Pepenasi de iulie-august 2008 (88)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Retete cu peste pt bebeii

Platica cu sos de branza si broccoli

150 g file de platica fara piele
3 boabe piper
1 foaie de dafin
1 ramura de patrunjel
150 ml lapte de bb preparat dupa instructiuni
50 g broccoli taiat in bucatele mai mici
30 g unt
1 lg faina alba
45 g cascaval sau edam
In loc de broccoli puteti folosi spanac sau dovlecel.

Pestele se pune impreuna cu, condimentele si laptele pe foc mic si se gateste intorcandu-l pe toate partile pana se desface in bucatele usor. Strecurati laptele si pastrati-l si aruncati condimentele, pestele alegeti-l de oase daca mai sunt si puneti deoparte.
Intre timp gatiti la abur broccoli, topiti untul intr-o oala adaugati faina si amestecati usor timp de 1 min la foc mic adaugati treptat laptele si lasati pana fierbe amestecand incontinuu pana se ingroasa. Cand e gata dati-l deoparte si adaugati branza rasa si amestecati bine pana se topeste toata, apoi blenduiti pestele cu broccoli si sosul de branza.

Peste cu morcov si portocala

Aceste piure este f bogat in vitamine si calciu.

175 g morcovi curatati si taiati bucati
125 g cartofi curatati si taiati marunt
175 g file de platica fara piele
sucul de la o portocala
60 g cascaval moale nu matur ras
o bucatica de unt

Fierbeti morcovul si cartofii intr-o tigaie sau la abur. Separat puneti pestele intr-un vas potrivit pt microunde si cuptor adaugati sucul de la portocala si untul si branza acoperiti si lasati un loc sa iasa aburul si bagati la microunde la putere maxima timp de 3 minute sau pana se desface pestele usor in bucatale alternativ puteti sa il puneti la cuprot timp de 20 de min acoperit cu folie de aluminiu.
Dupa ce e gata verificati sa nu aiba pestele oase si blenduiti legumele cu pestele si cu sosul ramas de la peste in tava.

Faeries, come take me out of this dull world,
For I would ride with you upon the wind,
Run on the top of the dishevelled tide,
And dance upon the mountains like a flame.

William Butler Yeats, "The Land of Heart's Desire," 1894

Mergi la inceput

Retete cu carne de vita

Carne tocata cu rosie si swede(e o leguma radacinoasa) nu stiu cum se cheama inr omaneste, arata ca un nap sau gulie e galbuie portocalie in interior si maronie-alb-movulie pe exterior- se foloseste la supe la caserole se face si piure din ea

Aceasta reteta e o bun introducere la carnea tocata pt ca are o textura molcutza si o dulceata naturala de la swede

1/2 lingura ulei vegetal
30 g ceapa taita marunt
126 g carne tocata de vita cat mai macra
125 g ficat organic (optional)
250 g swede taiata bucatele mici
2 rosii fara pielitza si seminte taiate marunt
250 ml supa de pui sau vita fara sare

Caliti ceapa pana se inmoaie, adaugati carnea tocata si ficatul daca folositi si gatiti pana carnea e gatita complet, adaugati swede si rosiile, turnati supa peste si aduceti la fierbee apoi lasati la foc mic acoperit timp de 30 de minute sau pana a scazut supa si e totul bine gatit, blenduiti la consistenta dorita.

Carne de vita cu morcov, pastarnac si cartof

30 g unt
125 g praz numai partea alba
175 g vita macra taiata in cuburi
150 g morcov
250 g cartofi
450 ml supa de pui sau vita nesarata

Topiti untul intr-o oala groasa pt caserole adaugati prazul si caliti pana se inmoaie adaugati si vita si gatiti pana se gateste carnea, adaugati legumee si tunrati supa peste si aduceti la fierbere.
Transferati oala la cuptor timp de 1 ora jumate-2 pana carnea e moale si se rupe usor. Blenduiti.

Toate retele scrie se pot congela in cutiute individuale cat pt o poertie. Odata dezghetate nu recongelati. Retetele sunt pt 6-9 luni evident nu chiar primele mancaruri dar dupa ce bebe e obisnuit cu piureurile simple de legume si fructe si se trece la etapa 2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

ne-am intors acum de la runda 2 de dr. am fost si i-a luat sange din degetel sa vedem daca e intr-adevar alergie. mi-a dat trimitere si la dermatologie da' sa vad intai rezultatul la sange.

-------

Ana-Maria de iepuras coconas

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

Mada,m-ai prins,din ala e piscotul dar altfel era acrisor si manca.Sper ca n-are nimik de la 2 piscoturi.Pupici si multumesc de reteta cu spanac,cred ca-i fac si eu zilele astea.

Ana,eu as vrea pana pe la un an ,nicidecum mai mult dar depinde de ea in primul rand si in al doilea din mai iunie vreau sa ma apuc de cura de slabire aka infometat sa mai arat si eu altfel decat dinozaur si nu stiu zau cat lapte io ramanea.Vedem noi.

Faine versurile profa si vocea ta la fel.

Unde vedem si noi poze cu Alegra?

Revin

Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

Mada esti tare cu retele le-am salvat , sa vedem cand ma apuc sa le si fac .
Diarux super tare baietelul tau.
Anna sper sa ai rezultate cu tratamentele iti tin pumnii.
Noi am fost la plimbare , am, venit apoi am papat de pranz legume cu pui.
Acum sa vedem poate o pacalesc sa doarma ca a dormit si afara.
Va las pentru moment.
Pupici

http://b1.lilypie.com/uLlkp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

Mada,super utile retetele si usoare.Le fac :)sarumana!

Multumesc de raspunsuri cu baia.Noi tot la 2 zile facem.

Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpi spune:

Mada swede e asta cumva: http://en.wikipedia.org/wiki/Turnip

http://b1.lilypie.com/Gq0op2.png

Mergi la inceput

Mina eu ziceam sa ai grija cu ele din cauza ca au zahar f mult si zaharul dat de mici duce la dependenta si nu face bine la dintisorii mici. Acuma noua ni se pare acru iaurtul ca sunte obisnuiti cu dulce dar la bebeii e un gust cu totul nou si e bine sa guste totul asa natural, oricum combinat cu fructe deja devine mai dulce, poti pune daca vrei biscuite fara gluten daca se gaseste la voi.
Eu la Ari de ex acuma de la 2 ani i-am dat chestii dulci gen putin tort daca papam noi sau prajitura sau cate putina ciocolata da la ea desert inseamna iaurt piure de fructe biscuiteii fara gluten cu arome diferite incerc sa evit ca desertul sau chestiile mai dulci sa fie pline zu zahar acuma cat pot ca dupa ce vede la alti copii vrea si ea sigur dar daca o invat sanatos sper sa continue sa pape si fructe si iaurt si chestii mai sanatoase.
Sper sa va fie de folos retetele eu le-am incercat si ies tare bune si se pot da si la copii mai mari daca sunt putin adaptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Avocado eu l-am si pastrat inceput atata timp cat arata bine si parea inca bun. Nu cred ca e nici o problema sa fie pastrat de pe o zi pe alta la frigider.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Jos kg

Mergi la inceput

Wow am 5 stelutze si 4000 de mesaje, mama mult mai scriu.
Scumpi nu e turnip ala e nap in ro din cate stiu e mai mare ca ala si cica in Usa se cheama rutabaga, uite aici despre swede. Cica se confunda de obicei cu turnip.
Aici se foloseste mult in supe, ciorbe, piure impreuna cu morcovul si cartoful, caserole, tocanitze e f gustoasa e dulceaga asa si moale la textura e buna si coapta.
Dara, Mina sper sa le placa la bebeii retetele ale mele papa.

Mergi la inceput