Nu stiu daca am procedat corect
Raspunsuri - Pagina 6
Ilinca_M. spune:
Vai de mine, Ana Stroe, cata vigilentza, cum veghezi tu la binele forumului...ti se pare "atac la persoana" ca nu sunt de acord cu femeile care fumeaza insarcinate fiind?! Nu mai exista drept la opinie, la libera exprimare? Cenzura fara argumente stiam ca a disparut dupa '89. Ce ti se pare ca am spus atat de ofensator de tzipi ca din gura de sharpe dupa moderare?! Ce fete am jignit, am zis ceva nominal, habar n-am eu care fumeaza si care nu, vorbeam la modul general: fumatul ca femeie insarcinata= inconstientza, egoism, nesimtzire. Parerea mea.
Si eu am pretentia ca port polemici civilizate. Imi spun punctul de vedere fara sa folosesc vulgaritati sau mahalagisme. O polemica nu se duce cu floricele si rauri de lapte si miere, faci confuzii grave.
33
Sophia
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
bird70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui popescudora In momentul asta am 25 de ani si ideea ca o sa mor la 65 de ani din cauza fumatului, in loc de 75, nu ma deranjeaza prea mult. |
Esti extrem de egoista si nu cred ca ai dreptul sa gandesti asa. Nu e vorba sa mori la 65 de ani in putere, e vorba sa mori dupa ce ti-ai chinuit familia cativa ani buni. Poti sa faci un stroke si sa ramai paralizata pe jumatate si atunci cine crezi ca te va sterge la fund si te va spala si hrani? Daca ai ghinion ramai si intr-o ureche dupa stroke e si mai placut. Poti sa faci COPD si atunci nu ai sa mai ai energie sa te muti de pe un scaun pe altul si vei lupta pentru fiecare gura de aer. Cum crezi ca le va fi celor dragi? Daca faci cancer si mori in chinuri, desi poate ai noroc si pana atunci se mai indreapta si sistemul de sanatate in Ro si te tin pe medicatie. Oricum nu e o experienta pe care sa o doresti copiilor tai. E vorba ca in felul asta super egoist le furi viata copiilor. La varsta la care isi incep ei familii, au poate copii mici si trebuie sa munceasca din greu sa-si faca o situatie, tu in loc sa ajuti vei fi o povara. In loc sa se bucure de copii lor si de tinerete, copiii tai vor trebui sa gaseasca o modalitate sa ajunga si la tine sa te spele, sa te stearga la fund, sa te duca pe la doctori. Si suferinta....suferinta de a-ti vedea mama in halul asta inainte de vreme, asta bate toate restul problemelor.
bird70 spune:
Nu mi se pare corect sa aibe cineva pretentia ca soacra sa renunte la caine. Din primul moment spun ca nu cred ca e o idee buna sa ti animale la bloc, animalele au nevoie de curte sa alerge, sa latre nu sa stea inchise intr-un apartament prea mic si pentru oameni. Dar, e casa soacrei si daca ea are caine asta e situatia. Daca nu iti convine de ce nu te muti? In loc sa bagi bani in casa soacrei mai bine platesti chirie sau rata la casa ta. E mai corect si mult mai sanatos pentru toata lumea.
Ramonika spune:
total de acord cu bird, in ambele privinte (si fumatul si cainele) 
nici mie nu mi se pare ca Ilinca a jignit pe cineva anume sau ca ar vrea polemica cu cineva. dar ce ma "distreaza" cel mai tare e ca imediat cum apare vreun mesaj mai nu-stiu-cum, imediat apare cineva sa dea quote, ca nu cumva sa dispara mesajul initial ulterior. 
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
CorinaDani spune:
discutiile pro si contra cainelui soacrei ar putea dura la infinit...
ne facem praf cu argumente si explicatii, de ce unii sau altii sunt sau nu sunt de acord cu instrainarea animalului de companie, din varii motive.
off-topic : dar despre parintii din jud. Iasi (stirile de aseara), care dau buzna sa-si lase copiii in centre de plasament, pentru ca nu mai au ce sa le dea sa manance, ce mai ziceti ? facea cineva la un moment dat o paralela intre situatii...realitatea bate orice imaginatie...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Tonnia spune:
Cat tupeu poti avea sa ceri unui om sa renunte la caine? E viata ei, nu si-a luat caine acum, intr-un moment inoportun, il avea cand te-ai mutat acolo.
Asa ceva n-am pomenit! Eu zic sa te superi tare si sa te muti!
popescudora spune:
Oare de ce nefumatorii sunt intotdeauna primii la a blama si a caracteriza in termeni mai mult sau mai putin vehementi fumatorii si fumatul? Cred ca se exagereaza cu sloganurile astea gen "Fumatul ucide!". Cunosc 2 cazuri de cancer pulmonar la persoane care n-au fumat in viata lor, la fel restul bolilor enumerate de voi se aplica la fel de bine si nefumatorilor. Cand voi ajunge la varsta aia, sper ca prichindelul meu sa fie la casa lui, si decat sa ma stearga cineva la fund, ma internez intr-un azil si gata. Chiar nu are sens sa isi dea nimeni cu presupusul in ce chinuri ingrozitoare o sa mor peste 40 de ani. Daca ma las de fumat si ma calca maine masina? Viitorul nu-l stie nimeni nici pentru el, daramite pentru altii.
Daca Ilinca ma considera nesimtita, egoista si inconstienta, parerea ei! Medicul meu de familie fuma in cabinet, doctorita mea ginecolog mi-a zis ca nu-i bine, dar sunt altele mai rele, copilul crestea normal si avea flux sanguin prin cordon normal (deci nu avea semne de hipoxie), aveam n exemple de prietene care au fumat in timpul sarcinii si bebeii n-au avut nimic etc. Cea mai buna prietena a mea care si-a dorit copilul ca ochii din cap si il iubeste la nebunie, tot n-a fost in stare sa renunte complet la tigari, ci doar sa le reduca. Si din cate o stiu pe fata aia, nu e nici nesimtita, nici egoista...
In ce priveste cainele, nu e cainele ei, nu e casa ei si nu are nici un drept sa emita asemenea cerinte privind animalul, mai ales ca un caine deparazitat si vaccinat nu dauneaza nici sarcinii, nici copilului. Iar prin "potaie" s-a inteles destul despre sentimentele ei fata de acest animal. Si eu sunt de parere ca decat sa bage bani in casa soacrei mai bine ii baga in chirie sau poata rata de la propriul lor apartament (ca tot pe-acolo e).
adria240 spune:
Adria, daca vrei trimite-mi pm cu adresa ta de mail sa-ti trimit o carte pt sotul tau.
Si da, ai gresit incurajandu-l sa-si implice familia in problemele voastre. Fii mai ferma in privinta fumatului in preajma copilului - aici chiar nu are scuze.
Bucurie!
Tala am incercat sa iti trimit adresa prin PM dar nu a mers, probabil nu ai activat PM-ul?
Mesajul care aparea era de genul " Tala nu accepta mesaje private"
Sau poate nu am procedat eu corect, nu stiu.
A_Iulia spune:
Dora, fata draga, fumatul e un drog, asa cum e si alcoolul, e normal sa incerci sa te aperi si sa-i protejezi alegerea, si alcoolicii o fac (si scuza-ma de comparatie, dar si eu am fost fumatoare pana nu de mult!, dar ma autoinclud cu buna stiinta in categoria dependentilor, pentru ca situatia chiar asa este!)
Aveti acum ajutor specializat, exista programul anti-fumat, exista medici care s-au specializat in asta, exista diverse metode sa va sustina, si pe tine si pe prietena ta, nu mai suntem in anii'50!
Oriunde mergi acum in lumea civilizata, cand fumezi se uita toti la tine cu compatimire, si pe buna dreptate, este un drog! Tu cum te uiti la cei ce-si injecteaza droguri in vena? Este acelasi lucru, dar exact acelasi!
Incearca sa privesti problema din mai multe unghiuri, este spre binele tuturor sa nu mai continui sa fii atat de incrancenata in pozitia ta. Citeste mai multe despre fumat, despre bolile pe care le provoaca, despre metodele noi aparute care te pot ajuta...
Deus spune:
bravo popescuteodora:) mi-a placut de tine ca nu ai sarit sa raspunzi dur la acuzatii! bravo:)
Da un nefumator nu stie prin ce trece un fumator, un iubitor de animale nu poate intelege pe cineva care nu iubeste la fel!
Asta-i farmecul, suntem multi si diferiti si unii au sarit gardul:)
Sa aveti o zi buna, alaturi de copilasi, animalute si care vrea cu o cafeluta si o tigara buna!
poze familia mea
quod me nutrit me destruit