Independenta financiar?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Mie mi se pare paguboasa atitudinea asta de a sta tot timpul cu cantarul in mana, atata dai tu, atat dau si eu...ce conteaza la urma urmei e sa fiti amandoi in aceeasi barca, si barca sa mearga inainte. Doi oameni care vor amandoi sa lucreze joburi cat de cat semnificative e greu s-o faca in exact acelasi orizont de timp.
Mie una stilul "mai bine stam despartiti ani de zile decat sa ma mut pt ca as da inapoi in cariera" mi se pare bull cu cauze mai adanci si doar o scuza pt o despartire eleganta. Nu cred ca dupa ce locuiesti la 500km distanta timp de cinci ani mai esti practic casatorit (sunt exceptii aici, stiu, dar eu vorbesc despre decizii unilaterale, in care unul sau ambii impricinati pun jobul inaintea casniciei).
Si de asemeni nu cred ca ceva ce ai dobandit cu stradanie, aptitudini, experienta, inseamna timp aruncat pe apa sambetei. Ce stii, ani lucrati in alta tara, calificari in afara domeniului "de baza", totul poate foarte bine sa insemne avantajul tau in fata altcuiva (care ar candida sa zicem pt aceeasi pozitie).
Nu va vorbesc din carti, eu asa am facut, mi-am lasat jobul din Romania (care job imi placea tare de tot, bani nu prea faceam) si am aterizat in US cu viza de nevasta (din aia care nu-ti permite nici sa accepti de lucru, nici sa mergi la scoala, practic iti permite numai sa respiri in US si cam atat) pt ca sotul meu sa aiba sansa sa faca ceea ce si-a dorit intotdeauna. Am vrut sa-i bata vantul in panze si nu sa fie un infrant.
Desi am decis si actionat asa, si eu sunt dintre cele care prefera sa-si castige ciorba zilnica. Am trait numai din salariul lui cam sase luni apoi incet incet norocul meu s-a schimbat, iar acum sunt cat se poate de multumita de ceea ce fac.
Ideea acestui mesaj ar fi ca cel mai bine e sa trust your gut feeling apropo de plecat sau neplecat. Daca decizi sa pleci aduna-ti atu-urile din maneca, ai incredere in tine si-ti vei gasi locul acolo unde mergi.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioana85
m-a reintrebat de curand daca vreau sa ma duc cu el pentru ca el e musai sa plece (nu intru in detalii de ce, dar sunt de acord cu el).

si daca nu te duci cu el, el ce alege totusi? te alege pe tine si ramasul in canada, sau pleaca in romania? asta e intrebarea. tu formulezi variante pentru viitorul in comun, el are deja variante pentru viitorul propriu, dinainte sa te cunoasca, ok, dar pe care faptul ca te cunoaste nu i le-a schimbat cu nimic. asta tie nu-ti suna nici un clopotel de alarma? a incercat o data cu afacerea in toronto, sa mai incerce si-a doua oara. dar nu cred ca vrea sa ramana in canada, cu sau fara tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
m-a reintrebat de curand daca vreau sa ma duc cu el pentru ca el e musai sa plece (nu intru in detalii de ce, dar sunt de acord cu el).

si daca nu te duci cu el, el ce alege totusi? te alege pe tine si ramasul in canada, sau pleaca in romania? asta e intrebarea. tu formulezi variante pentru viitorul in comun, el are deja variante pentru viitorul propriu, dinainte sa te cunoasca, ok, dar pe care faptul ca te cunoaste nu i le-a schimbat cu nimic. asta tie nu-ti suna nici un clopotel de alarma? a incercat o data cu afacerea in toronto, sa mai incerce si-a doua oara. dar nu cred ca vrea sa ramana in canada, cu sau fara tine.

n-am de gand sa-l pun sa aleaga pentru ca stiu ca el va fi mai fericit si mai implinit in romania decat in canada (povestea cu afacerile in TO e lunga). nu numai asta, dar il inteleg perfect; si eu as face la fel in locul lui.

el stie ce poate realiza in ambele tari, dar eu nu stiu ce pot realiza in RO, asa ca sunt dispusa sa incerc alaturi de el. am inceput relatia stiind ca la un moment dat va pleca, dar atunci, nici unul nu si-ar fi putut inchipui ca relatia noastra va dura atata.

am de ales intre cariera fara el, sau cariera cu el; eu aleg cariera cu el.

care e problema conchita? nu voi ajunge secretara, nici vorba, hai no, toti mi-au zis sa nu-mi pun problema de job ca o sa-mi gasesc; sa ma gandesc doar daca vreau sa ma duc cu el, si eu vreau, asa ca decizia e cam luata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana85 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

n-am de gand sa-l pun sa aleaga pentru ca stiu ca el va fi mai fericit si mai implinit in romania decat in canada (povestea cu afacerile in TO e lunga). nu numai asta, dar il inteleg perfect; si eu as face la fel in locul lui.

el stie ce poate realiza in ambele tari, dar eu nu stiu ce pot realiza in RO, asa ca sunt dispusa sa incerc alaturi de el. am inceput relatia stiind ca la un moment dat va pleca, dar atunci, nici unul nu si-ar fi putut inchipui ca relatia noastra va dura atata.

am de ales intre cariera fara el, sau cariera cu el; eu aleg cariera cu el.

care e problema conchita? nu voi ajunge secretara, nici vorba, hai no, toti mi-au zis sa nu-mi pun problema de job ca o sa-mi gasesc; sa ma gandesc doar daca vreau sa ma duc cu el, si eu vreau, asa ca decizia e cam luata.

sunt de acord sa ma duc cu el pentru ca el imi ofera totul, mi-a spus ca nu trebuie sa lucrez doar ca vreau eu, ca el ma sustine, nu e nici o problema si ca voi avea tot ce-mi pot dori.

intrebarea mea de la inceput n-a fost daca sa ma duc sau sa nu ma duc cu el, intrebarea mea era daca pot sa fiu independenta financiar si in romania.

nu m-ar deranja sa fiu dependenta daca as sti sigur ca nu va ma parasi la un anumit punct. de acea, eu doresc sa fiu independenta, nu ca cantaresc contributia fiecaruia, ci doar sa fiu pregatita pentru zile negre.

Mergi la inceput

Citat:
care e problema conchita?

problema, draga mea Ioana, e ca indiferent de pozitia pe care o s-o gasesti acolo, profesional vorbind, compromisul pe care il faci e de alta natura si este mult mai important - decizia a luat-o singur si e irevocabila, tu ai de ales doar sa-l urmezi sau nu.

nu ca sa pun paie pe foc, dar se pare ca tu nu mai stii nimic de societatea romaneasca. aici aveti amandoi programul pana la 7-8 seara, dar la firmele canadiene s-a auzit de hartuirea sexuala si se pedepseste. or in firmele romanesti, promiscuitatea e sport national si sunt pipite parvenite sau dornice de parvenire la fiecare colt de...office. si mai mult de-atat nu mai zic, ca nu vreau sa intru in polemici despre romancele materialiste. tu gandesti bine si rational, dar idealismul tau e mai puternic decat ratiunea. eu tot cred ca te vei gandi in interesul tau si vei lua decizia cea mai buna pentru tine, in primul rand. macar lasa-ti o portita de intoarcere sau impune conditii de plecare avantajoase tie, nu submite la tot si la orice...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ioi, ai zice ca ditai balaurul incearca s-o duca pe tarimul otravit.

parerea mea e ca nu conteaza banii, cariera, nimic - daca n-ai pe cineva drag la care sa te intorci acasa.

si cred ca e ok sa gindesti inainte de a face ceva, dar daca-ti petreci toata viata cintarind si masurind nu te alegi cu nimic.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buli

ioi, ai zice ca ditai balaurul incearca s-o duca pe tarimul otravit.

:-)) nu e chiar asa. poate e fat frumos cel mai frumos fat din lumea fetilor. pe mine m-a alarmat faza cand el a luat decizia pur si simplu si nici n-a cautat compromisuri cu iubita, in avantaj reciproc. el pleaca si gata. dar ce face daca ea nu merge cu el? pai nimic, tot pleaca. si concluzia care e? pai asta babeasca a mea, ca pentru omul Ioanei conteaza mai mult afacerile decat relatia, logic. nu vezi ce zice Ioana? ca daca nu pleaca dupa el, relatia e hocus pocus terminatus. mie abia asta mi-ar suna clopotele. restul tine de amanunte si nimeni nu-i poate oferi Ioanei garantii ca omul ei nu va gasi fro pitipoanca prin Cluj si nu va divorta de Ioana niciodata. e un topic mai jos cu un om de afaceri care s-a amorezat de femeia de serviciu de la el de la firma, in timp ce acasa avea nevasta desteapta, frumoasa si cu firma ei, o femeie de succes. cine-ar fi prevazut asa ceva? nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Are dreptate conchita, e o chestie asta ca el pleaca si tu alegi, vii sau nu.
Ah, iar in legatura cu femeile de succes sau femeile de serviciu, cica cu cat ai IQ mai scazut, cu atat iti gasesti mai usor partener, citii io pe msn intr-o zi:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ioana, vino in Ro, un lucru este sigur relatia cu parintii tai se va imbunati.
Abia traind si muncind in Ro, vei realiza ce cadou valoros ti-au facut parintii tai, respectiv cetatenia si viata din Ca.

Weekend placut,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Ioana, eu inteleg un pic situatia ta. Si eu mi-am urmat iubitul si am plecat lasind tot in urma.

Singura diferenta este ca decizia de a ne muta in Germania in loc de US a fost luata de amindoi si oarecum impinsa de mine. Fiindca el era gata sa renunte la domeniul pentru care muncise 5 ani doar ca sa imi fie mie mai usor sa ma adaptez. Evident schimbarea de la Canada la US ar fi fost mult mai usoara pentru mine care nici nu vorbeam germana la vremea respectiva. Dar nici-o clipa nu mi-a zis "Vii tu in Germania sau gata". Gindeste-te bine la asta, numai tu stii cum ati discutat si cum ati pus problema. Dar ai grija.

Mergi la inceput