Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (209)
Raspunsuri - Pagina 14
acs spune:
Donia, matusa e sora mea. Nu are piciorul in gips (doar cizme albe :) ).
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
madaluta spune:
| Citat: |
| Laura, eu stiu de la ambii pediatri la care emrg cu Stefy, si de la cea la care e inscrisa si de la cea la care merg in spital ca supozitor de Novocalmin nu se administreaza mai mult de unul de 300mg la 24 de ore. Are efecte negative foarte multe si urate.... |
ce chestie..si noua intotdeauna ne-a prescris 3-4 pe zi( daca nu cedeaza febra)...si e cotata drept o pediatra buna...

donia, dianarus:nu stiu cum va vedeti voi, dar eu una va vad atat de puternice si verticale cum nu va imaginati...Intotdeauna in mesajele voastre am simtit sprijin si incurajare, forta si putere, caldura si echilibru...

...Cat despre zile proaste, momente de cadere sau mici depresii...ele nu definesc un om daca sunt scurte si trecatoare...Ba chiar sunt firesti si pentru cei puternici....Laurasper k nu te-am bulversat mai mult cu sfaturile noastre despre nurofen, dar acum imi dau seama a mia oara k nu exista doi medici care sa spuna sau sa prescrie la fel..Ma bucur insa k sunteti mai bine si a scazut febra
kikineata:a fost si la Tv un reportaj acum vreo doua luni pe tema asta si de atunci am evitat si eu sa-l mai cumpar, desi pe cel care il aveam in congelator le-am dat in continuare...
...si inca ceva... nu v-a ramas mica hainuta aia superba, k n-am uitat-o si astept sa o scoateti la vanzare...
ramsan: si eu am avut scurgeri maronii in sarcina cu darius si medicul ne-a interzis
toata sarcina ( bine, eu am avut si doua antecedente urate si poate si asta a fost un motiv).Totusi aveti grija si lasati-o mai usurel macar in primul trimestru...eu am vorbit in seara asta la telefon cu darius, k in fiecare seara de altfel, si am ramas muta cand l-a pus soacra-mea sa-mi numere...a numarat pana la 12 corect ...imi venea sa-l mananc nu alta. Cica a invatat numarand picaturile de fier( ii da de doua ori pe zi cate 12). si le pune singur in lingurita si le numara...
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
Crestem mari incet incet
Bazar pentru Mihaita
iulia-stefy spune:
Salutare!
Ramona, multumesc. Si la noi cam tot asa decurge tratamentul. Polip zice medicul ca nu-s inflamati... Nici nu stiu ce sa mai zic.
Ce dulce e Rares. Tie iti urez sarcina usoara in continuare si sa fiti cu totii sanatosi.
Laura, multa sanatate lui Dani, ma bucur ca a-ti trecut cu bine noaptea.
danutz, un
lui Rares sa-i treaca. Dureaza o vreme pana ies. Si la Stefy au iesit toate 4 odata. Acum sunt iesite toate, dar mai au de crescut in inaltime si inca o mai sacaie, dar partea cea mai grea a trecut. Insa pana au iesit la suprafata... a fost crunt.
Diana, daca ar fi un subiect, care din fetele "puternice" chiar sunt puternice, eu as scrie ca daca las impresia ca sunt, in realitate nu sunt. Pentru ea, ca sa iesim din situatia in cauza, ma zbat si incerc sa fac sa fie bine, dar ce furtuna e in sufletul meu.... acasa nu se vede. Dar realitatea e alta, ca dupa o belea din asta... bateriile mele sunt descarcate. Asa ca te inteleg, dar incerc sa te incurajez. Eu in adancul sufletului meu sunt convinsa ca esti mult mai tare decat mine. Eu nu stiu daca as fi facut fata si m-as fi descurcat cum te descurci tu.

Kiki, eu am luat o singura data Pangasius, ca sotului nu i-a placut nici cum arata si nici ca nu are gust de peste. Asa ca Stefy a primit mai mult somon, crap... dar cred ca nici eu nu mai iau.
leyla, aseara i-am dat o lingurita de miere si am pus lampita cu ulei de menta si eucalipt si a dormit bustean, ca noaptea trecuta a luat-o o tuse pe la 3... si a tinut-o asa o ora si cu toate siropurile... singurul rezultat a fost cu miere. Multumim de intrebare.
Donia, ma bucur ca e mai bine Cristinelu...Multa sanatate.
madaluta, am vazut ca si Diana a scris tot de un singur supozitor in 24 de ore. Astia sunt oamenii pe care eu ma bazez, ca pe mine cu Stefy m-au scos din multe belele.
Felicitari lui Darius, pentru numaratoare. Dar are asa o lisa mare de fier? Ca noua ne-a prescris 10 picaturi pe zi, pentru ca e cu 8 diviziuni sub limita inferioara. Intreb, ca excesul de fier creeaza lipsa de calciu si invers. Sper sa nu te superi.
Poze din ianuarie-februarie 2009
Lacramioara (08.12.1975) mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
acs spune:
Raportul de astazi: varicela (Maria, dar ii astept si pe bursucii mici). Din cate am inteles, duminica era contagioasa, deci ii asteapta varicela si pe copiii veniti la petrecere. Imi fac probleme doar pentru sora-mea, ca e insarcinata si mama nu e 100% sigura ca am avut varicela.
Copiii, cu totii, sper sa treaca usor peste boala.
aka spune:
la multi ani Ioana de acs
ma bucur ca ati abordat zilele trecute subiectul cu copilasii "relaxati" suntem si noi pe acolo, cu cateva cuvinte in vocabular. doar ca in ultimele zile a inceput sa repete cuvinte scurte de 3-5 litere. parca se mai duce spaima ca va vorbi la 3 ani asa cum am facut eu. in rest stie orice, a inceput sa ii placa sa faca puzzle, nu le nimereste intotdeauna dar incearca. si totdeauna in prezenta unuia dintre noi. se joaca frumos singura cand e cu bunicii acasa, cand venim noi are nevoie de prezenta noastra. si de cateva zile are alt tabiet, cand se trezeste deschide televizorul si sta singura 10-15 minute, fara sa planga dupa noi. e mult mai intelegatoare decat acum cateva luni.
as mai scrie dar parca sunt in afara discutiilor.
Kiki eu nu am luat niciodata pangasius. somon i-am dat, il fac cu legume si ii place .
Acs sanatate Mariei.
danita ma bucur ca a venit mama ta acasa
.
pupici multi mamicilor si piticilor.
multa sanatate bolnaviorilor.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=1" target="_blank">Cristina in 2008 la ak11 si ak21
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina
bamboletta spune:
Va
suntem bine sanatoase...caprita din ce in ce mai cuminte
(activa)
multa sanatate bolnaviorilor 
pt toti sarbatoritii
Kikineata-folosesc roc si galenic(sunt la fel de scumpe ca avene) ![]()
despre ce fac,ce nu fac fulguletii noi suntem la mijloc ![]()
De Sf Valentin am fost la club-disco 
dezmat total
a fost super,caprita a ramas la soacra a dormit 
fug sa pregatesc pranzul 
Bamboletta
si
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
ramsan spune:
Acs imi pare rau sa aud ca Ioana are varicela. Da, din pacate este extrem de contagioasa si nu prea ai cum sa previi contactul cu persoana infectata mai ales cand e la debut si nu se stie exact ce e. Oricum bucura-te ca piticii tai o vor face acum cand sunt mici si nu la maturitate cand stiu ca e crunta ca si manifestare.
Cred ca sora ta poate sa faca o analiza a anticorpilor anti varicela ca sa-si dea seama daca a facut boala sau nu. Oricum nu ii doresc sa o faca de acum incolo.
Rares a facut anul trecut in martie cand era la cresa si in grupa lui doar doua fetite care erau vaccinate nu au facut boala, in rest toti piticii mici au cazut lati. Eu ma bucur ca am scapat fara semne pe pielicica si destul de ok ca si manifestari clinice (facea febra mica, era mofturici la mancare, vroia sa se scarpine, dar nu reusea ca era prea mic, doar in perioada de maxima eruptie nu a dormit vreo doua nopti ca ii tot ieseau pustule cu lichid).
Sanatate bursucilor, si tie multa putere sa faci fata la provocarile urmatoarei perioade!
Ramona
Bebita din burtica 8+
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
ramsan spune:
Am mare nevoie de sfaturile voastre intr-o problema din afara topicului.
Curand voi avea doi finuti de botez abia nascuti (unul pe 15 feb si unul pe 20). Pana acum nu am fost in vizita oficiala la ei, dar urmeaza sa facem asta cand mamicile lor se vor simti mai bine (sper eu ca weekendul asta sa fie).
Intrebarea e cu ce sa ma prezint la prima vizita a mea in calitate de viitoare nashica la finutii mei? Idei...sfaturi ... orice ... pls pls...
PS - Eu am net doar la serv, asa ca va voi citi maine cand ajung la birou
Merci anticipat.
aaa.... si veste despre mine: m-am mai linistit ca s-a oprit de ieri scurgerea aia maronie... ![]()
Ramona
Bebita din burtica 8+
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
madaluta spune:
| Citat: |
| madaluta, am vazut ca si Diana a scris tot de un singur supozitor in 24 de ore. Astia sunt oamenii pe care eu ma bazez, ca pe mine cu Stefy m-au scos din multe belele. Felicitari lui Darius, pentru numaratoare. Dar are asa o lisa mare de fier? Ca noua ne-a prescris 10 picaturi pe zi, pentru ca e cu 8 diviziuni sub limita inferioara. Intreb, ca excesul de fier creeaza lipsa de calciu si invers. Sper sa nu te superi. |
darius a fost diagnosticat cu anemie feripriva, in urma analizelor( dar si a faptului k este extrem de palid). Fierul a fost 48 (era in limite , dar doctoritei i s-a parut groaznic de mic), iar hemoglobina 11,4 ( normala incepea de la 11,5)- iar ei deasemenea i s-a parut foarte mica.Ne-a dat asa mult fier doar pentru o luna , dupa care trebuie sa repetam doar hemoleucograma sa vedem cum stam...
La voi care au fost valorile de v-a dat doar 10 picaturi?
acum dupa chestia cu novocalminul, parca mi-am pierdut increderea in competenta dumneai...
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
Viatza intre roz si bleu
Bazar pentru Mihaita
acs spune:
Ramsan, noi avem trei finuti. Drept cadou la prima intalnire, le-am luat hainute, iar fetitei si o pereche de cercei. Stiam ca se obisnuieste ca bebelusul sa iasa din spital in haine de la nasa. Insa poate ar fi mai indicat sa intrebi mamicile. Ma gandesc ca hainute mai primesc si de la rude. Pe mine nu stiu de ce nu m-a dus capul sa intreb, poate si pentru ca sigur mi-ar fi spus ca n-au nevoie de nimic.
Sa-ti traiasca finutii!
Ma bucur ca te-ai linistit. Ai grija de tine!