Salajencele in asteptare!!![82]

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Oti, io ziceam ce ai zis tu , ca la tortul de 3,5 kg numai ingredientele te costa 13 euro. Sau ceva n-am inteles eu....

Reteta(dupa ce am citit-o vad ca e tare simpla...cred ca pot si eu sa o fac):
1. Cumpara un blat cu 3 "foi" sau fa tu unul clasic pe care sa-l poti taia in 3.
2. Fa o crema de vanilie(in reteta scrie ca din plic, nu stiu daca tu ai ceva reteta...)
3. Bate 4 dl frisca impreuna cu 2-3 linguri de zahar.
4. Intinde un strat de fructe(zmeura+afine) sau dulceata de fructe pe primul blat de tort. Intinde cca 1,5 dl de frisca peste.
5. Aseaza blatul al 2-lea peste si intinde crema de vanilie.
6. Pune capacul peste(zau ca asa scrie, se refera la capacul tortului :)). Imprastie fructele peste capac.
7. Amesteca zaharul gelatinat(cred ca e zahar din acela special pentru dulceturi sau jeleu pentru tarte, stiu ca eu am facut in Ro cu asa ceva) cu sirop de zmeura intr-un vas. (nu scrie cantitati...). Lasa sa fiarba o jumate de minut. Lasa sa se raceasca. Ai grija cand incepe sa se intareasca, intinde-l peste fructe. Lasa-l sa se intareasca de tot.
8. Orneaza cu frisca pe lateral si putin pe tort.

Oti, uite www.kokaihop.se/recept/drottningtaarta" target="_blank">aici cum arata tortul asta, noi ce am cumparat era si cu fulgi de migdale peste frisca si arata ca si cel din imaginea dinainte. Noa poti sa-l faci dupa imaginatie...

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Bia, Romanika nu ma satisfacea defel, Suedika ma satisface partial . Ca de aia ma apucai si io de tortUrat . Nu fac astia bre torturi cu ciocolata . O sa incerc si eu un tort asa cum face Oti cu mouse de cioco si cu fructe. Poate in vacanta...sa vad cat timp oi avea.

Oti, crema mouse cu fructe e cea cu iaurt si gelatina?

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui silvana_salajan

Miha, dar eu NU socotesc manopera
Da vreau reteta! Tortul arata de milioane.

edit: am uitat un NU. Care era de fapt cel mai important

Ok, acum am pricipit. Dar tortul tau valoreaza dublu. Asta voiam eu sa subliniez. Ca n-o socotesti manopera, dar o incluzi...adica muncesti la el. Daca ai vinde torturi, atunci pretul ar fi dublu...asta e norocul tau ca le poti face singura .

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
Oti, io ziceam ce ai zis tu , ca la tortul de 3,5 kg numai ingredientele te costa 13 euro. Sau ceva n-am inteles eu....Reteta(dupa ce am citit-o vad ca e tare simpla...cred ca pot si eu sa o fac): 1. Cumpara un blat cu 3 "foi" sau fa tu unul clasic pe care sa-l poti taia in 3. 2. Fa o crema de vanilie(in reteta scrie ca din plic, nu stiu daca tu ai ceva reteta...) 3. Bate 4 dl frisca impreuna cu 2-3 linguri de zahar. 4. Intinde un strat de fructe(zmeura+afine) sau dulceata de fructe pe primul blat de tort. Intinde cca 1,5 dl de frisca peste. 5. Aseaza blatul al 2-lea peste si intinde crema de vanilie. 6. Pune capacul peste(zau ca asa scrie, se refera la capacul tortului :)). Imprastie fructele peste capac. 7. Amesteca zaharul gelatinat(cred ca e zahar din acela special pentru dulceturi sau jeleu pentru tarte, stiu ca eu am facut in Ro cu asa ceva) cu sirop de zmeura intr-un vas. (nu scrie cantitati...). Lasa sa fiarba o jumate de minut. Lasa sa se raceasca. Ai grija cand incepe sa se intareasca, intinde-l peste fructe. Lasa-l sa se intareasca de tot. 8. Orneaza cu frisca pe lateral si putin pe tort.Oti, uite www.kokaihop.se/recept/drottningtaarta" target="_blank">aici cum arata tortul asta, noi ce am cumparat era si cu fulgi de migdale peste frisca si arata ca si cel din imaginea dinainte. Noa poti sa-l faci dupa imaginatie...
Da Miha, am scris in graba, Alex plangea si nu m-am verificat. Ideea e ca eu NU calculez manopera, deci pentru mine e mai ieftin sa il fac decat sa il cumpar. Si mai e si aspectul celalalt, cu torturile de cofetarie. Toate arata super, dar au acelasi gust.Reteta ta suna bine, eu as mai "complica" nitel lucrurile, ca e prea usor de facut Da mouseul de zmeura e zmeura din congi, zahar, iaurt de zmeura, gelatina si frisca batuta. Am avut aseara ceva emotii, ca de data asta nu l-am montat nici cupola, nici carapace, mi-o fost frica sa nu o ia crema de fructe la vale, dar am avut noroc Bia, da de ce sa asteptam pana la vara?

Mergi la inceput

Ha, pana la urma ne-am inteles.

Mergi la inceput

Miha, reteta asta e cu bezea? Nu te uiti?http://www.kokaihop.se/recept/aepplekaka-med-maraengMa gandesc ca peste vreo crema e facuta o bezea?

Mergi la inceput

Oti, da, e cu bezea. Dar nu e cu crema, e cu mere...Zi daca vrei si traduc si reteta asta.... Mai exersez si eu suedeza, poate scot o carte de torturi in romana, traduse . Zau, cauta si ce iti place zi ca iti traduc. Acum m-am prins de ce nu vedeam cantitatile de ingrediente, trebuia sa fiu membru...asa ca m-am facut si acum am si cantitati. Ma duc sa vad ce am pierdut la reteta dinainte.
Asa e, e simpla...de aia ziceam ca pot si eu sa o fac. Sa imi zici cum o adaptezi, ok?

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvana_salajan

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Oti, io ziceam ce ai zis tu , ca la tortul de 3,5 kg numai ingredientele te costa 13 euro. Sau ceva n-am inteles eu....

Reteta(dupa ce am citit-o vad ca e tare simpla...cred ca pot si eu sa o fac):
1. Cumpara un blat cu 3 "foi" sau fa tu unul clasic pe care sa-l poti taia in 3.
2. Fa o crema de vanilie(in reteta scrie ca din plic, nu stiu daca tu ai ceva reteta...)
3. Bate 4 dl frisca impreuna cu 2-3 linguri de zahar.
4. Intinde un strat de fructe(zmeura+afine) sau dulceata de fructe pe primul blat de tort. Intinde cca 1,5 dl de frisca peste.
5. Aseaza blatul al 2-lea peste si intinde crema de vanilie.
6. Pune capacul peste(zau ca asa scrie, se refera la capacul tortului :)). Imprastie fructele peste capac.
7. Amesteca zaharul gelatinat(cred ca e zahar din acela special pentru dulceturi sau jeleu pentru tarte, stiu ca eu am facut in Ro cu asa ceva) cu sirop de zmeura intr-un vas. (nu scrie cantitati...). Lasa sa fiarba o jumate de minut. Lasa sa se raceasca. Ai grija cand incepe sa se intareasca, intinde-l peste fructe. Lasa-l sa se intareasca de tot.
8. Orneaza cu frisca pe lateral si putin pe tort.

Oti, uite www.kokaihop.se/recept/drottningtaarta" target="_blank">aici cum arata tortul asta, noi ce am cumparat era si cu fulgi de migdale peste frisca si arata ca si cel din imaginea dinainte. Noa poti sa-l faci dupa imaginatie...

Da Miha, am scris in graba, Alex plangea si nu m-am verificat. Ideea e ca eu NU calculez manopera, deci pentru mine e mai ieftin sa il fac decat sa il cumpar. Si mai e si aspectul celalalt, cu torturile de cofetarie. Toate arata super, dar au acelasi gust.
Reteta ta suna bine, eu as mai "complica" nitel lucrurile, ca e prea usor de facut
Da mouseul de zmeura e zmeura din congi, zahar, iaurt de zmeura, gelatina si frisca batuta. Am avut aseara ceva emotii, ca de data asta nu l-am montat nici cupola, nici carapace, mi-o fost frica sa nu o ia crema de fructe la vale, dar am avut noroc

Bia, da de ce sa asteptam pana la vara?

plus ca e si mai gustos si sanatos decat cele comercializate.

soro, amu nu-i destul ca ma autoinvitai cu tata gasca de salajence? io am zis la vara ca sa-ti dau tie timp de pregatit psihic si fizic, ca de nu-i usor safaci fata la atata bobor.

Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...

www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi

Mergi la inceput

Da, asta e zaharul de jeleu, e special vad.
Crema de vanilie e in plic, scrie 2 plicuri si 3 dl de lapte, o lingura zahar.

pup, fug ca incepe Eurovizion, a 3-a tura de semifinale...mai viu dupa.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

ioi fete, m-ati terminat cu torTurile voastre..ce bine arata...
Oti, un pupic dulce dulce pentru Alex de la mine si o strangere de mana "barbateasca" de la Stefan
Noi am fost la mama, apoi am mers iar la tara (mi-a venit o matusa din Italia -sora lui mama, si am mers sa o vedem)si mai devreme am ajuns acasa. Si acum ma duc in sfarsit la placinta, sper sa mi se fi dezghetat foile, ca altfel muncesc si eu alaturi de mircea badea

diana de IANIS STEFAN 14 mai 2007

Asa creste Stefan
Torturi

Mergi la inceput