Copiluti de mai-iunie 2005 (98)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Salutare fetele!

elisor-vad ca ti prieste noul job! sanatate lui andreas sa va faceti bine.

gusta-sper din tot sufletul sa dati de capat cu bine.
andutzy-felicitari pentru noul job si bafta in gasirea bonei.

danelutza-sanatate si voua sa scapati cu bine cat mai repede!

Noi am scapat de zapada in sensul ca nu mai ninge in schimb e zapada de vreo 30 cm in locurile nefolosite si gheata cat cuprinde, sa te fereasca d-zeu sa ajungi in locurile putin circulate din oras
Azi la 11 mergem sa i scoata pansamentul, gipsul si ii vor pune alt gips pana la 4 saptamani. Acele sarmulite le vor scoate abia in august. Ne am programat in concediu chiar pe luna august si sincer n am mai fost in concediu in aceasta luna demult..
Bia incepe sa umble prin casa sustinuta de noi inca nu reuseste sa mearga singura( probabil ii este fruica).
Am vb cu logopeda si mi a spus ca ar fi bine sa nu o izolez atatea saptamani acasa deci peste vreo sapt ma gandesc sa o duc la gradi asa cu manuta in gips. Am intrebat daca i ar fi bine cateva sedinte la psiholog( a scazut nr tresaririlor noaptea la bia dar cristi imi tot repeta ca mai bine ar fi patit o el decat bia ca e mai mare). S ar putea sa nu fie ok la cristi ii urmaresc acum sa vedem peste o saptamana si ne vom decide cum si ce sa facem.
Tipu care ne a accidentat ne tot spune sa dam o declaratie la notar( adevarul e ca doar sotului a indraznit ) ca nu avem pretentii in afara spitalizarii operatiei si a servicului la masina. I am spus f clar ca doar in functie de cum vor evolua copiii.
M am intins cam mult , merg la bia ... acum e pe covor si in jurul i sunt multe jucarri, tii mai mare dragul sa te uiti la ea si ma ganesc acum ca cred ca as fi inebunit daca se intampla altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mercedes, of, mi-au dat lacrimile la ultima fraza! Nu te mai gindi, bine ca s-a terminat cum s-a terminat, desi bine ar fi fost sa nu fie nimic. Dar nu am inteles ce ai vrut sa spui ca la Cristi nu e bine... e si el accidentat sau din punct de vedere psihologic te refereai? Micuta, cred si eu ca ii este frica! Si lui Cristi la fel, eu am trecut pe linga un accident si m-a urmarit vreo saptamina zgomotul caroseriei si de sticla sparta, plus imaginea de dupa... si a fost un accident relativ usor. Daca iti face bine sa povestesti (citeodata te ajuta sa depasesti momentul vorbind despre ceea ce s-a intimplat), nu te teme ca te intinzi, ca are cine citi!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Neatza! si o fierbinte sau o lasati sa se raceasca, cum doriti.

Mercedes parca sunt 60 zile timp in care poti avea pretentii, fiica sefei mele a calcat un pieton, destul de usor am inteles, si stiu ca spunea sa treaca timpul asta ca sa stea linistita. Trauma fizica trece dar ramane latura psihica ce presupune mai multa munca sa poata fi depasita. Sper sa treceti peste asta cat mai repede!
Da, imi prieste noul job , saptamana asta am stat acasa ca am avut copiii bolnavi, daca la jobul asta te referi

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Pe cristi la atins cred psihic, nu a patit nimi desi si el a fost in masina alaturi de noi. A fost transportat si el cu o alata salvare, i s a facut film la piciorul unde acuza durerui dar nu are nimic fizic deci nici macar nu a fost internat.

Mergi la inceput

elisor-scuze n am stiut ca esti acasa.am vazut ca ai fost la stoma si ai scapat cumva de frica( si eu ar tb sa merg si tot aman) si am vazut ca ai scris de andreas, sanatate atunci tuturor va doresc.

nelia-dupa operatie si noi parintii izbucneam in plans dar trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Vai de mine, saracutii de ei, nu ma gandisem ca si sperietura ii putea afecta atat de tare!!

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Mercedes, multi pupici copiilor! Noi ca oameni mari suntem afectati, dar ei mititeii. Incet, incet o sa treaca totul!

Va pup!
Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Buna dimineata
Multumim de cafea Elisor, foarte buna a fost

Denisa noi am folosit smecta la diaree pe langa biotics si hidrasec.Cu tot tacamul de rigoare binenteles, adica ceai de menta neindulcit si regimul alimentar.A, ultimele dati i-am dat furazolidon pe care-l accepta mai mult decat smecta( cica-i pun nisip in ceai).Sper sa va insanatositi repede.

Tina, multumim frumos pentru urari

Nelia, e atat de dulce micul tau dansator.....si vad ca are si aptitudini

Elisor, cum se simte Andreas? Multa sanatate va dorim.La casa nu prea mai este mult.Speram sa fie gata integral de Pasti.N-am facut decat doua camere.Jos e livingul iar sus e camera lui Dragos, o baie mica si un dressing.Hornul care la-i vazut in poze nu-mi apartineEste un turn de apa si este destul de departe de noi.

Cuscra, ma bucur sa aud vesti bune de la voi.Va tinem pumnii in continuare sa va faceti bine cat mai repede.Cum a fost la carnaval?Asteptam poze.

Andutzy felicitari pentru job

Mercedes offff .Va doresc multa sanatate si putere sa treceti cu bine peste hopul asta.

De Laura stiti ceva?

Noi am luat-o de la capat....tuse, muci si e prima data cand e ragusit.Are o voceeeeeeee........de fapt mai mult nu are.In afara de ou cu miere, ceaiuri calde ce sa-i dau pentru raguseala?
Eu am declarat razboi total dulciurilor.Deja faceam icter cand ajungeam la gradi si Dragos ma intreba " ce mi-ai adus dulce?" sau dupa ce manca " eu ce primesc?".Asa ca am schimbat regula.In fiecare zi cand il iau de la gradi primeste 1 ron.El si-i strange si cand are suficienti isi cumpara ce vrea el.

Ma apuc si eu de munca ca am cam lenevit pina acum.
Va doresc o zi buna doamnelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Sunt tare suparat astazi. Pe mine! Am avut o saptamana grea. M-am ocupat singura de copii, de casa (vorba vine, ca nu am facut nimic!). Doru e tot pe drumuri, mama e la spital, femeia care ma ajuta la curateniee in tari straine ... si eu stau la cucuiata. Ma trezesc la 6, trag de copii, ma cert cu ei de la prima ora, abia la 7 si ceva iesim din casa, pe la 8 si 10 ajung la birou. Ar trebui sa ajung la 7.30, asa ca intarzii ...zilnic.

La birou, nimic spectaculos, doar frecus. Ce m-oi face in perioada urmatoare care se anunta f. aglomerata?

La 4.30 ajung la gradi, pana ne imbracam, mai vorbim cu unul - altul se face 5. Trecem pe la o Piata scurta de paine si una - alta, si mai devreme de 6.30 - 7.00 nu avem cum sa ajungem acasa. Pana la 9 nu stiu cum trece timpul si la culcare. Stefan, dupamut afoiala, aa,pishu si ce o mai gasi, adoarme la 10.30, odata cu mine , doar ca eu ma trezesc sa ma spal , sa stang gramezile de jucarii si cam atat... La 12 dorm, ma trezesc de nspe ori pe noapte ca ... asa vrea Stefan. SI dimineata de la capat. Mormane de rufe de calcat, masina de spalat plina non-stop, de mancat mancam uscaturi...

Stiu ca nu sunt singura, ca asta e viata cu copii... doar ca eu am clacat . Am facut o criza de nervi dimineata, am urlat la copii, disperata ca intarzii iar, ca azi trebuie sa si plec devreme de la birou, ca sa reusesc sa aranjez ceva cu copiii, pana la 4.30 cand am programare la doctor...

Din ce calma ma credeam acum ceva timp si imi spuneam ca nimic nu ma poate atinge, acum sunt cu nervii prastie. Nu stiu cum sa ma adun, imi e groaza cat de dezastru sunt.. nu ma pot baza doar pe mine, mereu trebuie sa apelez la altii. Ce ma fac peste cateva luni? Nu reusesc sa duc copii nicaieri. Ar vrea si ei sa ii duc la un sport: dansuri Maria, orice Stefan... In week-end abia daca ne mai miscam si noi, adica tot eu cu ei ...

Stiu ca nu e joi, dar asta e starea mea pe ziua de azi

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Cornelia ori devii mai nepasatoare si lasi lucrurile sa mearga de la sine, chiar daca masina de spalat e plina ochi mereu, chiar daca jucariile sunt vraiste, ori cineva trebuie sa te ajute. Situatia tensionata in care te afli mereu, stresul sa te imparti in nspe locuri odata nu-ti face decat rau si tie si copilului. Acum ar trebui sa fii fericita, sa plutesti si sa te bucuri de sarcina. Te rog eu fa-o! Stiu ca si copiii sunt parte importanta din stresul tau, de fapt cred ca e mai mult ciuda ca nu poti gestiona situatia si simti ca esti in criza de timp. Si eu eram dimineata un pachet de nervi sa nu intarziu la servici, tipam la copii, la ce bun, ca oricum nici ai mei nu inteleg ca eu trebuie sa ajung la ora fixa. Pe ei ii agasam cu nervii mei, ei ma enervau ca se mosmondesc...cred ca e mai important ce produci in timpul programului decat ca intarzii. Sa nu deschida gura ala care n-are copii, iar cel care are si e mereu in grafic, felicitari.
Stiu ca e greu sa te imparti intre job si intre copii, te simti cumva pusa sa alegi si atunci nu-ti iese nimic bun, esti nervoasa cu copiii, la job apar probleme...trebuie sa te detasezi si sa vezi ce conteaza cu adevarat pentru tine si atunci iti canalizezi energia intr-o singura directie. Nu spun eu care e directia . Altfel iti distrugi sanatatea!!! Stiu ca si Doru trebuie sa faca bani, dar trebuie sa vada ca singura nu mai poti, burtica iti creste tot mai mult, ai nevoie de ajutor!
Mergi la eco? Sa ne spui ce mai este nou, cat masoara, etc, dar mai ales ca e totul ok. Multi de incurajare!

Simona chiar zici ca hornul e de la casa voastra Sa inteleg ca Dragos e stapanul casei de nu mai el are camera? Nici ai mei nu suporta smecta sin acelasi motiv: e nisip!!! Cu laringita a fost si Bianca de am ajuns la doctor, ne-a spus sa avem in casa pentru orice eventualitate prednison, orice eventualitate insemnand crize de sufocare. Vezi ca e periculoasa laringita, daca-ti amintesti de Alexandra a Oanei din C-ta cand a ajuns la urgente cu sufocare. compresa calduta sau chiar si rece (temperatura camerei) pe gatulet si...pauza vocala , cam greu cu astia mici, nu?

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput