Independenta financiar?
Raspunsuri - Pagina 7
olympia spune:
Ioana, daca-l iubesti si te iubeste, urmeaza-ti inima!Da o sansa acestei relatii, asuma-ti si riscurile cu ochii larg deschisi.
Eu am vaga impresie ca si ideea asta cu "independenta financiara" cu orice pret, nu e neaparat a ta, ci vine tot din educatie, ca daca si mama si bunica au lucrat, vai e rusine sa fii doar mama de meserie!
Adevarul e ca nu putem planifica decat foarte putine lucruri in viata si ca fericirea are un alt pret pentru fiecare.
Daca el nu e demn de increderea ta, te va insela indiferent daca asta se intampla in Canada sau in Romania. La 32 de ani si cu o afacere prospera mostenire de la parinti, sigur ca stie mai clar decat tine ce are de facut.
Daca afacerea va merge sau nu, daca tu vei fi multumita de un job sau altul, asta nu trebuie sa va impiedice sa va iubiti si sa fiti fericiti oriunde in lume! Puteti trece peste toate impreuna sau puteti sa va separati si sa dati vina pe Canada sau pe Romania.
Iti doresc mult noroc si curaj!
Pene colorate... cate putin din toate!
lara_c spune:
Ioana, cam ce am inteles eu pana acum....1) ca prietenul tau pleaca cu sau fara tine -el decide(sau a descis deja)
2)ca el are un venit peste medie in Canada si cu toate ca si tu poti avea aceasi oportunitate, el iti refuza asta pt. ca nu ii place sa aiba sef.Nu ti se pare un pic cam...control freak??
Nici macar nu stii cand tb sa plecati...da sunt sigura ca tot el dedcide...
Tu esti atat de indragostita de el incat esti dispusa sa te muti in RO pt el, el e bine merci in Canada , da' nu il doare ca tu in Cluj o sa stai pe tusa.
Eu zic sa te gandesti bine in primul rand daca relatia voastra e ok.
Cat despre venitul tau personal pe care il vei avea in Cluj..............sa fim seriosi.Chiar sper sa mai scrii aici sa ne spui ce job ai gasit si daca iti ajung banii si pt altceva decat benzina si tigari.Poate daca ai noroc sa gasesti un post intr-o multinationala sa ai un salariu decent.A, si daca esti obisnuita cu vacante exotice..forget it!
De ce prietenul tau nu face un compromis, daca afacerile astea minune ale lui nu merg decat in Ro, de ce nu face asta in Bucuresti, acolo ai avea si tu sansa sa ai o cariera si un salariu decent- ca angajat intr-o multinationala, locally engaged intr-o ambasada se castiga bine (iti spun din experienta)etc.
Cat de apropiati sunteti voi daca nu ti se pare ok ca lucrezi la firma lui, sa puneti bazele acestor afaceri si a bugetului familiei impreuna?
Cum va fi cand veti fi casatoriti si veti avea copii?Tu cu contul tau in care iti intra un salariu mediu pe economie in Ro si el cu contul lui unde ii intra milioanele din afaceri...si platiti fiecare 50-50 la facturi?
Nu iti spun toate astea cu rautate ,doar ca mie asa imi suna lucrurile, si nu mi se pare ok.
Si eu m-am mutat din Ro, unde aveam un standard de viata foarte bun, si ma mut o data la 3 ani in alta tara, tot datorita serviciului sotului meu, pana acum mereu am reusit sa imi gasesc joburi (am lucrat si impreuna, de aia iti zic ca nu vad de ce nu puteti lucra amandoi la el la firma).Dar fac asta pt. ca eu pot, invers nu se poate.Adica sa ne intoarcem in Ro, unde eu o sa am un job f bun iar sotul meu sa isi ia adio de la cariera.Un om care iubeste nu cere asta partenerului.
Succes iti doresc si te rog mediteaza la ce am spus, si decide tu, dar asigura-te in primul rand ca TE IUBESTE!!!
Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink
www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars
romana spune:
Daca-l iubesti asa de mult te vei duce cu el, indiferent ce spun altii, indiferent ce vor parintii tai. Eu cam asa vad lucrurile.
Oricum trebuie sa stii ca in Romania viata nu e roz si mai ales nu e asa cu ti-o imaginezi tu. Poate chiar si prietenul tau are o alta perceptie de acolo de la distanta, fata de una pe care ar avea-o dupa un timp petrecut in Romania. E mai rau decit crezi. Atit din punct de vedere al legilor, cit si al actiunilor de zi cu zi ale oamenilor ( fie ei cu functii in administratie, firme, fie oameni obisnuiti).
Eu va doresc sa va mearga afacerile, iar tie sa nu ajungi o femeie-sotie cu regrete sau o mama cu prea multe griji care sa nu-si mai doreasca sa fie independenta financiar, ci sa-si doreasca o mai mare implicare a sotului in treburile gospodariei.
Eu, personal, daca as fi in locul tau nu as pleca din Canada.
Sa fii fericita.
Mihaela1171 spune:
Ioana85 eu am plecat din RO in urma cu un an si jumatate. Am un singur sfat pentru tine: nu te intoarce in RO; ca sa iti detailez de ce, mi-ar trebui cateva pagini pe forum; succes
danutz spune:
Ioana, chestia asta cu dragostea e oricum o loterie. Poti acum sa fii extrem de indragostita si sa lasi totul pentru un barbat, iar peste 10 ani sa te trezesti zicand oare cum am putut sa-mi petrec atatia ani langa el?
Asta o zic din propria-mi experienta! Sfatul meu este sa-ti incepi o cariera acolo, iara daca la un mom dat vii in Romania, sa vii cu o experienta in spate (si eventual si cu ceva bani pusi deoparte) asa incat sa poti sa-ti gasesti ceva aici, mizand pe experienta!
Ce mai pot sa-ti spun este ca in Romania criza e abia la incept, nimeni nu poate prognoza cat de rau sau cat de bine va fi in urmatorii ani, adica deocamdata lumea sa lupta sa-si pastreze slujbele, salariile au cam inghetat, bugetele se reduc de peste tot, firmele se inchid, iar optiuni de noi slujbe nu prea sunt.
Iar pentru firmele private, e o mare diferenta intre business-ul de pana anul trecut si cel de acum. Viitorul meu sot are firma lui, anii trecuti a avut profit bunicel, anul asta abia isi recupereaza banii de la clienti, cu mari intarzieri, abia reuseste sa-si plateasca taxele, a redus drastic cheltuielile si nu se intrevede nici o luminita la capatul tunelului...
Tu trebuie sa fii independenta, sa ai cariera ta, banii tai si bazandu-te pe asta, sa-ti croiesti o viata! Altfel pacat de timpul petrecut studiid. Eu nu zic ca familia nu e importanta, ba din contra, e cea mai importanta, dar daca a-ti face o familie inseamna a renunta la ceva ce-ai dobandit cu greu pana acum, macar asigura-te ca merita pretul!
Mult succes!
nikol24 spune:
eu fetelor nu va inteleg deloc
ioana a cerut un sfat!dak ar trai sau nu decent alaturi de prietenul ei in romania nu daca e bine sau nu sa plece si sa fie alaturi de el!!!!nu pricep in veci de ce va dati cu parerea dak e bine sau nu sa faca acest compromis(dak intradevar este un compromis)
normal k o sa traiasca normal in romania si spun asta chiar dak din nefericire nu ma numar printre norocoasele care au terminat o faculatate dar sper din tot sufletul sa ajung vreodata sa am studiile ei
ioana si in romania se traieste si mai ales romanii pun f mare pret pe studiile pe care le ai dobandit in strainatate asa ca sunt sigura ca ai sa ti gasesti un job bine platit si aiaci(cu siguranta nu atat de bine k acolo)dar gandeste te ca si viata in romania este mult mai ieftina decat in canada
cu diploma ta de psihologie poti in cel ami rau caz zic eu din cate m am interesat(sper sa nu spun prostii)sa castigi ca inspecor resurse umane(adica sa angajezi oameni in cadrul unei companii)in jur de 25 30 de mil pe luna si spun asta cunoscand pe cineva care castiga astfel si este la inceput de drum
pe parcurs dobandind o anumita experienta poti castiga mai mult
oricum apreciez mult faptul ca nu vrei sa depinzi de sotul tau chiar dak el iti poate oferi un trai decent sau chiar mai mult si nu te speria si in romania se poate trai !
Delyutz spune:
Ioana, depinde mult si de noroc. Eu sunt din Bucuresti si iti pot zice ce se intampla pe aici, nu stiu cat de diferit e in Cluj.
Daca luam cazul 1 in care nu ai vreun noroc deosebit sa gasesti un job bun din prima sau nu cunosti persoanele potrivite astfel incat sa intri undeva "pe pile" atunci salariul de entry level este de regula de 15 milioane sau chiar mai putin...asta inseamna in jur de 350 euro. Daca viitorul tau sot va suporta toate cheltuielile iar tu vei folosi acesti bani numai pentru tine e ok. Daca insa vrei sa contribui activ la cheltuieli nu iti ajung deloc. Sunt f.putini.
Daca luam cazul norocos, este posibil sa nimeresti un job bun din prima (nu e imposibil, exista cazuri), dar tinand cont ca nu ai experienta salariul ar fi probabil cam de 20 milioane, deci cam 450-500 euro. Nici asa nu este prea mult, dar te poti descurca.
Ideea este ca banii nu iti vor ajunge sa contribui egal la cheltuielile din casa, sa iti cumperi ce vrei si sa mai si pui deoparte. Daca ai certitudinea ca cel putin o perioada vei fi "intretinuta" si vei putea pune banii acestia deoparte ar fi ok. Oricum, nu se poate cumpara cu ce ai zis ca ai putea face in Canada cu studiile tale...din pacate
Sper ca te-am ajutat putin. bafta
Cricor spune:
Ioana, eu m-am intors dupa 9 ani de Canada. Si sunt bine mersi.
Eu daca as fi in locul tau, si daca as simti ce spui tu ca simti pentru el, as pleca cu el.
Daca lucrurile se vor schimba in asemenea masura intre voi incat un trai impreuna nu va mai fi posibil, te poti intoarce oricand in Canada. Esti cetatean, esti educata acolo, de ce sa nu te poti intoarce?
Daca eu, crescuta in Romania, educata in Romania mi-am gasit un job pe masura pregatirii mele, in domeniul meu, bine platit (engleza cu accent, fara nici un clue de cultura canadiana) ...imi este foarte greu sa cred ca tu nu vei avea aceeasi sansa daca va trebui sa te intorci in Canada - asta punand raul inainte.
Este adevarat, nu cred ca vei avea aceeasi independenta financiara ca in Canada, probabil nu-ti vei putea cumpara o casa si o masina, numai si numai din salariul tau. Gandestete ca vei avea toate astea in Canada. Si? Vei fi mai fericita?
Corina
Miruma38 spune:
Ioana spui ca esti fericita si ca il iubesti, atunci traieste clipa draga mea fara sa te gandesti ce se va intampla peste 5 sau 10 ani....cine iti garantaza ca vom mai fi peste 10 ani?????Vad batrani pe strada care se tin de mana si care au trait in epoca comunista, intr un apartament de 50 metri patrati....Iubirea si intelegerea dintre voi este tot ce conteaza.....Decat sa te gandesti tot restul vietii cum ar fi fost.....Daca esti convinsa ca si el te iubeste si este fericit cu tine nu ezita. Stii draga mea????Eu am iesit dintro relatie, de curand, fara sa ma gandesc ce voi manca maine....si asta pentru ca mam indragostit de altcineva, nu credeam ca mi se va intampla asta vreodata.Aveam totul, intelegere, iubire, foarte multi bani, masini scumpe, mergeam in cele mai exotice locuri si toate astea nu au mai fost de ajuns.....L am parasit si sunt cu cel pe care il iubesc .Sigur ca uneori ma gandesc cat de usor era totul dar, cand imi zambeste, actualul, din prag ma topesc Am devenit o buna gospodina, mancare , curat , calcat...si am si serviciul pe deasupra.Ma face fericita si asta este tot ce conteaza pana la urma.Si sa nu uit, nu are bani.Munceste pentru 20 mil. pe luna si mai are si datorii la banca....asa ca.....Dar il ador si el ma adora pe mine.Suntem fericiti pentru moment si asta este tot ce conteaza.Ne dorim un copil, eu nu am din casatoria trecuta , iar el nu a fost niciodata casatorit.Si am si o varsta ...39 de ani.Gasesti tu ceva de munca pe aici.Lasa la o parte gandurile negre...de multe ori influenteaza negativ.Iubitiva frumos draga mea, indiferent unde..iar daca peste 10 ani nu va merge...crezi ca Canada va inchide granitele pentru tine???Te pup si te imbratisez, strans , strans.
Miruma38 spune:
Eu sunt hotarata de felul meu...chiar daca fac lucrurile prost uneori , le fac hotarata si niciodata nu regret.De ce oare nu regret???Poate pentru faptul ca este hotararea mea???????