Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (209)
Raspunsuri - Pagina 12
dianav spune:
Laura Cum zice Kiki, poti da novocalmin intreg si dupa 2 ore dai ibuprofen/paracetamol.
Insa mie dr. mi-a zis ca la impachetari sa pun prosop pe picioare pana la genunchi si pe maini pana la cot. Pe corp nu. Asa mi-a zis, ma rog, acum in caz de febra f mare nu stiu ce fac cei de la spital copiilor. Oana mea a avut si peste 40 si nu i-am facut impachetari. SOsete cu otet sa scada, dar nu scadea la 37, ci pe la 38 spre 39. Si novocalmin sau mai sunt niste picaturi cu aceeasi subst activa (metamizol), am uitat cum le zice.
dianav spune:
Laura Ideea e sa nu dai doua doze de aceeasi subst activa la un interval mic. Poti baga novocalmin intre nurofen si paracetamol si in ceea ce priveste nurofenul/ibuprofen da-i doza intreaga ca altfel e degeaba.
ramsan spune:
Buna dimineata!
Acs
cu maaare intarziere dar cu maaaare drag Ioanei tale 
Donia, Diana, Lacramioara si Laura va doresc sa vi se insanatoseasca fulguletii bolnaviori.
Daca va ajuta cu ceva informatia pe care v-o dau eu, as fi bucuroasa sa v-o impartasesc: Rares a facut vreo doua otite combinate cu amigdalite din cauza polipilor. Bineinteles ca nu s-a putut sa nu ia si antibiotice, dar am calmat in acelasi timp si polipii inflamati (facand aerosoli) si gatul. Si la noi e aceeasi problema ORL sensibila.
Despre ce mai face Rares: isi face camioane si autobuze din scaune si ne invita sa luam loc pe bancheta in spate ca ne duce la Kampa (adik Kaufland) sau la Caful (Carrefour) ca sa cumparam suc sau vreun cal, isi face case mici ori mari din scaune si paturi si ne cheama inauntru la un ceiut. A ramas impresionat de Mos Craciun si isi mai aduce aminte cateodata de el si de reni (cred ca si faptul ca i-am citit cate o poveste despre Craciun in fiecare zi incepand cu 1 dec pana in Ajun a avut o mare contributie), ii place foarte mult sa coloreze (mai mult niste mazgaleli, dar le face cu pasiune) dar ieri mi-a demostrat ca stie si el cat de cat sa creioneze on elefant. I-a facut intai niste cercuri apropiate ca si ochi, apoi o dulga luuuunga in jos si a zis ca aia e trompa si alte doua dulgi lungi si paralele cu trompa pe post de colti. Eu am ramas muta de uimire cand am vazut ca stie totusi sa faca si altceva decat mazgalituri (ca si alti fulguleti este expert la melci si pesti ca astia ii ies cel mai bine).
Stie ca in burtik lui mami este un bb mic si il mangaie si il pupa (sper sa il tina tot asa si dupa ce voi naste), este foarte afectuos cu noi doi si ne pupa si ne strange in brate de ne topim... Si el facea crize de plans cand nimic nu ii convenea si acestea s-au rarit considerabil (cred ca asta se datoreaza foarte mult dezvoltarii limbajului).
Daca mai am timp azi, intru sa va mai povestesc despre noi. 
Ramona
Bebita din burtica 7+
Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)
ramsan spune:
Vad ca am ceva timp mai liber, asa ca ma bag tot eu...
Despre mine si burtik: am schimbat semnatura ca ieri am facut 8 sapt. Daca la Rares sarcina a inceput sa se cunoasca pe la 14 sapt, de data asta parca se profileaza ceva mai devreme. Inca mai am greturi usoare, de ameteli am mai scapat, somn imi este si adorm imediat ce pun capul pe perna. De felul meu sunt o pofticioasa, dar acum m-am facut si mai si... Lavinia m-am imbolnavit cand am vazut in ce fel arata praji aia cu mere si bezea, asa ca am facut si eu reteta weekendul asta... cred ca am lasat-o sa se coaca cam tare (nu am avut idee cat sa las coca cu merele in cuptor) pana sa adaug eu bezeaua...Concluzia a fost ca e taaaare buna chiar si asa... data viitoare va fi si mai si...
Sambata dupa o partida de foc cu sotul, am avut mici scurgeri maronii pana ieri (cand s-au oprit in mod miraculos)... i-am comunicat sa-si ia gandul pentru o vreme macar sa ma vad scapata de primul trimestru.
Pentru asta am luat no-spa si atat, iar daca reapar scurgerile azi, ma duc la dr. mea sa verificam daca totul e ok si bate inimioara in continuare.
PS - am vazut poze de dianav... o frumusete de fetita...
Va pup si mai vb
Ramona
Bebita din burtica 8+
Laura13 spune:
salutari mamici.
eu la munca, dani acasa. am intrat numai sa va spun ca suntem tot cu febra, multumesc lui DD, azi noapte a facut numai la 4h. s-a mai domolit dupa nurofen. mucii pana-n genunchi si se plange de durere de gat.
sper sa fie mai bine azi, macar sa nu mai faca febra asa mare. aseara la culcare avea 39.2.
multa sanatate tuturor. pup.
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
ramsan spune:
Laura, saracutii de voi, imi inchipui ce e pe capul vostru acum. Va duceti la dr. azi? 
Ramona
Bebita din burtica 8+
Dbunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Laura13 salutari mamici. eu la munca, dani acasa. am intrat numai sa va spun ca suntem tot cu febra, multumesc lui DD, azi noapte a facut numai la 4h. s-a mai domolit dupa nurofen. mucii pana-n genunchi si se plange de durere de gat. sper sa fie mai bine azi, macar sa nu mai faca febra asa mare. aseara la culcare avea 39.2. multa sanatate tuturor. pup. |
Pai daca-l doare gatul...amigdalita scrie pe voi...nu l-ai dus la medic? la noi, daca dupa 10-12 ore nu cedeaza febra la antitermic, sau trece de 38,2 trebe mers la medic(urgenta). Noi niciodata n-am scapat fara antibiotic...dar cu antibiotic ne-am pus pe picioare in mai putin de 24 de ore. Sanatate multa va dorim
Dbunny si
Danielwww.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
danutz spune:
Neatza!
Pare rau de fulguletii bolnavioari, sa dea DD sa se faca repede bine!
Danita, ma bucur pt voi, in sfarsit a iesit soarele nu?
Ramsan, eu zic ca macar pana treci de primul trim sa aveti grija. Eu una asa as face![]()
Eu am descoperit de ce Maria-sa ma trezeste cu noaptea in cap (azi ne-a dat desteptarea la ora 5, a 4 zi consecutiv). Se pare ca-i ies alte masele, cred ca toate 4 odata, e alb rau sub gingii si umflat si face si nazuri la mancare. Mititelu nu poate sa mestece...
Leyla, asa e cu Portugalia, cred ca e o destinatie de vacanta super!
Plecam pe cont propriu, cu avionul pana acolo, stam 2 zile in Lisabona, apoi inchiriem masina si 9 zile facem un circuit in toata tara. In Porto o sa stam 3 nopti, restul pe unde apucam. Ne-am trasat un circuit, am cautat pe net hoteluri in toate orasele unde vom opri, abia astept!!! Ca data, de pe 4 mai! Se pare ca in mai acolo sunt si 30 grade, deci cred ca apucam sa facem si plaja in sud, si la Mediterana si la ocean.
va pup si multa multa multa sanatate la bolnaviori!!!
lizzy spune:
Danita draga, sper din suflet ca esti deja la spital negociind externarea
spre sa se termine si sa va linistiti si voi. ce parere are micul fizician-informatician de intoarcerea bunicii? ![]()
Zic merci ca nici macar Ianis nu ma intreaba ce e ala curent... nu stiu cum m-as descurca! ![]()
La ce gradi l-ai inscris din... iulie?! Pai nu e vacanta ? sau o fi privata...
Roxanica, aici n-ai nimerit-o... nu-s deloc puternica, asta e de altfel motivul pt care ma lamentez si eu undeva, respectiv aici pe forum. Macar aici pot sa NU fiu puternica... ca acasa n-am de ales ;)
Uite, Donia e exemplu de mamica puternica, nu eu
Sti tu vorba aia “sunt ... dar ma tratez”
in cazul meu in loc de puncte-puncte punem “stresata”
Sti tu, fetele vesele si optimiste mereu, care dau exemplu de echilibru si seninatate, care scriu asa frumos si lasa in urma un aer de "bine" aici, pe topicul nostru... ei, eu nu sunt printre ele! Dar am alte calitati!
garantat... Numai ca nu pot fi aia puternica, nu acum... acum ma zbat, ma agit, ma stresez, caut, incerc sa aleg ce e bine, incerc sa iau decizii bune pt el...
incerc sa ies din faza pasiva si sa fac ceva concret pt a se imbunatati starea lui...
Nu m-ai suparat cu nimic,
intradevar, sunt cazuri cu adevarat grave, ai mare dreptate, sunt boli care ucid trupul si sufletul.
Sunt recunoscatoare ca noi suferim doar de nimicuri si stiu ca se vor termina intr-o buna zi. Asta insa nu ma prea ajuta sa ma relaxez, insa ma ajuta sa fiu mai rabdatoare
E bine si atat... astept momentul magic in care copilul meu se va putea bucura fara restrictii de deliciile varstei – parcuri, copii, iesiri, mini-vancante, munte, mare, efort fizic, animalutze, comunicare... 
Ce slujba idioata ai de-ti ia puterea? Spunea o buna prietena de-a noastra ca te-a vazut in uniforma la stiri
Chiar asa e? Si daca da, stiu ca spuneai ca esti purtator de cuvant... nu poti schimba profilul postului, adica un schimb, ceva?...
Kiki, leyla, suntem mai bine decat acum 2 zile, multumesc. Il vad insa incercanat, palid, slabit... de abia astept sa vina primavara sa iasa din casa, nu a mai iesit decat sporadic in ultimele saptamani din cauza bolilor.
Din categoria progreselor e cuvantul “tla” care nu stiu inca ce inseamna, dar il foloseste des
si la suparare si cand e ora de apa/ceai/lapte.
Din categoria ce-i place sa faca... e expert in puzzle-uri
, rasfoieste cu drag carti, exclama frecvent “eeeee” la fiecare desen din carte. Si-i place la nebunie sa... dezlipeasca autocolante.
Ianis le lipeste ordonat, cum trebuie, fiecare la locul lui, marc adora sa le dezlipeasca si sa le rupa
se cam isca certuri pe tema asta ![]()
Laura, nu stiu daca te mai ajuta cu ceva, eu ii pun maxim 1 supozitor de novocalmin la 24h pluas antitermice la 4-6 ore, alternate, sau numai nurofen, depinde. ˝ supozitor novocalmin seara la 7-8 cand incepe sa creasca febra si inca ˝ dimineata la 3-4, daca mai e cazul... in general incerc sa ma descurc doar cu nurofenul.
Din pacate eu nu prea pot face faza cu baia racita, ca vrea si Ianis...
Donia, asta sper si eu, sa treaca
... putere...
uneori am, uneori se termina... si undeva trebuie sa realimentez ;) acum sunt in perioada in care s-a terminat, din decembrie suntem tot pe baricade... pauza mica am avut doar de sarbatori.
Danutz, foarte faina initiativa cu portugalia! Felicitari! De abia astept sa facem si noi circuite, mai asteptam 1-2 ani pana sa ne luam inima in dinti sa mergem undeva cu marcutzu’ nostru cel sensibilos ![]()
O minune de bazar - Sonia si Andrei /
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
leyla spune:
Laura, ma bucur ca ati trecut noaptea cat de cat ok, dar totusi n-ar fi mai bine sa mergeti la dr sa vedeti ce-i de fapt cu gatuletul, daca el zice ca il doare probabil ca e ceva…
Ramsan, ce frumos ai povestit de Rares…si Kaan e campion la facut melci din plastilina, mai frumos e ca dupa ce ii face incepe sa si cante melc, melc…
Dianarus, oi fi tu cum zici tu....insa eu te vad extrem de puternica
...felicitari pentru “tla” orice-ar insemna el si pentru puzzle-uri, si pentru dezlipitul autocolantelor, cu asta cred ca mai mult il tachineaza pe fratior![]()
Roxanica, vreau si eu sa te vad la tv
, deci unde cum? Uite-aici multe 

Iulia-stefy, voi cum sunteti?
Donia, e mai bine Cristinel?
Danita, asteptam sa ne dai vestea cum ca mama ta e acasa si e mai bine…