*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (22)*
Raspunsuri - Pagina 23
alra spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui BraveGirl Daca ar fi dupa mine, eu as alapta exclusiv pana zanica nu s-ar mai satura cu laptic. Atunci as incepe sa-i introduc alte alimente. |
vestea buna e ca e "dupa tine"
ma, nici laura nu prindea pana pe la 4 luni cu manutele. eu am renuntat sa ma mai uit pe baremuri cu ce trebuie sa faca la varsta x ca mai rau ma sperii. de aia mai vedeti intrebari idioate de la mine gen "de la ce varsta isi tin capul"
si asa zi bertha, e diferenta intre morcov fiert sau nefiert? habar nu aveam! eu il stiam pe post de tratament de diaree.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
Mirtha spune:
Corina cum s-a manifestat febra la Ariana ? Ai simtiti tu ca ii creste temperatura sau a avut ceva manifestari de disconfort prin care ti-a atras atentia ca ceva este in neregula ?
Din lista de vaccinuri optionale sunt impacata , f. impacata cu Rotarixul. Inca mai oscilez in privinta vaccinurilor antigripale si anti-meningococice(de fapt menngococic A+C , ca Act-HIB e inclus in Infanrix hexa.)Mai culeg info.
In ceea ce priveste sucurile de fructe si pediatra mi-a sugerat la fel . Vestitul suc de mere. Explicatia era ca vitamina C si mineralul Fe nu se regasesc sau se regasesc in cantitati fff. mici in laptele matern si prin sucurile de fructe cica se aduce aport de vitamina C si Fe pt. a intari imunitatea. Acum eu cred ca exista o ratiune pt. care aceste doau elemente nu se regasesc in laptele matern sau se gasesc in cantitati reduse : imunitatea dobindita prin anticorpi. Nu am cunostinte de specilitatea si dca nu asta este explicatia sigur exista o explicatie pt. care mama natura a gasit ca nu e cazul ca in laptele matern sa se regaseasca cele 2. Oricum ar fi eu dversificare nu o voi incepe cu fructe ci cu legume - mai precis radacinoase.
Cu cistigul ponderal e alta poveste .Prin majoritatea cartilor pe care le am se indica din luna a 4 a un cistig ponderal de 400-600 g pe luna. Deci nu ar fi asa o mare problema. Poate fi deasemena o perioada de stagnare daca Ariana are deja greutatea optima pt. virsta ei.
Diversificarea o voi incepe undeva dupa ce a implinit 5 luni.
Si eu sunt insa buimaca de sfaturile contradictori referitoare la supa de legume : Herta Capraru si Anne Bacus merg pe supe si apoi alimente pasate chiar amestecate cu lapte iar Dr. Culcer exclude destul de fatis inceputul diversificarii cu zemuri , merge pe alimente solide sau semisolide putin diluate cu apa pagina 28 curs de baby sitting, date cu linguritza.
Cit priveste constipatia si Spock si Herta Capraru spun acelasi lucru : nu exista constipatie la sugari (spock pagina 244 , Ingrijirea sugarului si a copilului editia VII , an 2000 , Herta Capraru pagina 89 , editie 2003. Eva face uneori si un KK la 5 zile . Pian acum in 4 luni de vita nu am folosit de cit de 2 ori supozitorul si 1 data termeometrul- la metoda asta am renuntat pt. ca am inteles ca este mai nociva decit supozitorul(nu imi mai aduc aminte explicatia pediatrei dar spunea ceva de stimulare mecanica)
Eli mie mi s-a parut distractiv. Bebe se simtea ff. bine . Dar intr-adevar trebuie sa fi foarte sigur pe tine si sa nu ai vreo ezitare ca s-a dus. Mi-a venit in cap videoclipul din Cartea Jungli cu Baloo si maimutele.
Bertha si eu tot cam asa am citit : morcov fiert in caz de diaree iar supa de morcov sau morcovul crud(fibre) in caz de constipatie.Anne Bacus.
Merg sa citesc ce ati mai scris pe subiectul asta.
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Mirtha spune:
Ne bucuram ca sunteti ok !
Si te mai asteptam cu vesti bune.
| citat din mesajul lui cherieactiv heeila...fetelor..asta e...nu reusesc sa intru...tot timpul am ceva de facut prin casa sau garaj...am intrat acuma rapid sa zic ca suntem bine...io is racita cobza de vreo 2 sapt, vad ca bebe nu ia raceala de la mine...inca alaptez la greu, in disperare...asta micu ia cate 1.400 pe luna n-are greturi...papa tot...i cam obraznic ca nu vrea frate numa cu mine...am avut si o tentativa sa incep muncu asa lejereanu, cate 4 ore pe zi...dar nu am rezistat fara el..dupa 2 ore m-am apucat dee bocit ca mi-e dor de el..si am zis..ok...acasa la baiat ca e jale fara el... pup toate mamicile ,cozonacii si cozonacelele hihi... Cherie mami lu Alexandru ,fericirea mea! |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Flowers spune:
Mai fetelor, spuneti-mi si mie ,sa nu mor proasta ,existe mai multe tipuri de pampers? Am luat din cora la bax nr 3 si apoi am mai luat cativa la bucata pana ajung iar in cora . Cei la bax nu au elastic la arici cum au cei la bucata.
Am avut o noapte de cosmar culcata la 1 si trezita la 4. Mav ii dai lui Anto gel pt dinti. EU am inceput sa-i dau pentru ca-mi scoate sanul si-si baga pumnisori si efectiv ii roade, se agita, iar san iar pumni. A, si i se vad dintisorii de jos, n-au iesit dar se vad.
Offff, nu-mi aduc aminte ce mai vroiam ca erau 3 chesti de intrebat. Revin.
Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002)
http://community.webshots.com/user/flowers1978
lauramiron spune:
Corina, eu cu prima fetita am patit la fel ca si tine, constipata, facea ajutata cam la 3-4 zile si consistenta nu era nici tare, nici moale. Si la fel ne-a indicat medicul sucul de fructe cu care am si inceput de altfel de la 2 luni: portocale, mar si morcov. Ii dadeam inainte de masa a doua de dimineata, adica in jurul orei 10, si apoi lapte. Acuma, nu-s ce sa zic, unii o considera diversificare, altii nu. Pe noi ne-a ajuta, s-a reglat cat de cat cu kk, insa tendinta ei generala este spre constipatie, mai bine zis scaun de consistenta tare, ca de facut face zilnic acuma.
Cu Caterina nu am aceasta problema, ba cred ca va fi exact opusul, ca are niste scaune ca si apa aproape
Probabil voi incepe cu morcov si mar, si voi lasa portocala la o parte.
Acuma tu stii mai bine, ai putea incerca sa-i dai putin suc 2-3 zile si vezi cum e. Oricum, rau nu-i face, sunt convinsa, si Arianna are deja peste 3 luni, nu?
| citat din mesajul lui BraveGirl Multumim pt urari! La multi ani tuturor bebeusilor care au implinit/implinesc lunite zilele astea! Noi am fost ieri la control. am luat doar 500g in ultima luna . cica nu e bine...trebuie sa o supraveghem. mi-a placut de dr ca a zis sa nu-i dau in nici un caz completare daca am lapte destul. ce nu mi-a placut: MI-A ZIS SA-I DAU SUC DE FRUCTE CA SA FACA KK. Cica nu e diversificare. Deci? Nu stiu ce sa zic. am mai citit undeva ca sucul de fructe in cantitate mica( de ordinul linguritelor) si fara pulpa nu e diversificare si se recomanda la copii cu tendinta de constipatie.Voi ce ati face? Sunt in ceata. Zanica f rar e deranjata d efaptul canu face kk, si atunci o ajut cu termometrul/supozitor. Pana acum am pus o singura data supzitor si de vreo 3-4 ori termometrul. Are saptamani cand face kk de vreo 3-4 ori, si saptamani in care face de maxim 2 ori. Mai mult sunt ingrijorata de greutate. Si de masurat...cica are doar 59cm. Cum naiba ca luna trecuta avea 58 si acum am multe costumase care nu-i mai vin in lungime. Trebuie sa o masor eu, ca nu cred ca a crescut doar un cm/luna. ========== Corina Mamica de Arianna Maria ![]() Albumul meu POZE CU PRINTESA |
_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
Poze cu noi
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo
lauramiron spune:
Mah....acuma sincer....mie-mi pare ca nenea ala stie foarte bine ce face, pe bune! Si apoi, bebele rade fericit la final, semn ca i-a placut...nu-s ce sa zic...
| citat din mesajul lui elilov3 na de uitati-va si minunati-va un 'bou' Doamne fereste ce imi vad ochii de nul-as face si eu la fel sa vad lui ii placehttp://www.gdd.ro/incredibil-wtf/76-baby-gym-incredibil-.html Eliza mamica de inger Ionut Pavel si de Dimitrie Gabriel 12.11.2008 botez ******************************************* Sine amicitia vitam esse nullam - Fara prietenie nu exista viata ! - Cicero |
_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
Poze cu noi
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo
monicus spune:
Felicitar.... la cat mai multe lunitze, sa fiti sanatoase, voioase si sa o tineti tot asa....Sanatate multa....
Multumim pentru prajiturele si suculet, tare bune sunt...
Te 
| citat din mesajul lui criss703 Paula-Sofia invita toti cozonaceii si mamicile la prajiturele si suculet ![]() ![]() .Avem 3 luniteeeeeee .Multumim fetelor care ne-au felicitat deja otilia ,aleinad.g ,amalia , oceanborn ,isaelena , malinas ,mamiseli ,fluturasha si le daruiesc un pupic si o zambiluta http://family.webshots.com/photo/2577923320104281140gLzMuc Deasemenea pupam si ceilalti strumfici sarbatoriti astazi ![]() ![]() Osa mai revenim azi cu ceva pozite , ninge ca in povesti de 2 zile si vrem sa iesim si afara pe zi ca pe noapte am iesit deja aseara Ne bucuram pt. Raphael ,Stefanut si Thomas ca au venit cu vesti bune e la medic ...asa ca sunt invi6tati la joacaaa ![]() Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008 PozePaulaSofia PovesteaNasterii |
Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008) 9+ saptamani
pozele mele
monicus spune:
La multi ani Valentina si Alexia de Andutza_02,
Narcisa de Justme25
, Rares Daniel de Mada si Radu de Sorvint.
Sa va traiasca bebei si sa aveti parte numai de bucurii si la cat ma multe lunitze.
Va 

pozele mele
monicus spune:
criss703 poze de la botez le gasesti aici si
aici.
Te 
| citat din mesajul lui criss703 Multumim pentru urari Olivia (intoarcem si noi pupicii speciali lui David ), Babyzapi (iar despre kg. 44 kg la 1,56 m La multi ani Andutza si multi ![]() ![]() ![]() Monicus Bafta la vaccin sa nu o doara pe Ana , nu am vazut poze de la botez parca ziceai ca le pui ...sau nu le am vazut eu ![]() Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008 PozePaulaSofia PovesteaNasterii |
pozele mele
monicus spune:
Mirtha poze de la botez le gasesti aici si
aici.
Le gesesti si in pozele mele.. ca a mai pus si fotografii noi pe langa cele de la botez.
Te 
pozele mele

,fericirea mea!
. cica nu e bine...trebuie sa o supraveghem. mi-a placut de dr ca a zis sa nu-i dau in nici un caz completare daca am lapte destul. ce nu mi-a placut: MI-A ZIS SA-I DAU SUC DE FRUCTE CA SA FACA KK. Cica nu e diversificare. Deci? Nu stiu ce sa zic. am mai citit undeva ca sucul de fructe in cantitate mica( de ordinul linguritelor) si fara pulpa nu e diversificare si se recomanda la copii cu tendinta de constipatie.
Doamne fereste ce imi vad ochii de nul-as face si eu la fel sa vad lui ii place

.
.
de 2 zile si vrem sa iesim si afara pe zi ca pe noapte am iesit deja aseara
de
Paula Sofia DN 18.11.2008