Copiluti de mai-iunie 2005 (99)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Buna fetelor,dau si eu buzna la voi la subiect cu o mare rugaminte,cine are de donat un scaun de masina pentru o fetita care este semiparalizata si nu poate fii transportata altfel decat in scaun .Maria,ca asa o cheama ,are patru anisori si 25 kg deci scunul trebuie sa fie pentru copii mai maricei .
Atasez pagina ei pe bloc sa cititi mai multe si daca cineva o poate ajuta imi poate scrie mie pe PM sau pe mail .

http://seek-on.com/wpmu/maria/

Multumesc si scuze de deranj

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
BEBE 2

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=3" target="_blank">poze in concurs Anca1 si Anca2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

Gusta, ce rau imi pare ca lucrurile inca nu s-au indreptat! Analizele totusi au fost facute inainte de tratamentul cu antibioticul de care spuneai acum cateva zile, nu? Iarta-ma daca incurc, poate ca totusi medicamentele au mai lucrat intre timp.

Mara mananca? Sunt convinsa ca tu o hranesti cat de bine se poate, dar doar o sugestie: pentru anemie am inteles ca ar fi indicata carnea de vita, daca poti sa i-o strecori printre alte chestii care ii plac. Eu am o prietena care a ajuns la anemie destul de severa pentru ca (sau si pentru ca) nu mananca nici un fel de carne rosie, doar peste. A fost trimisa la un dietetician care i-a prescris un fel de cura de carne de vita... La voi trebuie desigur intai eliminata cauza problemelor, Mara trebuie doar cumva ajutata sa aiba resurse sa se refaca. Stiu ca vorbesc bazaconii, e aproape imposibil sa faci un copil bolnav sa manance, si inca exact ceea ce trebuie.

si Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Gusta dar doctorul ce a spus astazi in discutia cu el? parca astazi era intilnirea nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna dragelor...de la job!!!
Multumesc pt gandurile bune!
Gusta, stai linistita, cu tratamente si ce veti mai urma voi, va reveni fata la normal!
Acasa la mine se pare ca e liniste, Horia o accepta pe Nana(bona) binisor, au fost si afara, e si tata prin zona, deci pot sta linistita(atat cat pot in conditiile astea).
Sunt insa cam contrariata ca de cateva ore vad totul in ceata, nu stiu de la ce naiba...dar parca a devenit laptos aerul in jurul meu. O fi si oboseala, o fi astenie, oi avea nevoie iar de okelari, habar nu am, dar ma enerveaza, sper sa-mi revin afara sa conduc cu bine pana acasa, mai ales ca sunt si pe graba, ca in jumatate de ora tb sa ajung de la Metro Berceni unde am biroul la Foisor la gradi sa-l iau pe Dragosel.
Si mi-e dor de copii...de nu mai pot! Cu Dragos m-am invatat sa nu-l vad toata ziua dar mi-e un dor sa-l pup pe Horica si sa-i simt mirosul de bb de imi dau lacrimile...
Gata, va las, ca bat campii deja...

Andra, mami de Horia si Dragos

CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

TRICOTAJELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Gusta: ma gandesc la voi si va tzin pumnii sa treceti peste greutati.

Tsi: nu te-am lasat fata cu ochii in soare, nu prea am stat pe acasa.Pai normal ca, caut ceva virtual daca real nu merge cu slabitul.

Andutzy: mult succesc cu noul serviciu.

Alex sta acasa, nu l-am dus la gradinita, e ragusit, are muci...are de toate.E copilul asta intr-o raceala permanenta, dar nu e nici rau , dar nici bine.Pana acum nu i-am dat nimic ca asa recomanda astia,dar ieri nu am mai putut si ii fac 3 zile de paracetamol.Pai stau si ma intreb daca copilul e de o luna si ceva intr-o stare cu muci...si tuse...chiar nu ii dai nimic, nimic.Astia dau paracetamol numai de la 39.5 febra.Febra nu mi-a facut dar nici sa il tzin asa parca nu pot.Sa vedem ce rezultate da paracetamolul.Plus ca la ochiul drept ieri a avut u inceput de infectie, cum mi-a facut prima data.Bineinteles ca e de la piscina, vineri a fost, duminica...infectie.NU mai stiu cand a avut-o pe prima , oare prin septembrie...uite ca am si uitat.I-am pus picaturi in ochi cu anitbiotic si vad ca nu mai e asa rau.Si prima data cand a avut s-a vindecat repede.Sa ii mai fac un control cand vin in romania.

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Lucas medicul nu intelege,iar cum arata Mara la exterior e suspect.Mi-a zis sa incerc tratamentul de 6 saptamani si dupa daca nu mergem unde vreau eu.Eu i-am zis ca pe 1 aprilie ma intorc ii face analize si daca nu e bine am incheiat aici si mergem in alta parte si el a zis ok.Ce spune el si ce am tot citit e logit,copilul meu nu are cu ce sa mai lupte ,de asta e asa bolnav la nas acuma nimeni nu umbla ca analizele sunt proaste intai sa o punem pe picioare si dupa se poate umbla acolo.Eu astept si am inceput tratamentul daca ceva nu imi convine ma intorc inapoi si gata.Vin in aprilie in ro si o sa ii fac si acolo analize.

Multumesc de urari si nu e asa usor cand vezi cum copilul se scurge pe picioare si e alb ca varul.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

gusta imi pare tare rau, tratamentul asta nou este tot cu antibiotice? pentru anemie nu i-a dat un sirop ceva cu fier? anemia ii taie pofta de mincare, si la majoritatea copiilor apar cearcane.
iti tinem pumnii, crezi ca in RO e ceva diferit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Of, Gusta, asteptam vesti de la tine si imi pare rau ca nu sint bune! Nu stiu ce sa-ti spun in afara de faptul ca ma gindesc la voi si ca nu trebuie sa te lasi prea mult pe mina unui singur medic.

Am citit tot, dar nu mai stiu ce voiam sa scriu, ca e o harmalaie la mine de nu-mi aud gindurile. Sint cu toti trei acasa si se joaca aici pe covor, linga mine... s-au urcat piticii pe Agata si o gidila... iar ea incearca sa-i muste de fundicuri si tipa toti... saracii vecini! Agata are o saptamina de vacanta, pe Tudora nu am dus-o ca tuseste un pic si oricum astazi avem gimnastica si ar fi insemnat sa stam numai pe drumuri... poate nu o duc de tot toata saptamina si stam si noi la caldurica. Sint -22 de grade afara cu tot cu vint, am dus gunoiul si mi s-a oprit respiratia, ca eu iesisem in tricou, deh, doar e primavara, nu?

Ah, da, vreau sa mai spun ceva, legat de colectivitate si imunizare. Mi se face rau cind aud sfaturi din astea, venite de la profesionisti, precum cel dat lui Monu. Il duci in colectivitate, la gradinita, pentru ca nu ai incotro sau pentru ca ai gasit loc si iti place gradinita si vezi ca si copilului ii place... dar cam atit. Se pun prea multe pe seama colectivizarii sa-i spun asa (traume istorice), eu cred, parerea mea bineinteles, ca nu ai nevoie de mers in colectivitate ca sa faci o imunizare buna, cu atit mai putin o socializare (si aici ma refer la copiii mai mici de 3-4 ani). Dimpotriva, eu cred ca in cazul unui copil cu o imunitate mai scazuta (ereditar sau dupa o boala recenta) si in cel al unui copil mai sensibil si mai greu adaptabil, dusul fortat in colectivitate poate chiar dauna si lasa traume greu de sters (stiu, toti copiii se obisnuiesc pina la urma, eu as spune ca unii se adapteaza intr-adevar usor, dar altii se obisnuiesc ca nu au incotro, iar consecintele unei astfel de obisnuinte poate nu le vom sti niciodata in viata). E ideal atunci cind gasim si gradinite bune, cu program adecvat si mincare buna, si copiii nostri se simt minunat in ele inca de mici, iar noi putem sa mergem si la servici sau sa ne vedem de-ale noastre... dar viata si experienta multor mame si copii arata ca, in realitate, lucrurile nu se intimpla deloc asa si sint departe de acest ideal. Si as putea vorbi despre asta pina la sfirsitul capitolului si tot nu as termina ce am de spus...

In concluzie, parerea mea este sfatul primit de la un medic conform caruia o imunitate buna se construieste numai daca e expus (in permanenta) virusilor dintr-o colectivitate e bazat pe un mit si eu una, daca as fi in masura sa-l dau, m-as feri foarte tare sa o fac. Gradinitele sint bune, daca sint bune, pentru multe lucruri, nu neg rolul lor in dezvoltarea copilului, dar nu intotdeauna si nu pentru toti copiii sint benefice. Sint cazuri si cazuri... Sustin in continuare ca virsta ideala la care copilul e pregatit sa intre la propriu intr-o colectivitate e in jur de trei ani, hai sa zicem cu indulgenta doi, mai ales daca au nevoie sa invete o alta limba decit cea vorbita acasa... iar daca se face inainte sau dupa, asta tine doar de decizia familiei respective, de nevoile ei, si nu de vreo regula conform careia cei care nu se duc nu-si construiesc imunitate buna si nu sint sociabili etc., si invers pentru cei care se duc.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

O primavara frumoasa, cu soare, iubire si buna dispozitie !

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Lucas siropul e cu fier ,numai bag in ea antibiotic,de mancat manca acuma sa vedem si ii dau si niste vitamine,si ma rog sa ii fie bine.Nu e nimic deosebit in ro dar daca nu reusesc aici ma agat de altceva .

Robotica ea carne de vita nu papa dar restul aproape orice nu cantitati industriale dar mananca si eu imi dau toata silinta sa ii fac pe plac.

Siropul are un gust oribil pe probate si ma lupt sa ii dau si ea imi zice il iau mami sa ma fac mare si sa merg la bica.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput