Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (78)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Neata bobonici!

La multe lunite Tiberiu drag!
Alysh trimis PM. Am furat si io de la Miss martagusul transparent si fie si mai momos.

Luminel frumoasa foc Cristiana, o scumpete fina!

Danicris imi pare rau de bubite, dar fii tare, ca trec ele

Simo bb3? Bravo, sper o fetita frumoasa foc. Cred ca -de CIC vb- se clacl la fel : 12 luni anterioare nasterii.

Laura unde esti?

Andreap si noua ne e dor de voi, imi pare rau de cate ati patimit.

Jucarii? -orice e nou si nu are voie cu el, de ex aseara i-am dat sticla de iaurt... mamaaa o jum de ora a stat cuminte cu ea si a studiat-o. Ii mai place muult (momentan) si panoul de activitai de la premergatorul V tech-isi pune muzica, danseaza acolo in legea lui, butoneaza tot...

Azi dimineata am avut o discutie de "foc" cu tati, vezi Doamne ca Robert e ultimul copil care la 9 luni aproape mai mananca noaptea, se mai trezeste, ca eu am stricat copilul, ca sa-l las sa urle daca citez "asa are el chef" - asta cand se trezeste si nu mai poate readormi singurel. Mi-a pocnit capul de nervi... in niciun caz, fel, chip eu nu sunt de acord cu lasatul sa planga si sa adoarma / readoarma de epuizare. Nu cred ca asta e parenting, mi-ar fi rusine s-o recunosc daca as face-o. Uff...
Oare ce i-a apucat pe tatii astia? E luna in vreo faza ciudata?

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna si de la noi.

LA MULTI ANI SARBATORITI, FIE EI PITICI SAU MAMICI!!!

Noi bine, in Crangashi. Puturosu de Iuby nu a vrut sa luam carutzul ieri ca a zis ca a auzit el ca se schimba vremea si ca unde ies cu bebeluna pe vreme rea... Si uite ce soare e. Ce ciuda imi e... Am fost harnicutza, facut ciorbitza, mi-a iesit delicioasa - va amintiti ca eu eram demoralizata ca nu imi iese ciorba? ei bine, m-am ambitionat, ca trebuie sa invatz ptr bebeluna si a iesit o minunatie, sunt foarte foarte fericita din cauza asta. Poate voi si radeti de mine dar eu pana anul trecut gateam cartofi prajiti, oua si piure cu gratar. Am evoluat fantastic, ce sa mai, nu??? Asaaa, am bagat si friptura la tava si aseara am facut chec. "Sandica cea vrednica" imi zice Iuby. Ha, ha. In acest rastimp Eva s-a jucat in patul ei pana s-a plictisit. Dupaia am pus-o in premergator. A venit dupa mine in bucatarie si statea numai in picioarele mele. A facut rost de o lingura de lemn cu care a reusit sa traga de usa de la cuptor cu care si-a dat in cap Bineinteles s-a pus pe plans. Nu a mai vrut cu niciun chip in premergator. Am dus-o in pat, acolo alte urlete, s-a ridicat in picioare si statea ca o brezaie plangans... Pana la urma s-a linistit (la mine in brate) a papat si am culcat-o.
Of Gabitzu am vazut poze cu Andreiutzu cu dermatita, si eu m-am chinuit cu Eva. Pana n-am trecut pe NAN HA nu am scapat de ea...
Pupam si pe Rasfatzel de Danicris sa treaca repede si la el.
Lorich, asa e si eu cred ca e ceva ciudat cu taticii...

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Multumim de urari. Nu imi vine sa cred ca a facut puiul meu 9 luni!!!!!
Sunt si fericita si trista. Si-a gasit tati de lucru si in cazul asta nu mai intra in CIC. Nu ne asteptam sa gaseasca asa repede. Bestjobul ne-a purtat noroc. Partea nasolica e ca eu am apucat sa anunt la munca ca ma intorc cu data de 18 si acum nu mai pot sa revin mai ales ca e seful fericit ca ma intorc mai repede. Daca nu sunam . Asta e acum!

Luminel e o dulce printesa ta si ce da din picioare la baita!!!!

Cleo a cumparat sotul de la farmacie Inhalant (scrie pe ea uleiuri esentiale pentru aromaterapie) exact asa se numeste si pun mai multe picaturi in apa si lumanarea sub si miroase in toata casa!

Danicris imi pare rau de bubita. Sa speram ca nu e dermatita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

La multi ani puiului Tiberiu, Andrada! 9 luni in burtica, noua luni afara de acum

Cu serviciul, iti doresc sa fie totul bine pina la urma si toata lumea multumita.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Bebe imi dau curaj, Magnetism, si trec si peste oboseala si dezamagire si peste toate... Are un ras Cosmin al meu... si s-a prins ca rad si eu cand rade el si acum se preface ca rade doar sa radem impreuna. Nebunie...

Gabi, am vazut pozele cu Andrei... dragul de el... cred ca nu a fost usor pentru niciunul.

Danicris fugi la un dermatolog bun, la cel mai bun - eu asa as face, daca esti din Buc iti pot recomanda si eu...

Iulia - in aerosoli iti reocmanda medicul pediatru sau orl-ist ce anume sa pui (medicamente) daca este cazul. Daca nu, este suficient sa faci cu apa de mare (d-aia din care se fac spalaturile nazale) - cica ar avea minerale si si-ar face mai bine efectul decat serul fiziologic. In cazul in care gogoasa ta nu e bolnavioara este suficient sa umidifici aerul in camera in care doarme - cu vas de apa pe calorifer sau prosop umed, nu trebuie sa-i faci aerosoli, in principiu umiditatea optima are aproape acelasi efect ca aerosolii. Dexametazona este pentru prevenirea inflamatiilor aparatului respirator superior cand apar dureri de gat, fluimucilul - fluidifica secretiile, se mai recomanda flixtotide (nu mai stiu pt ce e bun asta acum...) si in caz de extrema urgenta chair si adrenalina (dar doar sub supraveghere medicala). Pentru noi a fost super aparatul de aerosoli, in 10 luni Cosmin a racit doar de 2 ori. E adevarat ca nici nu l-am scos iarna asta foarte des afara, am preferat sa aerisesc o ora doua pe zi in camere si sa il tin in casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

salutare fetele,

febra musculara la grue aici la mine...am stat in targ 7 ceasuri jumate, fix cat o zi de munca si am consumat 150 de euro si 30 de centi . Anul asta targul a avut extrem de multe jucarii pentru copii si diverse ustensile pentru diverse hobbyuri. Evidnet ca de-abia astept sa ajunga Lorelei la varsta la care putem face multe impruena, cu toate astea nu vreau sa treaca timpul repede . Desi mi-am jurat in barba ca nu am sa cumpar carti pentur fata ca deja a trecut de 40 de bucati...nu m-am abtinut si i-am luat nici mai mult nici mai putin decat 15 carti. Dintre care 8 sunt din acelea de carton tematice (marime 10x10 cm), numere, culori, litere, ustensile de gradina, jucarii, animale si meserii, astea toate sunt asezate intr-o casuta de carton si au fost in total 8 euro. Apoi i-am luat jack si vrejul de fasole in varianta in care ies imaginile in afara (pop-up book) asta in dublu exemplar, fiindca stiu ca o sa ii placa 2 euro bucata, o carte cu o mini orga unde pe o pagina are un desen si pe alta notele si versurile pentru un cantecel reprezentat de poza pe care o vede, o carte cu povestea "maimuta cea ciudata" evidnet cu desene splendide, defapt de aia i-am luat cartea...evident dublu exemplar 1 euro bucata, o carte cu poze de animale salbatice 0.5 euro, o carte cu "povestile si miturile tigananilor din europa" (asta e si pentru mine) frumoase povestile destul de asemanatoare ca stil cu Petre Ispirescu. I-am mai luat un puzzle de pus pe jos (nu ca nu ar avea deja doua) de data asta numerele cu desene din Winnie 4 euro/9 numere.

Io m-am imbogatit cu inca 5 carti de bucate. Nu, nu mai iau din alea doar cu retete de o vreme, fiindca nu mai folosesc de mult cartea d ebucate doar in buctarie, e trecuta la capul patului pentru lectura. Prin urmare am laut una absolut geniala scrisa de o scoala de patiserie franceza cu deserturi clasice (pentur europa de vest evident) dar scrisa ca pentru "copii de scoala" si cu poze tot asa, efectiv poze cu ingrediente si cu pasii de urmat. Doua carti pentru decorat torturi/prajituri. Una dintre ele cum sa faci efectiv decoratiile mici si cealalta cum sa asamblezi si sa decorezi tortul. Eram pe punctul sa mai iau una de decorat pentur tortui pentru copii, insa nu avea sens anul asta, oricum cealalta e generala si deci contine si torturi pentur copii. O carte cu 356 retete pentru bebelusi si prescolari, o carte cu totul despre "baking" (cine imi traduce termenul asta in romana, eu nu reusesc sa mi-l traduc decat cu "aluaturi de facut in cuptor").

Am mai luat 5 carti de specialitate, a mea sau a lu' al meu printre care o "mecanica fluidelor" de Yamaguchi de care sunt foarte mandra, 5 romane Jane Austin in limba ei, ca variantele in romana le-am citit eu insa se pare ca e obligatoriu sa le citesti pre limba lor. 2 romane fantasy, 1 colectie de nuvele si povestiri scurte fantasy si sf si o carte de folosit la copii ar pentur adulti despre cum s afaci animale din baloane dotata cu tot cu baloane si pompa de umflat...ieri copilul s-a facut cu un caine facut de ta-su care a tinut-o ocupata mai bine de un ceas, dar pe care a reusit sa il desfaca.
Si apoi am mai luat diverse chestii de birotica, chestii pentru petreceri gen lumanari, fete de masa de unica folosinta, servetele...si o carticica mica dar superba cu "ces pun copii despre..."

Una care mi-a placut de am ras cu lacrimi in targ spusa de o fetita de 5 ani:

"Pe vremuri oamenii mari nu stiau cum se fac copii desi faceau destul de multi, asa imi zice bunica. Io cred ca bunica nici nu stie si nici nu a facut copii."
sau
"Planning familial e atunci cand parintii se gandesc ce sosete sa imi dea sau ce sa imi dea sa mananc."

Voiam sa ma mir in legatura cu aerosolii de romania. Am citit foarte atent ce avem noi in aerosoli si nu exista urma de adrenalina...in plus la noi trebuie cumparata doar masca si tubul care se ataseaza aparatului, aparatul se poate inchiria de la orice farmacie sau mutuala. La noi la farmacie e 1 euro pe saptamana...da' nu am avut asa multa nevoie de el.

Azi merg io la medic ca iar ma paste o "mica infectie pulmonara" dar defapt io sper sa primesc niste zile libere si de la doctor. Din cpaate nu ii pot zice pe sleau ce vreau ca imi da cu sutul in fund .

Si nervul mare al zilei de ieri... Am promis ca voi trimite din lucrusoarele lui Lorelei in Romania ai am pus ieri doua pachete la niste prietene...fratele meu pai m-a costat 58 de euro (mai bine de o treime din cat am dat in targul de carte) sa le trimit cand continutul lor era in general second hand, deci nici povetse sa coste atat...basca m-a pus sa complectez formularul vamal cand io credeam ca daca suntem in EU nu mai este asa ceva. M-am enervat cu nervii...si cu regret in suflet am decis cu nu mai tirmit pachete...eventual cand vine careva pe aici trimit cu ei spre Ro...ca mi se pare aruncare de bani de-aiurea.grrr. I-am spus sa imi zica cat m-ar fi costat sa trimit in Ungaria acelasi lucru...25.6 euro...sa ma impusc nu alta, din nou am senzatia ca e la milioane de ani lumina departare.

Momentan va lasa ca aud copil vorbind cu animale, deci s-a trezit, ma duc sa ii fac mancarica. Azi mancam sparanghel cu cartof, patrunjel si ou .

O zi buna si sanatate maxima,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

andrada, ma bucur ca a gasit tati de lucru! vezi cum s-a aranjat treaba? se rezolva cumva si cu jobul tau, ai sa vezi deocamdata pupa-ti baietelul si din partea noastra, ca a implinit 9 luni
si daca tot suntem la capitolul "pupaturi", ii dam un pop maaaaaare si bebelunikai de ylari, ca e gospodina si a vrut s-o ajute pe mami la gatit, dar si-a dat cu usa de la cuptor in capsor

cat despre tatii care isi vor baietii macho de pe-acum, ma gandeam ca baieteii "trebuie" sa fie duri, bataiosi, etc (), iar fetitele n-au voie sa bata mingea, sa se fugareasca, etc ca "fetitele nu fac asa ceva" bietii copii

georgiana, de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Citat:
citat din mesajul lui MsBB

Bai suntem mame! Imposibil sa stai deoparte cand cineva incearca sa-i faca rau puiului tau. Poate barbatii nu inteleg asta dar mie numai la gandul ca cineva ar putea sa-i faca ceva Andrei ma zbarlesc. As fi in stare sa-i sar la gat . Bine nu in cazul baietelului de 3 ani dar in general. Trebuie sa-i lasam sa fie independenti, sa nu-i cocolosim dar deocamdata noi suntem tot ce au, noi le oferim iubire,siguranta!

Lorich, Simona - nici nu vreau sa ma gandesc la ce sa va intampla dupa CIC. Eu trebuie sa ma gandesc serios incotro o iau dar refuz sa iau taurul de coarne inca. Mai copilaresc cu Andra .

Simona - te bagi la bb3? Cautam tipar de fata ?

Se vede , nu? Inca doarme mandra

Adriana mami de Andra , noastra!
Poze Andra (20.05.08)
Andra creste

Hmm, pe bune ca m-as baga, ce ma opreste e ca nu stiu dc ne mutam la casa anul asta.... Si un tipar de fata chiar n-ar strica...se poate tot cu okii albastri?
Fiica ta e grabita...probeaza sutien deja, hihi???

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Mai voiam sa zic rapid urmatoarele...

noua cand am primit de facut aerosoli ne-a spus pediatra: "si incercati sa tineti copilul in mediu umed, in baie daca usnt aburi, in bucatarie mai ales daca faceti o supa sau fierbeti catrne si zarzavaturi, nu dati drumul la hota si nu puneti capac, ii fac foarte bine aburii respectivi, la ea in dormitor ceai de musetel, cimbru, menta si tei aburinde puse pe calorifer".

Si apropo de program...am crescut, suntem mari (pe hartie, nu si fizic), trebuie sa intram in tipare. De luni coboara grupa fetei la copii mari si incep sa primeasca macare la ore fixe 11 si 15 cu totii in jurul mesei. Evident la astia mici trebuie sa urmeze obisnuiala, ca desi deja mancna la orele alea nici unul nu isi duce lingura la gura Deci va fi la ore fixe cu educatoarea si ajutoarele bagand la fiecare pe rand mancare in gurita.

pupici,
Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

Citat:
citat din mesajul lui simonacip

Hmm, pe bune ca m-as baga, ce ma opreste e ca nu stiu dc ne mutam la casa anul asta.... Si un tipar de fata chiar n-ar strica...se poate tot cu okii albastri?
Fiica ta e grabita...probeaza sutien deja, hihi???

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

hi! hi! fiica-mea probeaza sutiene mi se pare haios ca eu si MsBB suntem confundate, au mai facut-o si altele oricum, daca fiica-mea va fi dotata ca ma-sa, se satura repede de sutiene, ca fara nu prea vad cum ar iesi

georgiana, de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt

Mergi la inceput