Cine poate sa ma ajute in privinta depresiei
Deci ca sa iau de la inceput , traiesc in Germania , din pacate aici nu prea am prietene ( iar pe care le am sunt mai invarsta ca mine si nu prea au timp ),lucrez pt partenerul meu ( nu prea am contac cu lumea de afara )familia mea traieste in Rom , deci sunt singura cu partenerul si copilul lui ( familia lui traieste aici , dar cum nici nu ar trai ). Zilele mele sunt monotone , curatenie , gatit ,cumparaturi, facut contabilitate si de 2 ori merg la scoala pt perfectionarea limbii ( gramatica ) si cam gata .Inainte mai mergeam la inot ( dar de cand sunt gravida nu mai merg nici acolo pt ca apa este rece , si nu am voie )
Sunt gravida in a 19 sapt , si de cateva sapt. sufer de depresie , in fiecare zi imi vine sa plang ( sa zicem asa ca si plang ), nu am chef de nimica , nu sunt fericita si pe langa asta asa simt ca si partenerul meu sa distantat de mine ,stiu ca nu e bine pt copilul meu si incerc sa ma relaxez ,sa fac lucruri ce imi plac dar degeaba , iar la medic nu vreau sa merg pt ca nu vreau sa iau medicamente.Ce as putea sa mai fac ca sa ies din depresia asta ?
Raspunsuri
danat spune:
Imi pare rau ca treci prin asa ceva si mai ales acum cand esti insarcinata. Asa cum povestesti si tu, totul ar putea avea legatura cu faptul ca socializezi f putin, nu ai prieteni mai deloc, viata ta se desfasoara destul de monoton si printre aceleasi (putine) persoane. Poate sunt si ceva schimbari hormonale care iti dau aceste stari. Ar fi bine sa discuti cu un medic, nu trebuie musai sa si iei medicamente, o discutie nu face rau nimanui.
Nu sunt de specialitate sa iti dau cine stie ce sfaturi profi, dar as zice sa te gandesti in primul rand la bebele din burtica, ca Dumnezeu ti l-a dat ca sa iti dea un sens si mai important in viata, apoi, pina vine bebe (care iti va ocupa tot timpul si ai sa vezi ce frumos este
) eu as zice sa mai incerci sa faci ceva care iti place mult - sa citesti, sa tricotezi, sa pictezi...orice, nu stiu ce inclinatii ai tu. De ce spui ca ai incercat si degeaba? Adica, nu ti-a mai placut? Sau ?
Poate si partenerul tau tocmai ca s-a distantat, din cauza starii pe care o ai tu. Nu stiu cat de bine comunicati, dar lucurile astea ar trebui discutate, nu lasate asa... pt ca se adincesc in timp si ajung sa distruga totul incet incet.
Gandeste-te ca peste cateva luni nu vei mai avea atit timp numai pentru tine, fa ceva care iti poate da liniste si relaxare. Fruntea sus, sarcina usoara, iar bebe sa vina cu sanatate si noroc 
Dana
mama lu'
Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hai la plimbare
musetto spune:
Vitaminele prenatale si uleiul de peste (provenit de la pesti ce contin cantitati minime de mercur) te pot ajuta sa iesi din starea asta. De asemenea, daca poti, incearca sa iesi zilnic la plimbare, si miscarea in aer liber contribuie la diminuarea starii depresive.
Felicitari pt sarcina! 
FELICITY05 spune:
Ai discutat asta cu partenerul tau poate el nici nu stie prin ce treci.As zice ca e primul pas pe care trebiue sa faci.
andacos spune:
Moonik,depresia ta e diagnosticata de tine si nu de doctor!Poate sunt hormonii care joaca feste!
Incearca la cursul de limba sa-tzi faci contacte,cu ei e mai usor sa stabilesti legaturi uneori!
Capul sus si inainte!
Dana
CristinaT spune:
Sa fie intr-un ceas bun. Poate ca esti mai sensibila si nu neaparata depresiva, poate ca esti speriata de ce va urma, sau poate plictisita. Cand sunt suparata, dau drumul la muzica si dansez cu fetita mea, sau iesim la plimbare. Incearca sa-ti faci multe prietenem, va urma o perioada monotona intre schimbat scutece, alaptat si treburi casnice.
ne apropiem de 9 ani
si :)
m0oniik spune:
Multumesc mult pt sfaturi 
. Si mie imi place sa ascult muzica , sa citesc , sa ma plimb dar in ultima vreme nici de asta nu prea am avut chef
.Din pacate scoala unde merg nu este in acest oras si colegele mele sunt tot asa din alte orase . Iar discutia cu partenerul , el lucreaza pana deseara , iar cand vine acasa e obosit si nu mai are chef de nimic , asa ca mai bine in las inpace .
Oricum o sa incerc totul sa fie ca inainte , pt ca stiu starea pe care o am acuma nu face bine la bebe si chiar nu vreau sa-l sau s-o imbolnavesc .( in 24 am termen la medic si o sa aflu ce va fi baietel sau fetita
.
Va doresc o zi buna si multumesc 
Ahh si inca ceva totusi ma bucur de ceva - ma bucur ca m-am inscris pe acest seit , sunt lucruri foarte interesante , pot sa-mi impartasesc durerea si bucuria si chiar daca nu am prietene ,stiu ca aici voi face 
adaca spune:
m0oniik- femeile insarcinate sunt mai sensibile, isi doresc mai multa atentie. Tu esti intr-o tara straina si nu prea ai prietene, dar ne poti avea pe noi, ne poti scrie sau sa ne intrebi orice doresti. Incearca totusi sa-i spui partenerului tau ceea ce simti tu. Gandestete doar la tine si la fiinta aceea mica care face parte din tine. Tot timpul sa gandesti pozitiv. 

Ade cea mai fericita
si DARIUS, CAIUS(15.09.2005) si RARES(13.12.2007)

www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE
babylina spune:
Buna Moonique,
Felicitari pentru sarcina. Primul pas in tratarea depresiei tale este faptul ca te-ai inscris aici. Intra in grupul gravidutelor care vor naste in aceiasi luna cu tine. Intra in grupul fetelor nascute in aceiasi zodie cu tine. O sa iti faci o multime de prietene virtuale si poate ca nu numai virtuale.
Cand capeti DC-dependenta o sa uit de singuratate si depresie.
Noi suntem pe aici si te asteptam cu drag.
m0oniik spune:
Multumesc mult pt sfaturi , deja ieri m-am atasat de grupuletul varsatorilor si a celor care traiesc in geramia ![]()

cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui m0oniik Multumesc mult pt sfaturi , deja ieri m-am atasat de grupuletul varsatorilor si a celor care traiesc in geramia ![]() |
mooniik, in prumul rand feliucitari pt sarcina!! Sanatate multa tie si la burtica.
Si io am o fetita de 10 luni. SI io am trecut prin stari asemanatoare, in sarcina, griji, indoieli, emotii, plangaceli.
Fetele ti-au dat cateva tips& tricks, si io ti-ash recomanda la fel: tricotat, cusut, cantat, orice iti place.
Si mishcare. Lipsa innotului - se simte, aveai ritmul tau. Si e si astenia de primavara!
O sa iti mai propun ceva: aici pe forum sunt grupuri de sustinere gravidute, functie de perioada cand tre sa nashti.
Si in germ. vei gasi, chiar si cursuri, unde sunt burtici ca si tine; faptul ca vei gasi mmici cu aceleasi stari si emotii, si fiori, te va incuraja si vei realiza ca esti NORMALA!! doar o gravidutsa in mijlocul unor mari schimbari.
Iti recomand mult sa cauti asemenea grupuri - o sa iti prinda tare bine, ca se face si gimnastica pt burtici, si gimnastica dupa nashtere (la aia ma gandesc mereu...desi nu am timp).
si sanatate multa.o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008