Copiluti de mai-iunie 2005 (98)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Cum fac sa se vada direct imaginea?

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"[/font=Comic Sans MS][/purple]
[/b]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

buna fetele,
parca la voi am citit reteta de muffins americane- nu stiu daca nu nelia a scris-o. dati-mi-o si mie va rog. ca am si forme mici de silicon, am facut cu amestec la cutie, dar as vrea sa le fac eu. stiu ca vorbeati si despre mufffins facute cu faina neagra parca.
va mai citesc si sufar ca fetele noastre nu sunt asa vorbarete ca voi. de multe ori imi vine sa ma mut la voi. ma bucur tare sa vad noi bebelusi si
weekend placut

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Emaaimee, de la mine nu-i, ca m-am uitat acum pe retetele de muffins si nu e nici una americana, dar zi-i cum e, ca poate se numeste altfel.

Gusta, daca te-a chemat peste doua saptamini poate nu e grav, cred ca daca era grav te chema imediat. Sper sa fie totul bine! Si cum adica nu se stie nimic despre baiat? Cum a ajuns sa-l caute politia si primaria? Of, sper sa fie doar amorezat si sa fie pe la vreuna... prietenii lui ii cunoasteti? Sigur stie cineva unde e... Bafta multa sa-l gasiti repede si sanatos!

Cornelia, pai tu crezi ca degeaba ti-am scris eu!?! Cine se stie asa, recunoaste imediat semnele la altul... Si eu sufar din aceeasi cauza: dezorganizarea! Eram in regula daca traiam alte vremuri, dar nu pe astea de acum, nu in secolul vitezei. Incearca cu programul, cu datul minutelor inapoi de la 7.30 pina la 6 si calculat o medie de timp pentru fiecare activitate de dimineata, e fff greu la inceput, si pentru tine si pentru copii, mai ales pentru tine, sa stii ca pentru copii, atunci cind se transforma in rutina, fac totul mult mai repede si mai usor decit ne-am astepta. Dar dupa o luna sa zicem, de respectat programul minut cu minut, vei vedea ca se vor vedea rezultate, veti intra intr-un fel de automatism si va veni totul de la sine fara efortul de la inceput. Iar cu Stefan trebuie sa fii un pic mai ferma. Eu respect trezirile copiilor noaptea, nu se trezesc ei degeaba si nici nu am gasit solutii, asta e, se trezesc, sint linga ei. Dar seara la culcare si dimineata la trezire nu ne mai intindem asa de mult. Ora fetelor de culcare este relativ fixa, in functie de ziua respectiva (undeva intre 9 si 9.30, ar trebui la 8.30, cum e pentru bebe, dar noi avem cursuri si activitati seara si e mai greu; oricum, cind sint cu vecina, martea si joia, ea reuseste sa-l adoarma pe bebe la 8 si le baga pe fete in pat la 8.30 - cind ajung eu la 9.30, copiii mei dorm de o ceva vreme - ceea ce-mi intaraste covingerea ca noi, mamele, avem sarcina si mai dificila in cresterea copiilor nostri, tocmai pentru ca sintem mame si nu tati sau bone sau vecine...). Asa cum a scris Newmami, inainte de stinsul luminii se citeste, se giugiuleste, se povesteste ce a ramas nepovestit de peste zi, se mai pun intrebari, se mai dau raspunsuri sau nu... apoi spun la spalat pe dinti si in pat, ei, aici a intervenit organizarea mea (care la cum sintem noi, si eu si sotul, e usor de tot sa o dam undeva daca nu ne tinem de ea), dupa aceste cuvinte magice nu se mai face nimic altceva decit ceea ce am spus: regula de aur! Deci, spalat pe dinti, in pat, inca vreo 2-3 minute cu fiecare parinte daca sint amindoi acasa, pupat si spus noapte buna, le mai intreb inca o data daca vor apa sau pipi, daca nu, c'est fini et bonnne nuit! Inainte ne apuca ora 11-12 si tot nu erau amindoua adormite. Si acum pe Tudora o apuca ora 11 citeodata, dar e fix problema ei si a maimutoilor din pat! Glumim, ridem, vorbim singure... dar nu parasim incinta, adica patul!

Iti scriu atit de mult, pentru ca si eu am trecut (si inca mai trec prin altele care trebuie rezolvate) prin situatii care m-au dus la adevarate clacari nervoase, nu conteaza ca m-am abtinut in fata copiilor, doar rar izbucneam... mie imi facea rau si ajunsesem sa nu mai stiu sa zimbesc de oboseala si nervi, de neputinta de a face lucrurile mai usor si viata buna de trait. Si simteam cum ii trag dupa mine si pe copii... ca la urma urmelor ei danseaza cum vor parintii, eu ar trebui sa-i conduc, sa-i acompaniez, sa-i indrum... nu ei pe mine. Ori, din cauza dezorganizarii, transformam totul intr-un haos, in care toata lumea enerva pe toata lumea, fara sa se stie exact de ce. Acum, macar stim!

Si inca ceva: ceea ce am scris mai sus e pentru cei care sint ca mine, eu cunosc si persoane organizate sau foarte organizate, care au in singe respectarea unui program riguros si sint convinsa ca nu numai ca li se pare de neinteles cum poate sa ajunga cineva intr-un asemenea stres numai pentru ca trebuie sa ajunga la o anumita ora intr-un anumit loc, cum ar fi la servici, dar nu inteleg nici macar de ce trebuie facut un asemenea efort pentru a reusi acest lucru. Dar stiu fff bine in acelasi timp ca exista persoane (dovada sint eu!), pentru care orice lucru care necesita organizare, ordine, consecventa... implica un intrec proces operational si angreneaza o asemenea cantitate de vointa si energie... ca nu mai ramine nimic si pentru altceva.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Emaaimee, dar esti binevenita sa scrii oricand aici, chiar daca nu ai un copilut de mai-iunie 2005
Reteta mea de muffins este www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/9914/muffins-cu-lapte-batut-si-mure/" target="_blank">asta, dar o fac cu diverse alte umpluturi, nu doar cum e in reteta. Pastrez partea de aluat ca in reteta, si fac cu ce am la indemana.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Am revenit
Gabitza, ce frumosssssss, te-ai topit, cred si eu. Abia acum am vazut, probabil ai scri sin timp ce crosetam repejor la mesaj.
OlgaT, draga de tine si mie mi-e dor de perioada aia dar e frumoasa si asta, nu mai ai mult pana va veni bebe 2, tinem pumnii sa stea acolo.
Gusta, nu am cuvinte, nici nu stiu ce ar trebui sa spun in momente d-astea, sper din toata inimasa fie bine Marutzu.
Cornelia, nu as fi zis ca esti o persoana dezorganizata si imi pari calma iar toata familia voastra este o incantare.Tare ma bucur ca v-am cunoscut Nici eu nu sunt organizata in ale casei in sensul ca nu fac lucrurile programat sau organizat, nu stiu cum imi ies, sunt cu unele in urma dar macar in ceea ca o priveste pe Teodora sunt mai pe pozitie. Pentru ea am program destul de strict dealtfel si incerc sa nu ma abat. Poate ca o privez de niste iesiri cateodata dar daca sunt la ore nepotrivite nu mergem. Acasa cred ca avem deja o rutina de la trezitul de dimineata (la 6.45 o trezesc si la 7.15 ar trebui sa iesim pe usa dar pt ca mergem cu masina la gradi avemmarja pana la 7.30), intors de la gradi cu tati si cupreluat de mami pana la culcare. Cu tati in general papa ceva daca are chef si are liber la desene pana vin eu, asta daca ar chef sa se uite. Cand vin eu, iidau sa manance daca nu avrt pana tunci, ne jucam, eumai fac si treaba in timpul asta, daca trebuie sa stau in bucatarie mai mult o oau cu mine si ii dau cariocile sa deseneze pe faianta. In ultima vreme am reusit sa si citesc cate putin seara pe canapea in timp ce ea se juca, ii place sa se joace cu papusile si are dialoguri cu ele. Pe la nou intram inpriza iar cu spalat, mancat, pijamale, spalat pe dintisi la patuc. E lege sa ii spune poveste, de ceva vreme vrea sa ii citim nu sa iispunem d-alea clasice din memorie. Pe urma ea ramane singurica la ea si mai "citeste" vreo 10 minute, isi stinge lumina singurica si la nani. Macar cu asta am bafta, adoarme singurica, mai bombane ea acolo dar nu ne chema. Acmcateva zile isiluase bebelusul langa ea si tot chitaia si radea, ea zicea ca bebe face asa si il tot certa: "taci din gura ca trebuie sa dormim":))))

Am o leneeeee si ne intoarcem acasa ca mai am si eu treaba, altfel mai stateam pana maine la mama, ma simt ca un copil aici:)

“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

reteta de tiramisu postata de Loreen. Loreen va pup

TIRAMISU…

Am folosit
- o punga mare de 400gr piscoturi SAVOIARDI,produsi de Bonomi…insa cred ca Baloco sunt cei mai buni;
- niste cafea facuta la filtru fara zahar;
- o cutie de mascarpone de oricare,dar nu romaneasca…eu am luat Exquisa; 500g
- 2 plicuri de frisca de la dr.Oetker;
- 4 oua;
- 6 linguri de zahar ;
- 2 plicuri de zahar vanilat;
- Cacao.
- amaretto

Am separate albusurile de galbenusuri.
Apoi am frecat galbenusurile cu zaharul(se poate pune zahar mai putin ca este frisca destul de dulce) pana s-a topit zaharul.Va recomand mixerul pentru a mai avea putere sa tineti lingurita in mana sa puteti manca.
Crema rezultata am amestecat-o cu mascarpone si am pus-o in frigider.
Am batut albusurile spuma si cand erau tapene am adaugat cele doua plicuri de frisca fara sa le dizolv in prealabil.Apoi am amestecat cele doua crème rezulate,cu lingurita incet pana s-au incorporate.
Am luat apoi piscoturile si le-am trecut prin cafeaua facuta in prealabil si racita ca san u se flescaie piscotii…Si uite asa un strat subtire de crema direct pe farfurie,apoi piscoturi inmuiate,crema,piscoturi,crema,piscoturi,crema si cacao cernuta prin strecuratoare…
Apoi puneti produsul rezultat in frigider…daca va lasa sufletul lasati-l pana a doua zi la frigider pentru a se inmuia piscoturile,daca nu puteti da iama-n el dupa cateva ore…
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Acum am ajuns de acasa de la carnaval si am luat premiul 2.Ula ula ,emotii si mami cred ca mai emotionata ca puiul.
Am 3 poze ca restul sunt in aparat

http://www.flickr.com/photos/21299120@N04/?saved=1

Sa va lamuresc ne-au chemat pe 2 ca atunci vine medicul din concediu si ei rezultatul l-au avut vineri.Asa ca nu stiu cat e de bine sau nu .Dar eu sunt tare si am zis trebuie sa fie bine ca altfel nu se poate.

Ma duc acuma si promit ca mai vin cu vesti.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Eu fac briose dupa reteta de la OlgaT !

Monu ce bine ca ai pus reteta Laurei, o sa mai fac si maine la cererea casei, le-a placut ...n-ai spus nimic de Antonia, cum a fost la doctor, sunt imbunatatiri?

In seara asta i-am pus "Lion King" dar nu i-am spus nimic inainte despre film. S-a uitat cat s-a uitat si la un moment dat a spus sa-l opresc ca trebuie sa-mi vorbeasca. S-a suparat pe mama lui Scar ca nu i-a taiat unghiile, daca i le taia nu-l omora pe Mufasa. A adormit cu mainile incrucisate, cred c-a fost foarte suparata pe Scar

Nelia imi spui si mie te rog cum pui filmuletele aici in mesaje?

Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Marilena am postat in acelasi timp, la secunda, wow! Felicitari Marutului si tie bineinteles ca ati dat clasa, voiam sa zic olandezilor, dar si Marutu e pe jumate . Foarte frumos costumul, reusit si fluturasul, se vede c-ati avut emotii, dar au trecut si acum stati cu trofeul in mana. M-am uitat si in urma la pozele voastre, imi place poza unde tu esti in pijama in curte, Mara eleganta si aprindeti artificiile, aaaa, si aia unde ti se vede posteriorul, tare, tare bine arati!

Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Gusta ce petrecere frumoasa!! la gradi s-a organizat carnaval?
ma indoiesc sincer ca daca era ceva grav il asteptau pe ala sa vina din concediu!
Elisor daca bagi piscoturile in cafea dai si la copii? caci aici am o indoiala, am uitat sa iau frisca!
cloreta la 6.45 o trezesti? uau! pai atunci la 8.30-9.00 in pat automat.
monu ce fac fetele? au inceput gradinita? sau mai stati?

Mergi la inceput