Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (66)
Raspunsuri - Pagina 19
claudinna spune:
Anca, merci de raspunsul cu fierul! o sa-i dau si eu de maine...ca azi nu stiu de ce nu am chef...
cartof dulce, mi-a luat sotul cu 7,5 ron din kaufland! l-a luat din Slatina, acuma nu stiu daca si la Bucuresti sunt aceleasi preturi. oricum, in REAL era 9,8 ron, iar in Carrefour era 12,00 ron...
poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
Nocom spune:
iepurila multumesc mjult de raspuns, nu e tarziu deloc, caci nu am cumparat inca nimic. Dar e nasol daca va refuza sanul ca noi suntem pe lapte de tzitzi 90% si nu intentionez sa renunt la tzitzi pt un lapte praf.....
Sarumana
mami de
Daria Anastasia (24.09.2008) si
Matei (11.07.2004)
poze cu noi
poze DARIA
Boo spune:
claudinna mie cu fierul mi s-a explicat asa: copilul isi ia fierul in viata intrauterina. si doza acumulata ii ajunge pana pe la 4 luni in general. daca e alaptat la san alt fier nu mai intra, asa ca de aia e bine sa ia, chiar si profilactic o doza minima.
noi am facut analize de sange. nu am vrut sa-i dau aiurea. asa ca am testat si fierul si calciul. a iesit cu siderimia mica asa ca noi luam 15 pic de fier / zi, impartite de 2 ori pe zi. calciul a iesit mai mare, deci de asta nu avem nevoie.
partea mai tampita e ca cica dupa vreo luna de tratament ar trebui refacuta analiza sa vedem daca mai are sau nu nevoie. dar eu nu m-as mai duce. cred ca o sa-i dau o luna si gata. pe urma bagam carnea mai devreme in alimentatie si ne-am scos ![]()
clau_geo spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui claudinna hello! am fost si noi la vaccin...la primul nici n-a bagat de seama, dar la al doilea a inceput sa planga cand i-a introdus serul...plangea de durere:( am aflat cu ocazia asta ca tr sa repetam vaccinul facut in maternitate, ca nu avem semn pe mana...cred ca peste o luna. acum, sper sa nu avem vreo problema de la vaccinul de azi. i-am bagat un paracetamol supozitor si e ok, n-a facut febra in astea cateva ore. am primit o sticluta cu fier...pe care cica sa i-l dau zilnic, nu mai stiu cate picaturi, dar mi-a scris pe cutie, la 2 ore dupa masa. plus o sticulta vitamina D, cate 2 picaturi/zi, ca vigantolul. deocamdata mai am vigantol cam pt 2 luni, asha ca-i dau dupa ce termin. care e treaba cu fierul? o sa intreb si pediatra, sa vedem ce zice... am vazut filmuletul cu Carla, care mi se pare o minune de copil! e tare dulce si stie sa faca toate miscarile alea cu multa naturalete si gratie, ca o adevarata domnisoara. bravo, Carla! poze noi cu bebelushul Razvan mamica de Florin Razvan (14.08.2008) |
Imi pare tare rau pt bobocel ca l-a durut si ca sunteti nevoiti sa mai faceti inca un vaccin
sa treaca cu bine peste durere, legat de fier cred ca are o usoara anemie sau cum am mai citit prin diverse carti, este recomandat sa se dea fier copiilor peste 6 luni deoarece laptele matern si alimentatia suplimnetara nu asigura aportul necesar si astfel apar anemiile.Mami fericita de
Irina Alexandra (04.09.2008)Asa creste Irina
clau_geo spune:
| citat din mesajul lui preety Clau eu nu fac (inca...) da iti spun ce mi-a zis o dadaca din parc (sunt 5 si eu le zic "clubul dadacelor" ![]() Mamica fericita de Sorina GabrielaTicker Sorina Gabriela Bazar pentru Mihaita! |
chiar e haios "clubul dadacelor"
vad ca mai toata lumea face din lapte din comert, mie imi era teama ca nu stiu daca va avea vreo reactie ciudata la el.
Mami fericita de
Didididi spune:
Am uitat sa va spun, dar marti am avut sedinta de vaccinare. A plans, dar nu asa mult ca alta data. Are 71 cm si 8700 g. Ne mentinem pe aceleasi percentile ca de obicei. Dr a fost super multumita de aspect, tonus. L a testat iar la miscari; a spus ca e super ok la coloana, sta bine in fundulet, se ridica in picioare daca te agata de haine, apuca bine, se intoarce bine,... Ne paste o noua serie de dinti, cei de sus, in urmatoarea luna. Sa vedem.
Preety acum nu am pastrat decat laptele anti reflux de la Novalac, pe care o sa il mentin inca vreo luna, o luna si 1/2 pana sta el bine in picioare (mananca inca 3 mese de lapte). Dar avem 3 mese diversificate si nu mai ne plangem de dureri
. Mami e super fericita!
Lala poti sa imi dai mai multe detalii leg de stepper (firma, nr telef..)?
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
gaia.nevia spune:
aoleu ca vroiam sa intreb si am tot uitat!!!! Cum faci sa faci fata?!
Nu vreau sa manii pe Dumnezeu, dar mi-ar placea sa mai fac un bebe, daca iese fata ![]()
Ma rog... vise, maica, vise....
Preety, ce aparat de gatit ti-ai luat? Special pt bebei?
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
clau_geo spune:
| citat din mesajul lui gaia.nevia clau_geo, klemmi, branzica de vaca eu o fac asa: o ceasca de lapte 3.5% dorna, milli, zuzu sau 365 UHT (cam 250ml) pusa la fiert; cand da in clocot (imediat ce incepe sa bolboroseasca) picuri lamaie (cam o lingurita mica mica). Si opresti focul. O lasi putin si o treci prin tifon. Acelasi efect daca la 250ml lapte pui 2 pastile zdrobite Ca lactic. Uneori puneam si pastilele, dar de la inceput cu laptele, ca sa fie mai mult calciu acolo, si cand fierbea tot lamaia pt branzit. Ada, mama de baieti: Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008) povestea nasterii ; my blog Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te! |
multumesc frumos
acum am si eu curaj sa ii fac din lapte din comert, insa ce nu am intrebat daca voi cumparati lapte cu termen de garantie mare sau din cel proaspat care tine 2 zile?Mami fericita de
claudinna spune:
storcator de fructe: am unul ff bun, dar cred ca e si f ieftin! ce e cel mai important, nu e mare lucru de spalat la el si face suc mult, ramane si pulpa pe el, numai buna pt piure. lui Razvan asha ii fac piureul de fructe. scoate suc si din morcov!
se numeste Victronic...
scaun de masa am de la Bertoni: www.magazine-online.ro/bebe-strumf/bebe-strumf-la-masa/scaun-masa-bertoni-mac-meal--27349" target="_blank">acesta, nu intruneste prea multe conditii...dar e ok, pt mai tarziu putin
pt bebe am cumparat niste castronele cu capac de la Primii Pasi, in care mai si pastrez mancarea, inca unul cu doua adancituri, din care-i dau sa manance, lingurite am de la Bertoni, primite, plus una de silicon de la primii pasi, cred si vreo doua de la happy, cu care mai pun mancarea din recipient in castronel...
am craticioara cu capac in care-i fac numai lui mancarea, am ibric pt incalzit apa de bibie, numai al lui...adica mai incalzesc si eu apa de cafea, ca o fac infuzata...
nu am steamer, fac legumele in supa, la capac si fructele le-am mai facut in vas de yena...pe care l-am mai folosit in casa
am buretel, perie pt biberoane, detergent de vase, numai pt el...detergentul e obisnuit.
de cand a facut 6 luni nu-i mai sterilizez biberoanele, de fapt nimic...am bagat sterilizatorul la cutie.
poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
clau_geo spune:
| citat din mesajul lui claudinna multumim fetelor! branza calcica: eu am retea de la Ada si adaug la sfarsit si o lingurita zeama de lamaie. deci 250 ml lapte UHT 3,5, 2 patile calciu lactic, de la inceput...cand da in clocot pun zeama de lamaie, il las putin, apoi il strecor in strecuratoare. Monica, parca azi trebuia sa mergi al eco, nu?? te asteptam cu vesti bune! Joy, bravos! ai o fetita durdulie si dragalasha! cat desptre lingurita care intzeapa...si la noi e cam la fel...azi a mancat piureul de legume de la mine de pe degete...deci continutul ii place, lingurita a devenit sperietoare, desi dimineata a papat bine piureul de fructe...deh, mofturi! poze noi cu bebelushul Razvan mamica de Florin Razvan (14.08.2008) |
multumesc frumos

Mami fericita de

Mamica fericita de Sorina Gabriela
Bazar pentru Mihaita!