Nu stiu daca am procedat corect

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Popescudora, si eu as verifica sa vad daca nu are astm. Nu vreau sa te superi pe mine, dar nu crezi ca e un pic prea mult pentru un copil atit de mic sa tuseasca 3 luni, primele luni din viata lui si sa ia atitea medicamente!?! Nu de alta, dar din felul in care spui ca ai un copil minunat (sint convinsa de acest lucru, toti copiii sint minunati, pacat ca mai au si parinti care ii strica), desi ai fumat in timpul sarcinii, se poate intelege cam asa: fumati, fetelor, ca vei naste copii sanatosi, chiar daca tusesc in primele trei luni si nu se stie cite luni vor tusi dupa a doua raceala. Si cu riscul de a te supara pe mine, nu pot sa te las sa le spui gravidutelor cu puiuti in burtici ca e in regula sa fumeze. Cine a fumat sau a facut alte lucruri supunindu-si copiii unor riscuri mai mari sau mai mici, ar fi mai bine sa multumeasca celui de sus ca au scapat cu copii sanatosi (sper sa fie asa, dar sanatatea lor nu se vede dupa 7 luni de viata, in nici un caz efectele fumatului si ale altor consumuri daunatoare din timpul sarcinii) si sa nu mai dea sfaturi altor mamici: fumati ca mine, ca uite ce copil perfect sanatos am! Aici sint mamici tinere si foarte tinere, probabil ca si tine, care chiar se pot baza pe astfel de afirmatii, in loc sa lupte cu ele si sa lase tot deoparte in timpul sarcinii si al alaptarii.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popescudora spune:

Nu are astm, l-au controlat mai multi doctori si l-au ascultat la plamani si mi-au zis ca tusea venea din gat, de la mucisori. Iar botezul a fost pe 27 dec, intr-o zi superfriguroasa, cu 2 usi in biserica care se deschideau din 10 in 10 secunde ca sa circule lumea, in timp ce copilul era gol, asa ca DA, eu zic ca de acolo i s-a tras. Oricum nu mai tuseste deloc de ceva vreme. Acum, daca voi va incapatanati sa imi demonstrati ca piticul meu sigur e bolnav, si chiar daca nu se vede acum, o sa am probleme peste luni sau ani, si de la fumatul meu vor fi toate problemele...fiecare crede ce vrea. Eu ma incapatatanez sa cred ca e sanatos.
Oricum, subiectul asta e demult offtopic si s-a transformat intr-o polemica pro si contra fumat care niciodata n-o sa duca nicaieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Dora, fumatul in timpul sarcinii este nociv pt. bebei. Un mediu de fumatori, nu e in regula pt. copii. Poti sa spui orice si sa te dai exemplu, asta nu demonstreaza nimic.

Fumatul activ si pasiv este nociv pt. oricine, mai ales pt. copii.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Problema aici nu este ca fumatorul e baiatul rau si nefumatorul e baitul bun. Nici daca fumatul e nociv sau nu. Orice ADULT e liber sa devina dependent de ce are el chef. Vrea sa fie dependent de pipi de pisica? Sa ia pipi de pisica. Dar cu conditia ca modul lui de viata sa nu-i incalce libertatea celui care nu a ales pipi de pisica pentru a se simti bine.

Cred insa ca atunci cand vine vorba despre fumat este foarte greu pentru fumatori, pentru ca ei s-au obisnuit sa nu tina cont de nimeni pana acum, nici macar de copiii lor. Toata copilaria si adolecsenta am cutreierat orasul dupa pachetele de tigari Snagov ale mamei; mai ales duminica, cand erau deschise numai bodegile pline de betivi duhnind a alcool. In Romania nu au fost nici un fel de legi care sa-i apere pe nefumatori sau pe inocenti iar acum, cand sunt, afla si fumatorii ca nu toata lumea este obligata sa le suporte viciul. De aici toata frustrarea si intrebarile astea de tipul "voi stiti ce simte un fumator?". Stim, cum sa nu... Dar un fumator stie ce simte un nefumator?

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simali
Dar un fumator stie ce simte un nefumator?

Nici nu cred ca le pasa. Duminica trecuta asteptam pe cineva si m-am refugiat de ploaia naprasnica intr-o cofetarie din centru. Am luat un ceai, eram racita. Dintre cele 20 de persoane prezente, printre care si copii, vreo 8 fumau. Cofetaria era plina de fum, un aer imbacsit, greu de suportat. Mi-a facut atat de rau fumul, m-a apucat tusea, pana la urma am preferat sa ies racita (umbrela se indoise de la vant)decat sa mai stau acolo. Acasa am constatat ca hainele imi puteau a fum dupa 10 minute de stat in cofetaria aceea. Nu inteleg de ce nefumatorii sa fie obligati sa suporte asa ceva, mai ales copiii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui popescudora
Nu are astm, l-au controlat mai multi doctori si l-au ascultat la plamani si mi-au zis ca tusea venea din gat, de la mucisori.

Asta este o explicatie foarte neconvingatoare. Din cate inteleg nu a fost verificat pentru astm. Chiar daca a fost racit de la botez tot nu e in regula ca a tusit 3 luni. Nu tusesti atata timp de la o raceala. Eu am astm (si da, mama mea a fumat in timpul sarcinii, mai putin decat de obicei dar a fumat ) si in majoritatea timpului sunt ok nu ma afecteaza deloc, dar atunci cand racesc sau fac o gripa se agraveaza si tusesc saptamani in sir, muuult dupa ce raceala sau gripa a trecut.

Citat:
Acum, daca voi va incapatanati sa imi demonstrati ca piticul meu sigur e bolnav, si chiar daca nu se vede acum, o sa am probleme peste luni sau ani, si de la fumatul meu vor fi toate problemele...fiecare crede ce vrea. Eu ma incapatatanez sa cred ca e sanatos.

Ce altceva poti face decat sa te incapatanezi sa nu vezi realitatea? E prea dureros sa te simti responsabila de asta si e mult mai usor sa pretinzi ca nu e adevarat. E ii doresc din tot sufletul sanatate copilului tau. Dar cred ca tu trebuie sa te trezesti la realitate si sa vezi ca ai facut foarte rau si sa incerci sa faci data viitoare altfel. Daca copilul tau are astm (si pare sa aiba) ar trebui sa te gandesti sa nu mai fumezi deloc in casa, oricat crezi tu ca sta fumul ala in bucatarie tot merge prin casa, si copilul respira fumul chiar si atunci cand tu nu il mai simti.

Citat:
Oricum, subiectul asta e demult offtopic si s-a transformat intr-o polemica pro si contra fumat care niciodata n-o sa duca nicaieri.

Nu exista polemica, este demonstrat stiintifica ca fumatul este foarte daunator pentru copil atat in timpul sarcinii cat si fumatul pasiv in copilarie. Este greu sa contrazici atatea studii stiintifice .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mai, mie sotul meu mi-a zis doar atat "tata a murit de cancer, n-as suporta sa te pierd si pe tine" si dupa ce am terminat acel pachet de tigari m-am lasat. A fost greu, foarte greu, dar nu imposibil.

Iar acum cand vad cum duhneste frate-miu si mama a tigara ma intreb cum mama naibii s-a indragostit sotul meu de mine ca el n-a fumat in viata lui. Si cand esti fumator nu simti mirosul, si te minti si ca e ok sa fumezi in alta camera si apoi sa mergi la copil si sa il iei in brate iubitor. Hmmmm.

Mie dr de aici mi-a facut instructajul cand am nascut, daca fumezi mergi afara, apoi mergi te schimbi de haine ,te speli pe maini bine si pe dinti si abia apoi vii la copil. Eheeee, intr-o lume ideala asa ar fi normal. Normal ca o sa radeti fumatorii, o sa faceti misto, deh am fost si eu fumatoare si stiu.

Insa nu numai fumatul ci si fumul captiv in haine afecteaza un copil.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popescudora spune:

Oricum socrul meu fumeaza si e casa lui asa ca nu mi-ar folosi la nimic sa ies eu afara sa fumez si el sa fumeze in continuare in bucatarie. Pediatra lui stie ft bine ca eu fumez si cat a tusit pitic, asa ca daca era cazul de astm, il controla. Nu stiu cine zicea ca tuseste mult dupa o gripa sau raceala. Aia e o sensibilitate crescuta a cailor respiratorii, poate o problema cronica, dar nu astm! Nu am de gand sa intru in polemici cu ilustrii medici care isi fac veacul aici pe forum si dau diagnostice sigure pe ceva ce nu cunosc. Mai lasati-mi copilul in pace! Atata isusosenie si stupoare la ideea ca exista mame fumatoare, adevarate mame criminale si denaturate, cu copii condamnati din start la boli grave, care inca nu se vad! Exista si nefumatori care isi vad de treaba lor si ii lasa si pe altii sa-si vada de viata lor, asa nesanatoasa si pacatoasa cum e ea!

Mergi la inceput

Dora, vad ca te-ai suparat pe sat pt. propriile tale greseli. Hmmm incep sa cred ca a fi fumatoare nu este cel mai mare defect al tau.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

eu sunt o mamica fumatoare. am fost inainte sa raman gravida, am ramas si dupa ce am terminat cu alaptatul. insa n-am fumat cata vreme am avut o sarcina si nici cat bb a supt laptic de la mine. sotul meu, fumator si el, nu fumeaza in casa, fumeaza pe balcon, balcon care e la dormitorul nostru si care sta inchis (dormitorul) de restul casei pana se aeriseste si ultimul dram de fum care a patruns din balcon. eu daca fumez acasa, o fac f rar,numai noaptea dupa ce adoareme bb, tocmai fiindca eu nu ma pot duce duhnind la copil, ma simt groaznic. imi amintesc numai cum era cand venea sotul meu sa ma pupe si eu eram gravida. drept pt care eu sunt genul care schimba hainele, se spala pe dinti sau papa o guma de mestecat si obligatoriu spalat pe maini. deci dora stiu cum e sa fi fumator, si chiar unul care nu se poate lasa, insa eu fac icter daca cineva fumeaza in preajma copilului meu si nici eu nu o fac in preajma niciunui copil, gravida si in preajma oricui imi interzice sa o fac. exista o mare agresivitate a fumatorilor, sa fie acceptati asa cum sunt ca nu e mare lucru, dar este mare lucru. tigara inainte de toate miroase foarte urat. cum ar fi sa stai langa cineva care raspandeste cu bunastiinta un miros dezgustator pe care el nu-l mai resimte-tu l-ai accepta, intr-un restaurant, intr-o cafenea, sau chiar intr-un parc unde se presupune ca ar trebui sa te simti si tu la fel de bine ca si el? cu scuza ca ce? nu se poate abtine? eu nu am nimic cu fumatorii (cum as putea) cata vreme viciul il tin pentru ei si pentru altii ca ei. si de asemenea inteleg si scopul tigarii, ca tot suntem la capitolul psi, adictia orala pe care o presupune, reductorul de anxietate care este tigara care simbolic reprezinta sanul matern, o suzeta pentru oameni mari-vreti nu vreti, asta e explicatia. si de asemenea am convingerea fiindca si cunosc asemenea cazuri, ca anumite mamici, extrem de anxioase care sunt fumatoare, nu ar fi in stare sa duca o sarcina lasandu-se de fumat. insa se poate avea mai multa grija. de preferat ar fi sa aiba constiinta propriilor limitari si anxietati si sa le trateze inainte de a face un copil fiindca treaba asta cu tigarile va fi raul cel mai mic. daca nu avem noi grija de puii nostrii, cine sa o faca? lor ce mesaj le transmitem? sunt mai importanta ca tine, eu cu nevoile/viciile mele, asa ca tu trebuie sa te supui....cam trist totusi

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput