Faceti vreun gest ecologist?
Raspunsuri - Pagina 6
Cinezee spune:
Am fost la padurea Comana , acum vreo 3 saptamani , pana am gasit un loc cat de cat curat nea trebuit cam 10 min
Noi eram cap 4 cupluri cu 2 masini , pe langa grataru si toate alea aferente, am adus is saci ptr ca sa adunam gunoiul, singura dovada ca noi am fost in acel loc a fost cenusa focului in care am facut gratarul , in rest cu totu ne am carat inapoi acasa cat si gunoiu care deja l-am selectat
Nu sunt adepta masinii personale , prefer metroul vorba ta ca e mult mai rapid si mai putin stresant in trafic cat si bicicleta ( mijloc ce doresc sa il achizitionez cat mai curand si sa invat sa merg pe ea ca imi doresc asta de ani de zile )
De cam un an imi selectez gunoiul , singura mea problema ramanand cutiile de tabla de la coserve ce le adun intr-un colt in curte pana am sa gasesc loc unde sa le duc si pe alea
pana la mai putin de 3 luni
mika12 spune:
Eu pun cutiile de conserve in acelasi sac selectiv cu plasticul, dar avem posibilitatea asta doar de cateva luni incoace, inainte ne se selectau. Cred ca in curand va fi si in Romania la fel.
Cinezee spune:
cine stie cand o sa fie asa ceva in romania , pana atunci le adun in curte intr-un colt
doradora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mina La birou: - folosim ciorne pt printurile cu circuit intern - adunam hartia si o dam spre reciclare (vine cineva de la un centru) - nu folosim pahare de plastic - nu bem sucuri ca nu-s sanatoase si astfel nu aruncam peturi :D - folosim la bucatarie prosoape de bumbac, in birouri insa servetele de hartie - am montat dozator de apa cu filtre de schimb, ca sa nu mai colectam peturi Acasa: - colectez gunoiul selectiv si-l duc la pubelele colorate diferentiat - pt cuburi de gheata nu folosesc pungi ci tavite de silicon - incerc sa evit folosirea foliilor alimentare (plastic si aluminiu) in special pe post de capace la diverse, si folosesc farfurii, ca sa arunc cat mai putin - refolosesc pungile de plastic, daca pot - port genti din piele ecologica (sunt mai ieftine si mai usoare :D) - nu arunc pe geam coji de seminte sau de legume, mucuri de tigara (daca as fuma, ca nu e cazul), resturi de la masa etc (asta nu tine neaparat de proectia mediului, ci de protectia vecinilor, dar e o mare durere a mea) - nu arunc niciodata nimic pe jos, ci doar la cosul de gunoi - in parc nu dau pe jos cojile de seminte sau samburii de cirese, ci ii adun si ii duc la cos - si aici am montat dozatorul mentionat mai sus sa scapam de peturi - cand merg la cumparaturi la piata (cu caruciorul meu ecologic si fara masina) refuz, acolo unde se poate, micile pungi de plastic, cate una pt fiecare sortiment de parca nu pot sta 2 dovlecei cu 3 banane in aceeasi punga. Pe cat se poate, mi le pun la gramada in carucior ca ma streseaza numa ideea multimii de pungute care ramane dupa ce desfac cumparaturile, nu doar faptul ca e poluare sistematica a mediului. ... si daca imi mai aduc aminte, mai zic INTREBARE: pt colectarea selectiva, a vazut cineva, pe undeva, galeata de gunoi cu 3 compartimente? Eu cred ca are rost sa facem fiecare cat poate, fiindca din micile gesturi se schimba mentalitatile. Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din:09.09.2004 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului Some people dream of success...while others wake up and work hard at it |
chiar nu bag mana in foc, dar parca cele de la ikea sunt asa
pupisor spune:
Noi "reciclam separat...pentru un oras mai curat" dar ce spuneti ca cei care se ocupa de colectarea tomberoanelor speciale pentru sticla (verde,alba...etc)hartie sau plastic le arunca in acelasi loc...adica la vechea groapa de gunoi......
ancamac spune:
Noi reciclam separat in felul urmator:
Hartii si cartoane - recoltare 1 data la 2 saptamani
Sticle si aluminiu - recoltare 1 data la 2 saptamani
Materiale plastice - recoltare 1 data la 2 saptamani
Resturi de bucatarie, plante etc - recoltare de 2 ori pe saptamana
Medicamente expirate, siringi si pansamente (la farmacii)
Baterii (la magazinele de electronice)
Cinezee spune:
ce bine de voi in Italia ...cine stie cand o sa ajungem si noi asa cu colectare
ancamac spune:
Cinezee - e bine, dar te asigur ca ai nevoie de spatiu pt a aduna tot. Eu, din fericire, am pivnita, altfel in apartament nu stiu cum as face. Societatea care se ocupa de recoltare distribuie la inceputul anului saci de hartie pt hartii si cartoane, saci de plastic pt materiale plastice, pungi bio-degradabile pt resturile de bucatarie. In plus avem cate un bidon albastru pt sticle si aluminiu (pe care il punem in fata blocului seara inainte de recoltare) si un bidon inchis cu cheie pt resturile nereciclabile. Fiecare bidon pt resturile nereciclabile are un cod, si de fiecare data cand golesc bidonul inregistreaza codul respectiv, deci la sfarsitul anului stiu fiecare familie cate goliri a facut si platesti in functie de acest numar.
Mai este ceva, pt familiile care au copii mici, distribuie si un bidon care impacheteaza in punga de plastic fiecare pampers.
Cinezee spune:
moooma da ce avansati sunt aia acolo la colectare si separare
Eu stau la curte
RuxandraV spune:
Pot spune ca mi-am atras antipatia multora cu gesturile mele ecologice. In primul rand, colectez toata hartia : foi folosite doar pe o parte, pliante primite pe strada sau in posta, reviste, cartinul de la hartia igienica sau prosop de hartie, cutiile de medicamente sau cosmetice...orice este din hartie sau carton.
In plus, fac la fel ca ceilalti care au scris inaintea mea: folosesc becuri eco, nu irosesc apa, nu las luminile aprinse acolo unde nu stau, sting toate tv si monitoarele ( chiar si pe cele ale colegilor :)), nu arunc hartii pe strada, merg si cu bicicleta, strang tot daca merg undeva la padure sau in aer liber...
Ar fi bine daca din ce in ce mai multi ar ajunge sa faca o rutina din aceste gesturi, pt ca planeta chiar se afla in pericol...