Cum se formeaza spiritul intreprinzator?

Cum se formeaza spiritul intreprinzator? | Autor: olympia

Link direct la acest mesaj

Intreb, ca mie-mi lipseste si ma gandesc ca totusi copiilor mei le-ar fi de mare folos! Oare e un dat din nastere, sau se poate educa?
Daca generatia mea a crescut cu "invatati...etc", adica formarea profesionala parea a fi suficienta pentru a deschide drumuri si usi, sigur azi si mai ales in viitor, trebuie mai mult!
Cum cresti de mic un potential intreprinzator, un inventiv, un indraznet aplicat?
Cum dezvolti capacitatea de a pune in practica idei si proiecte, indiferent de domeniu, (acesta il vor alege singuri mai tarziu, in functie de pasiuni si preferinte)?

Pene colorate... cate putin din toate!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Il inveti ca, daca vrea ceva trebuie sa puna osul la treaba pentru a obtine.
Trebuie sa stie, sa recunoasca, sansele care apar in viata.

Sa aiba curajul sa faca ceea ce-si doreste.
Sa aiba incredere in el, dar sa-si cunoasca limitele pentru a evita marile dezamagiri.

Si, peste toate astea, sa respecte oamenii. Pentru ca, asa ca peste tot, si in lumea afacerilor renumele si corectitudinea iti pot deschide multe usi.

Trebuie intai sa-si cunoasca dorintele. ´´ce-mi doresc eu acum´´
Apoi ´´cum pot obtine ceea ce-mi doresc´´

Stabilirea prioritatilor, este iar un element important.
Nu cred ca te nasti pur si simplu cu spirit intreprinzator, il poti cultiva.Nu e ochestie pe care o ai sau nu, precum..frumusetea fizica de exemplu, e o chestie care combina mai multe trasaturi de caracter: inteligenta, vointa,etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Creativitate, consecventa si o doza sanatoasa de "risk-taking".

Asta ultima e vitala, zic eu si cred ca ne cam nastem cu ea, pacat ca daca incerc s-o traduc nu iese cum trebuie, sper sa se inteleaga.

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3  [-0.22]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Mqqm, cred ca asta cu asumarea riscului e cheia!
Ladyj, fara suparare, cunosc multi oameni care au toate calitatile de care spui si totusi din varii motive nu-s intreprinzatori, adica n-au propria afacere, vor fi forever angajatii exceptionali ai altcuiva.

Mergi la inceput

Stiam eu ca nu suna bine "luatul riscului"... Uof!

Mergi la inceput

Si oare nu inseamna automat si o doza mai mare de compromisuri, un dat din coate mai energic, o focusare mai puternica pe interesele proprii, o abilitate de a face si folosi relatii utile dar nu neaparat placute?
Oare se poate fara, aici sau aiurea?

Mergi la inceput

Parerea mea ca alea sunt absolut ne-necesare si chiar daunatoare pe termen lung.

Mai degraba as adauga la reteta norocul, conjunctura, inspiratia si altele la fel. Si nu exclud aici o afacere in Romania, cand exclud ca ingrediente precum compromisurile, datul din coate, egoismul si calcatul pe cadavre. Asta daca am inteles bine la ce te refereai.

Poti sa ai succes in afaceri si daca esti mai introvert si corect. Absolut, stiu sigur.

Mergi la inceput

mQQm, mi-ai dat o veste buna!
Aia era perceptia mea...De pe margine, recunosc, am mai spus-o

Mergi la inceput

"Mai degraba as adauga la reteta norocul, conjunctura, inspiratia si altele la fel."

Astea nu par controlabile... deci priceperea de a sesiza oportunitatile, pana la urma e tot un dat natural,nu? Si daca nu e doar atat, ci s-ar putea si invata, presupun ca asta s-ar face doar ucenicind pe langa unul care are acest simt al business-ului... Deci la varste mici, nici vorba sa poti sadi sau creste asemenea aptitudini. Sau, poti?
Ma duc sa ma culc, ca ma invart in jurul cozii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

citeste de mai multe ori daca e nevoie,....cartea "tata bogat,tata sarac".De mai multe ori pentru ca eu am citit-o o data,...dupa cam un an am recitit-o si mi-am dat seama ca am inteles mai bine unele aspecte,idei,care scapasera inainte.Plus ca,....poate nu ar strica,....la o varsta la care e pregatit copilul,....sa va jucati monopolis,...sau de-a magazinul,...sau chiar de-a mersul la munca,...unde azi e sef unul dintre copii si da ordine,iar ceilalti se executa,....iar apoi celalalt copil.Stimuleaza-le creativitatea ori de cate ori ai ocazia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

hm, pai sa vedem. cred ca prin puterea propriului exemplu mai intai si prin acordarea unei mai mari libertati copilului.

Mergi la inceput