Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (69)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Andy,da am inceput daca pot sa-i zic asa diversificarea.Azi a fost a doua zi de cereale si a decurs f bine,cand vede ca vine lingurita deschide gurita, e incantat iar cand s-a terminat portia si am plecat cu castronelul a inceput sa plangacred ca mai vroia sa ne mai distram asaImi e tare drag de el,acum rezlizez din nou ce mare s-a facut,(parca prea repede),mananca si altceva decat tzitzi.Voi cum sunteti?

Tzitzirieu ii dau cereale la ora 12.Am ales aceasta ora din mai multe motive:el se trezeste in jur de noua,pana ne dragalim etc mananca practic prima masa in jur de 10 deci la noi la ora 10 e prima masa nu a doua asa cum am vazut in mai toate schemele de diversificare.La 12 am zis eu ca e ok ca nu e nici satul nici foarte fomist asa ca e un moment al zilei in care ne putem juca si cu altceva decat tzitzi.Seara nu vreau sa-i dau cereale pt ca el nu e foarte slab ca sa trebuiasca sa-l ingras si nici nu se trezeste noaptea ca sa ii dau cereale la culcare in speranta ca se satura mai bine.Si uite asa am ajuns la ora 12 ora de cereale.O sa ne distram saptaman asta cu cerealele si apoi ii voi da morcovi pasati si alte leguminoase.Aici insa nu sunt hotarata cand sa le dau,tot la 12 oare e ok ca apoi noi pe la 13.30 iesim afara si stam pana in jur de 16 cand deja vine randul la un fruct ceva nu?tu cum vei proceda,la ce ore vei da si ce?Va tin pumnii sa meraga totul struna.

Gaia merci.

AlexaM deci tu ai dish drops?zici ca e bun,sa-l opresc pe asta sau sa-l schimb cu Loc.eu il vreau pt vase si fructe.pe el nu scrie ca se poate folosi si la fructe dar tipa de la amway asa mi-a zis,ca-l pot folosi cu incredere si la fructe.

de Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

am primit (foaie) de la Mikul!
multumesc,

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Musette, just for info, mesele lui Teo sunt asa:
dimineata pe la 10, branza de vaci cu cereale si mar sau para
pranz, pe la 13-14, pilaf, legume, mancarica.
gustare, pe la 18, fructe, iaurt, biscuiti
cina, pe la 21, poate si mai tarziu, cereale cu lapte, de regula.

Pe vremea cand inca mai bea lapte, aveam inca 2 mese de lapte, dimineata pe la 7 (cand se trezea) si seara in loc de cina, adica 5 mese in total.
Am trecut si printr-o faza in care nu vroia sa manance de pranz decat pe la 17-18, si daca incercam mai devreme era un rateu total, asa ca pe la 12 primea un iaurt sau fructul, si dupa aceea nani.
Toata vara ieseam cu el de la 8-9 pana la 13, deci ii dadeam in parc si micul dejun si fructul de la 12.

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Musette, retinusem ca incepeti la 6 luni, adica 4 zile dupa noi! sa inteleg ca ne-ati luat-o inainte? Noi suntem mai mari cu 4 zile, nu?

Ma bucur ca Luca a reactionat bine la cereale. Astept si eu sa vad cum papa Noah si altceva decat laptik

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Sunt cel mai frumos din Universul acesta

-----------------------------------------------------------------------

" There is only one pretty child in the world, and every mother has it. (Chinese Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

branzica de vaci, facuta in casa... de la ce varsta? cred ca s-a mai spus pe aici, dar..... eu n-am bagat atunci la cap... promit sa fiu cuminte si sa retin acum! sar'na.

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…

poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

gaia ca bine zici,o sa vina vara si ii voi putea da de mancare si in parc.In plus vad ca trebuie sa ne adaptam un pic si la cerintele copilului,degeaba vreau eu sa-i dau pranzul la 13 daca el il vrea la 17M-am linistit,o sa vad si Luca ce preferinte are si adaptam din mers.

Eva asa am zis initial ca incep fix pe data de 11 dar iata ca nu am rezistat,am inceput pe 1.Oricum 11 pica intr-o miercuri si tati nu era acasa sa vada si el prima linguritaasa ca ne-am hotarat sa incepem ieri.oricum saptamana asta e asa de prosteala,sa ne acomodam.Voi incepeti chiar pe 8 nu?Dupa cum zici ca primit lingurita nu cred sa ai probleme decat daca morcovul nu va fi pe gustul lui

de Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

nikolici, nu mai am unghii...datorita tie

alexa(23.10.2004), cipri(02.11.2008) si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Roxana ma bucur pt Mikul !!!!! Tot asa mamico !!!

Lumi eu ii fac branzica de vreo saptamana, deci aproape 5 luni avea. Am inceput cu fructe si cand am ajuns la o masa de laptic inlocuita doar de piure si papa peste 100g la o masa , am bagat si branzica. Cate 5g in fiecare zi. Pana la 40 ii pun eu intr-o portie. Nu stiu exact cat anume pentru ca acum fac branza din 1l lapte si 500g iaurt. Deci iese mai mult si o pun in cate 6 portii de mancare. Adica 3 de fructe si 3 de legume. Eu asa ii fac , ca sa nu stau sa gatesc zilnic. Si la 3 zile schimbam meniul Ce imi iese, papa in ziua in care fac si inca 2 zile sta la frigider. Bafta multa la diversificarea hunilor !!! Sa fie papaciosi si nemofturosi

Musette si eu tot pe asta il am si sunt tare multumita de el. Ma refer la Dish drops. Am buretelul lui separat cu care spal numai castronelele lui. Asta pentru ca noi mai spalam si vase cu ulei , grasimi si alte minuni
Noi papam asa : dimineata la 7 lapte cu cereale sau direct facut piure( mai multe cereale pana se ingroasa)
pranz in jur de 12 papam piure de legume
dupa amiaza in jur de 5 piure de fructe
seara pe la 9 la fel ca dimineata
si mai nou noaptea la in jur de 3.30 un bibe de lapte

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui musettepink

Eva asa am zis initial ca incep fix pe data de 11 dar iata ca nu am rezistat,am inceput pe 1.Oricum 11 pica intr-o miercuri si tati nu era acasa sa vada si el prima linguritaasa ca ne-am hotarat sa incepem ieri.oricum saptamana asta e asa de prosteala,sa ne acomodam.Voi incepeti chiar pe 8 nu?Dupa cum zici ca primit lingurita nu cred sa ai probleme decat daca morcovul nu va fi pe gustul lui

Da, incepem pe 8 sau, eventual, pe 7, adica sambata. Oricum in weekend, e clar, din acelasi rationament, sa fie si tati acasa.

Si noi, spuneam, vroiam sa incepem pe 1, odata cu primavara, dar pana la urma a fost un weekend cu iesiri multe, plimbari, am zis ca o lasam pe w-e urmator.Nici eu nu cred in fix la 6 luni, asta e ca faza cu "fix la 18 ani te loveste maturitatea, esti major, cu doua zile in urma erai copil". Dar la noi cam asa va fi, diversificare la 6 luni, i-as da pe 7 sa fie la 6 luni fara o zi, de sic! asa

Si eu sper sa nu fie probleme, el cu lingurita e prieten, vad eu, aveam un stres ca unele persoane imi ziceau ca trebuie obisnuit cu ceva timp in urma, nu a fost cazul la noi, s-a imprietenit din prima. I-am dat deja ceai de 3 ori cu lingurita si o accepta mai bine decat biberonul. Vedem, va povestesc saptamana viitare cum a fost.

Cat despre orar, si eu tot cu pranzul incep, pe la 13h00 ma gandesc sa ii dau masa prima, morcovel (prima saptamana, apoi albitura in piure, apoi dovlecel, patrunjel, telina, etc, o leguma in plus pe saptamana) 13-14h00, undeva pe acolo, sa fie dupa si inainte de alta plimbare, cand vine vreme buna.

Cum a reactionat Luca? Ii place? Face grimase?

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Sunt cel mai frumos din Universul acesta

-----------------------------------------------------------------------

" There is only one pretty child in the world, and every mother has it. (Chinese Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Babytza mamica prompta! Sar'na mult.

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…

poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput