Faceti vreun gest ecologist?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Sortez gunoiul in "menajer si reciclabil"...vai ce chinuiala sa stau cu 2 recipiente de gunoi in casa!
Tot timpul trebuie sa cobor la container sa golesc reciclabilele ca se umple imediat...Doamne, cit gunoi putem produce in viata asta!

La dus nu pot sa stau mai putin de 30 minute Sorry!
Iar asta e varianta scurta...ca in mod normal stau mai mult. Sint "rac"...imi place la apa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

nu ceva iesit din comun... De spala tre sa ma spal si nu pot sa fac economie, si nici nu vreau. Daca si la apa ma zgarcesc... atunci ...viata asta ar fii tare murdara:) Deci nu renunt la spalat cat mai des ca altfel nu pot dormi:) Cu gunoiul ma comport respectabil...

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Reciclez bateriile (le duc apoi la serviciu), nu arunc chestii pe strada , doar la cos (asa face si fiul meu cel mare), plantez copaci in gradina de la tara... am mers la 3 actiuni de mediu (de curatare si de reciclare) de la serviciu... Nu printez decat daca este absoluta nevoie...

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana11 spune:

DA, nu las becurile aprinse aiurea, tv, radio daca nu vizionez-ascult ceva
nu arunc baterii la gunoi
nu las mizerie dupa mine la picnic
nu arunc gunoaie pe strada
nu arunc uleiul folosit in chiuveta
Cand folosesc detergenti intotdeauna ma gandesc cat sunt de toxici, dar nu am gasit alternativa
Mi-as dori sa reciclez peturile, sticlele, hartia, cutii de conserve dar din pacate la noi nu exista containere pentru asa ceva.
Nu las apa sa curga in nestire, fac dus de cele mai multe ori, si ar mai fi.
Cred ca este foarte important sa le atragem atentia celor de langa noi care nu fac la fel.
De exemplu eram o data la padure si vecinii nostri de patura au strans gunoiul cei drept, dar l-au rezemat de un copac, si le-am spus sa-l duca la tomberon ca nu vine nimeni dupa ei sa-l duca. L-au luat de acolo dupa cateva priviri fulgeratoare, bine ca nu am luat si bataie.
Sper din tot sufletul ca fetita mea sa aiba respect pentru natura si sa inteleaga ca 'asa cum ne asternem, asa dormim'

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

doar am nimerit noi becurile alea proaste?

Da, extrem de proaste din cate povestesti.

_
I was born to never die | To live in bliss, to never cry | To speak the truth and never lie | To share my love without a sigh | To stretch my arms without a tie | This is my dance, this is my high (Michael Jackson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

gunoiul il sortez, adica pun in alt sac de gunoi peturile, nu arunc hartii decat la cosul de gunoi si atentionez pe cei ce arunca din masina tigarisau cutii goale. daca ema arunca ceva pe jos o pun sa ridice si sa duca la cosul de gunoi

bazar pentru Ema

ajutati la terapia pentru Ema pe DC

Ajutati-ma sa inteleg lumea!

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Nu sunt ecologista militanta, sunt doar cu bun simt zic eu :D
- nu las mizerie in urma mea; tot asa imi educ si copiii
- sortez gunoiul: plastice, hartie, fier, sticla, baterii (la bio nu ma bag ca mi se pare ca miroase prea rau in casa)
- pungile de plastic le folosesc la gunoi
- am becuri economice (si din cauza de economie evident)
- nu folosesc apa cand nu trebuie (o remarcare: dus, baie e tot una ... puneti o data dopul cand faceti dus si o sa vedeti ca se consuma apa ca la o baie)
- uleiul il arunc la gunoi
- in casa mea nu arde lumina cand nu trebuie, incerc sa educ copiii tot la fel, dar e cam greu acum
- daca as putea as folosi transportul in comun (depinde de conditii, localitate, costuri)
- am plantat pomi si o fac in continuare

Nu prea reusesc sa nu arunc mancare, cumparam prea mult, gatesc ca ptr. 6 ... la asta trebuie sa mai lucrez!

Si mi se pare important sa ne educam copiii in acest sens.
Numai bine!

Io cu Cristian -fiul meu preferat - & Amélie -fiica mea preferata
---------------------------------------------
www.inimacopiilor.ro - de la INIMA ta, la INIMILE lor!
www.watch-out.eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Apropo de ulei aruncat la gunoi. Am o vecina care iese cu tigaia din casa si arunca uleiul direct pe toboganul de la ghena. Oare se crede ecologista?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

cu siguranta nu este

pana la mai putin de O LUNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danadc spune:

Recunosc ca de cand au aparut in sectorul 6 recipiente speciale de sortat deseuri am devenit mai ecologista. Inainte nu aruncam nimic pe jos, strangeam resturile de la gratar la padure, aruncam uleiul la gunoi in punga si nu la chiuveta (nici la gunoi nu-i bine, dar cel putin nu ajunge in ape menajere), consumam cat mai putina apa, stingeam lumina.
Acum sortez gunoiul: peturi, hartie si sticla (borcanele de la mancarea fetitei). Chiar daca gunoierii le amesteca, eu am constiinta impacata ca le-am sortat si le-am reciclat. Nu stiam ca se recicleaza bateriile: deci voi mai adauga un gest.
Incerc sa nu cumpar mancare in exces: nu suport sa o arunc, nici macar stricata, deci am grija sa nu se intample.
Incerc sa-i conving pe mai multi ca gesturile ecologice sunt absolut necesare.
Spal destul de des (o pustoaica de un an jumate murdareste mult), dar folosesc un program care nu dureaza mult, deci folosesc cat mai putina apa si curent.

Lista probabil ar mai continua. Cu apa calda nu stau bine. Pt ca locuiesc la etajul 8 cam curge pana vine calda. Nu am ce-i face , trebuie sa ne spalam.

De plantat, plantam (sotul si restul barbatilor din familie)la tara langa BUcuresti, la 6 km. Speram sa contribuie un pic macar la producerea oxigenului de care avem atata nevoie.

Mi-ar placea sa folosesc detergenti sau sapunuri bio, dar din pacate nu le gasesti peste tot, iar cele care sunt produse din plante au destule alte chimicale care strica totul....

As vrea sa reciclez scutecele Pampers, Babylove etc, dar nu gasesc pubele speciale. Am gasit in schimb scutece biodegradabile la DM in Auchan MIlitari (eu de aici le iau marca Alana). Ce-i drept sunt mai scumpe, dar sotul spune ca pt mediu merita.
Foarte multi rad de noi si de preocuparea noastra marunta. Dar pe noi ne doare...indiferenta celorlalti care cred ca cu o floare nu se face primavara. E sufiecient sa fie azi 2,3 flori si maine mai multe.

Succes la reciclat si la un mediu cat mai curat!

Mergi la inceput