*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (21)*
Raspunsuri - Pagina 18
aleinad.g spune:
Buna ziua, mamici si bebici!
Noi ne luptam de ieri cu lactatia care ne face figuri.
Am pompat la greu ceaiuri de la fares, de la humana, galafor dar parca nu obtin rezultatul scontat. Si nu vreau sa incep laptele praf, macar sa trecem de vaccin. offf
La multi ani sarbatoritilor de azi! sa cresteti mari si cuminti!
Multumim pentru tort si suculet Victor Nicolas de Nebunica zapacica. Samapania o pastram pentru mai tarziu. ![]()
Mirtha arati bestial, iubita! 
Anca_27, si Teodora a inceput sa baleasca. Nu non stop dar practica "sportul" asta. Pozitia capului noi incercam sa i-o modelam prin asezarea in patut la ambele capete ca sa fie obligata sa priveasca spre exterior si pe dreapta si pe stanga. Si in brate o tinem cand pe un umar cand pe altul din aceleasi motive. De pupile nu stiu ce sa-ti zic.
Amalia, interesant scaunelul. Daca achizitionezi unul sa ne pui o poza cu bebe in el. Ma intereseaza daca totusi se poate misca liber si juca cu jucariile din el. Ca altfel nervoasa mea nu cred ca l-ar agrea.
Mamica de bebelina Teodora (1.12.2008) & adolescent Bogdan (24.05.1995)
Teodora la 2 luni
Darling_ spune:
Buna dimineata scutecisti,
Ce ma bucur cand aud ca mai fac si altii ca mine. Intr-adevar, se vede clar ca ia in greutate. Il imbrac cu costumase pt 6 luni acum. Otilia
da, se simte ca e mai mare. M-am mai obisnuit si eu, parca parca suntem pe drumul cel bun.
Diamisha mult success cu dieta, sa zboare kg usor si fara efort, oh de s-ar putea.
Aseara, ma bine zis azi noapte pe la 12 a venit Gabi cu niste sunca, carnati de casa si palinca de la un prieten care tocmai s-a intors din tara. Carnatii si palinca nu m-au atras insa sunca aia... Slana d’aia de tara de se manca cu pita si ceapa. Bai n-am crezut ca o sa-mi fie asa pofta. Eu in timpul sarcinii nu am avut nicio pofta iar inainte nu m-as fi atins de asa ceva, colesterol pe paine ce mai. Insa aseara m-a ajuns pofta rau de tot asa ca cine manca noaptea slana de porc.....
Azi noapte alaptat la 9, 12.30, 2, 4.30, 6, 8.30. Am citit undeva ca in jurul varstei de 10 saptamani (adica noi) marele obiectiv e laptic numai la 12 apoi 5. Ei ash.... Nu tine!
Oceanborn pup bulanasele lui Thomas sa nu doara vaccinul maine.
Al meu nu riposteaza deloc cand ii infas manutele, dimpotriva se linisteste, dupa ce adoarme ii dau drumul la manute si si le pune deasupra capului. Dar de multe ori nu poate adormi daca i le las libere, am incercat de cateva ori. Atipeste apoi tresare si isi da cu mainile pe fata ii sare somnul. Mama l-a invatat asa, insa si cand era nou nascut reactiona la fel, adica adormea mult mai usor cu manutele pe langa corp. Mi-e o mila saracutu cum sta el ca o omiduta. Mi-ar placea tare mult sa poata adormi si el asa usor cu manutele libere, de fapt adoarme dar nu-l tine nici 2 minute si o luam de la capat.
Amalia m-am gandit si eu la varianta lasat cadita in mijloc de camera pana vine sotul (in jur de 10, 11 noaptea) insa nu resist prea mult sa o ocolesc si ma apuca voinicia. Durerile de spate insa déjà au inceput, mai ales ca bebe e greu... Cred ca trebuie sa-mi impun niste lucruri. Ma bucur ca-ti place numele lui Edutzu meu. Ce zici de suportul asta de baie
http://w w w.mothercare.com/gp/product/B001NZFW4A/sr=1-5/qid=1234692240/ref=sr_1_5/278-7164349-4827867?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core
Sau asta
http://w w w.mothercare.com/gp/product/B000IVQQNQ/sr=1-11/qid=1234692240/ref=sr_1_11/278-7164349-4827867?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core
Anca si al meu isi tine capul intors mai mult in dreapta, si cand sta in brate si cand doarme. Mirtha pomenea de un joculet ca sa-l determine pe bebe sa intoarca capusorul si in partea cealalta. Si eu incerc sa-i atrag atentia cu zornaitori sau cu cucuuuu bauuu sa intoarca privirea in partea stanga.
Mirtha vazut poza cu tunsoare. Fremuos. Sa-ti fie de bine mami.
Nebunica zapacia, multumim de tratatie. La multe lunite lui Victoras, pupici multi.
Ma duc la Biserica. Sunt 2 botezuri si sunt curioasa sa vad cum decurge ceremonia avand in vedere ca si noi vom boteza la acceasi biserica saptamana viitoare.
Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
http://family.webshots.com/photo/2360933530103785880PQnqUK
Mada spune:
Amalia, suport ca ala am si eu de la Ilinca, este excelent, a stat de pe la 6 luni pana la un an si ceva
fug ca plange revin
Ilinca
Mirtha spune:
Amalia nu stiu ca sa zic. Mie imi pare ca Eva nu va avea stare in scaunelul acela. Inca nu am prospectat "piata" dar o vom face pt. ca se apropie momentul. Deocamdata ne "balacareste" pe amandoi incit iesim fleasca flescutza din baie. Lipeste apa cu minutele in stinga si in dreapta si trage frate uneori cite o pleascaaaa..... daca nu avem gura inchisa plecam si hidratati corepsunzator cu ....sapun.
| Citat: |
| citat din mesajul lui Amalia Fetelor, ma gandeam sa achizitionez un scaun pentru cada mare, pentru momentul cand va sta bine in fund, dupa 6 luni incolo....ca sa-si poata folosi manutele in voie jucandu-se la baita. Ce ziceti de genul asta de scaun...merita...sau ati vazut alte modele mai bune? http://w w w. copiiyumi.com/index.php/Accesorii-baie/Suport-pentru-baie/flypage.tpl.html (spatiile o sa va rog sa le scoateti voi) Ma gandesc ca totusi un covoras de baie antiderapant nu este suficient la o varsta atat de mica.Intentia mea este sa-i las sa faca baita impreuna, pentru ca David asteapta inebunit momentele in care sa poata face ceva "impreuna" cu bebe pozici...Aventurile lui Habarnam si alte cele..:) Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si Luca Gabriel (31 octombrie 2008) |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Mada spune:
tot eu si acum il folosesc pe ala ergonomic
http://w w w.mothercare.com/gp/product/B000IVQQNQ/sr=1-11/qid=1234692240/ref=sr_1_11/278-7164349-4827867?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=corebs
pe care l-a arat si darling, asta e bun pana pe la 5 luni cam asa depinde de bebe cat e de lung
Ilinca
Otiliav spune:
| citat din mesajul lui aleinad.g Buna ziua, mamici si bebici! Noi ne luptam de ieri cu lactatia care ne face figuri. Am pompat la greu ceaiuri de la fares, de la humana, galafor dar parca nu obtin rezultatul scontat. Si nu vreau sa incep laptele praf, macar sa trecem de vaccin. offf Mamica de bebelina Teodora (1.12.2008) & adolescent Bogdan (24.05.1995) Teodora la 2 luni |
Ai incercat ceai de frunze de soc?
Eu nu mi-am dat seama cat ma ajuta pana am ramas fara el (am un soc in gradina in Norvegia si am uscat flori). Citisem ca e bun pentru lactatie dar fac ceaiuri cu mai multe (fenicul, chimen, chimion, anason, soc) si nu m-am gandit ca socul e asa important in combinatie. De luni mi-a trimis mama soc uscat de ea si nu mai iau pastilute pentru a stimula lactatia, luam Galafor si Nutrinatal.
Am gasit pe net: "Uz intern: raceli, stari gripale, bronsite, boli renale si vezicale, reumatism, obezitate, stimuleaza lactatia in perioada de alaptare."
E bun si la slabit
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
Mirtha spune:
Eu desi am cintarit-o constant ...nu mia-m notat niciodata. Cred ca trebuie samerg prin mesajele mai vechi ale formului si chiar pe la Odisee ca sa recuperez ceva date
.
1.Si Eva are unerori pupilele marite indepedent de orice stimul. Nu cred ca este o problema. Toate organele sunt in plin proces de transformare si adaptare si e posibil sa mai reactioneze si haotic.
2.Da , si la noi pozitia predilecta este pe partea dreapta. dar cu ceva trucuri reusim sa o determinam sa intoarca gatul si spre stinga.
3.Baleste cind incearca sa vorbeasca. Adica isi scoate limba , suiera cu ea , o inconvoaie si scote niste sunete baraitoare , piuitoarea , zumzanitoare. Tot in acest "proces" daca esti prea aproape de ea te "scuipa" serioas. Imprastie saliva peste tot. Mai saliveaza abundent si cind baga diverse obiecte in gura si chiar minutzele. In rest nu am observat sa ai un excedent de saliva.
| citat din mesajul lui anca_27 Darling, nici eu n-am cantarit-o decat de doua ori pana acum, o data la controlul de 1 luna si-o data acasa la nasi ca eu n-am cantar Ce-am observat eu la zibe zilele astea: - are pupilele dilatate , inclusiv spre lumina- stabilim contact vizual dar vreau sa stiu daca e normal- isi tine capul mai spre dreapta, asa, intr-o parte - am citit ca 80% astia micii isi tin capul spre dreapta, oare sa fie doar asta? - baleste ca si cainele lui Pavlov - daca o tin cu spatele spre mine, pe mana, umplu casa de bale, nu stiam intr-o zi de ce am `apa` pe jos peste tot e exclus sa fie vorba de muguri, e prea devreme, o fi o forma de reflux mascat? Soatza spune ca eu si aia cu drobu de sare... ![]() Mami de Sara (8 dec 2008) Povestea nasterii _ Bazar pentru Sonia si Andrei ![]() Emma este iubire ![]() |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Mirtha spune:
Amalia , Nebinica , Aleinad , Darling multmumi pt. nota la frizura fetelor !
Darlig dragutza daca mai descri mult bunatatile acelea ...ma impusc ! Sunt toata mai rau ca fie-mea de saliva ! 

Sa nu uit cu steamarul : legumele au gust similar celor la gratar dar mai zemoase. Am micat la pastarnac...radacinoasa pe care alta data o alergam prin farfurie
. Doua probleme am remarcat : face extrem de mult abur , mult atit de mult ca poti face o masca de aburi la fata si nu poti ramine in bucatarie .A doua : nu are dispozitiv pt. umplere a cuvei in timp ce prepara legumele. Adica in cazul in care seaca apa e cam incomod sa pui cu paharul sau cu o cana in causul special si curge mai mult pe linga vas.
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Otiliav spune:
Eu de abia am servit micul dejun. am bagat-o in cada mare aseara sperand sa doarma bine dupa balaceala. Da de unde, a adormit la 1 s-a trezit la 5.30, a supt, dar n-a reusit sa scoata tot aerul, a deschis ochii, a ras si la un moment dat, s-a enervat ca nu iesea aerul, s-a trezit de-a binelea, s-a trezit si Ana ca vrea sa manance
. Pe la 7 a inceput sa tipe nasol de tot dintr-o data, nu am reusit cateva minute sa o calmez, cred ca deja o stie tot blocul. Pe la 8 am adormit cu ea pe burta si Ana langa mine. Si normal ca ne-am trezit la 10 i-am dat-o sotului dupa o tura de plans si am mai facut nani cu Ana pana la 11.30 ca eram cu ochii rosii. Nebunie de program, acum doarme rapusa in cosulet dupa ce a tras un kk de a murdarit tot de pe ea.
Am tras si o sperietura cu ea, nu vroia sa deschida ochii, la 10 tipa din gura de sarpe si ochii inchisi, incerca sa-i deschida si renunta. Are ochisorul stang rosu si ii curge. La 12 cand i-am pus ser fiziologic ca nu se imbunatatise situatia si este mai bine, i-am cantat cu Ana What's New Pussycat ca stim ca-i place si i-a deschis ne-a si zambit.
Sa va spun alta patanie. Mi-a venit iar CM, dupa 2 saptamani, ieri a fost inchis la culoare dar azi e deja rosu. N-am patit niciodata asa ceva, eu am fost mereu stresata ca de obicei imi intarzia mult si bine.
Sa aibe oare legatura cu efortul fizic, alaltaieri am alergat-o pe Ana in parc, am fugit in cateva randuri si destul de tare, distante maricele ca numai noi eram in parc. Si acum 2 saptamani la fel, am ridicat bagaje, am facut curat in camera de depozitat si a doua zi am inceput sa sangerez. Chiar nu stiu ce sa cred, ma si doare burta, iar dupa nastere nu m-a vazut nici un doctor.
Mirtha, arati beton
, te prinde bine tunsoarea. Uite aici www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idProduct=318&Msg=Produs%20adaugat%20la%20lista%20cu%20produse%20favorite.%0D%0A" target="_blank">Folie protectie pentru geamuri, a fost si un subiect pe DC dar nu merge cautarea acum.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
Mirtha spune:
Simona si eu zic sa mai ai un pic rabdare. Stiu ca este greu dar pina la urma cred ca se va regla. Eva regurgita si regurgita masiv ed aveam impresia ca nu mai ramine cu nimic in stomac - uneori simplu , alteori in jeturi - dupa fiecare alaptat fara exceptie. Undeva cred ca in tervalul 1,2 luni - 2 luni a inceput sa se regleze iar acum mai regurgiteaza in mod ocazional.
| citat din mesajul lui simona_1402 Eli, sa-ti traiasca micutul crestin ![]() Noi ne luptam in continuare cu regurgitatul, cu vomatul in jet... Trebuie sa recunosc ca am cedat nervos si l-am incercat si cu lapte praf, chiar si cu o lingurita de cereale..,. Dar, vorba doctorului... baiat destept, a refuzat... Dr imi zice sa mai am rabdare, ca o sa-i treaca, dar deja sunt zile cand disper, vomita aproape tot ce suge... cum a fost si ieri... Simona, cea mai fericita mamica din lume, de Mihai (8 nov 2008) POZELE NOASTRE si Radu (3 dec 1997) |
Alina
mama de

Ma gandesc ca totusi un covoras de baie antiderapant nu este suficient la o varsta atat de mica.
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

de
Radu (3 dec 1997)