Moldovence aspirante sau gravidute (9)
Raspunsuri - Pagina 20
Delphinas spune:
oanka nu cred ca deranjeaza pe cineva intrebarile tale.
nu am luat metformin. nici nu stiu pt ce e bun. ti-ai facut testosteronu si ai vazut ca ai probleme? asta in ce zi se face ca mie asa ceva nu mi s-a dat sa fac.
eu iau duphaston....2 pe zi, din z14 pana in z26
ramai optimista mai departe si nu dispera oricat ar fi de greu. o cunostinta de-a mea a ramas dupa 8 ani de incercari...asa ca o speranta tot mai e
poze, Just Me
Infertilitatea este o boala, Bazar pt Mihaita
ambitioasa
Emma INVINGE cancerul
oanka80 spune:
delphinas, mi-a cerut doctorita sa imi fac dozarea testosteronului odata cu prolactina, in ziua 21 si mi s-a luat de 2 ori sange in aceiasi zi la o diferenta de 3 ore. sacaitoare analizele astea
dar am mare noroc de o doctorita cu multa rabdare si credincioasa.
am o mare nelamurire: de ce oare se trimit analizele acestea la bucuresti?? cel putin la cabinetul unde merg eu totul se trimite la bucuresti. oare iasul chiar nu are laboranti chimisti de exceptie???si mi-a zis doctorita ca la laboratorul lor din bucuresti lucreaza niste tipe din franta. incotro ne indreptam dragele mele??
"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sf. Tihon Zadon
happymum spune:
oanka
si bun venit.
eu pot sa iti zic doar de duphaston. mie mi-a fost recomandat timp de 3 luni la rand pentru a imi regla CM. ca nu venea de capul lui neam. ![]()
si apoi in timpul sarcinii, fiind un derivat al progesteronului. acelasi lucru il face si utrogestanul.
am inteles ca utrogestanul e natural si folosit vaginal este absorbit 100%, iar duphastonul este sintetic si ia oral, neabsorbindu-se in totalitate, o parte din el ajungand in ficat. asa am citit si eu pe DC, aici.
iti doresc sa ti se indeplineasca visul cat mai curand. stai pe aproape, caci in ultima vreme au aparut II si se cam ia... ![]()

Cate putin pentru Casa Domnului: sa ajutam biserica Sf. Atanasie Patelarie
VA ROG FRUMOS SA IMI VOTATI FINUTA LA CONCURS. MULTUMIM DIN INIMA!
http://concurs.pampers.ro/profile/28618
_
Asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor 
Alex, hai la mama! Cand sa vie...
? Repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM
www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie
Amintirea cea mai draga mie
Poze noi cu maruta mea
pogonici1977 spune:
hapyummm...imi pare rau dar nu am reusit sa trec azi pe la banca, dar maine imi pun un biletel si sa nu mai uit....imi doresc din suflet sa dau si eu putin acolo
happymum spune:
pogo 
nu iti face probleme, contul va ramane deschis cat timp voi fi sfatuita sa il tin. initial am zis sa il tin deschis pana la Paste, dar acum am zis sa vad ce ma indruma si parintele. imediat cum am noutati, le spun aici.
_
? Repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM
Poze noi cu maruta mea
oanka80 spune:
happymum ti-am votat si noi finuta pt ca e dulce foc si maine cand ies de la servici trec si eu pe la banca sa daruim din putinul nostru pt achitarea clopotelor. am facut si noi 2 clopote la biserica noastra si f repede s-au mobilizat oamenii si s-a strans toata suma intr-un timp f scurt. nadejde la MD.
din ce am citit acum de la voi cred ca voi lua utrogestan. va poop pe toate si cu Doamne ajuta inainte

"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sf. Tihon
happymum spune:
maruta zice salumana de vot. ![]()
_
? Repede sa vie...
Au nevoie de ajutor ACUM
Poze noi cu maruta mea
Delphinas spune:
happymum am votat micuta strengarita
poze, Just Me
Infertilitatea este o boala, Bazar pt Mihaita
ambitioasa
Emma INVINGE cancerul
amir10 spune:
oanka80, metformin este un hipoglicemiant, utilizat in tratatea diabetului zaharat. Mai nou, s-a descoperit infertilitatea asociata SOP (sindrim ovarian polichistic sau boala ovarelor de portelan) ar avea un rol insemnat in a produce rezistenta la insulina si de aici asocierea.
SOP se diagnosticheaza prin:
- anovulatie
- aspect ecografic de ovare polichistice (prezenta a cel putin 12 foliculi cu diametrul cuprins intre 2 si 9 mm)
- exces de testosteron sau profil anormal al secretiei de gonadotropine (raport LH/FSH crescut)
- insulinemie crescuta si cu glicemie a jeun (e chinuitor de facut)
ca efecte adverse - greata, diaree, scadere in greutate, se iau cate 2 cpr x 500 sau 850 mg pe zi, cred ca dupa masa.
Duphaston este progesteron sintetic, mai este ca varianta de progesteron natural (mai ieftin chiar): Utrogestan, care este si sub forma de capsule moi care se administreaza intravaginal pt evitarea efectelor adverse (toxicitate hepatica, somnolenta, greata, ameteli). Se administreaza din ziua 16 (ATENTIE, LA 2 ZILE DUPA OVULATIE - daca ovulatie e in z16, se ia din z 18, altfel inhiba ovulatia) timp de 10 zile pana in z 26, apoi la 2 zile teoretic ar trebui sa survina mentruatia. Utrogestan se mai ia suplimentar in primul trimestru al sarcinii pentru a suplimenta productia de progesteron, pt a preveni avortul spontan.
Imi pare rau ca nu ti-au iesit inseminarile, dar bine ca esti optimista, asa si trebuie. La ce dr. esti?
oanka80 spune:
amir multumesc de informatii. eu merg la dr ciupilan la medimar.
"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sf. Tihon Zadon