale....desi e ziua 3 sper ca nui nici o probl.nu???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophie76 spune:

pogonici, nu e nici o pb , fa analizele si multa bafta!!!

sophie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

sophie76, si mie mi-a zis dr la care merg (de la omini) despre progesteronul de ziua 2. Cred ca folosesc aceleasi scheme de tratament. Mie mi s-a parut ciudat, pt ca progesteronul nu e relevant in faza foliculara, mai ales ca eu am facut trat cu utrogestan ciclul trecut z16 - z 26. Ma bucur ca ti-a placut dr si ati discutat, e foarte important. Din literatura de specialitate, inainte de trat cu FSH (Puregon sau Gonal, sau Menopur / FSH recombinat cu LH) se cere analiza de FSH (logic, nu?) si estradiol, pt verificarea rezervei ovariene (ca daca nu mai sunt multe ovocite, nu are rost sa se faca stimularea, ca ramai fara oute...).
Nici eu nu am avut reactii adverse de la Puregon, doar niste mici dureri abdominale si (chiar ca e amuzant) cresterea libidoului...

Cat despre instilitatii, are dreptate dr., dupa instilatii, trompele sunt mai permiabile.
Iti urez bafta multa. Ai grija, cauta sa iti cumperi singura Pregnyl daca vrei sa salvezi 120 RON, in farmacie costa 30 RON (nu se prea gaseste, dar pe la vreun Sensiblu sau daca stii vreo farmacista iti aduce la comanda), iar la omini iti ia 150 RON...Inseminarea costa 850 RON...Tine-ma la curent, eu luna asta am sarit peste inseminare, dar luna viitoare, daca nu pica exact peste pasti, voi face neaparat una.

Pogonici, nu e nici o problema cu analizele in ziua 3, fa-le la Profamilia sau la Praxis, nu sunt asa scumpe ca la omini. Doar spermograma o poti face acolo (cu programare prealabila).Bafta multa.

any75 , si eu am auzit ca FIV la Chisinau de fapt te ajunge tot cam ca la Giulesti (2000 euro). Asteptam sa ne spuna taty_ana noutati, asta daca o lasa sa treaca la granita, ca sunt niste probleme acum la ei.

Va pup fetelor, noroc ca va am pe voi sa imi mai desir problemele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

amir dupa cate am inteles eu a fost vb de un grup de studenti basarabeni care vroiau sa se duca in Chisinau pt nu stiu ce prostest...sti ceva ce eu nu stiu?oricum cam in 3 sapt tb sa ma duc la chisinau, pana atunci poate se linistesc apele...pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophie76 spune:

amir10, multumesc pentru sfaturi, Pregnyl din cite stiu eu nu prea se importa decit in cantitati mici in special pt centrele de fertilizare, in farmacii nu prea il mai gasesti, din fericire eu am Pregnyl mi-l aduce cineva din Belgia unde e 15 eur cutia cu 3 fiole de 5000 ui, ma enervez cind vad cum este exploatata problema noastra si se pun preturi exagerate la medicamente si nu numai!Eu am mai facut o inseminare la Omini in februarie asa ca stiu care sunt preturile, sincer si pretul inseminarii mi se pare exagerat , 400 lei prepararea spermei si 450 lei inseminarea in sine care ca si procedura in sine nu e f complicata, dar asta este, ce sa facem??La inseminare f important este momentul , si asa cum am scris si in feb cind am facut inseminarea eu am facut IUI cam la 24 ore de la ovulatie, deci sanse cam mici!!
Despre sperma preparata l-am intrebat pe dr. Bors cit rezista spermatozozizii astfel preparati si mi a spus ca cel putin 48 ore mai ales ca le pune si fructoza un mediu energizant si hranitor pt gigei, eu citisem pe aici pareri ca rezista ba 6 ore ba 10 ore , acu care e raspunsul corect cine stie??
Referitor la analize , si eu mi am facut FSH care a iesit in valorile normale dar totusi spre limita superioara , dr. bors a zis sa nu ma ingrijorez ca e normal avind a in vedere ca am 6 cicluri stimulate la activ (3 cu clomifen, 3 cu gonal), si ca ovarele se recupereaza rapid!!
iar faza cu progesteronul in ziua 2 cica e mai recent descoperita

referitor la FIV la Chisinaiu, si any75 merge la Chisianu pt FIV de prin decembrie 2008, deci si parerea ei este destul de avizata, profit de ocazie sa-i urez bafta inca o data si ei si taty_anei si le asteptam curind aici cu vestile bune

O zi buna!!

sophie

Mergi la inceput

taty_ana, nu stiu nimic mai mult decat voi cu problemele de la granita cu Moldova, mai mult ca sigur ca televiziunile fac din tantar armasar, se vor linisti apele cu siguranta.
sophie76, ai dreptate cu preturile, e jaf la drumul mare, dar asta este, de ce sa nu intre banii in buzunar la dna dr. deputat dobre (a ei este clinica din cate am inteles). daca o sa am nevoie de pregnyl, apelez la voi, ca si ginabulina, draga de ea, s-a oferit. Partea si mai delicata cu pregnylul este ca tb tinut la rece, asa ca nu prea te poti plimba cu el.
E exagerat de mult 850 RON o inseminare, in giulesti e 200!!! Dar daca nu se mai face nicaieri la iasi?.... Stiti ceva, se mai face in alta parte, ca eu nu am mai auzit...Parca spunea cineva ca facuse cu dr. socolov, dar unde?
Faza cu gigeii pare logica, pot trai 48 ore mai ales daca le pune si mediu hranitor. In mod normal, traiesc cam 3 zile, asa ca..
Intr-adevar, am mai citit si eu ca ar trai mai putin la preparare (daca ii supune unui procedeu de spalare, centrifugare... nu stiu exact, ma mai documentez si iti spun).
Iti doresc bafta multa la inseminare, sa vina un iepuras mic la tine de paste.
Va pup pe toate, sa aveti o saptamana excelenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutz007ro spune:

Amir, mie mi-a spus anul trecut o fata ca tocmai se pregatea sa faca inseminare cu dl dr. socolov cand a dat Domnul si a ramas insarcinata. Sotul ei avea problemute cu gigeii. Pot sa-ti dau un nr. de telefon sa intrebi: 0232/212877. Este nr de telefon de la Avicena (cred ca asa se cheama cabinetul).

Mergi la inceput

alinutz, scumpica mea, nu mai schimb dr., ca mi-a fost destul de greu sa ma obisnuiesc cu dr. asta nou de la omini, nu mai vreau sa o iau de la capat... stiu de avicena, stiu ca sunt ambii soti acolo, am auzit destule bune de ei, dar imi vine tare greu sa schimb dr. Eu am avut o dr in elena doamna la care am stat 2 ani de zile si tare bine ma intelegeam cu ea. pana la hiperstimulare..., cand m-am decis ca e vremea sa fac o pauza si sa schimb dr., poate schimb norocul...
multumesc de informatii, esti o scumpica si iti doresc sa vina la casa voastra bebe cat mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariadan spune:

amir10 - dr. socolov facea inseminare la cab. Avicena. am incercat si eu (cu mult timp in urma) dar nu a fost sa fie

Mergi la inceput