Cinematografia europeana
Raspunsuri - Pagina 15
Ramona J spune:
Mi-am amintit ca am vazut si Entre Les Murs. Bun, dar nu m-a impresionat in mod deosebit. Poate m-am asteptat eu la prea mult, sau sint prea familiarizata cu problemele descrise acolo ca sa ma ia ceva prin surprindere.
musetto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Musetto, eu zic sa-l vezi ca merita. |
Ramona, gata, l-am pus pe lista de asteptare, vad ca il are netflix-ul. Sper sa nu am cosmaruri dupa, desi e foarte probabil .
Macrina spune:
Ramona, sunt si eu curioasa, de unde iei filmele, poate ai spus si n-am fost pe faza
La noi la Library nu exista asa ceva, doar junkuri..
Ramona J spune:
De la library le iau, aleg dintre junkuri. Trebuie sa aiba si filme bune, nu se poate. Eu merg online si le caut. Daca nu sint in stoc la biblioteca de linga mine le aduc de la altele din county, dar trebuie sa astept dupa ele. Presupun ca si la voi functioneaza in felul asta, incearca.
Din pacate nu gasesc filme din astea scandinave, nu stiu de ce nu aduc mai deloc. Am cautat de pe lista lui Lilanda - nu-i niciunul!
buflea spune:
Asa fac si eu, doar ca eu iau titlurile de la Ramona si dupa aia ma uit on-line dupa ele si pun request la biblioteca ...si bibliotecile astea sunt legate intre ele si daca nu il au local il aduc din alta parte.
Macrina spune:
Ramona, asa am facut ,dar trebuie sa ma dumiresc cum e cu "On hold" astea, n-am mai facut pana acu, si vad ca e o taxa de $20 daca uit...
Ramona J spune:
Musetto, astia nu aduc filme din alta parte. Din pacate! Oricum, sint aproape 40,000 de filme in database, am de unde sa aleg.
Macrina, aici nu taxeaza daca uit sa le iau. Dupa o vreme te obisnuiesti si verifici online daca ti le-au adus, nu uiti.
Eu am zeci de filme on hold, mai ales ca la unele se asteapta mult. Am vreo doua filme din luna Iunie si inca le astept. Nici nu stiu daca merita, vedem noi!
Aseara am vazut Layer Cake, un film cu Daniel Craig. Eu il evitam pentru ca stiu ca a fost "Bond boy". De acum nu mai fug de el, are un trup frumos baiatul asta.
Povestea e cu drug crimes, destul de tipic. Ah, era sa uit ca apare si Marcel Iures acolo. Finalul a fost insa de milioane, asa ca nu regret ca l-am vazut. Plus ca e un film pe care il puteti vedea impreuna cu sotii.
Am vazut ca au la biblioteca Grey Gardens. Eu l-am vazut la tv, mi-a placut tare mult. E cu Jessica Lange si Drew Barrymore (care e si ea all over the map din punctul meu de vedere, dar aici joaca foarte bine). Cele doua au fost matusa si respectiv verisoara lui Jackie O, doua aristocrate excentrice. Buflea - right up your alley cu biografiile.
Mi-am mai amintit de un film bun, Wendy and Lucy. Povestea e simpla, dar joaca bine Michelle Williams dupa parerea mea.
Oana MC spune:
Sanca, am vazut The Chorus. Foarte frumos, iar muzica intr-adevar minunata. Si eu o ascult mereu. Ii place si baiatului meu mai mare.
Musetto, ma bucur ca ti-a placut Unconscious. Si eu as vrea sa il arat sotului, mai ales ca el sta cu copiii cit ma duc eu la film. Si atita i l-am laudat.... Eu l-am vazut la o serie de proiectii de film european in campusul universitar si biblioteca publica nu il are.
Cred ca netflix scrie pe mine. Am epuizat sectiunea de internationale de la biblioteca (care nu e mare).
Revin mai pe seara. Tocmai am vazut o bijuterie de film - I Served the King of England.
Imi place tare ideea de a impartasi liste de filme preferate/sau din cinematografia tarilor pe unde ne aflam, etc. Am sa fac si eu una si o pun aici.
Oana MC spune:
I served the king of England e facut dupa romanul cu acelasi nume al lui Bohumil Hrabal - un fel de Caragiale al cehilor.
Filmul este un amestec perfect de umor, fantezie, drama si critica a diverselor ideologii din Cehia dinainte de al doilea razboi mondial si cum ele se intersecteaza cu destinul lui Diti - personajul principal care este un tip mic de statura, dar cu un destin interesant si maret pe alocuri. Actorul ales pentru rolul asta joaca bestial; i se potriveste perfect rolul.
Ramona J spune:
Ma bucur Oana ca ti-a placut, il am si eu pe lista, nu-s decit doua persoane inaintea mea.