Moldovence aspirante sau gravidute (9)
Raspunsuri - Pagina 18
amir10 spune:
Medeea, eu sunt deocamdata multumita la omini. dar au niste scoruri..........., dar fiind pt un scop nobil, strang din dinti. Iti doresc bafta, daca vrei mai multe informatii cu placere. Fii atenta,sa faci un drum la is de pomana, tb programare pt spermograma, apoi da rezultatul in vreo ora, ca tb biologul sa fie disponibil. Si pt un rezultat neeeronat, e bine sa recolteze pe loc, nu sa vina cu borcanasul.
Delphinas, de ce FSH in ziua 21, asta eu stiu ca se face in ziua 2/3 sau in ziua 14, la ovulatie...Spune si tu cand iti ia sange, ca vrei foliculo stimulator hormon, nu alte tampenii (VSH e viteza de sedimentare a hematiilor / daca e crescut sugereaza o infefctie), TSH e hormon tiroidian, daca e anormal, poate inhiba ovulatia (in hipotiroidie mai ales).
Uff, iar m-am intins, dar tare imi place sa stau de vorba cu voi. Si am la treaba....
Delphinas spune:
amir azi am facut progesteronul. dar pt ca in z4 in loc de FSH mi-au facut TSH si VSH va trebui la urmatorul CM sa fac FSH-ul.
la TSH stau chiar bine...sunt in grafic.
poze, Just Me
Infertilitatea este o boala, Bazar pt Mihaita
ambitioasa
happymum spune:
Ca=9,40
glicemie=113
TGP=62,4
TGO=31,16
uree=28,29
creattina=0,93
Hb=14,6
Ht=42,5
VSH=6
daca tot v-am prins vorbind despre valori, va rog si eu mult de tot sa imi spuneti ce credeti de cele de mai sus. astea sunt facute pe 20 feb in spital. pana acum nu m-a lamurit nimeni ce inseamna fiecare si ce e cu valorile. doar de TGP, mi s-a spus ca e dublu si ca sa am mai multa grija la ce mananc. 
am schimbat alimentatia, beau ceaiuri... sper sa fie bine.
multumesc.
VA ROG FRUMOS SA IMI VOTATI FINUTA LA CONCURS. MULTUMIM DIN INIMA!
http://concurs.pampers.ro/profile/28618
_
Asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor 
Alex, hai la mama! Cand sa vie...
? Repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM
www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie
Amintirea cea mai draga mie
Poze noi cu maruta mea
amir10 spune:
Ca e calcemia, e OK.
Glicemia e cam marisoara, nu sa dea la om, dar oricum normal este pana la 100, dar poate ai mancat mai mult dulce sau gras inainte de a face analiza.
TGP si TGO sunt enzime ce dau informatii despre starea ficatului, TGO iese mare cand se consuma alcool, ceea ce nu cred ca-i cazul tau.
In rest, hemoglobina si hematocritul sunt bune, deci nu ai anemie sau alta minune.
mai vezi pe net cu enzimele alea doua si valorile normale, dar nu ti-au scris si intervalul de valori normale, ca fiecare laborator are parametrii sai de referinta...
happymum spune:
amir multumesc mult.
analizele au fost facute la internare in spital si sunt trecute pe biletul de iesire.
de aceea nu am valori de referinta.
da, glicemia mea e mare de muuult. anul trecut in aprielie am descoperit-o, fu 131. mi s-a facut testul cu glucoza si a urcat la 200 si ceva.
nu mi s-a dat medicamentatie, ci doar regim alimentar. am reusit cel mai jos sa ajung la 107, atat.
de TGO, nu mi-a zis nimeni nimic. nici nu stiu daca e mare sau nu.
de baut, imi place doar berea, si asta rar.
acum am un tratament bazat pe ceaiuri si vitamine din extracte naturale. mi s-a dat pentru 3 luni. insa eu sper ca in lunile astea 2 cu postul sa se schimbe in bine problemutele mele, ca sa pun mana odata la treaba cu bebe. o sa repet analizele luna viitoare sa vad ce e schimbat.
VA ROG FRUMOS SA IMI VOTATI FINUTA LA CONCURS. MULTUMIM DIN INIMA!
http://concurs.pampers.ro/profile/28618
_
Asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor 
Alex, hai la mama! Cand sa vie...
? Repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM
www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie
Amintirea cea mai draga mie
Poze noi cu maruta mea
sophie76 spune:
Buna fetelor!!
declar si eu Z1, asta dupa ce luna asta am fost sub tratament cu anticonceptionale.Miine dimineata merg la Iasi pt a mi face analizele de FSH si progesteron, miercuri merg din nou la iasi dupa rezultate si ma intilnesc si cu dr. bors pentru ecografie si daca au disparut foliculii ramasi restanti de la inseminarea trecuta atunci o iau de la capat cu o noua inseminare, Doamne ajuta!!!
Daca nu iese nici de data asta eu alta inseminare nu fac, ma voi orienta direct spre FIV, sincer vorbind eu nu as face nici aceasta inseminare, as economisi banii pt FIV , procentul de reusita e f mic si anul asta nu am vazut, pe aici pe forum cel putin, nici o reusita cu inseminare si nu vb doar de Iasi, dar sotul meu mai spera inca la un rezultat pozitiv prin inseminare si doctorita mea mi a mai recomandat una, asa ca mai incerc, desi asa cum spunea amir10 te cam usuca de bani, plus ca pe mine ma mai costa si drumurile la Iasi ,lipsesc si de la job unde treaba nu e chiar pe roze....
happymum , referitor la TGO si TGP, daca ti ai facut si analizele pt virus hepatic B si C si sunt negative, atunci inseamna ca pb ta rezolva cu un regim alimentar, daca vrei poti consulta un gastroenterolog.
taty_ana si any75, ce mai faceti? ati mai fost la Chisinau, sper ca totul decurge f bine, va tin pumnii!!!!!
sophie
Delphinas spune:
da...am reusit si eu sa-mi iau toate rezultatele la dozarile hormonale, exceptand FSH.
cu ele in dinti ma voi prezenta la medic si apoi vedem incotro apuc si eu. din cate intuiesc eu asa...nimic nu pare a fi in neregula
am asa:
LH=3.13(faz locilulara-2.12-10.89 mUI/ml)
TSH=2.29(0.34-5.6)
estradiol=54(FL-24-114, O-62-534)
LH=6.87(fl-2.12-10.89, O-19.18-103.03)
prolactina-19.28(3.34-26.72)
progesteron=1.40(f foliculara-0.31-1,52, faz luteala-5.16-18.56)
oricum nu inteleg nimic asa ca mai bine nu ma stresez prea tare
poze, Just Me
Infertilitatea este o boala, Bazar pt Mihaita
ambitioasa
pogonici1977 spune:
fetelor dar ce harnicute ati fost...munciti ptr analize bravooooooooooo sa fiti pregatite oricand..asa va vreau...o sa ma iau si eu dupa voi
voi incepe cu spermograma sotului, o voi face aici la piatra, desi nu am incredere in lab analize, dar sa vedem cum stam cu ea cada adat trecuta era naspa
temp bazala e de 3 zile 37 gr
taty_ana spune:
buna fetele,
am fost vinerea trecuta la chisinau,am facut din nou histeroscopie,cand am reusit sa stau pe picioarele mele am vb cu dr da n-am inteles mai nimic....doar ca inca 2 luni tb sa iau AC sa-si revina endometru...ideea e ca am fost ff suparata asa ca a doua zi i-am trimis dr un mail sa-mi explice ce mi-a facut si mi-a raspuns:
"Stimata doamna, polipul endometrial e o patologie, care cu certitudine impiedica survenirea sarcinii atat pe cale naturala, cat si prin procedura FIV. De acea nu are rost de purces la FIV pana cand nu suntem convinsi ca starea uterului e normala. In cadrul primei histeroscopii sa inlaturat aproape tot polipul. Din punct de vedere tehnic nu a fost o problema de inlaturat tot polipul, dar din experienta si dupa datele literaturii raclajul exagerat si prea minutios poate afecta dezvoltarea ulterioara a endometrului, adica cand facem procedura FIV el e prea subtire pentru a face implantarea cu succes. In unele cazuri daca se face raclaj prea fortat, se poate afecta endometrul in asa fel ca aparitia sarcinii devine extrem de dificila. De acea mani****tiile intrauterine trebuie sa fie foarte legere pentru a evita complicatiile la distanta. La ultima histeroscopie s-a inlaturat practic tot ce a ramas din polip. Mai departe va trebui sa vedem cum isi revine endometrul. Pana la normalizarea functiei sale poate fi nevoie o luna dar poate si cateva luni. De acea va fi nevoie sa veniti cum v-am spus la clinica pentru a vedea dinamica"
...asa ca mi-a revenit din suparare si seara am iesit la restaurant cu prietenii,am baut vin rosu si am dansat
...
..cam atat....pana la fiv mai e...mi-am dat seama ca tb sa am rabdare si incerc sa nu stau cu gandul numai la asta....sapt asta eu si sotul ne inscriem la dansuri latino, sa ne facem viata mai frumoasa, sa mi se vascularizeze uterul(m-am gandit eu) si sa uitam cat putem de fiv....
pup fetele frumoase
amir10 spune:
taty_ana, bravo pentru optimism! Are dreptate doctorul, trebuie sa astepti sa se refaca uterul. Fa si niste tratamente naturiste ceva,ca nu strica, vezi ce mai iau fetele pentru asta, sigur iti poate ajuta. E foarte important sa fii optimista. Si mai incearca si natural, nu se stie de unde sare iepurele mic!!!
De-abia astept mai multe gravidute pe aici, sa mai po****m Moldova asta, ca are nevoie.
Pupici la toate