Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (58)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Buna seara fete,

As avea si eu o intrebare: bebeii vostrii au pielea aspra???Noi o avem pe alocuri cica de la dermatita atopica.Azi am dat-o cu ulei de masline extrafin sau extrarafinat poate o dreg cumva.Celor care au ac. pb ce v-au recomandat doctorii?

Lacribel Sa speram ca vine mai repede primavara sa iesim prin parc asa ca la scoala.,..cate 2 la patrat pe linie.

Nikole mami de Karina

Mergi la inceput

Cristinescu As fi vrut sa te intreb ceva pe PM dar nu il ai activat.Asadar am sa te intreb aici.
Ce va zis doctora/doctorul cand v a zis ca tre sa purtati 2 pampersi pt 2 luni?Cum s-a ajuns la asta?Adika cum a depistat o oarecare pb?Lotus cumva?

Nikole mami de Karina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Ce mi-a scapat azi? Aha, v-ati apucat de sport!! Bine faceti, da' pe mine nu ma luati? Ca si eu tooot spun ca ma apuc, da' nu-mi da ghes nimeni, mai mult vorba de mine

Mai, eu spun ca e OK sa faci sport si daca alaptezi, chiar daca trece o mica cant. de acid lactic si in lapte. Si daca trece, ce? Ii schimba putin gustul, dar noi oricum vrem sa-l invatam pe bebe cu gusturi noi, nu? Asa ca asta poate fi un inceput

Deci facem sport! Cu moderatie, bineanteles.

Eu nu m-am apucat inca, asa cum v-am spus, dar dupa ce s-a nascut Victor am inceput sa fac sport, asa usurel, chiar inainte de cele 6 sapt. de restrictii impuse de ginecolog si am crescut treptat durata si intensitatea exercitiilor. Cand avea 3 luni copilul mi-am facut si abonament la aerobic, dar... aveam o problema cu..., ca sareau prea tare in ciuda sustinerii speciale si ma cam deranjau. Laptele nu s-a redus si nici nu am observat sa faca bebe mofturi la supt.

Dar plimbarea zilnica de 2 -3 ore, plimbatul cu copilul agatat de gat in wrap sau alergatul dupa/cu Victor, se pun?

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikolici

Buna seara fete,

As avea si eu o intrebare: bebeii vostrii au pielea aspra???Noi o avem pe alocuri cica de la dermatita atopica.Azi am dat-o cu ulei de masline extrafin sau extrarafinat poate o dreg cumva.Celor care au ac. pb ce v-au recomandat doctorii?

Noua, Mustela Stelatopia - ulei pt baie ( s epune in apa de baie) - zonele erau sub genunchi pe exterior - posibil de la frecusas zice eu.
Cu Mustela au trecut in 2-3 sapt, nu am mai folosit alte 2 sapt, au apartut la loc, acum fol din nou....si mai vorbim

fetele mai ziceau aici tarate - am mai auzit si in alte parti ca ar fi bune.

Mergi la inceput

Nu stiu cum vorbiti voi de sport....clar e cineva acasa la voi care va ajuta!!!Va invidiez!!!
Eu fac sport fiind singurica cu copilul...la cat car la ea!!!
Anyway...am anchilozat total...ma dor oasele picioarelor, o fi de la lipsa de calciu???By the way fac cura de calciu
Si ce as mai zburda si eu la o sala de gym...sau piscina...sau orice altceva in loc de casa pt putzina relaxare.
Dar zambetul copilului meu, ma face sa uit de toate suncile sau grasimea de peste tot in corp, dureri sau suparari.

Nikole mami de Karina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Mi-am culcat puii

Vaaaaaaaaaaai, AlexaM, mi-ai facut o bucurie in seara asta. Nu puteam sa nu iti zic ca pana acum nu am vazut copil sa manance mai frumos si mai cu pofta. Ce-i dai acolo, cereale? Yummmyyy!!!! Era sa iti manance lingurita, mana, bolul, am lesinat de placere sa il vad cum mananca. Cand l-am vazut pe Matei mi-ai dat un chef nebun sa treaca astea doua saptamani mai repede, sa facem 6 luni, si sa incepem lingurita!
Ai un papacios de nota 10!!! E ge-ni-al!!!

Anamona, imi place de tine de mor. Te-ai documentat repede despre acidul lactic, pusa la punct si documentata mai apoi grait-ai. Exact asa fac si eu, repede ma bag sa "cercetez", daca nu aflu asa tare ma zgandara, nu dorm pana nu afluEsti o scumpa tu, sa stii!

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Sunt cel mai frumos din Universul acesta

-----------------------------------------------------------------------

" There is only one pretty child in the world, and every mother has it. (Chinese Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

Oooff, Nikolici, sper sa cedeze la uleiul de masline pentru ca noi ne cam chinuim de ceva vreme cu dermatita atopica. Am fost deja la 3 dermatologi diferiti si inca nu am gasit cea mai buna solutie.

Hai sa sintetizez: in apa din cadita se pune ulei de la:Trixera sau dermatologic baby de la firma SEBA MED.
Pe fata si corp se spala cu una din urmatoarle:PONEMO – sapun lichid, LIPIKAR Surgras (de la La Roche Posay) sau Mustela gel mussante.

Dupa baie se da cu una din urmatoarele creme hidratante: LIPIKAR Baume (de la La Roche Posay), TRIXERA (de la Avene), Mustela Stelatopia sau Bioderma - Atoderm.

Poti sa mai clatesti cu un ceai de pelin + galbenele.

Cremele cu cortizon se folosesc numai in cazul in care leziunile nu cedeaza la cremele emoliente.

La ultimul consult m-am ales si eu cu un regim draconic ca cica e de la ce pap eu asa ca inca o data iti doresc sa treaca cat mai repede

Chiar, fetele care s-au mai plans de DA, cum mai sunteti?

Poze Harri Alexandru (10-sept-2008)
http://family.webshots.com/album/567137447KvLEdN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Ce vroiam sa mai comenteze,
cineva a pus azi aici acest link (nu mai stiu cine sorry, dar am salvat linkul)
http://www.bimbomarket.it/product.asp?Id=1950&c_id=153&cf_id=156

e super jucaria, in sensul ca arata super bine si ii mai are si pe prietenii lui Thea agatati de ea: Monkey, Oachi si cu Coco :) (noi avem si carusel de la forest friends) -

Acum intrebarea:
sunt de fapt aceleasi bouncere de care vorbea si Kristin aseara? Se numesc antemergatoare?
Astea sunt ok, nu au aceleasi dezavantaje ca premergatoarele?
De la ce varsta/abilitati motrice se poate utiliza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Anamona nu e ca premergatoarele pt. ca acel centru de activitati e static, nu se poate deplasa. E mai degraba ca acel jumper de care intrebam eu. Si e mai safe ca premergatorul.

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anamona

Noua, Mustela Stelatopia - ulei pt baie ( s epune in apa de baie) - zonele erau sub genunchi pe exterior - posibil de la frecusas zice eu.
Cu Mustela au trecut in 2-3 sapt, nu am mai folosit alte 2 sapt, au apartut la loc, acum fol din nou....si mai vorbim

fetele mai ziceau aici tarate - am mai auzit si in alte parti ca ar fi bune.

Eu ziceam de piele asa pe o suprafatza mai mare...adika ca si cum ai simti pielea batatorita.
Nu mai vorbesc de zonele mentionate de tine mai sus.Noi avem pielea iritata/oparita subbratze, la gat si in spatele genunchiului de mult timp.ni s-a recomandat advantan de 2 pe si plus vitamina A intre cele 2 de ADvantan asta pt. o sapt.Sa vedem...ca am incer cat cu multe si nu cedeaza.

Nikole mami de Karina

Mergi la inceput