Vreau sa fiu mai bun

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabirus

Pai sa va arunc urmatorul challenge (mi-l arunc si mie, ca sunt in aceeasi oala si declar pe fata ca nu sunt sigura de raspuns):

1. Exista mai multe feluri de iubire sau doar un singur tip de iubire este iubire adevarata, indiferent care ar fi tinta acestei iubiri?

2. De unde stim ca iubim pur, cu adevarat? Avem capacitatea sa ne dam seama de acest lucru, sa ne autoevaluam iubirea?

3. Actul volitional ("fa tot ce vrei") este sau nu separabil si separat de iubirea adevarata?

4. In aceeasi ordine de idei: iubirea noastra se imparte in general intre mai multe tinte. Este vreo iubire mai importanta decat alta? Trebuie sa fie o iubire mai mare decat alta? De exemplu din Biblie extragem clar ca trebuie sa iubim mai tare pe Dumnezeu decat orice, decat de exemplu, pe copilul nostru. In acest caz desi iubesc cu adevarat pe copilul meu, daca Dumnezeu mi-la ia (sau in exemplul biblic imi cere sa il ucid), nu pot sa fac ce vreau, dar sunt in acelasi timp in limitele iubirii de Dumnezeu.

Este un exemplu extrem, va rog sa nu va legati de el Vroiam doar sa explic ideea. Puteti aduce orice alte exemple, ne-biblice, de zi cu zi sau de unde doriti voi. Deci: as dori sa discutam IDEEA, nu modul de expunere (care s-ar putea sa nu fie tot timpul coerent, si in acest caz va rog sa cereti lamuriri suplimentare fara sa dati cu rosii )

Hoinari suntem in viata asta, iar drumul spre casa cu greu il regasim

1. Exista mai multe feluri de iubire sau doar un singur tip de iubire este iubire adevarata, indiferent care ar fi tinta acestei iubiri?

Pentru mine exista mai multe tipuri de iubire. Si toate sunt adevarate, doar diferite intre ele. Imi iubesc copilul, sotul, tatal, sora, prietenii, pisicile. Dar nu sunt la fel "iubirile" mele. Imi iubesc altfel copilul fata de cum imi iubesc sora.

2. De unde stim ca iubim pur, cu adevarat? Avem capacitatea sa ne dam seama de acest lucru, sa ne autoevaluam iubirea?

Nu prea inteleg legatura intre "iubire" si "pur". Imi iubesc foarte mult sotul. Dar "pur" nu are ce cauta in context.
Stiu ca ii iubesc. Pe toti cei enumerati mai sus.

3. Actul volitional ("fa tot ce vrei") este sau nu separabil si separat de iubirea adevarata?

Eu presupun ca ideea era ca daca iubesti, nu neaparat toti oamenii, dar macar o parte dintre ei, nu vei face nimic care sa le faca rau celor pe care ii iubesti. Deci poti face tot ce vrei, ca oricum ceea ce vei face va fi si spre binele celor pe care ii iubesti ....

4. In aceeasi ordine de idei: iubirea noastra se imparte in general intre mai multe tinte. Este vreo iubire mai importanta decat alta? Trebuie sa fie o iubire mai mare decat alta? De exemplu din Biblie extragem clar ca trebuie sa iubim mai tare pe Dumnezeu decat orice, decat de exemplu, pe copilul nostru. In acest caz desi iubesc cu adevarat pe copilul meu, daca Dumnezeu mi-la ia (sau in exemplul biblic imi cere sa il ucid), nu pot sa fac ce vreau, dar sunt in acelasi timp in limitele iubirii de Dumnezeu.

Nu stiu daca o iubire e mai importanta decat alta. Dar in mod clar iubirea pentru copil este cumva deasupra celorlalte. La faza cu Dumnezeu nu ma bag ca sunt atee.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera īntr-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabytza25 spune:

vad ca de ceva vreme nu se mai scrie nimic la subiectul asta... oare nimeni nu mai vrea sa fie bun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Mi-ai luat vorba din gura gabytza
Si mie-mi vine sa rād cānd vad subiectele mai "savuroase" cum cresc ca Fat-Frumos... iar asta cu 'vreau sa fiu mai bun' a ramas de carutza .
Ori nu vrem sa fim mai buni, ori ne īnchipuim ca suntem deja suficient de buni si ajunge sa ne mentinem.
G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Eu astazi am vrut sa fiu mai buna si adica am hotarat sa tin post, post de la a ma enerva. Imi e milt mai greu decat sa nu mananc ceva interzis, deci pentru mine asta e postul. Am reusit cam 99%.

Maine imi porpun sa tin din nou post. Sa nu las nici un gand rau sau negativ sa ma influenteze. Chiar daca stiu ca sunt reale, si justificate, vreau sa ma concentrez numai asupra credintei si sperantei pe care mi-o da Dumnezeu. Vad eu daca reusesc.

21+

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Buna, fetelor!

Merci ca ati resuscitat subiectul.

Mie mi-e greu sa tin postul din simplul motiv ca nu am timpul necesar sa gatesc separat pentru adulti si pitici, iar piticii mei si asa sunt cam slabuti, nu cred ca ar fi benefic sa tina post acuma.

Dar incerc sa tin post in suflet si sa citesc cate un acatist.

Azi aniversez 9 ani de casnicie! Nu imi vine sa cred ce repede trece timpul. Dar cum nu pot sa fac surprize romantice pentru ca m-a lovit viroza si nu vreau sa infestez consortul, cred ca am sa fac un tort. Si asa stau acasa in medical, azi am timp sa fac.

Va doresc o zi buna

Hoinari suntem in viata asta, iar drumul spre casa cu greu il regasim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Si eu imi doresc sa fiu un om mai bun...dar nu pot!

Acum depinde ce inseamn ptr fiecare a fi mai bun, depinde ce ne supara la noi...
de ex:mai vad(la munca) un cuplu ce vine sa ia cina sa zicem...ea 20 ani, el la vreo 50, inca putin si sfidand masa de oameni din jur, aproape ca ...fac un copil acolo, in vazul tuturor...nu de multe ori mi s-a dat sa vad, la sf cinei cum don'soara punea in portofel ctev sute bune de dolari...no, nu pot fi un om bun... imi starneste efectiv o ura imensa ast' peisaj, si prin urmare devin acra, ironica(desi prin natura muncii, ar trebui sa respect clientul indiferent de comportament, culoare, sex, etc etc), eventual ignor complet personajul.

Ma scarbeste, si uit complet de iubirea la care ne indeamna D-zeu.

Nu suporrt ironiile, si daca cineva indrazneste sa faca vreo gluma proasta,eventual vreun mascul cu nevasta langa el, incercand marea cu degetul cand sotia isi reface machiajul, devin efectiv violenta, (ma rog, nu sar la bataie), si iar...sa fereasca Sfantul de ce-mi iese din...inima, ce ganduri si ce ...nu ar trebui sa fiu asa, dar nu pot, sunt rea...naturally!

As vrea sa ma schimb, ma rog sa-mi dea D-zeu rabdaaaaaaare....dar nu merge, nu vad nici un progres, trist...

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Nikole...buna!

bun venit si tie printre extraterestre :) si eu una reactionez cam la fel, ma incing la nervi cum n-ai vazut cand mi se arata de ex lucruri scabroase cum ai descris tu...uneori m-am intrebat de care parte e normalitatea...la ei sau la mine? pt ca nu pot sa nu remarc ca balanta inclina primejdios spre categoria cealalta si atunci ma intreb daca nu cumva ei formeaza normalitatea iar eu sunt specimenul ciudat si neadaptat de provenienta extraterestra, ratacit cumva printre pamanteni. Pt. ca ma deranjeaza muuuulte, enorm de muuulte comportamente si actiuni ale semenilor mei

Mergi la inceput

nikole nici mie nu-mi plac domnisoarele care stau cu domni care au poate de 2 ori mai mult varsta lor, insa au un portofel "dotat"... insa din pacate asta e societatea de azi... asa promoveaza, ne invatza... ba chiar ne baga pe gat MEDIA in primul rand! Si in cazul fetelor, sunt foarte multe carora li se impune de acasa sa isi gaseasca un astfel de barbat (ca pana la urma, ce conteaaza sentimentele daca nu te poate tine in puf?!?).

insa exista si cazuri opuse. o sa-ti dau un exemplu: ea 21, el 23... amandoi studenti, ea (adica parintii ei) cu o situatie financiara buna, el mai putin buna. E totul ok, pana la iesirea de weekend, care se prezinta sub forma: dragule, eu vreau sa ies in clubul x (f. scump!), iti permiti sa ma scoti? NU... atunci merg singura ca imi permit sa imi platesc, dar sa iti platesc si tie e penibil... Cei despre care am povestit sunt niste prieteni... nu am inteles niciodata cum de el ii suporta astfel de gesturi (si se mai pot enumera gramezi de situatii de genul asta).

Sufletul meu se revolta mereu cand vad chestii din astea... insa tac, nu arunc cu pietre... e viatza lor, si s-ar putea isca o cearta si in defintiv daca le place sa traiasca asa, e problema lor.

Insa da, la fel ca si tine, si ca toti mi-e pur si simplu sila de astfel de oameni.

Mergi la inceput

dorsilia, la fel ca si tine incep si eu sa ma intreb care-i normalitatea, caci intr-adevar din ce in ce mai multe astfel de cazuri intalnim.:(

Mergi la inceput