Faceti vreun gest ecologist?
Raspunsuri - Pagina 2
uta_ciun spune:
eu recunosc ca primul motiv pt care am schimbat toate becurile din casa cu www.energystar.gov/index.cfm?c=cfls.pr_cfls" target="_blank">astea a fost pur financiar si abia al doilea ecologic
daca astea sunt becurile de care vorbeati , contin mercur si de aceea nu trebuie aruncate la gunoi ...in sua lantul de magazine home depot si probabil si altele accepta aceste becuri (sparte, arse etc)
tin destul de mult, eu le am cam de un an jumate, poate doi, si din toata casa s-a ars unul singur pina acum
totusi fac si eu ceva ecologic: reciclez sticle de plastic (din pacate statul alabama accepta doar plastic nr 1 si nr 2)
am fost uimita sa constat ca nu numai sticlele de apa pot fi reciclate ci si bidoanele cu sampon/gel dus/sapun lichid etc
si adun si cutiile de aluminiu....ca strangere de fonduri pt mica biserica ortodoxa din oras....cutiile de aluminiu se vand apoi cu 73 centi/lb ( 1 lb = 454 g) la un centru de reciclare
am impresia ca sua e putin in urma la reciclare...sau poate o fi doar in sud , daca mai intra fete din alte state rog sa ma corecteze
aici, in afara de cladirile universitatii unde exista cosuri separate pt cutii aluminiu, hartie, plastic, la ghenele de gunoi din cartiere nici vorba de asa ceva
www.pulsmedia.ro/evenimente/premiilecaroldavila" target="_blank">Votati Organizatia E.M.M.A pt premiile Carol Davila
www.fertilityfriend.com/ticker/uta79/ttc.png" target="_blank">asteptam, asteptam
The most beautiful thing in life is LIFE itself ! http://www.help-ema.puls-il.ro/
laura72 spune:
eu strang maculatura intr-o cutie de carton,cam o data pe luna la scoalde alaturi se organizeaza o strangere asa ca duc si eu.
pet-urile se strang acolo,dar de obicei pe cele de la apa le dau la tara pt lapte/vin
bateriile le duc la un centru unde colecteaza baterii de masina
cutiile de aluminiu nu am gasit inca.
sunt si la noi pubele seratate pt hartie/plastic dar nu sunt sigura ca nu colecteaza la comun.
apa o economisesc la dus,nu si sotul,la vase umplu cuva si le spal.ar fi buna o mas. de spalat vsele,dar nu am loc deloc,deloc.
am becuri economice,inca nu s-au ars.
cica primaria va face cel mai modern loc de colectare a gunoiului din tara.atunci voi duce la containerul special fara grija
a si am optat pt factura pe e-mail la tel mobil si extrasul de cont de la banca.
cait spune:
eu mi-am pus beucri ecologice , apoi nu las apa sa curga dar asta din motive economice recunosc si apoi selectez gunoiul si ce se mai poate recicla.Dar ce m-a intrigat mai mult este faptul ca pe aici au pus tomberoane pentru hartie, plastic , etc dar se pare ca intr-un final totul e strans la un loc deci nu prea e reciclare ca se pare ca, costa prea mult.
Cait
Home is where heart is...
lorena_andreianu spune:
- triat deseuri (hartie, plastice, sticle, metale, baterii, s.a)
-becuri ecologice (cele de la Ikea nu se strica repede sau lumineaza prost, din contra, noi avem de cand ne-am mutat (2004) si n-am schimbat unul pana acum!)
- aparate electrocasnice A+ sau A++ dupa caz
- masina de spalat vase
- spalat haine la rece
- dus in loc de baie (cu inchisul apei intre 2 sapuneli)
- stins lumina, totusi, cand nu e cazul
- folosim transportul in comun dar totusi pentru deplasarile de week-end (cumparaturi, vizite, iesiri mai departe) folosim masina hibrida (asta era damblaua lu' barbatu-meu...) sa nu intrebati cat a costat... dar macar suntem multumiti ca nu polueaza tot timpul
- la wc avem 2 fluxuri de apa (mic si mare) sa nu consumam degeaba
si nu-mi mai vin acum...
Ne mutam in aprilie la casa si vrem sa ne punem panouri solare pentru apa calda, recuperator de apa de ploaie...
Nu e niciodata de ajuns cand e vorba de metode ecologiste... dar pe moment atat putem face.
Think... GREEN!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mitza biciclista cu Stefan Daniel (02 ian. 2008) si Miron Radu (06 oct. 2004)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 4 ani
kariguld spune:
se enumar:
-plastice de la alimente, pungi, sticle plastic, etc la sacul galben, sticla de sticla la container, pfandurile inapoi la magazin
-hartie, cartoane la "alt papier"
-resturi alimentare la "bio-toner"
-becuri ecologice, in casa mai avem mici beculete de veghe, cand nu-i necesara lumina mai muta, le apindem
-nu lasam apa sa curga cand facem baie
-plantam flori, pomi cand avem ocazia si aprobarea de la primarie
-la toaleta , evacuarea in flux cu trei, patru etape
-merg mult pe jos, masina in cazuri de stricta necesitate
Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!
MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU
oliviutza spune:
Observ ca raspund si multe fete care locuiesc in tari cu traditie in reciclare. Ma intreb cand o sa existe si la noi obligatia reciclarii hartiei, plasticului, sticlei.. La voi in zona exista recipiente de colectare a gunoiului pe categorii? si daca da, oare exista masini de gunoi speciale, care sa nu ia totul si sa le puna in acelasi loc cu gunoaiele menajere? si daca nu, pe cine trebuie sa convingem ca sa se intample lucrul acesta?
anya spune:
La mine in zona (Bucuresti/sect 2) nu am vazut containere speciale pt reciclare. Ca atare tot gunoiul merge la ghena blocului.
Nu opresc apa cand ma sapunesc ca sa nu mi se faca frig (fac dusuri foarte fierbinti). Am cateva becuri economice pe care le urasc din tot sufletul - dureaza o vesnicie pana se aprind cat de cat si cu toate astea trebuie sa mai aprind si o veioza cu bec normal ca sa vad ceva. Cu mijloacele de transport in comun, de suprafata, as merge daca as face mai putin decat cu masina. Metroul nu-mi place (sa nu vad lumina zilei) si il folosesc doar de nevoie. Se pare ca nu prea sunt ecologista nu?
Pot spune doar ca nu las mizerie pe unde trec, ba adun si a altora - dar asta nu cred ca tine de ecologie ci de dorinta mea de a ma simti bine cand ies la iarba verde.
Aparatele electrocasnice sunt A pentru bugetul meu, nu m-am gandit la eco cand le-am cumparat. Masina de spalat mi-as lua daca as avea loc sa o pun, dar nu pt economia de apa ci pt a scapa de spalat vasele .
Sincera sa fiu am incercat ceva...am pus cartoanele, pet-urile langa ghena - dar tanti de servici le ia si le arunca tot la ghena...oricum n-ar avea ce face cu ele. Masina de gunoi care vine le pune la gramada.
b.nica spune:
Edilii din sect.1 sunt mari boieri nu gasesti neam containere pt. deseuri reciclabile.
La granita cu sect.2 Ontanu a pus parca sa-i faca de rusine!
Eu batriile consumate le duc la Kaufland pt. ca am vazut ca au un vas special pt. ele.
Deianira spune:
Bateriile se pot duce la hypermarketurile care le aduna (in Timisoara e Kaufland) si am vazut ca si unele benzinarii au cosulete de gunoi special pentru aruncat baterii .