Faceti vreun gest ecologist?

Faceti vreun gest ecologist? | Autor: oliviutza

Link direct la acest mesaj

Va ganditi vreodata la mediul inconjurator? Nu neaparat sa faceti ceva gen fundatie care sa se ocupe de reimpaduriri, ma gandeam la gesturi simple, care conteaza. De exemplu: nu lasati apa sa curga cand nu e nevoie, reciclati PET-urile sau hartia, mai lasati uneori masina acasa ca sa mergeti cu metroul.. haideti sa facem o lista cu gesturile care pot ajuta macar un pic natura si implicit si pe noi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kay spune:

am reciclat, cat am sta in Germania

- mergeam cu punga de PET si imi luat pfand pe ele
-duceam sticla transpartenta la transparente, verde la verde, maro la maro
-cutiile la cutii, platicul la platic si resturile la resturi

-aici nu arunc pe jos, ba mai si adun dupa altii...
-nu las apa sa curga de ex cand fac dus, nu o las sa curga cand aplic gelul de dus si mereu il cert pe coleg cand lasa apa sa curga in nestire
-mai merg pe jos, ca in RATB nu am curaj sa ma urc
-mai plantez la mama in curte cate-un pom, o floricica

un prieten a terminat fac de ecologie si stiu ca aveau tot felul de "actiuni" de strans chestii facut, reciclat... super tare !

************************************************************************************

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu incepusem sa folosesc doar becuri ecologice. Acum nu mai sunt asa convinsa ca-s ecologice. S-au "ars" mai repede decat credeam si nu stiu cum sa scap de ele (de cele arse). Pe cele obisnuite le-as fi aruncat pur si simplu la gunoi. Astea se pare ca au gazele alea "rele", periculoase, inauntru si se colecteaza separat. De cine, unde, n-am aflat. O sa stau cu ele pe sifonier, pana o sa mi se faca mai frica sa le tin in casa decat sa le dau la gunoi.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

olympia, fa-le pachet si trimite-le inapoi la Ikea sau de unde le-ai luat

************************************************************************************

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

DA! Nu las apa sa curga in nestire, de ex cand ma sapunesc sub dus sau cand ma spal pe dinti, sortez plasticele, sticla, hartia (asta tine de faptul ca locuim intr-o tara care are aceste obiceiuri mai demult, dar as fi facut-o si in Ro daca ar fi fost acest obicei), incerc sa sting lumina de pe unde nu stam, cu toate ca mie imi place muuult cu lumina aprinsa si imi cam calc pe inima. Nu arunc gunoaie aiurea, nu rup flori.

Sunt surprinsa cata lume lasa sa curga apa la nesfarsit cand fac dus... asta din observatiile personale. Uneori imi vine sa intru peste ei la baie sa le inchid apa aia care curge de-gea-ba!

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hai la plimbare

Mergi la inceput

Pai nu le-am luat de la Ikea... Iar in oraselul in care stau, astia cu electrocasnicele sunt asa de grabiti sa le recicleze, ca atunci cand am luat frigider nou mi-au zis sa nu care cumva sa-l aduc p-ala vechi, ca n-am vreun vecin sa-l dau, ca au depozitul plin si nu stiu cum sa scape de ele!!!
Faza e ca daca becurile se ard tot repede, deci nu au asa o durata mare de functionare si reciclarea lor e o chestie mai complicata, eu zic ca nu-s asa ecologice.
Multi poate le arunca la gunoiul obisnuit si nu stiu daca in final, asta nu e o chestie chiar mai rea, ca si poluare.

Mergi la inceput

eu am renuntat la becurile ecologice (de la Ikea ) pt a lumineaza atattt de prost, ca nu te vezi om cu persoana in casa ... asa ca azi am facut nefcuta, mi-am luat un bec de 230... care de fapt era ornamental... si e galben si face o lumina de zici ca am aprins lumanrea pe tavan. asa ca nu stiu ce sa fac cu el... daca vrea cineva bec de ambianta, il dau gratis

S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Eu is aia care inchide toate fantanile la care curge apa aiurea in Timisoara :-)).In liceu eram convinsa ca asa o fapta buna va "rasfrange" asupra mea noroc la teze si inchideam robinetul la toate fantanile (la care curgea apa aiurea si nu era nimeni cu sticle in asteptare ) pe langa care treceam in drum spre scoala .

Nici acasa nu las apa sa curga aiurea.
Nu arunc hartii pe jos si le fac observatie si la altii care nu ma mai suporta din cauza asta :-)).
Nu arunc bateriile la gunoi.

In general is destul de obsedata cu chestiile astea, i-am facut si pe ai mei sa sorteze hartia si plasticul .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu am o problema cu pungile din plastic. Nu va amagiti ca noile pungi ecologice din plastic de la carrefour sunt mai ecologice decat cele vechi. Atata doar ca in timp se transforma in particule mici duse da vand si cine credeti ca le va respira? Ei, acum daca plasticul nu e biodegradabil sa-l manacm ca doar ce sa facem cu el daca tot ne place atat de mult! Asa ca azi desi mi-am uitat a mia oara sacosele de rafie acasa nu am cumparat nici o punga de plastic. Am umblat cu cumparaturile in portbagaj si cand am ajuns acasa m-am dus sus si mi-am adus sacosele
Si uite, bine a picat acest subiect ca poate ma mobilizez si in privinta bateriilor pe care niciodata nu le adun. Chiar am doua pe care o sa ma duc chiar acum sa le culeg din galeata de gunoi.

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Si le plimbi la Ikea, Androix?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

pai de cand cu apometrele, cine mai lasa apa sa curga-n nestire ?
sunt curioasa, unde aruncati bateriile? eu stau in sectorul 6,sunt cateva ghene pentru gunoi in strada cu compartimente de plastic, sticla,etc, dar de 2 ori am vazut ca la colectare se amesteca, asa ca...
eu cred ca-s destul de putini oameni cu simt ecologic, multi fac doar pe tema asta.
din fericire insa, apa-i scumpa si n-o risipim, benzina/motorina la fel, asa ca mai facem economie si la carburanti, energia electrica, ati ghicit, tot pe bani grei, deci mai inchidem din becuri, mai scoatem electricele din priza...

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput