Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (276)
Raspunsuri - Pagina 8
cecilia L spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ceamica buna seara , cecilia si eu am aceeasi pb ca e numai de piciorul meu , nu mai stiu ce sa fac! nu pot pleca nicaieri multa vreme , zici ca se simte parasit , asa reactioneaza ! iar afara daca vede pe cineva primul lucru pe care-l face e sa se ascunda dupa mine . dupa ce se simte el in siguranta atunci mai face cativa pasi , altfel.... sunt punctul lui de reper , ce sa zic -si eu sunt ochi si urechi la sfaturi ! Ema , mamica lui Sebastian ( 21sept 2007 ) http://community.webshots.com/user/ceamica |
Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)poze noi
asa crestem
cecilia L spune:
| citat din mesajul lui ceamica buna seara , cecilia si eu am aceeasi pb ca e numai de piciorul meu , nu mai stiu ce sa fac! nu pot pleca nicaieri multa vreme , zici ca se simte parasit , asa reactioneaza ! iar afara daca vede pe cineva primul lucru pe care-l face e sa se ascunda dupa mine . dupa ce se simte el in siguranta atunci mai face cativa pasi , altfel.... sunt punctul lui de reper , ce sa zic -si eu sunt ochi si urechi la sfaturi ! Ema , mamica lui Sebastian ( 21sept 2007 ) http://community.webshots.com/user/ceamica |
Problema nu este afara sau in prezenta altor copii, nu sta langa piciorul meu si nici calare pe mine, se joaca, alearga isi cauta de lucru( Valentina l-a vazut,zici ca este independent) problema este in casa, aici nu mai pot nici sa respir, de plecat fara el nu se pune problema, am reusit de cateva ori (la cosmetica) dar urla cel putin 10min...dar am plecat...cred ca ar tb sa fac asta mai des, dar unde sa plec de nebuna seara dupa ce vine al meu sot????????
Cecilia si
asa crestem
cecilia L spune:
| citat din mesajul lui alehiam Neatza! Zilele astea am intrat doar pentru joaca. Si am uitat sa o pup pe prisi si sa-i urez La multi ani! Erina, cand o fi sa ne vedem ne-om vedea. Oricum, am inceput sa mergem si noi in weekend in moghioros. Iar robert e indragostit la propriu de masinute si de carusel. Dupa 4 ture, tot nu e plictisit, asa ca mai de fiecare data plecam in urlete. Cecilia, nu stiu ce sa zic sa faci cu Cristi. Eu de fiecare data cand plec si il las cu bona ii repet " Mami pleca la servici/ sau un pic. Ma intorc dupa ce papi, iesi afara si dormi". Ceva de genul asta. Acum cu statul cu tati, la mine e parfum cand il las cu tati. Ies pe usa si imi face si pa . Daca ar pleca insa tati fara el ar fi jale . Eu zic sa incepi prin a-l trimite pe tati cat mai mult cu el afara sa se joace cu el. La mine a mers foarte bine asta si cu bona. Nu avea nici o treaba ca iesea cu ea si eu ramaneam acasa. Important era in momentul ala ca iesea afara. Apoi, sa se implice cat mai mult tati in joaca lui. Sa danseze cu el, sa se alerge sa faca chestii mai de baieti si pe tine si pe cristi. Si poate ne vedem joi la babyexpo ![]() Mad cu Robert Stefan (09.09.2007) |
eu vin sigur joi dimineata, asa ca ne vedem.
Cecilia si
asa crestem
cecilia L spune:

papaciosul de legume sau micul balaceala(se vede ca ii place apa)
Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)
poze noi
asa crestem
alehiam spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui cecilia L
Problema nu este afara sau in prezenta altor copii, nu sta langa piciorul meu si nici calare pe mine, se joaca, alearga isi cauta de lucru( Valentina l-a vazut,zici ca este independent) problema este in casa, aici nu mai pot nici sa respir, de plecat fara el nu se pune problema, am reusit de cateva ori (la cosmetica) dar urla cel putin 10min...dar am plecat...cred ca ar tb sa fac asta mai des, dar unde sa plec de nebuna seara dupa ce vine al meu sot???????? Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)poze noi asa crestem |
Mad
cu
Robert Stefan (09.09.2007)
alehiam spune:
citat din mesajul lui cecilia L![]() ![]() papaciosul de legume sau micul balaceala(se vede ca ii place apa)Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)poze noi asa crestem |
Si inca cummmm
. Sper sa-i placa si mai incolo, ca il amenit ca il dam la inotMad
cu
Robert Stefan (09.09.2007)
ANDREEA11 spune:
Neata!
Mai fetelor eu zic sa va relaxati. Deja ma gandesc ca eu am o problema ca nu mi fac griji ca Cris nu zice mai nimik, ca nu e interesat de nici o carte, de nici un cub....Dar, sincer nu cred ca are nici o problema.
Lucrez cu copii cu retard mental si va zic ca nu ati vrea sa stiti ce inseamna asta.
In privinta jocului, la aceasta varsta ei descopera singuri prin joc. Imi fac lucrarea de doctorat pe folosirea jocului si va citez din ea: între 12 – 18 luni avem perioada jocului simbolic când apare prima dat#259; fic#355;iunea #351;i substitutul obiectului – copilul se preface c#259; doarme, ca vorbe#351;te la telefon, c#259; bea, c#259; m#259;nânc#259;. Între 1 – 3 ani apare jocul de mani****re sub influen#355;a trebuin#355;elor de a ac#355;iona asupra lumii #351;i de a o schimba. Jocul este înc#259;rcat de simbolistic#259;. Prin mi#351;care copilul exploreaz#259;, cunoa#351;te #351;i st#259;pâne#351;te obiectele, î#351;i formeaz#259; #351;i consolideaz#259; deprinderile de apucare, prindere, î#351;i cunoa#351;te schema corporal#259; .
Este cam devreme cred eu sa i stresam cu litere si cifre. Momentan ei trebuie sa descopere singuri si bineinteles noi sa i calauzim.
Nu toti copiii vor face puzzle la 2 ani, nu toti copiii vor recunoaste culorile la 2 ani....
Sunt copiii foarte precoce ca si Cristi de Cecilia, poate fi meritul mamei ca si educator, sau poate fi el un copil burete cum ii zic eu, care absoarbe orice informatie. Asta nu inseamna ca dc Cris al meu nu face nici o zecime e un retardat, poate Cristi al Ceciliei e un copil supradotat.
La aceasta varsta nu se poate stabili Q.I., dar se interpreteaza in functie de dezvoltarea psihomotorie. Daca merge, se aseaza, se ridica, incerca sa alerge, se catara, recunoaste cat de cat schema corporala, se orienteaza in spatiu mai bine, este capabil de miscari mai fine ( ex aduna scamele) etc AVETI COPII CAT SE POATE DE NORMALI.
haideti sa i lasam sa se dezvolte singuri, va veni vremea cand vor fi obligati sa invete. Eu sincer mi-am propus ca pana atunci cand Cris va fi la scoala sa nu l fortez cu invatat litere, cifre. operatii matematice....
M-am cam lungit insa va vad pe multe stresate si mi se pare nederept fata de puiutii vostri. Nu zic sa fim inconstiente, dar atata timp cat copilul interactioneaza cu noi, e atras de jucarii, e atent la activitatile noastre e OK. Si eu il luam etalon pe Cristi de Cecilia insa mi am dat seama ca el este si va fi mult timp inaintea lui Cris si inaintea multor copii de pe forum.
Toti sa fie sanatosi si sa ne bucuram de ei.
diwana spune:
Ma simt datoare cu niste explicatii
Nu cred ca s-a inteles exact ce am vrut sa spun, sau n-am explicat cum trebuie. Sa nu se inteleaga niciun moment ca is o mama exagerata care ii baga, sau vrea sa-i bage informatiile pe gat cu forta. Tot eu spuneam si mai devreme ca fiecare are ritmul lui, preocuparile lui si ca stiu mai multe decat credem, si ca trebuie sa ne pliem dupa cerintele lor. Nu am crezut niciun moment ca fiu-meu este "prost' sau "mai prost" decat altii (exprimarea un pic cam dura), ba dimpotriva cred ca este f. destept. Mereu am sustinut ca nu ma intereseaza sa fie genial la varsta asta, ca ma intereseaza sa se descurce cand chiar va trebui, sa invete la scoala cand va fi, sa stie atunci sa scrie, sa citeasca, tabla inmultirii, etc. DAR, si doar aici este acest dar, cred ca e bine, din punctul meu de vedere, sa fiu atenta la ce-l intereseaza si sa invatam JUCANDU-NE, nu fortat chestiile care il intereseaza. Eu il testez sa vad daca ii place si daca e pregatit sa faca ceva. Puzzle are unul singur, si o tablita cu litere si cifre magnet pe care le-a primit cadou. I le-am dat atunci cand le-a primit sa vad ce face cu ele, dupa 10 minute i le-am luat, le baga in gura si se putea inneca cu magnetul. Si i le-am mai dat de vreo 3 ori, in decurs de 5 luni, ieri fiind a treia sau a patra oara
. Nu vreau sa-l invat alfabetul, doamne fereste, nu-l pun pe un scaun, si eu scot litera cu litera, ii dau cu batul peste degete ca nu e atent, etc.
. Daca pune mana pe una, si o lipeste pe tabla, sau pe masina de spalat, ii spun pur si simplu ce litera e sau ce culoare, atata tot. Tot ce am vrut sa-i arat e sa vada cum se lipesc (bine, eu le-am pus si in ordine
) pe tabla, sa-l familiarizez cu forma lor, culoarea si modul de operare, adica cum stau ele frumos lipite si ce frumos cad ele daca le dau un bobarnac, ceea ce-l distreaza. Eu una chiar nu insist sa faca ceva, poate mi-ar placea, dar nu tin cu dintii de treaba asta, si nu cred ca e inapoiat daca nu face aceleasi lucruri ca si altii. E un copil vesel, haios, independent, jucaus, sociabil si sanatos si imposibil sa nu-l iubesti
. Mie mi-e de ajuns asta deocamdata. Daca vreau sa-i arat si alte jocuri, repet jocuri, este ca sa nu se plictiseasca, sa nu se uite la tv, la calculator (nu se uita mult deocamdata, dar nici nu vrea sa creasca exponential cu varsta interesul sau pt. tv) Vreau sa ii placa sa citeasca, sa se joace cu imaginatie, si mai ales cu alti copii, cum ne jucam noi. Ma tem sa nu ajunga ca si copiii de la mine de la bloc pe care i-am intrebat ca nu se mai joaca in spatele blocului, unde-s toti?, si mi-a raspuns ca ba da, se joaca dar in retea
. Ei bine, asta n-as vrea sa faca, recunosc.
Nici nu merg prin magazine sa-i cumpar te miri ce jucarie care face te miri ce, si ii dezvolta mai stiu eu ce, are putine jucarii, eu i-am cumparat vreo doua, poate ii bine, poate ii rau, dar asa fac eu. Nu sunt de acord cu bombardarea lor cu activitati.
Sper ca nu am suparat pe nimeni, nu fac, jur, nicio paralela cu nimeni, si nu vorbesc despre absolut nimeni de pe acest forum, vreau doar sa spun despre mine, necomparandu-ma cu nimeni de aici. 
. Nu vreau sa se inteleaga altceva.
Diwana si pitic Rares (14.09.2007)
filmulete Rares
Piticul se face mare