Cum il invat sa nu fie un uituc ???

Cum il invat sa nu fie un uituc ??? | Autor: marimar

Link direct la acest mesaj

Ce sa fac sa incerc sa-mi invat copilul de 9 ani sa nu fie uituc, sa-si antreneze memoria???
Ma dispera !!!
Uita tot, ce a mincat, ce a facut, unde si-a pus lucrurile chiar si alea importante. Isi uita uneori temele la scoala ( sau acasa , cind trebuie sa le aiba la scoala).
Incerc sa-l invat sa fie mai organizat macar acasa, cit se poate de ordonat dar.... nici eu nu sint ( sau nu am fost ) si nu vreau sa fie ca mine !!!

-------
mamica fericita de M(2000), M-R( 2004) si MV (2008)
si iremediabil indragostita de Noua Zeelanda

..........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Orice copil nu face ce spui tu ci face ce vede la tine.Daca tu esti intr-un fel (dezordonata, uituca, superficiala, etc) si el va fii la fel.
Nu incerc sa te critic pentru ca si eu sunt in aceiasi situatie si incerc eu sa ma schimb si apoi sa-i spun lui cum trebuie sa faca.Avem un inceput timid si pare sa functioneze.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

poate n-ar fi rau sa-l convingi sa-si tina un jurnal zilnic, asta daca-i face placere sa scrie...

sau antreneaza-l in jocuri de stimulare a memoriei, oferindu-i o recompensa pe care si-o doreste

de ex : mergeti pe o strada, roaga-l sa numere cate magazine sunt pe dreapta sau pe stanga, sau sa retina cum se numesc magazinele de pe o distanta de 50-100 metri.

probabil ca cel mai important pas este sa gasesti (si pentru el, si pentru tine) motivatia pentru a deveni mai ordonati, mai organizati.

eventual incearca sa-i explici care pot fi consecintele negative ale unui astfel de stil dezordonat, intr-o maniera in care sa inteleaga si el, adica niste explicatii simple, logice, la nivelul lui de ascultare si intelegere, poate cateva exemple concrete de "asa da, asa nu".

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ghiozdanul nu si-l uita? Ma gandesc ce as face eu pt Vladimir ... as face un carnetel mic de corespondenta ( sau ceva de genul) pe care l-as atasa in interiorul ghiozdanului cu un siret ( sper ca ma exprim bine, deci sa poata fie scos din ghiozdan, dar sa nu il poata pierde ) si acolo notam tot ce e important. Acolo poate nota si ce mananca la pranz, de exemplu. Si apoi sa gasesti o metoda prin care sa nu uite de carnetel si sa verifice ce are de facut ... daca uita si de carnetel ... de aici nu mai stiu ce sa promun. Cred ca solutia asta ar fi buna cat e mic, desi eu si acum daca nu notez exact ce am de facut (atunci cand am mai multe lucruri imp de facut), sunt pierduta.

Sibylle

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Multumesc de raspunsuri !

Eu foarte uituca nu sint dar am fost destul de dezorganizata pina am avut copiii. In ultimii ani am reusit sa ma organizez ca altfel nu se poate trai.
La teorie sint cea mai buna.... practica ne omoara ...

Ghiozdanul in general nu si-l uita, totusi a uitat odata o geanta in autobus iar altadata si-a uitat ghiozdanul prin oras.... culmea e ca o fetita prietena care era cu noi atunci si-a adus aminte unde si-a uitat el ghiozdanul ....

de citeva ori a uitat sa traga dupa el si usa de la casa...asa ca ore in sir casa noastra a stat cu usa larg deschisa . Asta s-a intimplat in Noua Zeelanda dar si aici in Viena si nu, nimeni nu ne-a furat nimic

uita si sa ceara banii de buzunari, isi mai aduce aminte din cind in cind....

nu-mi dau seama daca e uituc sau neatent pt ca memorie pt alte lucruri are ...

o sa incerc sa aplic si sfaturile voastre

-------
mamica fericita de M(2000), M-R( 2004) si MV (2008)
si iremediabil indragostita de Noua Zeelanda

..........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Sfatul cu carnetelul il consider f bun.
Un carnetel atasat de ghiozdan, in care sa noteze tot ce este important de facut in ziua urmatoare.
Trebuie, insa, sa duci tu grija carnetelului.
In timp, pt baiat, ar putea deveni obisnuinta .

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu zic sa-l responsabilizezi cate putin. incepe prin a-l ajuta sa aiba camera ordonata si cu putine lucruri in ea. (daca are camera proprie) incarcatul cu mobila si multe lucruri in camera unui copil, devine obositoare, propria camera trebuie sa fie un loc unde sa sada cu placere si sa se simta confortabil.
responsabilizeaza-l cate putin, cate o mica sarcina, si cand a invatat-o ofera-i o mica recompensa. apoi treci la alta.
si tot asa.
un amanunt important, copii vor face intotdeauna ceea ce ii vad pe parinti facand, chiar daca acestia spun altceva decat fac! puterea exemplului e mai tare decat o mie de sfaturi!

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Draga Marimar, cred ca ai putea sa folosesti cu succes niste stickere prinse cu magneti pe frigider si fiecare zi sa aiba o alta culoare. Cred ca de mancat nu uita. Si tot pe frigider ii poti pune mesaje avertisment de genul " NU UITA : INCHIDE USA".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

subiectul asta m-a facut sa-mi aduc aminte ce oaie neagra eram eu . Nu pot sa spun decat ca trece cu timpul.cand ma gandesc cum eram in timpul scolii ma apuca rasul - s-a intamplat sa ajung la scoala (prin clasa aIVa) fara sa am uniforma pe mine, era iarna si aveam un palton lung asa ca n-am remarcat pana sa-l dau jos, imi uitam ghiozdanul cu regularitate in autobus, chiar mi-am spart odata capul mergand pe strada si intrand intr-un stalp, ani in sir am avut probleme ca pierdeam cheile de la casa.
vestea buna - mi-am facut planul, acum am devenit chiar contrariul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Marimar, nu cred ca ai ce sa faci, asa e el. Iti spun fiindca si eu sunt asa si mama mea s-a chinuit mult cu mine, ea e ordonata si stie intotdeauna ce are de facut.

De exemplu, eu mi-am uitat....masina. Da, am plecat cu masina de acasa si m-am intors cu metroul fiindca am uitat ca am plecat cu masina. Si mi s-a intamplat sa ajung in parcare si sa intru in panica fiindca mi-a disparut masina....si o parcasem in alta parte.

Nu cred ca educatia schimba prea mult. Fiul meu cel mare, imi seamana, si-a uitat ghiozdanul in metrou si....surioara la scoala. Cel de-al doilea baiat al meu, desi a fost crescut la fel, seamana cu sotul meu, nu uita ce are de facut. Cand baietii mei cei mari se duc impreuna undeva intotdeauna ai dam banii celui mai mic dintre ei. Sau cadoul, daca se duc in vizita...

Cred ca baiatul tau va ramane uituc si dezordonat, dar sunt sigura ca are multe alte calitati (stiu eu )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Fomalhauti, ai mare dreptate. Asa sunt si baietii mei, chiar daca de varsta mai mica (3 si 6 ani). Merg la aceeasi gradinita si seara ii intreb ce au mancat. Cel mare nu stie dar imi spune ca a mancat (il cred, pt ca e mai mancacios) in schimb cel mic imi povesteste ce a fost de mancare, ca nu a mancat bobitele verzi si nu-stiu ce copil a scapat farfuria, iar doamna...o epopee intreaga. Culmea e ca ei mananca in aceeasi sala de mese, in acelasi timp. Sunt diferiti (si e normal).
La baiatul cel mare am observat ca are o memorie deosebita cand il intereseaza ceva. Niciodata nu ne-a spus poezia pentru serbare, dar la serbare nu numai ca a stiut-o perfect, dar stia si rolurile celorlalti. Sau vede un film de desene animate de 2-3 ori si apoi imi citeaza cu intonatie pasaje intregi sau canta niste melodii imposibil de retinut pentru mine (cum ar fi melodia din Wall-e). In schimb habar n-are ce mananca pentru ca nu e ceva important pentru el. Nu considera ca trebuie sa-si incarce memoria cu asta!

Mergi la inceput