Salajencele in asteptare!!![82]
Raspunsuri - Pagina 4
mihaela_s spune:
Oti, io ziceam ce ai zis tu
, ca la tortul de 3,5 kg numai ingredientele te costa 13 euro. Sau ceva n-am inteles eu...
.
Reteta(dupa ce am citit-o vad ca e tare simpla...cred ca pot si eu sa o fac):
1. Cumpara un blat cu 3 "foi" sau fa tu unul clasic pe care sa-l poti taia in 3.
2. Fa o crema de vanilie(in reteta scrie ca din plic, nu stiu daca tu ai ceva reteta...)
3. Bate 4 dl frisca impreuna cu 2-3 linguri de zahar.
4. Intinde un strat de fructe(zmeura+afine) sau dulceata de fructe pe primul blat de tort. Intinde cca 1,5 dl de frisca peste.
5. Aseaza blatul al 2-lea peste si intinde crema de vanilie.
6. Pune capacul peste(zau ca asa scrie, se refera la capacul tortului :)). Imprastie fructele peste capac.
7. Amesteca zaharul gelatinat(cred ca e zahar din acela special pentru dulceturi sau jeleu pentru tarte, stiu ca eu am facut in Ro cu asa ceva) cu sirop de zmeura intr-un vas. (nu scrie cantitati...). Lasa sa fiarba o jumate de minut. Lasa sa se raceasca. Ai grija cand incepe sa se intareasca, intinde-l peste fructe. Lasa-l sa se intareasca de tot.
8. Orneaza cu frisca pe lateral si putin pe tort.
Oti, uite www.kokaihop.se/recept/drottningtaarta" target="_blank">aici cum arata tortul asta, noi ce am cumparat era si cu fulgi de migdale peste frisca si arata ca si cel din imaginea dinainte. Noa poti sa-l faci dupa imaginatie...
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
Bia, Romanika nu ma satisfacea defel, Suedika ma satisface partial
. Ca de aia ma apucai si io de tortUrat
. Nu fac astia bre torturi cu ciocolata
. O sa incerc si eu un tort asa cum face Oti cu mouse de cioco si cu fructe. Poate in vacanta...sa vad cat timp oi avea.
Oti, crema mouse cu fructe e cea cu iaurt si gelatina?
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui silvana_salajan Miha, dar eu NU socotesc manopera Da vreau reteta! Tortul arata de milioane.edit: am uitat un NU. Care era de fapt cel mai important |
Ok, acum am pricipit. Dar tortul tau valoreaza dublu. Asta voiam eu sa subliniez.
Ca n-o socotesti manopera, dar o incluzi...adica muncesti la el. Daca ai vinde torturi, atunci pretul ar fi dublu...asta e norocul tau ca le poti face singura . 

vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
silvana_salajan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mihaela_s Oti, io ziceam ce ai zis tu .Reteta(dupa ce am citit-o vad ca e tare simpla...cred ca pot si eu sa o fac): 1. Cumpara un blat cu 3 "foi" sau fa tu unul clasic pe care sa-l poti taia in 3. 2. Fa o crema de vanilie(in reteta scrie ca din plic, nu stiu daca tu ai ceva reteta...) 3. Bate 4 dl frisca impreuna cu 2-3 linguri de zahar. 4. Intinde un strat de fructe(zmeura+afine) sau dulceata de fructe pe primul blat de tort. Intinde cca 1,5 dl de frisca peste. 5. Aseaza blatul al 2-lea peste si intinde crema de vanilie. 6. Pune capacul peste(zau ca asa scrie, se refera la capacul tortului :)). Imprastie fructele peste capac. 7. Amesteca zaharul gelatinat(cred ca e zahar din acela special pentru dulceturi sau jeleu pentru tarte, stiu ca eu am facut in Ro cu asa ceva) cu sirop de zmeura intr-un vas. (nu scrie cantitati...). Lasa sa fiarba o jumate de minut. Lasa sa se raceasca. Ai grija cand incepe sa se intareasca, intinde-l peste fructe. Lasa-l sa se intareasca de tot. 8. Orneaza cu frisca pe lateral si putin pe tort.Oti, uite www.kokaihop.se/recept/drottningtaarta" target="_blank">aici cum arata tortul asta, noi ce am cumparat era si cu fulgi de migdale peste frisca si arata ca si cel din imaginea dinainte. Noa poti sa-l faci dupa imaginatie... |
Bia, da de ce sa asteptam pana la vara?
silvana_salajan spune:
Miha, reteta asta e cu bezea? Nu te uiti?http://www.kokaihop.se/recept/aepplekaka-med-maraengMa gandesc ca peste vreo crema e facuta o bezea?
mihaela_s spune:
Oti, da, e cu bezea. Dar nu e cu crema, e cu mere...Zi daca vrei si traduc si reteta asta...
. Mai exersez si eu suedeza, poate scot o carte de torturi in romana, traduse
. Zau, cauta si ce iti place zi ca iti traduc. Acum m-am prins de ce nu vedeam cantitatile de ingrediente, trebuia sa fiu membru...asa ca m-am facut si acum am si cantitati. Ma duc sa vad ce am pierdut la reteta dinainte.
Asa e, e simpla...de aia ziceam ca pot si eu sa o fac. Sa imi zici cum o adaptezi, ok?
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Bimilit spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui silvana_salajan
Da Miha, am scris in graba, Alex plangea si nu m-am verificat. Ideea e ca eu NU calculez manopera, deci pentru mine e mai ieftin sa il fac decat sa il cumpar. Si mai e si aspectul celalalt, cu torturile de cofetarie. Toate arata super, dar au acelasi gust. Reteta ta suna bine, eu as mai "complica" nitel lucrurile, ca e prea usor de facut Da mouseul de zmeura e zmeura din congi, zahar, iaurt de zmeura, gelatina si frisca batuta. Am avut aseara ceva emotii, ca de data asta nu l-am montat nici cupola, nici carapace, mi-o fost frica sa nu o ia crema de fructe la vale, dar am avut noroc ![]() Bia, da de ce sa asteptam pana la vara? |
plus ca e si mai gustos
si sanatos decat cele comercializate.soro, amu nu-i destul ca ma autoinvitai cu tata gasca de salajence
Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...
www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi
mihaela_s spune:
Da, asta e zaharul de jeleu, e special vad.
Crema de vanilie e in plic, scrie 2 plicuri si 3 dl de lapte, o lingura zahar.
pup, fug ca incepe Eurovizion, a 3-a tura de semifinale...mai viu dupa.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
dianalaura spune:
ioi fete, m-ati terminat cu torTurile voastre..ce bine arata...
Oti, un pupic dulce dulce pentru Alex de la mine si o strangere de mana "barbateasca"
de la Stefan
Noi am fost la mama, apoi am mers iar la tara (mi-a venit o matusa din Italia -sora lui mama, si am mers sa o vedem)si mai devreme am ajuns acasa. Si acum ma duc in sfarsit la placinta, sper sa mi se fi dezghetat foile, ca altfel muncesc si eu alaturi de mircea badea ![]()
diana
de
IANIS STEFAN 14 mai 2007
Asa creste Stefan
Torturi

Tortul arata de milioane.